Ruger Mini 14

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Ruger Mini 14

Post by Iggy » 08 Mar 2017, 11:47

Dobru papovku i optiku na nju, plus ima kundaka kakvih hoces. Streljiva isto ima po klubovima koliko hoces. Jeftina i dobra opcija za početak, a valja i za lov.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 08 Mar 2017, 15:39

dejandlesk wrote:Stvar izgleda dosta zabrinjavajuće, no osobno mislim da do tako radikalnih poteza ipak neće doći. To bi bio izravni udar na sve vlasnike poluautomata, a neizravni na sve vlasnike oružja, a nemojmo zaboraviti, oni su punoljetni građani s pravom glasa, a to nikako nije za zanemariti. Oni već dugo pokušavaju nešto, ovako, onako, no nakon vremena stvar se počne razvodnjavati i......
Kud sreće da sam u pravu!
Pozdrav svima!
to se neće dogoditi, pojedine članice poput Češke upravo suprotno od zahtjeva komisije liberaliziraju svoj zakon o oružju i doslovno kopiraju 2 amandman US Ustava.. doduše mi imamo Orepića za ministra "Naš Zakon o oružju je strog, a bit će još stroži." ali i Plenkovića koji tvrdi otprilike "Legalno oružje u Hrvatskoj nije problem"

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Mar 2017, 18:13

sjekira wrote:.... doduše mi imamo Orepića za ministra "Naš Zakon o oružju je strog, a bit će još stroži." .....
...pa naravno...znas nasu logiku...... vozaci ucestalo prekoracuju ogranicenja brzine po gradovima .... HITNO moramo ograniciti max.brzinu na autocestama na 110 Km/h jer se vidi da je to postalo prerizicno ! :A13: :A13: :A13:
Nemoguće je Nemoguće

Ljevoruki_Dešnjak
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ljevoruki_Dešnjak » 08 Mar 2017, 20:57

Naš zakon i predstavnici zakona uvik su bili endemi. Nikad logike i smisla. Najdraža točka zakona o oružju je da nemoš imat poluautomat ako sliči na automat,pa šta da radin hodan s njim po gradu i pitam ljude kako izgleda.
Sam kujem svoju sreću/oružje.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 09 Mar 2017, 16:28

Ljevoruki_Dešnjak wrote:Naš zakon i predstavnici zakona uvik su bili endemi. Nikad logike i smisla. Najdraža točka zakona o oružju je da nemoš imat poluautomat ako sliči na automat,pa šta da radin hodan s njim po gradu i pitam ljude kako izgleda.
što je jako glupo, naime malo sam se interesirao... opet stvar je izrazito glupa, zakon kaže što si rekao (u novom toga neće biti) ali ne kaže kako to izgleda automatska puška.. što u zakonskoj odredbi znači "sličnost"? postoji ili ne postoji, velika ili mala. Ne piše ni koja je to instanca koja će o tome suditi tako je mišljenje u mupu da bi to trebao biti CKV.. što kvalificira kriminalističkog vještaka u ovom pitanju? Ništa. To bi trebao biti sudski vještak za oružje zar ne? Imamo ih. Trik je kada bi ti isti sudski vještaci rekli da, recimo Colt HBAR sliči na automatsku pušku i sami bi ostali bez dijela svojih kolekcija a u njima kako čujem od njih samih ima stvarno svega.

Pelikan93
Civil
Civil

Post by Pelikan93 » 30 Aug 2017, 19:19

Poštovani forumaši potraga se malo odužila i zahvaljujem svima na pomoći i savjetima!
Dugo sam vagao za što će mi puška primarno koristiti i na kraju sam se odlučio za rekreaciju.
Uglavnom da ne duljim izbor je pao na Ruger 10/22.
Malokalibarka mi zaista nije bila u prvom planu jer sam htio "pravi" puščani kalibar, ali nešto je u meni prelomilo isključivo na stranu rekreacije i puno ispucanih metaka.
Kako je rekao kolega sjekira zabavi nikad kraja! :P
Što se tiče izbora poluautomata, znam da nije omiljen među lovačkom populacijom, a još manje od strane onih koji pišu zakone, ali ja to doživljavam slično kao kod izbora mjenjača na autu (stvar je preferencije).
Ako netko ima kakva pitanja oko navedene puške (ili od jučer novo pridošlog HS XD-9 Mod 2. - da ne idem dalje offtopic) slobodno mi se može obratiti :)

GROUND_ZERO
Razvodnik
Razvodnik

Post by GROUND_ZERO » 31 Aug 2017, 00:40

evo i ja sam podnio zahtjev ima skoro dva miseca...prije toga polozio za lovca....medutim ja sam odmah u startu znao sto hocu....Ako mi dadu dozvolu....

zastava m22 0,22LR upravo radi cijene streljiva...a pusku dosta hvale u amerika

hs tactical ili xd tactical 9mm koji ce biti tactical..bumo videli
GUN CONTROL isn't about guns, it's about CONTROL

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 31 Aug 2017, 06:13

Ruger 10/22 ima puno zanimljivih modela.. zanimaju me onaj sa Houge kundakom i bull cijevi i ovaj novi takedown . Puno ti zabave želim... ako se poželiš baviti i većim kalibrom znat češ cijeniti vrijeme provedeno sa 22.
Kad ti bude prilika nabavi si pištolj u 22
Pozdrav

Pelikan93
Civil
Civil

Post by Pelikan93 » 31 Aug 2017, 07:58

Jedan od razloga za Ruger 10/22 (uz cijenu streljiva) je definitivno bila mogućnost daljnih dorada/prerada.
Koliko sam shvatio, za tu malokalibarku je dostupno najviše aftermarket dijelova i ljudi od njih rade razne projekte (što je i moj neki cilj u bližoj budućnosti).
Što se tiče pištolja mislim da s HS-om nema greške bez obzira na model.

