2. Vortex cup

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: 2. Vortex cup

Post by lex-lutor » 15 Nov 2017, 19:54

E tu bi sada mogli rastegnuti od nemila do nedraga...Ekipa je organizirala tekmu, dala neka svoja pravila pa tko voli nek izvoli a tko ne neka bude doma, bolje da sve tekme nisu iste pa barem ima vise zanimacije...

Sto se tice zanemarivanja bodova tekeme i ulaz u finale sa 00... imam svoje misljenje i bolje da ga ne napisem javno, pogotovu posto su to primjenili na svjetskom nivou...!!

Birokrate, dupelsici, uvlakaci, uhljebi ..prodali bi svoju majku za Dolar i savili kicmu ako to mediji zatraze, samo neka padne koja para...a to sto se strijeci ubiju da naprave sto bolji rezultat kojeg netko baci u skoljku prije finala ...ma nema veze....
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 16 Nov 2017, 08:37

Lex, evo opet si mi se malo zanio u analizi situacije... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uglavnom, moje misljenje je da bi se trebala stvoriti neka nacionalna pravila koja bi svi nasi organizatori prihvatili.
To sam vec vise puta napisao. Evo cisti primjer sad: puska sa kompenzatorom ili bez?

Na nivou ovakovg sporta pravila ce diktirati konacni izbor opreme (investicija za natjecatelja) a sumnjam sa ce neko imat po jednu specijaliziranu pusku i optiku za svaku pojedinacnu utakmicu od dogadjaja do dogadjaja. Negdje ce se tako sigurno desiti da pobjedi bolja i "LOKALNIM" pravilima primjerenija puska, umjesto bolji natjecatelj.

realni uvjeti da su pravila razlicita, su takvi da se jos ne desava unifikacija pravila zbog raznih razloga. negdje su problem uvjeti streljane kako vidimo, negdje je organizator kratak s ljudima u organizaciji, itd, itd.

osobno, kad mi pravila nisu po gustu i kad znam da se ne mogu dobro plasirati, ja opet odem na tekmu - ako mi dozvoljava slobodno vrijeme. (tad mi je cilj probati da ne budem zadnji ... :mrgreen: :mrgreen: ). he, he treba biti skroman.

Na svakoj tekmi se vidi nesto novo, ima se jedno iskustvo vise, vlastite greske s linije korigiras za slijedeci put... poprica se i podruzi sa kolegama iz istog sporta i to je to. Uglavnom stvari u ovom sportu su se vec solidno pokrenule. Da je vise ovakvih sponzora kao Vortex, bilo bi i brzih pozitivnih promjena, ali i ovako se napreduje.
Di smo bili pred 10 godina u ovom sportu? Gdje smo bili pred 5? Di smo danas? :A25:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Nov 2017, 11:21

jolly wrote:...Lex, evo opet si mi se malo zanio u analizi situacije... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen..
Ne naprotiv....

Dobro znam sto znaci organizirati nesto za nekoga negdje....U svakom slucaju je organizator taj koji bude jeb*n na 101 nacin i uvjek izvuce deblji kraj, ako ima srece da bude na NULI po pitanju troskova i obaveza moze zahvaliti galaksiji i Mljecnoj stazi...

Znaci da budemo NA CISTO: Igor je do sada SLUZBENO organizirao 3 ili 4 tekme po pitanju dalekometnog streljastva u Hrvatskoj, dva puta Vrbovec, dva puta Vrapcak izvan HSS-a. Rajko-HCZ ograniziraju jednom godisnje Grobnik takodjer izvan HSS-a. Za njega znamo da MOZE I HOCE :A25: ( Osijek namjerno ne spominjem jer mislim da ne spada u ovu pricu to je nesto savim drugo, u pozitivnom smislu)

Tko je od nas ostalih, ukljucujuci i famozni HSS organizirao JOS NESTO...Kukamo da treba omasoviti streljastvo sa disciplinama kojih nema u HSS-u a nitko da napravi nesto konkretno. ( Cast onima koji su naprvili nesto na nivou klubova , 1000m-Lic, Kovacevo itd..) ali to je izvan ove price.

Mr. V je imao odlican prijedlog, dajte da vimo sa cime raspolazemo napokon na podrucju RH i da prema tome slozimo discipline koje se mogu pucti u Hrvatskoj, zasto mi ne bi napravili SVOJE HR discipline ako vec nemamo uvijete da mozemo 100% prihvatiti USA/GB/DE discipline. Pa cemo imati svoje mete za 200 ili 400 metara, 500-600-950 itd... uz svoja pravila.

Masovnos necemo dobiti ako strogo inzistiramo na pucanju od 1000m a nemamo uvijeta...barem ja tako mislim...
Nemoguće je Nemoguće

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 16 Nov 2017, 15:18

Lex, ljude koje si spomenuo kao organizatore (Igor, Rajko itd.) su ljudi direktno vezani sa svojim pozicijama ili utjecajem za objekte na kojima se održavaju natjecanja. Dakle, mi ostala blatobrčkala možemo o tome samo kvocati sa strane a da nas netko možda i čuje. Priča počinje sa objektom odnosno lokacijom na kojoj se održava natjecanje. Uz ovo treba dodati da to nije samo priča o natjecanju već i o terminima kontinuiranog vježbanja.

O HSS-u neću pričati jer znamo kako se u njemu radi i brine o strijelcima unutar zvaničnih disciplina a kamoli kada im se spomene nešto novo. Možda jednog dana, sa nekim novim ljudima, no kako mi se čini male su šanse za to.

Dakle, vidjeti sa kojima se objektima može računati, utvrditi pravila natjecanja i protokol natjecanja, kategorije itd.
Jer glupo je kada se ravnaš po onome što piše na internetu, primjerice satnica natjecanja, pa ispadne da kasniš na liniju jer je grupa počela ranije. O kontroli oružja neću govoriti jer nisam dovoljno stručan a čuo sam da je bilo svega i svačega na liniji i bez da je netko kontrolirao.

Ima tu poprilično posla. Godine idu a stvari se ne odvijaju onako kako bi to trebalo biti. Ide se u dobrom smjeru ali po mom mišljenju malo presporo.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Nov 2017, 15:59

Sve si rekao.

Mada sto se tice pravila i satnica mislim da ih se organizator treba pridrzavati ako je ikako moguce.

Sto se tice teh.kontrole mi smo to lokalno komentirali i zakljucili da NE TREBA daviti ljude sa time u ovim fazama u kojima se sada nalazimo i kada treba privuci sto vise strijelaca u taj sport.

Dovljno je razdvojiti Open-SRAFSTOK kategoriju od onih sa rancima i preklopnim nozicama u cal, 223/308.

Koliko vidim po rezultatima mnogi FT/R su prosjecno bolji od BR kategorije...znaci da ima prostora za svakog tko ima volje i pucu.
Nemoguće je Nemoguće

propatria
Pozornik
Pozornik

Post by propatria » 16 Nov 2017, 17:35

Moja jedina zamjerka je što sam prvi put vidio kako izgleda meta kad sam pogledao kroz optiku 15 min prije pucanja ( na žalost nisam mogao doći na trening). Tako da molim za ubuduće da se stavi slika mete i dimenzije krugova.
Ostalo za pohvalu i nek bude više ovakvih natjecanja.
Takodjer se slažem da nije potrebno daviti oko opreme (plinska, zečje uši i sl.). Bolje da je što više natjecatelja i da se ne mora za svako natjecanje nešto novo kupovati.
Živili!!

Post Reply