Klasična skupština HSS-a.....

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Wagner
Desetnik
Desetnik

Klasična skupština HSS-a.....

Post by Wagner » 17 Dec 2017, 19:52

Evo, prošlo pet dana, dojmovi se slegli...valjda. Baš me zanima što mislite vi koji ste bili nazočni na Izvanrednoj skupštini Hrvatskog streljačkog saveza u utorak, 12.12.2017.?
Mislim, ono........nitko ništa, ni "A" .... a znam da ljudi imaju svoja mišljenja o tzv. "klasici". Kako je moja malenkost, eto u ovom sazivu Izvršnog odbora kojeg nisu uspjeli srušiti, a intencija nam je raščistiti stanje.....volim slušati mišljenja ljudi sa terena.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: Klasična skupština HSS-a.....

Post by jolly » 17 Dec 2017, 21:00

Da ja probam cim krace.
Zakljucak je nakon reizbora bio, novom predsjedniku, ostaviti i dozvoliti barem neko vrijeme 6 mjeseci, ili slicno da postavi stvari na svoje mjesto i zapravo da savez profunkcionira.

Mislim da do tad ne mozemo nista reci, ni pozitivno ni negativno.

E, ali, kad "kancelarija" postane funkcionalna, i protok informacija normalan, osobno bih ocekivao od saveza jednu kvalitetnu otvorenu raspravu uvodjenju drugih disciplina koje se se u zadnjih 10 godina ili vise pokrenule i prosirile u HR:
- Long Range
- Crni Barut
- Idpa / ipsc
- itd, ima jos

O tome svemu nije bilo uopce ni rijeci, naravno, kad i jest bila izborna skupstina, ali to su vec poznata dugorocna pitanja.

Naravno, bilo je i rijeci o problemima u podrsci i opremanju reprezantacije, i vjerujem da ce to biti rijeseno u vecoj ili manjoj mjeri.

Medjutim, 99% strijelaca, clanova sportskih klubova nisu reprezentativci, a o bazi strijelaca i zastiti njihovih interesa bi trebalo razmisljati. Naveo sam gore - razvoj programa novih disciplina, i takodjer eventualno problemi s uvodjenjem nove zakonske regulative.

Ono sto me brine je sta je rekao jedan od delegata je da se uvode nove zakonske promjene (i jedina tema koja nema veze sa izbornim kakrakterom skupstine), dakle vezano za novi zakom o eksplozivima,:

- osposobljavanje rukovanja oruzjem za sve vlasnike oruzja
- tormentacija za oruzje koje nije tormentirano (a to je pap, m48, tt m57, i vjerojatno dio novijeg americkog oruzja)

Sto prema navodima kolege dovodi do opasnosti da sportski strijelci izgube oruzje. :A00: Navodno.

I sad, taj sam zakon procitao, ponovo nakon sjednice, ali nisam uspio izvuci takve zakljucke koje je naveo kolega. Pa nek neko komentira i to ako moze.
U svakom slucaju savez bi se trebao baviti i tim problemima, naravno, kako rekoh na pocetku - unutar nekog razumnog roka kad se stvari posloze funkcionalno.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 17 Dec 2017, 21:38

Samo kratki komentar na Zakon.....
NEMA odredbi koje bi regulirale problematiku onako kako ju je opisao kolega Vučemilović iz Osijeka.
Malo je strašio ljude koji nisu upućeni, ja ću na slijedećoj sjednici Izvršnog odbora staviti na raspravu materijal sa pojašnjenjima koje će se uputiti klubovima na znanje i postupanje.

W :A25:

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 18 Dec 2017, 17:10

Nisam bio prisutan jer u to doba vodim treninge.
Kada sam čuo do kada je to trajalo, ispada da sam komotno mogao doći.
Jeli itko spomenuo -komentirao nemarno ažuriranje rezultata,
neobjavljivanje zapisnika izvršnog - nadzornog odbora i sl.?
Tablica rezultata je šlampavo napravljena - sa greškama u sortiranju,
seniori su u koloni sa juniorima itd.
Direktor repke kaže da nema vremena da to posloži jer ima previše posla?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 18 Dec 2017, 19:42

Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 18 Dec 2017, 21:41

" CAR je gol "

- HSS je bila privatna prcija ma koliko svi sutjeli o tome.

- Ukruseni i slizani dali bi guzice da situacija ostane onakva kakva je bila i prije ...Haj..Haj uzivaj....trosak repke 5-dana 300.000 Kn...pa i ja bih se bunio da sam blizu vate a postoje realne sanse da prica ide kvragu i to debelo.

- Od puno price nema koristi, procesljati, analizirati i fino dici kaznene prijave ekipi koja se zaigrala, pa neka se igra i dalje ali na svoj racun.

