338wm
Re: 338wm
Nemam iskustva s njim, ali ako taj top nije dobar za divllje svinje onda ih treba loviti sa RPG om .
DobraaaaaaaaaaaaaDarko11 wrote:Nemam iskustva s njim, ali ako taj top nije dobar za divllje svinje onda ih treba loviti sa RPG om .
Kolega je to prodao upravo iz razloga jer je totalno NEPOTREBNO, skupo, udara kao mazga, da zaustavlja to stoji , jedini je problem sto nemamo DS od 300 kg.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Osnovno pitanje za svinjski kalibar jest koliko je uporan kod pucanja na necistu metu u grmlju.
Pa, sad, ako neko zna, nek kaze.
Cijena, trzaj, ovo su sekundarne varijante.
Pa, sad, ako neko zna, nek kaze.
Cijena, trzaj, ovo su sekundarne varijante.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Lex, znas i sam sta sam mislio.
(a i mislio sam naknadno da ces nesto slicno komentirati, ali vise nisam mogao editirati)
Jedno je pucati na srnjaka na 150 metara na cistini, u proljece kad je niska trava,
Drugo je na svinju, koja se provlaci po grmlju i makiji, a pod time NE MISLIM da se puca na nesto sto se nevidi, nego na svinju koja se vidi, ali je djelomice pokrivena granjem, sibljem, makijom ili trnjem. (svinju na cistoj livadi nisam nikad vidio premda o tome uvjek mastam).
Za svinju je dovoljno dobar svaki kalibar koji zadovoljava zakonsku snagu po propisima, ali se dobar kalibar za svinju razlikuje upravo po ovoj kvaliteti. Od svih mogucih kalbara zadovoljavajuce snage svi su dobri za lov svinje s ceke, ali samo neki su dobri za lov pogonom. O tome govorim.
(a i mislio sam naknadno da ces nesto slicno komentirati, ali vise nisam mogao editirati)
Jedno je pucati na srnjaka na 150 metara na cistini, u proljece kad je niska trava,
Drugo je na svinju, koja se provlaci po grmlju i makiji, a pod time NE MISLIM da se puca na nesto sto se nevidi, nego na svinju koja se vidi, ali je djelomice pokrivena granjem, sibljem, makijom ili trnjem. (svinju na cistoj livadi nisam nikad vidio premda o tome uvjek mastam).
Za svinju je dovoljno dobar svaki kalibar koji zadovoljava zakonsku snagu po propisima, ali se dobar kalibar za svinju razlikuje upravo po ovoj kvaliteti. Od svih mogucih kalbara zadovoljavajuce snage svi su dobri za lov svinje s ceke, ali samo neki su dobri za lov pogonom. O tome govorim.
Turn better into best!
Poz koristim ga cca 10 god i samo rijeci hvale.
Odlicno zaustavlja a i ne lupa kak ljudi pricaju.
Koristio sam normu orix i swift aframe a zadnjih 3-4god pucam barnesa tsx od bulleta i prezadovoljan sam.
Pucam svu divljac od lisice do jelena i nemam problema apsolitno nikakvih,cak radi manju stetu na mesu nego neki popularniji i masovniji kalibri.
Nadam se da sam pomogao.
P.s. odstrijelio sam sa njim preko 100 ds
Odlicno zaustavlja a i ne lupa kak ljudi pricaju.
Koristio sam normu orix i swift aframe a zadnjih 3-4god pucam barnesa tsx od bulleta i prezadovoljan sam.
Pucam svu divljac od lisice do jelena i nemam problema apsolitno nikakvih,cak radi manju stetu na mesu nego neki popularniji i masovniji kalibri.
Nadam se da sam pomogao.
P.s. odstrijelio sam sa njim preko 100 ds
- jolly
- Cinker - bojna

Oryx je bondirani (ljepljeni) soft point
Swift a frame dvokomorno zrno, poput H mantela i nosler partitiona
Barnes TSX je monolitno.
Ta su zrna stvorila pojam "premium bullet".
Nije ni cudo da si zadovoljan, ovo su sve vrhunska zrna, od kojih se ne zna koje je bolje.
Cestitam ti na izboru, jer je ocito da cijenis kvalitetan metak, i nije ti zao placene cijene.
Kad se ima jak i brz kalibar ovo je za primjer kako se bira lovacki metak. Mladi bi lovci iz ovog mogli nesto nauciti,

Swift a frame dvokomorno zrno, poput H mantela i nosler partitiona
Barnes TSX je monolitno.
Ta su zrna stvorila pojam "premium bullet".
Nije ni cudo da si zadovoljan, ovo su sve vrhunska zrna, od kojih se ne zna koje je bolje.
Cestitam ti na izboru, jer je ocito da cijenis kvalitetan metak, i nije ti zao placene cijene.
Kad se ima jak i brz kalibar ovo je za primjer kako se bira lovacki metak. Mladi bi lovci iz ovog mogli nesto nauciti,
Turn better into best!
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Cijena je stvarno korektna. Ja imam 243 win i cijena sa mojim čahurama je 15 kn. Barnes zrna. Ne mogu reći da je pretjerano, a na srnećoj divljači, radi više nego dobro.
Budući da je 338 dosta veći, cijena 16 kn mi se stvarno čini korektna.
Budući da je 338 dosta veći, cijena 16 kn mi se stvarno čini korektna.