GROUND_ZERO
Razvodnik
Razvodnik

Post by GROUND_ZERO » 31 Aug 2017, 09:41

sjekira wrote:Ruger 10/22 ima puno zanimljivih modela.. zanimaju me onaj sa Houge kundakom i bull cijevi i ovaj novi takedown . Puno ti zabave želim... ako se poželiš baviti i većim kalibrom znat češ cijeniti vrijeme provedeno sa 22.
Pozdrav

Jel se moze sa lovackom dozvolom kupiti....malokalibarski pistolj

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 31 Aug 2017, 14:22

Cestitke na 10/22 Rugeru.Definitivno naj prodavanija malokalibarka ikad,mozda cak i naj prodavanija puska opcenito na civilnom trzistu .Ne moze da nevalja.

Ozgy
Pozornik
Pozornik

Post by Ozgy » 31 Aug 2017, 23:29

GROUND_ZERO wrote:
sjekira wrote:Ruger 10/22 ima puno zanimljivih modela.. zanimaju me onaj sa Houge kundakom i bull cijevi i ovaj novi takedown . Puno ti zabave želim... ako se poželiš baviti i većim kalibrom znat češ cijeniti vrijeme provedeno sa 22.
Pozdrav

Jel se moze sa lovackom dozvolom kupiti....malokalibarski pistolj
Pravilnik o načinu uporabe lovačkog oružja i naboja
Članak 2.
Lovačko oružje u smislu ovoga Pravilnika jest dugačko vatreno oružje – lovačke puške, i to:
1. Repetirke s užlijebljenim i glatkim cijevima,
2. Prelamače s užlijebljenim i glatkim cijevima i njihove kombinacije,
3. Poluautomatske puške s užlijebljenim i glatkim cijevima ako su tako uređene da mogu u spremište primiti najviše dva naboja.
4. Cijevni umetak.
Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, lovačko je oružje i kratko vatreno oružje – lovački pištolj odnosno lovački revolver za zadavanje samilosnog hica u odstrjelu, koji nije manjeg kalibra od 7,62 mm, a naboji mu razvijaju kinetičku energiju veću od 300 džula.
“Having is not so pleasing a thing as wanting, it may not be logical but it is often true.”
“The bureaucratic mentality is the only constant in the universe.”
"If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!"

GROUND_ZERO
Razvodnik
Razvodnik

Post by GROUND_ZERO » 01 Sep 2017, 02:35

znaci nista bez clanstva u streljacki klub...:(

Pelikan93
Civil
Civil

Post by Pelikan93 » 01 Sep 2017, 08:04

Darko11 wrote:Cestitke na 10/22 Rugeru.Definitivno naj prodavanija malokalibarka ikad,mozda cak i naj prodavanija puska opcenito na civilnom trzistu .Ne moze da nevalja.
Hvala na čestitkama! Ja sam stekao dojam (pretraživajući forume i youtube :roll: ) da je najprodavanija malokalibarka u SAD-u.
Između ostalog, i Hickok45 je njen "obožavatelj" tako da i to nešto znači 8-)

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 01 Sep 2017, 08:10

Pelikan93 wrote:
Darko11 wrote:Cestitke na 10/22 Rugeru.Definitivno naj prodavanija malokalibarka ikad,mozda cak i naj prodavanija puska opcenito na civilnom trzistu .Ne moze da nevalja.
Hvala na čestitkama! Ja sam stekao dojam (pretraživajući forume i youtube :roll: ) da je najprodavanija malokalibarka u SAD-u.
zabavna je.. za 50 eur uzmeš 500 kom streljiva i opleti.. još da to smiješ na vlastitoj livadi... san snova

https://www.youtube.com/watch?v=dxENqNnQILE

Pelikan93
Civil
Civil

Post by Pelikan93 » 01 Sep 2017, 09:17

Možda jednog dana... Bilo bi lijepo imati i ove 25rd magazine kao u videu

https://riflemags.co.uk/ruger-10-22-25- ... ine-bx-25/

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 01 Sep 2017, 12:11

pa kupi.. ima ih Bojna

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 01 Sep 2017, 16:39

Pelikan93 wrote:
SAD "trosi" toliku kolicinu oruzja da je ono najprodavanije tamo ujedno vjerovatno i najprodavanije na svijetu .

Pelikan93
Civil
Civil

Post by Pelikan93 » 01 Sep 2017, 17:59

sjekira wrote:pa kupi.. ima ih Bojna
Poslao sam bio upit mail-om u Bojnu i dobio odgovor da trenutno nisu dostupni, ali se mogu naručiti. Kada sam odgovorio da bi htio da ih naruče i pitao kakva je procedura odgovor više nisam dobio. Na tome je ostalo.
Darko11 wrote:
Pelikan93 wrote:
SAD "trosi" toliku kolicinu oruzja da je ono najprodavanije tamo ujedno vjerovatno i najprodavanije na svijetu .
Vrlo vjerojatno. Američko tržište zato uvijek prvo dobiva nove modele oružja iz tih razloga.

Post Reply