Postoji li način za umanjiti buku (startni pištolj)?
Moderator: karabalic
Postoji li način za umanjiti buku (startni pištolj)?
Pozdrav svima
imam par pitanja vezano uz startni pištolj Voltran - Ekol - Jackal Dual 9mm P.A.K.
Naime,našao sam ga u trgovini Monster RBS.Nazvao sam prodavača i pitao u koju kategoriju pištolj spada.
Rekao mi je da spada u ''D'' jer ih on prodaje sa blokadom,i da su to ''Top Fire''.
Pošto mi nije do prijavljivanja i zezanja sa svim dokumentima,dozvolama i svime ostalim,htio bi kupiti ''D'' kategoriju.
Pošto živim u gradu,i nemam mogućnost ići u prirodu ili streljanu,zanima me da li postoji nekakv način da se stiša buka pištolja?
Htio bi ga povremeno (svakih par tjedana) koristiti,i ispaliti po par metaka,onako iz zabave,ali se bojim da će mi susjedi prigovarati,jer se čuje kao pravi.
Već imam zračni pištolj Umarex Beretta 92FS na Co2,ali bi htio nešto novo,i malo ''ozbiljnije'' i realističnije.
Svaka pomoć je dobrodošla.
imam par pitanja vezano uz startni pištolj Voltran - Ekol - Jackal Dual 9mm P.A.K.
Naime,našao sam ga u trgovini Monster RBS.Nazvao sam prodavača i pitao u koju kategoriju pištolj spada.
Rekao mi je da spada u ''D'' jer ih on prodaje sa blokadom,i da su to ''Top Fire''.
Pošto mi nije do prijavljivanja i zezanja sa svim dokumentima,dozvolama i svime ostalim,htio bi kupiti ''D'' kategoriju.
Pošto živim u gradu,i nemam mogućnost ići u prirodu ili streljanu,zanima me da li postoji nekakv način da se stiša buka pištolja?
Htio bi ga povremeno (svakih par tjedana) koristiti,i ispaliti po par metaka,onako iz zabave,ali se bojim da će mi susjedi prigovarati,jer se čuje kao pravi.
Već imam zračni pištolj Umarex Beretta 92FS na Co2,ali bi htio nešto novo,i malo ''ozbiljnije'' i realističnije.
Svaka pomoć je dobrodošla.
Re: Postoji li način za umanjiti buku (startni pištolj)?
Nisam mogao urediti prijašnji post,pa pišem novi.
Zanima me da li je moguće naručiti izvana ovaj pištolj i legalno ga pretvoriti u ''Top Fire'',odnosnoo u ''D'' kategoriju?
http://www.balistas.com/blank-pistols/e ... m/#diskuse
Zanima me da li je moguće naručiti izvana ovaj pištolj i legalno ga pretvoriti u ''Top Fire'',odnosnoo u ''D'' kategoriju?
http://www.balistas.com/blank-pistols/e ... m/#diskuse
Prvi put cujem da neko zeli smanjiti buku na blank pistolju.Pa njegov jedini smisao je da pravi buku 
Ma znam,mislio sam da ga mogu koristiti ''indoor'' za vrijeme zime.Darko11 wrote:Prvi put cujem da neko zeli smanjiti buku na blank pistolju.Pa njegov jedini smisao je da pravi buku
Mogu li te samo pitati,znaš li možda kakav je postupak uvoza tog pištolja iz Amerike?
Da li trebam dozvoli,i hoće li zapeti na carini?
To je ''Top Venting'',što je ako sam dobro shvatio znači da ima blokadu u cijevi,ali nisam 100% siguran.
Puno hvala unaprijed.
Da li netko zna gdje u Hrvatskoj mogu kupiti Half Load Blank streljivo?
To streljivo je 50% tiše od standardnog 9mm P.A.K.
Zvao sam Lovac,Monster RBS,i KŽ Hunter,ali kažu da ga nemaju.
Vani ga mogu naručiti za 30 dolara,ali je poštarina 60-ak dolara.
Molim pomoć
To streljivo je 50% tiše od standardnog 9mm P.A.K.
Zvao sam Lovac,Monster RBS,i KŽ Hunter,ali kažu da ga nemaju.
Vani ga mogu naručiti za 30 dolara,ali je poštarina 60-ak dolara.
Molim pomoć
Nasloni ili prisloni cijev na pernati jastuk i pucaj......prilično će smanjit zvuk ! Ja osobno škljocam na prazno pa se ništa ne čuje !
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
Stvarno nisam upucen u to.Raptor wrote:Ma znam,mislio sam da ga mogu koristiti ''indoor'' za vrijeme zime.Darko11 wrote:Prvi put cujem da neko zeli smanjiti buku na blank pistolju.Pa njegov jedini smisao je da pravi buku
Mogu li te samo pitati,znaš li možda kakav je postupak uvoza tog pištolja iz Amerike?
Da li trebam dozvoli,i hoće li zapeti na carini?
To je ''Top Venting'',što je ako sam dobro shvatio znači da ima blokadu u cijevi,ali nisam 100% siguran.
Puno hvala unaprijed.
- technotronic
- Stožerni Narednik

- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Na kog se odnosi pitanje?technotronic wrote:Koliko ti godina imaš?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- technotronic
- Stožerni Narednik

na postavljača teme... ja sam sa 8 godina pucao emgejcem po stanu i s balkona, onda mi je tata kupio na štandu onaj tiši na crvene plastične metke, za po doma, a emgejac je bio za u šumi pucat... možda je to rješenje na gore postavljeno pitanje... ako želiš još tiše, imaš i pištolje na one papirnate metke u rolici... nekad su ti revolveri imali crvene korice i goveđu glavu na njimajolly wrote:Na kog se odnosi pitanje?technotronic wrote:Koliko ti godina imaš?
- jolly
- Cinker - bojna

Sa emgejcem sam odrastao
, i sve mi je poznato sta pricas!
Danas ni ne znam da li psotoji nesto slicno!
Danas ni ne znam da li psotoji nesto slicno!
Turn better into best!
Imam 25 godina.technotronic wrote:na postavljača teme... ja sam sa 8 godina pucao emgejcem po stanu i s balkona, onda mi je tata kupio na štandu onaj tiši na crvene plastične metke, za po doma, a emgejac je bio za u šumi pucat... možda je to rješenje na gore postavljeno pitanje... ako želiš još tiše, imaš i pištolje na one papirnate metke u rolici... nekad su ti revolveri imali crvene korice i goveđu glavu na njimajolly wrote:Na kog se odnosi pitanje?technotronic wrote:Koliko ti godina imaš?
Kako to da ti susjedi nisu prigovarali što pucaš u stanu i s balkona?
- jolly
- Cinker - bojna

Joj, nigjde nema toliko rasprava o susjedima, kao na streljackim i lovackim forumima.!
Produzuje se dozvola, ajme sta ce sad susjed reci terenskoj kontroli!
Gulp.
Puknul bi jedan s prozora, valjda susjed nece cuti!
Gulp!
LOOOOL
Svi su tu neki mangupi, vidim ja!
Produzuje se dozvola, ajme sta ce sad susjed reci terenskoj kontroli!
Puknul bi jedan s prozora, valjda susjed nece cuti!
LOOOOL
Svi su tu neki mangupi, vidim ja!
Turn better into best!
- technotronic
- Stožerni Narednik

ako si uz pucanj viknuo nešto tipa "napred partizani, udri po švapskom ljudstvu i tehnici" gledali su s odobravanjem... drugo vrijemeRaptor wrote:
Imam 25 godina.
Kako to da ti susjedi nisu prigovarali što pucaš u stanu i s balkona?
Može li mi samo još netko reći koja je kategorija taj Ekol Firat Magnum?
On je startni,ali mi je prodavač u Hunter KŽ-u rekao da bi bio C kategorija osim ako nema blokiranu cijev naprijed što ga čini ''top fire'' ili ''top venting'' što znači da čak ni vatra ne izlazi iz cijevi,nego iznad zatvarača,onda je D kategorija.
Kada sam zvao dućan Monster RBS koji ih prodaje pod kat. D,prodavač mi je rekao istu stvar,a to je da pošto ima blokadu na cijevi da ga to čini D.
Na kraju sam zvao MUP-ov odijel za oružje da i tamo provjerim i tamo mi je gospođa drsko odbrusila da ako prodavač kaže da je D onda je D.
Pošto mi je tako odbrusila i ne zainteresirano odgovorila,htio bi još kod vas provjeriti i čuti vaše mišljenje.
On je startni,ali mi je prodavač u Hunter KŽ-u rekao da bi bio C kategorija osim ako nema blokiranu cijev naprijed što ga čini ''top fire'' ili ''top venting'' što znači da čak ni vatra ne izlazi iz cijevi,nego iznad zatvarača,onda je D kategorija.
Kada sam zvao dućan Monster RBS koji ih prodaje pod kat. D,prodavač mi je rekao istu stvar,a to je da pošto ima blokadu na cijevi da ga to čini D.
Na kraju sam zvao MUP-ov odijel za oružje da i tamo provjerim i tamo mi je gospođa drsko odbrusila da ako prodavač kaže da je D onda je D.
Pošto mi je tako odbrusila i ne zainteresirano odgovorila,htio bi još kod vas provjeriti i čuti vaše mišljenje.
Ispričavam se što radim dupli post,ali ne mogu editati prijašnji.
Inače,zanima me kako bi prošlo na granici/carini ako bi naručio taj pištolj koji ima blokadu?
Da li bi ga tretirali kao C ili D?
Inače,zanima me kako bi prošlo na granici/carini ako bi naručio taj pištolj koji ima blokadu?
Da li bi ga tretirali kao C ili D?
Srećom, terenska kontrola je uskoro stvar prošlosti.jolly wrote:Joj, nigjde nema toliko rasprava o susjedima, kao na streljackim i lovackim forumima.!
Produzuje se dozvola, ajme sta ce sad susjed reci terenskoj kontroli!Gulp.
Ja sam pucao po kući za vrijeme utakmica, pa mi se niko nije žalio.jolly wrote: Puknul bi jedan s prozora, valjda susjed nece cuti!Gulp!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Trebao si pucati nečim drugim, pa bi se netko možda i požalio! 
Jbg... Drugi put ću iz automata, to bi moglo privući više pažnje...dejandlesk wrote:Trebao si pucati nečim drugim, pa bi se netko možda i požalio!
The truth is hate to those who hate the truth.
Kupiš prigušivač za signalno startni pištolj i problem rijesen... Ja ga imam za svoj Walther P22 i dosta ga utiša...