2. Vortex cup
Moderator: Original_G
Re: 2. Vortex cup
Nemam ja zamjerki, samo sam alergican na bilo kakve promjene pravila u zadnji trenutak, zapravo mislim da su i ostali samo sto to ne kazu na glas, nista zlocesto nego sve samo u CILJU da sljedeca tekma bude bolja...ako tekma pocinje u 9:00 nitko nece njurgati ako pocme u 09:15, no ako pocme u 08:45 to postaje problem.jolly wrote:Lex, da mi je samo dozivjeti tekmu di nemas zamjerke!![]()
![]()
Uglavnom, sad cekamo bilten...!
Ovaj puta smo imali problem pucanja po tudjim metama, dogodilo se da takmicar uspije pogoditi susjedne mete i L i R od svoje sto je cudno ali eto dogodi se. Vrijeme curi, normalno je da koncentracija padne i tu nastaje problem koji bas i nije jednostavno obrisati.
Elektronika u full-setupu to onemogucava jer se ispred svakog streljackog mjesta postavlja mikrofon koji otvara ( otkljucava) samo metu na tom broju, tako da ako napr. takmicar sa broja 15 puca u metu 16 ona jednostavno NE registrira pogodak ALI ZATO broji ispaljene metke i zakljucava metu br. 15 nakon ispaljenih 10 metaka, pa ako si 2 metka poslao susjedima broje ti se 2x0 i mozes pjevati borbene do sutra....
Murphija NE mozemo zajebati ni pod razno, sve je ovo ODLICAN trening i skolovanje, i naravno da nesto kosta....
U svakom slucaju STRELJASTVO U HR NAPREDUJE !!!
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Pa to je kljucna rijec.lex-lutor wrote:
U svakom slucaju STRELJASTVO U HR NAPREDUJE !!!
desavaju se greske.
Medjutim jednom da kazem i nesto generalno za sve organizatore - pri tom mislim sve klubove koji nesto organiziraju.
organizacija, po nasumicnom redu desavanja, kroz ono kako sam ja to dozivio:
- sastanak organizatora i podjela duznosti clanovima kluba organizatora, gdje svi rade na volonterskoj bazi, nemaju vremena i cesto puta treba podsjecati ili gurati nakon donesenih zakljucaka sastanka
- dobivanje termina na streljani
- odraditi trening dan ranije ako je planiran i postavljen termin
- odrediti pravila
- postaviti poziv i raspis
- organizirati hranu i pice
- napraviti medalje i pehare
- organizirati nagrade sa sponzorima (ponekad)
- suci na liniji, i rovu, izmjena meta, kontrola linije
- naplata kotizacija, izdavanje racuna
- nabavka meta, a cesto puta koje nisu issf, pa ih treba tiskati negdje
- ocjenjivanje meta, pripremanje biltena
- primanje zalbi (a koliko ih tek ima ponekad....)
- odredjivanje termina grupa
- milion drugih sitnica,
Greske organizatora se uvjek komentiraju, greske strijelaca rijetko.
- kotizacije se rijetko naplati od svih unaprijed, i nerijetko se naplacuje tokom dana natjecanja, sto znaci da barem jedan mora biti zaduzen da sjedi za stolom i naplacuje kotizacije i izdaje racune - to je jedan covjek kontinuirano okupiran
- ubacivanje strijelaca u raspored koji se ne prijave vrijeme, i ne plate kotizaciju na vrijeme, nego sve u zadnji cas. nastoji se uvjek ici ssvima na ruku iz ciste sportske kolegijalnosti.
itd...
I onda se sve to mora posloziti da funkcionira sa cim manje zalbe.
