Pištolj PHP

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
gun_hater
Narednik
Narednik

Re: Pištolj PHP

Post by gun_hater » 26 Jul 2012, 23:54

Hvala na podijeljenom iskustvu.

Zasad, koliko sam uspio saznat sa stranih forum, ekipa je manje više zadovoljna sa kupljenim PHPovima, ima doduše polariziranih mišljenja, nekima je odličan, nekima loš, možda je to i do proizvedenih primjeraka...

Degman
Razvodnik
Razvodnik

Post by Degman » 27 Jul 2012, 19:11

Velika je razlika u prvim primjercima i zadnjim serijama,ogromna razlika.
Zadne serije su cisto ok pistolji i ne pucaju niti igle niti plasticne drske niti im ispadaju spremnici niti nisani kao na prvima a niti ne pucaju sami od sebe ako ti ispadne a kaj se tice materijala cijevi su odlicne,mislim da su Bellerove ali nisam siguran (HS/XD imaju Bellerove cijevi) a i ostatak materijala je ako ne odlican onda vrlo dobar.
A kaj se tice preciznosti,ovisi o strijelcu jako puno ali moze se reci da je PHP dovoljno precizan pistolj za vojnu upotrebu.
Pa kome krivo kome pravo.
Ovima kojima je krivo placite.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 27 Jul 2012, 20:42

Slabo se sjećam PHP-a jer sam ga koristio samo nekoliko mjeseci.
No što sam želio pogoditi, pogodio sam. Valjda sam se namjerio na dobar uradak.
Čak su bili precizni i oni koje sam probao a za koje su se neki moji kolege žalili da su neprecizni.

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 28 Jul 2012, 18:16

Po američkim forumima se vrte i brojevi od 14xxx-15xxx, mislim da više od toga nisam vidio, to su valjda zadnje serije, a i imaju neke modifikacije o čem sam prije govorio.Prodaju se za 150-200 dolara, mnogi ih kupuju kao kolekcionarske primjerke, misleći da će jednog dana vrijedit puno više, što vjerojatno i hoće, jer ipak je to stariji brat od HS2k, a ja bih rekao i tata, ako hoćete direktno, ili indirektno.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 29 Jul 2012, 01:48

Iskreno, volio bih imati jedan čisto iz sentimentalnih razloga,ali da valja tj.radi dobro.Moguće je da su zadnji modeli bolji,tako je sa HS 95. Sjećam se da je sa ovima jedva išlo na 20m u metu 50x50cm.

Degman
Razvodnik
Razvodnik

Post by Degman » 29 Jul 2012, 11:32

HS95 se od prve do zadnje serije nije nimalo ili minimalno mijenjao i ako sa njim ne mozes na 25 m pogoditi krug promjera 20 cm onda nemoj vise pistolj niti uzimati u ruke.
HS95 je precizan i pouzdan vojno - policijski pistolj,rekao bih prvi pravi hrvatski pistolj kakav pistolj treba biti u svemu.
Ima nekih stvari (uvijek ih ima) koje su mogli bolje izvesti ali sve u svemu odlican proizvod.
Raden je tehnologijom mikroodljeva pa su mu malo grublje i neugladene vanjske povrsine ali to jedino steti estetici a nikako funkcionalnosti.
Za ono za sta je namjenjen odlican pistolj pogotovo jos kad se uzme u obzir njegova trzisna cijena.

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 29 Jul 2012, 21:23

PHP je isto izrađivan tehnologijom mikrolijeva, jedino su prve serije bile glodane iz punog komada čelika, neznam do kojeg točno serijskog broja.

Degman
Razvodnik
Razvodnik

Post by Degman » 29 Jul 2012, 22:01

Velika vecina ih je glodana iz punog komada celika i iako se nebih okladio mislim da su im svim serijama kucista sa rukohvatom glodana iz punog komada kao i navlake a samo dijelovi mehanizma za okidanje i poluge kocnice i zadrzivaca navlake i ti sitniji dijelovi da su ljevani.
A kod HS 95 su svi od prvih do zadnjih serija lijevani ,navlake su im onda strojno obradivane a kucista su onako ostala kako si izasla iz kalupa i to se vidi iz aviona.
Da su to malo kasnije doradili bio bi pistolj i estetski ok,ovako se malo kvari izgled.
CZ 99 po kojem je napravljen je ipak puno puno dotjeraniji pistolj makar i on ima lijevano kuciste od aluminijske legure,ali zavrsna obrada mu je puno puno bolja mora se priznati.
Ali to ne znaci da HS 95 ne radi bez zastoja i da nije precizan.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 01 Aug 2012, 09:47

Napisao sam ranije već,prve serije HS 95v nisu nešto posebno ali se da bez problema dotjerati,okidanje je najgore.Dug hod okidača itd. Sa takvim je rezultat bio kako-tako,osrednji. Kolega ima pištolj vjerojatno iz zadnjih serija kojeg sam samo upucao je zadnji nišan nije bio podešen kako treba,sada je prva liga. Inače mu je zadnji nišan podesiv po pravcu i visini,a isto se radi pomoću vijaka sa unutarnje strane navlake.Danas to nemaju ni puno razvikaniji modeli. Sasvim ok pištolj.

