Prvi karabin
Re: Prvi karabin
U dobrom ili losem svijetlu ?dive37 wrote:imam howu ,a imao sam rugera r2 i prodao,daleko je howa od rugera,barem meni.
Nemoguće je Nemoguće
Barem 5g tvrdim raji da HOWA , iako je u biti kvazi klon serija R700, predstavlja odlican izbor za ulozeno/dobiveno. Veliki izbor dodatne opreme, lovacke ili varmint cijevi, kundaci, okidaci, itd...itd... ipak se radi o Japanskom celiku i relativno dobroj zavrsnoj obradi.dive37 wrote:Jaaaako dobrom.
Oruzje iz EU je poprilicno skupo, a ono iz USA je postalo cista industrija jer su Ekonomski Manageri proces proizvodnje podredili vecem profitu.
Nemoguće je Nemoguće
I meni se Howa svidja, jedino sto mi ne pase je to sto nema verzije za ljevaka (ili ja nisam nigdje uspio naci taj podatak)...
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
Raja još dugo neće shvatiti da Golf nije ono što je bio,a precijenjen je ,da postoje i druge stvari koje su dobre,a nisu "švabo"(nightforce,ior,sightron,ss,vortex,itd.).Howa je odlična puška,imam je u .308,B&C kundak, i redovito radi grupe od 1,5-2,5 cm na 200mt.sa 175gr.,vjerovali ili ne,dok je kod rugera završna obrada nikakva,kundak još gori,...probao svašta i ništa ne voli,ali metak će opaliti i pogoditi divljač na 50-70 mt.,što je večini dovoljno.
Svaka cast, ovo volim cuti! Neka i za one sa plicim dzepom ima mista u lovu!
BUM BUM...
Mislim da dubina djepa i nije bila problem sve do momenta dok trgovci nisu poceli prodavati pamet. Ionako imamo sustav poremecenih vrijednosti pa je tesko za bilo sto reci ono je normalno a ovo nije. Malo se cijeni ono sto imamo skoro pa besplatno.berbenn wrote:Svaka cast, ovo volim cuti! Neka i za one sa plicim dzepom ima mista u lovu!
Lov je na podrucju RH jos uvijek "socijalna kategorija" ali zbog nemara, bahatosti, sitnih osobnih interesa vrlo vjerovatno ce u buducnosti mnoga lovacka drustva ostati bez lovista jer ce ih stranci uzeti u koncesiju... a nakon toga ce biti apsulutno svejedno da li imas 8x57 ili 30.06 ili IŽ jer će godišnja čanarina biti 1500 Eur ili više.... možda tada netko shvati da dok smo se mi bavili jednim deblom i brojem listova netko drugi je oteo cijeu šumu.....
Nemoguće je Nemoguće
Ja vise ne vjerujem u kvalitet i marku.Neki dan npr gledam u kolege lovca samo 7 mjeseci star Browing BAR sa oguljenim niklom/kromom ili sto je vec na zatvaracu."Pozlata" na okidacu zahrdjala.Nije da ga on pazi i mazi ali majka mu stara ta puska kosta oko 2000 eura i nakon 7 mjeseci takve stvari po njoj, a papovke i tandjare stare pola stoljeca i sad vidjam u mint stanju.Sramota za pusku tog imena.
Stvar koja se koristi se i trosi.
Nema sanse da puska stara 5 godina (a ne 50) bude u mint stanju ako se koristi, posebno ako ide u lov.
U mint stanju moze biti samo ako je konzervirana/uopce se ne koristi.
Sto se tice koleginog BARa, to bi trebalo proci pod garanciju, barem mislim tako...
Nema sanse da puska stara 5 godina (a ne 50) bude u mint stanju ako se koristi, posebno ako ide u lov.
U mint stanju moze biti samo ako je konzervirana/uopce se ne koristi.
Sto se tice koleginog BARa, to bi trebalo proci pod garanciju, barem mislim tako...
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
Ma ne znam sta je prijatelju ali ako se guli krom na zatvaracu sa 7 mjeseci stare puske s.rem se ja na njihovu kvalitetu.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Izgleda da su krom zamijenili niklom, jer je jeftiniji, a bitno je da sjaji. Mislim da je u pitanju krom, ne bi se smio odvajati od podloge, osim ako nije nastala neka teška pizdarija prilikom kromiranja.
-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Da bi se krom počeo gulit ili otpadat uglavnom je razlog ako se ne obrusi dobro hrđa pa počne iznutra hrđati i sve skupa korodira i polako se raspada, a za to triba puno više od 7 miseci.
Sam kujem svoju sreću/oružje.
Pad kvalitete se vidi na večini proizvoda tako i na oružju,imao sam C.Zastavu 30-06 iz 88.god.,kupio je polovnu,5.god.je potezao po kamenjaru,kiši,...i osim oštečenja od udaraca i uobičajnih znakova habanja ništa se nije odvajalo,brunaža odlična,bez korozije,a bila je samo CZ,čak i ameri svoje nove R700 zovu "piece of junk."
Krom se tesko moze guliti,to moze biti samo nikal.Malo sam guglao i nigdje se ne spominje da je niklovan zatvarac na baru.Niklovan je samo sanduk u nekih verzija.Ovo je vjerovatno bila obicna korozija tvornicki golog celicnog zatvaraca, jer ako se guli niklovani finis to je sramotno da se dogodi na Hatsanu a ne na Browningu.Ipak pad kvalitete kod proizvodjaca robe opcenito u svijetu a evidentno i kod oruzja ,vidi se iz aviona.Na pojedinim novim Beretinim sacmaricama evidentno od nekih korisnika na netu guli se nikal na bijeloj glavi.Ej,pa to je skandal kad se dogodi na 5 puta jeftinijem Yildizu.