Na kraju se sve svede da vjerojatno u vecini klubova organiztora to sve spadne na ledja malog broja ljudi, i cesto na ledja ljudi brojem manjim nego sto je planirano kad se krenulo u samu organizaciju pa se treba improvizirati i povuci jos vise. (nekako mi se cini da uvjek isti guraju)
naravno da se greske dogadjaju. ne treba zamjerati.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Rezultati 2.Vortex cupa
- Attachments
-
- F-OPEN Finale rezultati.pdf
- (336.89 KiB) Downloaded 34 times
-
- F-OPEN Rezultati (1).pdf
- (213.2 KiB) Downloaded 33 times
-
- F-TR 22 Finale rezultati.pdf
- (337.76 KiB) Downloaded 34 times
-
- F-TR 22 Rezultati.pdf
- (241.62 KiB) Downloaded 31 times
-
- F-TR Finale rezultati (1).pdf
- (337.02 KiB) Downloaded 42 times
-
- F-TR Rezultati (4).pdf
- (253.17 KiB) Downloaded 39 times
-
- PJP Finale rezultati.pdf
- (338.59 KiB) Downloaded 29 times
-
- PJP Rezultati (3).pdf
- (229.06 KiB) Downloaded 27 times
Evo koja riječ od mene.
Nastupilo je oko stotinjak natjecatelja, po svim disciplinama 193. Odaziv je bio jako velik i prijave su popunjene par dana prije samog natjecanja. 23 mjesta su ostala prazna pošto su se ljudi prijavili, a nisu pristupili natjecanju, tako da je bilo mjesta i za ljude koji se nisu prijavili.
Organizacija na nivou, sve je išlo dosta brzo. Jedino se je malo čekalo finale povijesno/jurišne puške iz razloga što je bilo 20-25 meta, a 10 ljudi u finalu. To je moglo dovesti do katastrofe pošto bi svaki hitac morali brojati mete kako bi znali u koju metu treba pucati. Organizatori su nakon kratke rasprave spustili višak meta i finale je započelo nakon 15ak minuta.
Zamjerki imam više prema samim natjecateljima, nego organizatorima.
U finalu se je išlo na ispadanje, znači tko ima najslabiji hitac leti van. Sve je bilo OK do zadnja dva-tri hitca u finalu.
Znači, sudac izda zapovijed za slijedeći hitac, imate 45 sekundi. Prvi opali nakon 5-10 sekundi, navijači/strijelci (koji se ne natječu počnu pljeskati i urlikati pošto je njihov kolega jako dobro puknuo), a da zadnji ili zadnja dva još nisu uputili hitac. Možete si samo zamisliti kakva je nervoza/panika u glavi tog natjecatelja jer zna da je ovaj puknuo jebač.. dobro, a ti još nišaniš i trebaš opaliti. To se je dogodilo i na FTR 22 i na F-TR ili F-Open. Stvarno ne korektno.
Desila su se još dva opaljenja puške za vrijeme pripreme od 10 minuta. Prvo netko sa 22LR,a pa zatim slovenski natecatelj u F-TR. Sudac je naravno popizdio, ali umjesto da ih udalji sa natjecanja ili oduzme prvi hitac to nije napravio. Jako neodgovorno od strane natjecatelja.
Bilo je i našetavanja sa "zatvorenom" puškom i okretanja u smjeru ljudi, nakon upozorenja od strane gledatelja ljudi su zatvarač povukli u zadnji položaj uz smješak kao , pa prazna je. Tako je mislio i lovac koji je pokazivao kolegi novu pušku prije tri tjedna. Samo što ta puška nije bila prazna i sačmom mu je zadao smrtonosan hitac u predjelu vrat/glava.
Toliko od mene zasada.
Nastupilo je oko stotinjak natjecatelja, po svim disciplinama 193. Odaziv je bio jako velik i prijave su popunjene par dana prije samog natjecanja. 23 mjesta su ostala prazna pošto su se ljudi prijavili, a nisu pristupili natjecanju, tako da je bilo mjesta i za ljude koji se nisu prijavili.
Organizacija na nivou, sve je išlo dosta brzo. Jedino se je malo čekalo finale povijesno/jurišne puške iz razloga što je bilo 20-25 meta, a 10 ljudi u finalu. To je moglo dovesti do katastrofe pošto bi svaki hitac morali brojati mete kako bi znali u koju metu treba pucati. Organizatori su nakon kratke rasprave spustili višak meta i finale je započelo nakon 15ak minuta.