Degman
Razvodnik
Razvodnik

Post by Degman » 01 Aug 2012, 11:11

A kaj mislis zasto ti ni jedan pistolj danas nema ,to podesavanje straznjeg nisana po pravcu i visini,mislim ni jedan vojno -policijski,ne natjecateljski sa mikrometarskim nisanom?
Ne sigurno zato jer to nitko ne zna napraviti nego jer to na vojno policijskom pistolju nije potrebno,tvornicki su upucani na 25 m i to je daljina do koje je pistolj za tu namjenu efikasan.
Po meni je bas taj detalj sa tim straznim nisanom na tom pistolju promasaj,bolje da su onda stavili ako su htjeli podesavanje mikrometarski nisan ali nije potreban uopce.
Hod okidaca je dug jer je to opet ponavljam po ne znam koji put vojno policijski pistolj i takvi pistolji imaju svi dugi hod,neki manje neki vise i to je normalno.
Buduci je to kopija CZ 99 koji ima isto takav hod dugi ,a oba su ustvari kopije Sig Sauera P226 koji ima isto takav dug hod okidaca a po tvojem je onda i Sig los pistolj ???
Osim dugog hoda inace je sila okidanja neka ajmo reci normalna ,ne prevelika ni premala.
To nije streljacki pistolj i nemoj ga gledati kao takvog.
I inace je okidanje i na prvom i na zadnjem primjerku isto bez izmjena.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 02 Aug 2012, 01:01

Ova dva što sam probao razlika u okidanju je velika.Što se tiče podesivog nišana,to nije loša stvar jer u konkretnom bi slučaju bilo problema da je fiksni.Gruba obrada ima svoju cijenu,tako da ovo dobro dođe. Da je mikro sa vanjskim podešavanjem za pištolj te namjene ne bi bilo dobro jer postoji mogućnost pomaka,ovako je ok. Kutija cigareta na 20-25 m bez problema,ponavljam-sa modelom prije to nisam uspio,ni blizu.

Mfijacko22
Civil
Civil

Post by Mfijacko22 » 13 Sep 2012, 06:00

Pozdrav. Od oca sam dobio php compact novi u kutiji (ratni poklon), pištolj po meni lijepo izgleda ali upotrebljivost je ograničena na samilosni hitac s metar-dva jer na 20-30m sumnjam da bi kontejner pogodio xD

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 13 Sep 2012, 19:16

Problem je u tebi a ne u pistolju ako na 25m jedva pogodis kontejner...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mfijacko22
Civil
Civil

Post by Mfijacko22 » 20 Sep 2012, 08:50

To je svakako moguće i vrlo vjerovatno da je to u pitanju... Ali imam i druge zamjerke na njega tj na 2 jer i otac i ja ga posjedujemo, nikad ne može iz "šuba" više od 7 kom opalit jer prepreči metak, isprobana 4 tipa municije i 4 okvira, čak mi je jednom čahuru nakon opaljenja naopako nabio u cijev. Al da ne bude sve loše par puta je spasio od razjarenih svinja. Ako netko ima rukohvate viška za php moli neka mi javi.

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 27 Oct 2012, 10:37

Što ti to znači "prepreči metak" ?

Zapne u dovodu u ležište ili kaj?

Ak je čahuru vratio nazad onda je to problem sa izbacivačem da nije kako treba.

hornet
Pozornik
Pozornik

Post by hornet » 17 Mar 2018, 19:37

Da se i ja nadovežem na raspravu o PHP-eu.Pištolj sam dobio 1996.g kao časnik HV-a.Od onda do 12.mjeseca prošle godine stajao mi je u kutiji kao uspomena.Rastavio sam ga,očistio.podmazao i u streljani ispucap 50 metaka. Pištolj me ugodno iznenadio.U dva mjeseca ispucao sam oko 600 metaka.Ukratko,pištolj je čisto solidan. Nisam neki stručnjak,ali sam imao prilike pucati iz nekakvih desetak pištolja i mogu reči da PHP sigurno nije loš pištolj.

Lars
Razvodnik
Razvodnik

Post by Lars » 18 Mar 2018, 01:05

Post Reply