Potvrda HSS-a o aktivnom natjecateljskom statusu

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Post Reply
Wagner
Desetnik
Desetnik

Potvrda HSS-a o aktivnom natjecateljskom statusu

Post by Wagner » 02 Mar 2018, 12:25

Pozdrav svima,
evo jedna informacija.....do sada su se potvrde koje izdaje Hrvatski streljački savez uredno naplaćivale astronomskih 200 kn po potvrdi.
E sad, nakon mojih učestalih pitanja te glasanja "protiv" na I.O. saveza kad je ta točka bila u pitanju, ispada da nisu svi plaćali, bilo je izuzetaka koji su dobivali što bi se reklo "džaba".
I drž-nedaj, saznam da su to bili reprezentativci, pa onda strijelci koji su se na državnim prvenstvima plasirali kao u prvu trećinu, vamte-tamte..... I pitam ja kad je Izvršni odbor donio takvu odluku, ja za nju ne znam. Objašnjeno da je to donio neki bivši I.O. Odlično, kako onda ja a i naši strijelci iz kluba koji su kao zadovoljili te uvjete redovito keširaju.....
Eeeeee, tu nema odgovora.
I onda ja to raspižđen pošaljem članovima I.O. a koji ispada također o tome nemaju pojma. I da zaključimo, donesemo odluku elektronskim glasovanjem da se od naplate izuzimaju svi koji su nastupali prethodne sezone na Prvenstvu Hrvatske. Bilo u kojoj disciplini.
Toliko od mene.
A i da ste informirani, da opet ne krene prodaja muda pod bubrege.
W

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Re: Potvrda HSS-a o aktivnom natjecateljskom statusu

Post by jolly » 02 Mar 2018, 12:57

Prema posljednjem godisnjem financijskom planu koji je bio stavljen na web stranice HSS (ako je jos uvjek tamo), ocekivan je ukupan godisnji prihod od tih potvrda 80.000 kn.
Postavlja se pitanje da li je ta cifra zaista toliko bitna za ukupni budget i funkcioniranje HSS?

Trenutno postoje tri kategorije strijelaca pri HSS prema nacinu i kolicini placanja:
1. Redovni strijelac, clan kluba = placa klupsku clanarinu ( xxx kn)
2. Aktivni strijelac = placa klupsku clanarinu + godisnji natjecateljski karton (xxx + 30 kn)
3. Aktivni natjecatelj = placa clanarinu + natjecateljski godisnji karton + potvrda o aktivnom natjecateljskom statusu ( xxx kn + 30 kn + 200 kn)

(PS, ako ne grijesim, naime receno mi je u klubu da je natjecateljski karton po zadnjem 30 kn, prije bio 20, kao sto je potvrda prije bila 150 a sad je 200, dok su istovremeno upravne pristojbe - recimo za nabavne dozvole i registraciju oruzja, itd pojeftinile 50%). Cudni su ti obrnuti trendovi.

Ali u svakom slucaju, solidna inicijativa. Bravo! :A28:
nadajmo se da ih biti i vise! :A25:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 02 Mar 2018, 13:06

Pohvalno g.Rajko. :A28:

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 04 Mar 2018, 21:04

Zbog cijene potvrde ja postao lovac! Preregistrirao oružje na lovačko, i tu je priči kraj. Principijelno HSS-u NE DAM te novce. Ako je njima u interesu nekom dati a nekom ne, onda nek im članovi budu oni kojima daju, a mi drugi smrtnici snalazit ćemo se kako znamo i umijemo. Moja je odluka meni dosta skuplja, no oni od mene neće vidjeti tih 200 kn po cijenu da se oprostim sa oružjem. Izgleda da svi savezi postoje redi sebe a njihovi članovi radi njih. Tko voli, nek izvoli!
Pozdrav svima!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 09 Mar 2018, 08:04

Ova odluka bi trebala biti evidentirana u nekom zapisniku ili azuriranom pravilniku, odnosno sluzbenom dokumentu saveza i dostupna javnosti.
Ima li neki link ili poveznica na takvo sto?

U suprotnom, oni koji ne citaju forum ostaju uskraceni za informaciju. (na stranicama saveza nisam nasao, ali mozda mi je promaklo... :A00: )

Ili ako neko ima to u pdf-u, nek postavi na forum.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 10 Mar 2018, 14:39

Wagner wrote:....A i da ste informirani, da opet ne krene prodaja muda pod bubrege....[/color]
Dobra......!

Ti dobro znas moje misljenje oko stare ekipe koja je tamo zasjela, bilo bi bolje da nestane i zasuti, ovako nece biti mira dok netko ne izvuce sve kosture iz ormara......
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 26 Mar 2018, 14:23

Izaslo na stranicama zupanijskog saveza:
http://www.streljacki-savez-pgz.hr/obav ... zdaje-hss/

Obavijest o potvrdama koje izdaje HSS

Poštovani,

obavještavamo vas da je Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza donio odluku da se potvrde koje se odnose na aktivni natjecateljski status a služe za reguliranje pitanja oružnih listova, nabavke vlastitog oružja, produljenje itd. ne naplaćuju za strijelce koji su u protekloj ili u aktuelnoj streljačkoj sezoni nastupali na Prvenstvima Hrvatske, neovisno o disciplini na kojoj su nastupali. Za ostale je cijena kao i do sada, 200 kn.

Streljački savez PGŽ
Turn better into best!

Post Reply