- Igrokaz reprezentacije na skupstiti....da je po meni, svima bi se fino zahvalio i oslobodio ih tereta i muke zivljenja na racun kolektiva...draga gospodo od danas ste " FREELANCERI " i nemate vise nikakvih obaveza prema HSS i RH, a ujedno cete platiti i kaznu svatko po 20 000 Kn za koristenje sluzbene odore Repke u svrhu igrokaza na skupstini.

- HSS je postao ISSF Hvatska, totalni NE-interes za druge novije discipline uz OPIRANJE preko veza i vezica na pokusaje osnivanja novih saveza koji bi se stvarno i bavili STRELJASTVOM

- Mogao bih ja ovako jos barem dvije stranice ...ali red je i drugima dati protora da kazu sto misle, pa nisu valjda svi uvlakaci...??
Nemoguće je Nemoguće

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 19 Dec 2017, 01:04

jolly wrote:http://www.hrvatski-streljacki.hr/Public/Vijest.aspx?id=1195
Ne razumijem čemu ovaj link. Mislio sam na brdo drugih stvari koje su se odigrale debelo prije ovog.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 19 Dec 2017, 07:57

Na linku je naveden dnveni, red, uglavnom se o tome raspravljalo. Zato sam stavio.
Turn better into best!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 19 Dec 2017, 08:12

lex-lutor wrote:" CAR je gol "

- HSS je postao ISSF Hvatska, totalni NE-interes za druge novije discipline
Lex, ovo je svima (neformalno) jasno. Medjutim, ajmo dati priliku da uz pomoc Wagnera tema novih disciplina dodje na dnevni red na nekoj od slijedecih skupstina ili radnih sastanaka. (novi je presjednik i novi v.d. tajnik, dakle mozda i novi nacin razmisljanja)

Ako to dodje na dnevni red, i nove discipline ne prodju jer hss nije zainteresiran, onda je i sluzbeno i FORMALNO potvrdjeno da je HSS = issf HR.
I onda se ne treba vise ni cuditi ni ocekivati nesto vise u buducnosti od hss.
Turn better into best!

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 19 Dec 2017, 09:02

Mislim da se pristup neće promijeniti.
v.d. tajnica saveza mi nije ostavila neki dojam još dok je bila aktivna natjecateljica.
Njemačka ima hrpu disciplina i hrpu saveza i sve funkcionira.
Kod nas imamo nepromjenjenu situaciju godinama iako su ljudi htjeli napraviti novi savez.
Dali je to zato što su kod nas svi jaki samo na riječima? Ili?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 19 Dec 2017, 10:14

zdebat wrote: v.d. tajnica saveza mi nije ostavila neki dojam još dok je bila aktivna natjecateljica.
Natjecanje je jedna aktivnost, a managment (tajnistvo) druga aktivnost. Jednoj osobi ne moraju jednako lezati obje stvari.
zdebat wrote:Mislim da se pristup neće promijeniti.
Njemačka ima hrpu disciplina i hrpu saveza i sve funkcionira.
Moj je dojam da ce na kraju tako biti i kod nas.

Medjutim, onda ce se desiti da ko zeli pucati vise disciplina, morat ce placati i vise clanarina, u drugim klubovima i savezima a to znaci onda da sve ide po grbaci strijelca. Zato bih volio da sve ostane na nivou JEDNOG saveza.

Zato mislim da treba dati vremena i do godine dana da se postigne koncenzus za uvodjenje vise disciplina i novih pravilnika, i da svi budu barem djelomicno zadovoljni. (Jer nemojmo zaboraviti da novi program disciplina trazi i odredjeni budget za svaku, i nezadovoljnih ce svakako biti, jer staviti vise na jednu stranu, znaci ostaviti manje na drugoj strani)

ALi, ako ne moze - ne moze.Bas kao sto velis, hrpa disciplina, i hrpa saveza.
Turn better into best!

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 19 Dec 2017, 11:46

Postoji razlika između streljačkih i menadžerskih sposobnosti.
Ljudi se mogu procijeniti dobrim dijelom već prema njihovom ophođenju sa drugim ljudima.
Neki su dobri u poslu onoliko koliko imaju sposobne ljude oko sebe.
To ne znači da su oni sami sposobni.
Da ne ulazim dublje u temu.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 19 Dec 2017, 14:00

zdebat wrote:Postoji razlika između streljačkih i menadžerskih sposobnosti.
Ljudi se mogu procijeniti dobrim dijelom već prema njihovom ophođenju sa drugim ljudima.
Neki su dobri u poslu onoliko koliko imaju sposobne ljude oko sebe.
To ne znači da su oni sami sposobni.
To je sve tocno!
Turn better into best!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 19 Dec 2017, 17:20

Ja sam prvi ZA to da novo tijelo dobije na prostoru i vremenu da nesto pokusa napraviti i napokon okrenuti kotac naprijed. No kolika je opstrukcijska moc onih kojima se to nece svidjeti je vec druga igra.

