Kineski tetejac (norinco 7.62x25 - iskustva

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
siniša
Desetnik
Desetnik

Kineski tetejac (norinco 7.62x25 - iskustva

Post by siniša » 02 Sep 2017, 13:55

Pozdrav ekipa.
Ispricavam se ako ova tema već postoji, ja ju nisam mogao pronaći.
Dakle, dali netko od vas ima iskustva sa Norinco tt u kalibru 7.62x25...planiram ga kupit ali ne zelim se zaletiti ako pistolj nije ok. Hvala unaprijed

siniša
Desetnik
Desetnik

Re: Kineski tetejac (norinco 7.62x25 - iskustva

Post by siniša » 03 Sep 2017, 11:21

:A00: :A00: Nitko nista ne zna?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Sep 2017, 11:35

Mogu biti slobodan pa priupitati zasto zelis kupiti TT-jac, bez obzira na proizvođača ?

To ti dođe na isto kao da danas netko želi kupiti Trabanta ili WArburga !
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 03 Sep 2017, 12:12

Lex, ne pretjeruj.
Pouzdan pistolj, koji nikad ne zaglavljuje, sa cahurom 7.62x25, stisnutog grla koja skoro sama klizi u leziste, sto je jedan od faktora za pouzdan rad.
U Rijeci imas tradiconalni TT kup za sport, sto je super manifestacija.

A po meni, solidan je izbor za samilosni hitac u lovu, pa i samoubranu od vepra i medvjeda obzirom na probojnost, sto je rezultat malog promjera zrna i velike brzine u cahuri stisnutog grla.
U lov ga nosis, i ako padne na pod, u blato, niko nece suzu proliti. A plasticni nisan nece se razbiti jer nije plasticni nego metalni.
Na njemu je sve od zeljeza, kad vec kukamo o plastici svakodnevno.
I ovo gore su sve prednosti.
Nedostatak je polukocnica na prvom zubu, i mozda pretvrdo okidanje u origigi verziji, ali puskar moze malo dotjerati okidanje.

Preciznost je malo manja od sluzbenog modernog oruzja, ali unutar privatljivosti. Treba malo vjezbe za savladati, i to je to

Mene jedino zanima zasto kineski, kad ima Yugo i ruskih TTejaca po njuskalu. Cijene od 500 do 1000 kn.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 03 Sep 2017, 15:47

Eh lex, zasto tetejac, naravno, gledam i druge pistolje u toj cijeni...ali tetejac mi je blagi favorit upravo zbog ovih karakteristika sto je joly naveo.
Iskreno, joly, nisam gledao kineski, već sam slucajno skuzio da covjeku u dozvoli pise NORINCO, pa se sad raspitujem vrijedi li ili ne to kupovat. Imam ih jos 5 m 57 za pogledat ali moram malo dalje po njih, ovaj je blizu mene. Zato sam postavio ovo pitanje da cujem vasa misljenja.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Sep 2017, 20:54

jolly wrote:.......Pouzdan pistolj, koji nikad ne zaglavljuje, sa cahurom 7.62x25, stisnutog grla koja skoro sama klizi u leziste, sto je jedan od faktora za pouzdan rad......
Mogu opravdati kupovinu TT-ca SAMO ako je u pitanju lova sa kojom covjek raspolaze, svi bi mi vozili BMW ali znamo da je to nemoguce.

SVe ostalo sto si nabrojao smatram losim i nazadnim razmisljanjem, ljutili se mnogi ili ne, jer:

- zaustavna moc - 0 bodova,
- probojnost u 3 PM - no to nikome ne treba
- zaglavljivanje - nitko nije profi killer pa da mu je to bitno, a sve ljude koje poznam sa TT-m na godinu ne ispale vise od 50 metaka
- obrana od divljih zivotinja i TT - crni humor, Ivica i Marica, babaroga i glogov kolac protiv vampira to je sve u istom rangu, ako vec moram nositi REPETIRAN pistolj u futorli, jer inace nema nikakvog smisla, onda to sigurno nece biti TT, ni XD ni XDM. U lov se nosi REVOLVER 0.357/0.44 Mag 3 ili 4 incha cijev, sve drugo je preveliko i pretesko.
- za streljanu, ako cemo se drzati pravila da su magnum punjenja zabranjena tada ne bi smio pucati sa TT-m
- samilosni hitac, i dalje tvrdim da je to NONSENS u zakonu, nema te zivotinje u HR koja ce prezivjeti 0.22LR na celu, ako joj ne mogu doci na sigurnu udaljenost ,jer sumnjam da bih mogao popusiti ugrize i ogrebotine, puno jednostavnije je potrositi jos jedan metak iz karabina...
- Jesi li dovoljno hrabar da se za ranjenim veprom zavlacis u npr. Cni trn sa TT-cem posto pusku moras ostaviti jer je neupotrebljiva. Ja nisam, niti da imam Thompsona sa cijelim bubnjem.