Zamjerki imam više prema samim natjecateljima, nego organizatorima.
U finalu se je išlo na ispadanje, znači tko ima najslabiji hitac leti van. Sve je bilo OK do zadnja dva-tri hitca u finalu.
Znači, sudac izda zapovijed za slijedeći hitac, imate 45 sekundi. Prvi opali nakon 5-10 sekundi, navijači/strijelci (koji se ne natječu počnu pljeskati i urlikati pošto je njihov kolega jako dobro puknuo), a da zadnji ili zadnja dva još nisu uputili hitac. Možete si samo zamisliti kakva je nervoza/panika u glavi tog natjecatelja jer zna da je ovaj puknuo jebač.. dobro, a ti još nišaniš i trebaš opaliti. To se je dogodilo i na FTR 22 i na F-TR ili F-Open. Stvarno ne korektno.
Desila su se još dva opaljenja puške za vrijeme pripreme od 10 minuta. Prvo netko sa 22LR,a pa zatim slovenski natecatelj u F-TR. Sudac je naravno popizdio, ali umjesto da ih udalji sa natjecanja ili oduzme prvi hitac to nije napravio. Jako neodgovorno od strane natjecatelja.
Bilo je i našetavanja sa "zatvorenom" puškom i okretanja u smjeru ljudi, nakon upozorenja od strane gledatelja ljudi su zatvarač povukli u zadnji položaj uz smješak kao , pa prazna je. Tako je mislio i lovac koji je pokazivao kolegi novu pušku prije tri tjedna. Samo što ta puška nije bila prazna i sačmom mu je zadao smrtonosan hitac u predjelu vrat/glava.
Toliko od mene zasada.
Slazem se sa tobom no ako proucis zadnja pravila po pitanju streljastva ona dopustaju upravo to o cemu govoris, pljeskanje, navijanje itd. Na zalost ide se na ruku medijima koji to prenose da tekme " postanu zanimljivije" i da se poveca gledanost. Tako da cemo se morati naviknuti na nova pravila igre....Spinnaker wrote:....
Vidis ja sa time nemam problema, ne da sam tako dobro koncentriran, nego ne stignem do finala.
Nemoguće je Nemoguće
A mislim da to sada spada u neki nivo osobne kulture ili pristojnosti ili kolegijalnosti ...ali nisam bas siguran da je zabranjeno...Spinnaker wrote:Znači može se i huhtati? Provocirati strijelca raznoraznim dobacivanjem?
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Decki, a zamislite tek da pocmu sa bengalkama... 
Turn better into best!
Dovoljno je bacati i banane...jolly wrote:Decki, a zamislite tek da pocmu sa bengalkama...
A pljeskanje i navijanje prije svih ispaljenih šuseva ne spada pod kolegijalnost? ma daj molim te....lex-lutor wrote:A mislim da to sada spada u neki nivo osobne kulture ili pristojnosti ili kolegijalnosti ...ali nisam bas siguran da je zabranjeno...Spinnaker wrote:Znači može se i huhtati? Provocirati strijelca raznoraznim dobacivanjem?
Nabavit ću onu trubu na plin nagodinu, pa kada će pucati kolege od ovih što su pljeskali....
- jolly
- Cinker - bojna

Nego da upitam, sto je ove godine bilo u fondu nagrada sponzora?
Turn better into best!
prva tri mjesta pojedinačno: pehar, dalekozor ili spoter ili optika. S tim da je u jednoj kategoriji slovenac umjesto ovog prije napisanog dobio servis oružja kod Kavura za 1000kn
4,5,6 mjesto pojedinačno neka sredstva za čišćenje puške.
7,8,9 i 10 mjesto kapa.
Ak sam negdje pogriješio najte zamjeriti, ali tako nekako je išlo.
Za prva tri mjesta ekipno su se dijelile medalje i kape za sva tri člana ekipe.
4,5,6 mjesto pojedinačno neka sredstva za čišćenje puške.
7,8,9 i 10 mjesto kapa.