Svakome tko ima volju treba dati priliku, danas je vrlo tesko naci "magarca" koji zeli vuci i trositi svoje vrijeme, a i novac, da bi se zapravo stvari postavile onako kako bi trebale funkcionirati.....ako vec ne mogu pomoci jos manje zelim odmoci onima koji jos imaju nesto volje za DOBRO, normalno i moralno !
Nemoguće je Nemoguće

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 19 Dec 2017, 23:34

Mozemo jos malo pricekati.

Highroller
Skupnik
Skupnik

Post by Highroller » 20 Dec 2017, 10:01

HSS=nerad,, gluma da se nešto radi. Medalja Snježane Pejčić u Pekingu je poslužila da se mnogo stvari pomete ispod tepiha. Uspjesi hrvatskih strijelaca je produkt rada po klubovima.
Ja sam kao trener imao strijelce u finalima prvenstva Hrvatske, kadetskim, sa vrlo visokim rezultatima. Znaći talentirana djeca a i trener valjda zna nekog vraga,, zamislite da od saveza možete dobiti pušku i opremu na neki rok. Savez još podmeće noge i radi u korist nekih skupina.
1.A i 1.B Hrvatska liga - kome ta liga paše u ovakvom obliku i zašto se ništa nemjenja u nekom normalnom i pozitivnom pravcu. 1.mjesto u 1.A ligi je ujedno i 1.mjesto ekipni prvak Hrvatske bez obzira što u 1.B ligi neki klubovi narave veći rezultat. Pa to je sramota isprićati nekome izvan streljaštva. O skakanju iz 1.A u 1.B da neprićam.
Hrvatska liga serijskom zračnom puškom je najveća budalaština HSS-a, ta liga je uništila neke klubove a nekima služi da dođu do medalja na državnom nivou bez ikakvog rada.
Discipline VK i PAP će uskoro nestati ako se nešto ne promjeni, snaći će ih sudbina drulova.
Kome paše ovakav savez, oćigledno nekima paše kad ga brane, nekolicini.
2006. Ja i moj kolega osnovali smo klub, pa evo neka mi neko kaže što je savez dobro napravio u zadnjih 11godina, možda nevidim nešto.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 20 Dec 2017, 10:21

Highroller wrote: Discipline VK i PAP će uskoro nestati ako se nešto ne promjeni, snaći će ih sudbina drulova.
.
Ovo sam ja vec vise puta spominjao na forumu.
Danas je veci broj prijavlejnih natjecatelja na long range natjecanjima (sniper kupovi, Osijek, Rijeka, Zagreb) nego natjecatelja iz VK i PAP, sudeci po biltenima.
Svojevremeno sam napisao da bi trebalo preci na nove kalibre za VK pusku, (mozda 223 i 308), i izmjeniti tehnicka pravila za ove puske.
Vjerojatno nisam jedini, ali nema pomaka u tome vec godinama - osim stagnacije i pomaka unazad kako se cini.

A kad u programu rada nestane VK i PAP puska, slijedeca vrsta u izumiranju bit ce VK pistolj i revolver....

Highroller wrote: Kome paše ovakav savez, oćigledno nekima paše kad ga brane, nekolicini.
.
Glasovanje je bilo otprilike 50%-50%, ocito da nekome pase.
Turn better into best!

Highroller
Skupnik
Skupnik

Post by Highroller » 20 Dec 2017, 11:35

Ponovno pozivam da mi netko nabroji što je savez dobro napravio za SVE nas u proteklih 11 godina. Jedna od najvećih nepravdi je da savez financira odlazak trenera na međunarodna natjecanja samo ako taj trener ima minimalno 2 reprezentativca. U protivnom ide na trošak kluba. Najveći broj reprezentativaca dolazi iz malih klubova gdije teško da se može desiti dva u isto vrijeme.
Cijela ova situacija u HSS-u je demoralizirajuća i jako štetna za Hrvatsko streljaštvo.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 20 Dec 2017, 22:20

Za tromost hss-a svi znamo.
Prosle sam godine na drzavno kadetsko doveo troje djece iz kluba. Rezultat je da su svi usli u finale plus sto je malecka osvojila drzavno prvenstvo.
Zasto to pisem? Zato jer su nas gledali kao da smo upravo stigli sa Marsa.
Sto se tice vojnih pusaka tice odnosno prvenstava u tim disciplinama nijevme strah da ce nestati. Kod nas u klubu svake godine u taj program uvedemo po dva nova strijelca.

Highroller
Skupnik
Skupnik

Post by Highroller » 21 Dec 2017, 08:12

Sto se tice vojnih pusaka tice odnosno prvenstava u tim disciplinama nijevme strah da ce nestati. Kod nas u klubu svake godine u taj program uvedemo po dva nova strijelca.
Pogledaj malo godišta po biltenima,, dva godišnje nova uskoro neće biti dovoljno.Nije da nema ljudi da vi to pucali nego su disvipline zastarijele i nisu u skladu sa situacijom. Hrvatska je članica NATO pakta a natjecanje vojnićkom puškom je u kalibru 3.Rajha i varšavskog ugovora.

Post Reply