Naravno to je samo moje misljenje, u svakom slucaju bih covjeku preporucio da ustedi jose malo ( ako se radi o lovi ) i kupi si CZ-75/75B. Imat ce vise nego dobar pistolj za cijenu koju ce platiti, bit ce zadovoljan, ima dodatne opreme i rez.djelova na svakom kiosku.

Neke stvari PRIPADAJU PROSLOSTI i to treba prihvatiti.
Nemoguće je Nemoguće

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 04 Sep 2017, 00:22

Decki...hvala i jednom i drugom na komentarima...misljenja su podjeljena naravno...svatko ima svoj ukus...i o tome nećemo raspravljat... od kineza sam odustao na kraju...pogledat ću jos..nikud mi se ne zuri

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 04 Sep 2017, 09:55

CZ 75B, pravi PIŠTOLJ za sve i svašta. Nađe ih se u extra stanju za razumne novce, po meni br.1. kod kupovine rabljenog i jeftinijeg. A da je dobar, malo je reći.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 3 times

Post by Darko11 » 04 Sep 2017, 13:20

Ogromna probojnost TT a je mit.Usporedjivao sam u praksi probojnost izmedju njega i "devetke" na raznim preprekama,metama i nisam mogao uociti neku znacajnu razliku doduse sa starim vojnim Jugo streljivom koje nema bas puno Joula.Danasnje streljivo za TT a je u rangu energije 357 magnuma.Npr nova municija od PPUa za njega ima debelo preko 700 Joula.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 04 Sep 2017, 18:35

Lex, mladicu, dozvoli mi da te poducim.
Ako imas razjarenu zivotinju koja jurisa na tebe, a ovdje mislim na medvjedicu ili ranjenog vepra, treba ti probojnost, jer ako uopce pogodis to nece biti idealan hitac i doci ce pod nekim kutom, kad lupi pod kutem osim probojnosti mora imati svojstvo da probija u jednom smjeru i gura naprijed (do vitalnih organa), a to moze samo fmj, ili monolitno ne-expandirajuce zrno.

Revolver 357 je simpa stvarcica, i dajem mu prednost pod uvjetom da mozes ispaliti 6 hitaca u 6 sekundi, na revolverskom double action, u krug promjera 30 cm, na 25 m.
U suprotnom ces samo ponoviti buku 6 puta dok te medvjedica ne satre. Pistolj je tu u prednosti jer nakon prveg metka radi na single action, sa lakim okidanjem, meksim trzajem, boljom kontrolom.

Iggy, za cz 75b, 100 posto si u pravu. To je pistolj koji ja smatram pistoljem 20 vijeka, pokupio sve inovacije 20 stoljeca koje su se pojedinacno pojavljivale od jednog do drugog pistolja kroz historiju razvoja.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Sep 2017, 19:26

jolly wrote:Lex, mladicu, dozvoli mi da te poducim.
Ako imas razjarenu zivotinju koja jurisa na tebe, a ovdje mislim na medvjedicu ili ranjenog vepra, treba ti probojnost, jer ako uopce pogodis to nece biti idealan hitac i doci ce pod nekim kutom, kad lupi pod kutem osim probojnosti mora imati svojstvo da probija u jednom smjeru i gura naprijed (do vitalnih organa), a to moze samo fmj, ili monolitno ne-expandirajuce zrno.
U ovom slucaju ja vidim rijesnje..nosite me noge moje brze od nemani !!!

A sto se tice onoga 6-hitaca u 6-sekundi u krug 30-cm na 25m i lakim okidanjem kada je u pitanju TT-c ja bih molio da se o tome ocituju oni koji pucaju daleko bolje od mene...