Ak sam negdje pogriješio najte zamjeriti, ali tako nekako je išlo.
Za prva tri mjesta ekipno su se dijelile medalje i kape za sva tri člana ekipe.
U rasporedu navedenog natjecanja objavljenom na web stranicama organizatora (tamo pri dnu 2. stranice) stoji: "Organizator zadržava pravo promjena rasporeda natjecanja."lex-lutor wrote: Nemam ja zamjerki, samo sam alergican na bilo kakve promjene pravila u zadnji trenutak, zapravo mislim da su i ostali samo sto to ne kazu na glas, nista zlocesto nego sve samo u CILJU da sljedeca tekma bude bolja...ako tekma pocinje u 9:00 nitko nece njurgati ako pocme u 09:15, no ako pocme u 08:45 to postaje problem.
Mikrofoni ne igraju kad netko puca s kompenzatorom trzaja, koji će ionako sljedeće godine vjerojatno biti izbačeni.Elektronika u full-setupu to onemogucava jer se ispred svakog streljackog mjesta postavlja mikrofon koji otvara ( otkljucava) samo metu na tom broju, tako da ako napr. takmicar sa broja 15 puca u metu 16 ona jednostavno NE registrira pogodak ALI ZATO broji ispaljene metke i zakljucava metu br. 15 nakon ispaljenih 10 metaka, pa ako si 2 metka poslao susjedima broje ti se 2x0 i mozes pjevati borbene do sutra....
- jolly
- Cinker - bojna

Kompenzatora je bilo u obje discipline?
- F-TR?
- F-O?
- F-TR?
- F-O?
Turn better into best!
Da naravno, no da li je to podtrebno raditi ako nema neke velike opravdane sile? Ekipa koja je bila na treningu dan prije je znala da ce tekma poceti ranije, no oni koji nisu bili nisu imali pojma. Mnogima nije bas isto da li moraju krenuti u 06:00 ili 04:00hicebug wrote:...U rasporedu navedenog natjecanja objavljenom na web stranicama organizatora (tamo pri dnu 2. stranice) stoji: "Organizator zadržava pravo promjena rasporeda natjecanja."
Mikrofoni ne igraju kad netko puca s kompenzatorom trzaja, koji će ionako sljedeće godine vjerojatno biti izbačeni.
Zasto mic ne radi kod koristenja komp. trazaja, sto se dogadja ?
Nemoguće je Nemoguće
Naprotiv, radi predobro, pa par mikrofona "očita" jednu pušku.lex-lutor wrote: Zasto mic ne radi kod koristenja komp. trazaja, sto se dogadja ?
ne znam prebaciti snimku pa tko može neka napravi:
https://www.facebook.com/sk.medvescak/
snimka kako hitac strese monitor.
Što bi bilo sa mikrofonima možete si misliti.
Zasigurno kaos.
Primjedbe imam na natjecanje, opet se ponavljaju improvizacije na natjecanju.
Pitanje sigurnosti u rukovanju s oružjem, prešetavanje i slikanje blicom u vrijeme gađanja itd.
O satnici neću niti govoriti, jedno na internetu a drugo na linji...
https://www.facebook.com/sk.medvescak/
snimka kako hitac strese monitor.
Što bi bilo sa mikrofonima možete si misliti.
Zasigurno kaos.
Primjedbe imam na natjecanje, opet se ponavljaju improvizacije na natjecanju.
Pitanje sigurnosti u rukovanju s oružjem, prešetavanje i slikanje blicom u vrijeme gađanja itd.
O satnici neću niti govoriti, jedno na internetu a drugo na linji...
A definitivno najgluplja stvar je finale u kojem se starta od nule i ispada na prvi metak.
Dakle više na sreću nego na vještinu.
Bilo bi pravednije zbrojiti osnovni meč pa izbacivanje na prvi metak.
Ili su barem mogli prekopirati ISSF finale.
Dakle više na sreću nego na vještinu.
Bilo bi pravednije zbrojiti osnovni meč pa izbacivanje na prvi metak.
Ili su barem mogli prekopirati ISSF finale.