Izrada lovackog karabina.Mauser 98 kuciste,MG42/M53 cijev...
Re: Izrada lovackog karabina.Mauser 98 kuciste,MG42/M53 cije
Osvjezenje teme me podsjetilo na prerade..... Neki dan pucam na 60 koraka(oko 50 metara) sa preradjenom m-48, ali je cijev ostala njezina! Puska ima lovacke nisane i drugi kundak.... Na 50 metara metak u metak na mehaniku! Strava!
BUM BUM...
M 48 mice ako je cijev dobra mogu praviti moa grupe.Ja sam nedavno pucao bas iz jedne sa optikom i mitraljeskom cijevi,nisam probao grupe nije bilo prilike ali oslonjen na krov od auta pogadjao sam omanje kamenje na 100m gdje sam nanisanio ali ima jedan problem.Primjetio sam da se zatvarac teze zatvara,nakon par metaka gadno me opario barut po ocima.Kapisla iz cahure je ispala,vjerovatno ceoni zazor nije dobro podesen.
Ovo sto me oprzilo po ocima bilo je vojno klasicno ex yu,ispucao sam ih dosta iz drugih pusaka ali to se samo dogodilo iz ove sa navrnutom mitraljeskom cijevi.
Vjerojatno zazor, a zna i mislim rumunjsko streljivo malo vratiti nazad. Oni lakiurani sa crvenim prstenom, inače je čahura 56 mm i nije mesingana pa malo zna nekad zafrkavati. Inače bez obzira na to odlično je streljivo i fino nosi iz m48.
Slicne price sam vec cuo pa me zanima malo detaljnije ako si slucajno isao gledati ???Darko11 wrote:.....Primjetio sam da se zatvarac teze zatvara,nakon par metaka gadno me opario barut po ocima.Kapisla iz cahure je ispala,vjerovatno ceoni zazor nije dobro podesen.
Zatvara li se zatvarac teze uvijek ili samo ako je metak u cijevi ? U pravilu tu moraju biti tolerancije debljine cigaret papira no rijetko tko je isao u te detalju ??? Valjda ti jesi
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Nije to prvi takav slucaj.
Ovo sto opisujes je tipican primjer prevelikog pritiska.
Ovo sto opisujes je tipican primjer prevelikog pritiska.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Moguće da prilikom zatvaranja dolazi do guranja metka naprijed silom, pa može biti i pritisaka.
Teze se zatvarala kad stavljas metak u cijev i to prilicno tesko.Poslije par dana mi je javio da mu je puskar to rijesio i da je sada u redu.Nije stvar za zajebanciju,puskar koji savlja cijev mora znati sto radi jer me gadno barut opario po ocima.Streljivo je bilo sa cahurom od mesinga ne ono sa crnom celicnom cahurom.
Ovo je malo tesko skontati jer se spominju sitacije koja iskljucuju jedna drugu ???
- Lezista za 7.9x57 u vojnoj verziji su napravljena JAKO tolerantno i mogu gutati svasta, JUMP je takodjer takav da moze gutati ama bas SVE sto postoji u tom kalibru.
- e sada jako je bitno da li se nakon opaljenja zatvarac lako otvara ili jednako tesko kao i kod zatvaranja sa novim metkom
- ako je ceoni zazor dobro napravljan NEMA sanse da kapisla bude izbacena unazad, prije bi je barutni plinovi morali probusiti nego izbiti iz lezista, o kakvim pritiscima se radi moze se ocitati na kapisli, no kod komercijalnog streljiva to ne bi trebalo uopce biti upitno.
- dalje vise nemam ideja...
- Lezista za 7.9x57 u vojnoj verziji su napravljena JAKO tolerantno i mogu gutati svasta, JUMP je takodjer takav da moze gutati ama bas SVE sto postoji u tom kalibru.
- e sada jako je bitno da li se nakon opaljenja zatvarac lako otvara ili jednako tesko kao i kod zatvaranja sa novim metkom
- ako je ceoni zazor dobro napravljan NEMA sanse da kapisla bude izbacena unazad, prije bi je barutni plinovi morali probusiti nego izbiti iz lezista, o kakvim pritiscima se radi moze se ocitati na kapisli, no kod komercijalnog streljiva to ne bi trebalo uopce biti upitno.
- dalje vise nemam ideja...
Nemoguće je Nemoguće
To je bilo prije mjesec dana i stvarno nisam obratio paznju tj nemogu se sjetiti jeli se zatvarac tesko otvarao kao i kod zatvaranja.Kapisla je bila potpuno izbacena unazad i odvajala se od cahure.Ja sam mu samo rekao da podesi ceoni zazor i javio mi je da je to puskar odradio i da je sad sve u redu.
Jeb ga onda....
To se jako dobro osjeti i na ramenu....ako te tandjara mazne kao mazga a sve normalno onda znas da je netko sjebo distance...

To se jako dobro osjeti i na ramenu....ako te tandjara mazne kao mazga a sve normalno onda znas da je netko sjebo distance...
Nemoguće je Nemoguće
Kako se inace podesava ceoni zazor? Necu ja to sam niti imam na cemu, nego me zanima!
BUM BUM...
Ima dosta o tome na youtube:
https://www.youtube.com/results?search_ ... 0headspace
https://www.youtube.com/results?search_ ... 0headspace
“Having is not so pleasing a thing as wanting, it may not be logical but it is often true.”
“The bureaucratic mentality is the only constant in the universe.”
"If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!"
“The bureaucratic mentality is the only constant in the universe.”
"If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!"
Inače puškari imaju istokarene kontrolnike od mekog željeza, u obliku metka. Čak iz zastave su nabavljali i na njima lijepo piše SME ili NE SME, tj. smije ili ne smije zatvarač zabraviti. Po tome se ravnaju. Ovo kod Darka je malo čudno, teško zatvarao, a izbijalo kapislu van. Po tome zazor je bio prevelik, a onda ne bi bilo otpora kod zatvaranja.
Na tim puskama bi ceoni zazor morao biti 8 stotih ako se ne varam. To se vrlo lako provjeri uz digitalni subler i razne papirice. Ako puno baca nazad moguce je i da je leziste metka prosireno.