Nisam ti ja za otkrivanje tople vode, kada budem vidio da Ameri i Kanadjani u svom lovu za pojasom nose pistolje, a ne revolvere i to pogotovu malog kalibra o kojem mi sada pricamo onda cu to prihvatiti...
Nemoguće je Nemoguće

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 3 times

Post by Darko11 » 05 Sep 2017, 13:39

jolly wrote: Iggy, za cz 75b, 100 posto si u pravu. To je pistolj koji ja smatram pistoljem 20 vijeka, pokupio sve inovacije 20 stoljeca koje su se pojedinacno pojavljivale od jednog do drugog pistolja kroz historiju razvoja.
Jplly meni je pored Browningovih konstrukcija svetogrdje nesto drugo nazvati pistoljem 20 stoljeca,ali da je ceza 75 ica prva pokupila sve u jednom i da je jako obiljezila epohu,to ne sumnjam.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 05 Sep 2017, 19:48

Imam je godinama kao službeni pištolj, mogao sam mjenjati za HS ili Glock. Ma jok, to su igračke za moju Čehinju. Malo dorađeno okidanje i to je to. Nakon skoro godinu bez treninga, ubodem s njome preko 80 bez ikakvih problema. Znači nema van crnog na 25m nikako. Od streljiva guta sve, još ništa nije zaglavila, pa ni mekši handload za papir. Zvijer, čudo, avion....Plastikaneri sakrijte se. Nekad iz fore puknem i na 100m. Rezultat bolji nego kod nekog s karabinom.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 05 Sep 2017, 20:56

Ja sam svoju prodao, i to u inox verziji + kadet 22, malo mi je zao no dobila je dostojnu zamjenu u ormaru pa vise nema praznine... :A13:
Nemoguće je Nemoguće

Huntercro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huntercro » 06 Sep 2017, 09:55

šest brzih hitaca iz 357 ice u 25 cm ? hm, ne znam ali mislim da to mogu samo rijetki
znači što se tiče obrane od ds i medvjeda nula bodova, samilosni moze bilo koji i to ne u čelo, nego u predjel UHA.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 06 Sep 2017, 18:45

Darko11 wrote:
jolly wrote: Iggy, za cz 75b, 100 posto si u pravu. To je pistolj koji ja smatram pistoljem 20 vijeka, pokupio sve inovacije 20 stoljeca koje su se pojedinacno pojavljivale od jednog do drugog pistolja kroz historiju razvoja.
Jplly meni je pored Browningovih konstrukcija svetogrdje nesto drugo nazvati pistoljem 20 stoljeca,ali da je ceza 75 ica prva pokupila sve u jednom i da je jako obiljezila epohu,to ne sumnjam.
Darko ne grijesis ni malo.
cz 75:
Browningov je sistem bravljenja.
Browningov je dvoredni spremnik velikog kapaziteta (prvi poznati HC dvoredni spremnik je Browning HP)
Double action okidanje, od kojih je prvi poznati njemacki walther p38.
"muski" zatvarac koji ulazi na muski nacin u donju bazu je kopija siga p210, i po meni povecava preciznost, u odnosu na ostale, a takav sistem zatvaraca danas je gotovo na svim vrhunskim sportskim pistoljima. (tanfoglio, sig p210, sig hamerli, itd...) Istovremeno vrlo rijedak u serijskom sluzbenom pistulju, pretpostavljam zbog skuplje proizvodnje. :A25:
Turn better into best!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 07 Sep 2017, 11:57

Huntercro wrote:šest brzih hitaca iz 357 ice u 25 cm ? hm, ne znam ali mislim da to mogu samo rijetki
znači što se tiče obrane od ds i medvjeda nula bodova, samilosni moze bilo koji i to ne u čelo, nego u predjel UHA.
Da tocno, samo rijetki, i nisam jedan od njih.

Treba probati pucanje revolverom u double action, na cim brze, a onda i na malo dalje.
Meni to ne ide, priznajem.
Da bih se osjecao sigurno, sto je subjektivan osjecaj, cijenim vise pistolj.

Da, moze se reci da je revolver jednostavniji i pouzdaniji od pistolja pa cak i vece pobojne moci, ali samo ako se ostvari preciznost u opasnoj situaciji, sto ja sumnjam. Dodatna dva fakora su stres i kontrola stresa u lovcu, te adrenalin i prirodna zelja da se obrani kod ranjene divljaci, odnosno zastita podmlatka. Urodjeni nagoni + adrenalin
Preciznost revolvera je daleko veca u single action nacinu rada, ali tad se gubi vrijeme oko natezanja kokota. Double action kod revolvera je odlicna kvaliteta, ali zahtjeva jako puno vjezbe, i mozda je najteza "disciplina" pojedincu za savladati, zbog jake sile na okidacu.

Ne kazem da to vrijedi za svakog. Neko daje prednost snazi i pouzdanosti, a neko preciznosti gdje mu je sekundarna snaga kalibra. To su dva razlicita nacina gledanja na stvar.
Turn better into best!

Post Reply