SNIPER KUP 2018

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Post Reply
Wagner
Desetnik
Desetnik

SNIPER KUP 2018

Post by Wagner » 29 May 2018, 22:57

Godine idu.......
Deseti jubilarni "Sniper kup" ove godine će se održati 24.06.2018. na strelištu "Kovačevo" na Grobniku.
Prijave na mail:
hrvatskicasnickizbor@gmail.com
Attachments
2 poziv za sniper kup-2018.pdf
(98.14 KiB) Downloaded 66 times

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: SNIPER KUP 2018

Post by Spinnaker » 30 May 2018, 06:58

Da li je u disciplini povijesna puška obavezan optički ciljnik?

LP

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 30 May 2018, 12:44

Jest.

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 17 Jun 2018, 20:10

REMINDER!
Sutra zadnji dan za prijavu natjecatelja za "Sniper kup 2018". Nakon toga prijave se mogu prihvatiti samo ako bude mjesta.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Jun 2018, 11:41

Bilo nam je DOBRO...a Vi koji niste dosili jer se bojite malo vjetra neka Vam bude zao....!!!

Da samo znate kakav je osjecaj kada zauzmes polozaj, sve poslazes na liniji i otvoris kutiju municije ...MRAK....puna kutija 30-30 a puska za pucanje 308W...e to se ne moze destiti svakome, osim MENI naravno...

No zato postoje prijatelji pa smo sakupili dovoljno streljiva za zabavu...ali trebalo je izdzati zajebanciju koja nije stala do proglasenja, i nece vrlo vjerovatno i do kraja godine...

Mirage je bio prisutan veci dio dana, vjetar je cinio svoje mada mislim da je ovo jedan od NAJBOLJIH dana od kada sam prisutan na Grobniku, ako se ne varam pao je i rekord na 300m, Bujan je puknuo 97 ili 98 nisam siguran dok ne bude biltena..

Nitko od " kravatiranih" se nije udostojio doci pozdraviti natjecatelje sto im sluzi na cast, ali uopce nam nisu nedostajali.

Wagner i ekipa su si dali truda, hvala im na tome !!!

Jedina zamjerka sa moje strane je otvaranje dodatne grupe na samom kraju tekme, uvijeti se drasticno drugaciji u odnosu na prethodne sto nije fer prema ekipi koja je pucala prije, bilo je vise nego dovoljno slobonih mjesta da svi stanu u prethodne grupe.

A ima i jos jedna, svi volimo te tekme kojih ima ionako premalo i svatko voli neki suvenir. Cijene medalje su tako simbolicne da jednostavno NEMA SMISLA ekipama dati samo pehar !!!
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 25 Jun 2018, 13:37

lex-lutor wrote: A ima i jos jedna, svi volimo te tekme kojih ima ionako premalo i svatko voli neki suvenir. Cijene medalje su tako simbolicne da jednostavno NEMA SMISLA ekipama dati samo pehar !!!
Ne bijah na utakmici zbog posla, ali ovaj komentar je zanimljiv.

Osobno, vec mi se par puta desilo da na taj nacin ne odnesem "suvenir" doma, a clan sam ekipe koja je ostvarila neki rezultat u ekipnoj konkureniciji od zlata do bronce.

E, sad, kolegijalnoost i fair play odnosi u ekipi bi rekli da najuzpjesniji clan ekipe po broju krugova odnese pehar doma.

Ali bilo je i primjera di najlosiji clan ekipe, samo zgrabi pehar i doma ga nosi bez da pita ostale u ekipi. (moje iskustvo)
a onda i na tudji bezobrazluk i nekolegijalnost da popusim "suvenir".

To naravno nije stvar organizatora, nego problem karakternih osobina clana ekipe. Ali i to se meni desilo. :A00:
Poucen iskustvom, doticni samnom u ekipi vise ne bude bil, naravno - a covjek se uci dok ziv.

Medjutim, tri medaljice za jednu ekipu bi ovakav problem rijesile. A kotizacije kod prijave ekipe, lako pokriju dodatni trosak organizatoru ako uzme tri medalje, umjesto peharcica: :A25:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Jun 2018, 13:56

Pehar po mojoj logici ide u klubske prostorije ako je ekipa iz kluba ili najboljem pojednicu ekipe ako se ekipa slozila taj dan. A medalja svakom clanu ekipe za navedenu disciplinu.

Za pojedinacne rezultate pehar je osobna nagrada, nekako mi je logicnije pojedince nagraditi peharima, pa ako ima medalja dobro...ako ne nikom nista !

Eto cisto razmisljanje na glas !
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 25 Jun 2018, 14:08

Uglavnom sve stoji, ali i ovisi kakve su prostorije kluba...
A za pehare doma po policama nemam bas mjesta. A medalja bas fino stane u ladicu... :A25:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 25 Jun 2018, 20:56

Pa zar nitko nije sliknuo rezultate?

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 27 Jun 2018, 10:28

Bilten na linku ispod.
Malo pojašnjenje, uvijek je za ekipno postignuće bio pehar. Ponekad (na Prvenstvima Hrvatske je praksa) se uz pehar članovima ekipe daju medalje kao i treneru ekipe. Nije neki problem ni to ali prethodno će se malo povećati kotizacija i naplaćivati ekipni nastup (kao i na svim ostalim long-range natjecanjima u Hrvatskoj) pa će onda bit i fina catering klopa, tamburaši i sl.
Nije otvarana nikakva "dodatna grupa", naprosto se pucalo tako da svi odpucaju sve, ima strijelaca koji pucaju tri ili čak sve četiri discipline, potom spotiraju kolegi i ako je još u điru priča da pucaju istom puškom....ajde probajte složiti raspored. Volio bih to vidjeti.
Branko Bujan je rezultatom od 98 krugova postavio REKORD u disciplini "Military sniper 300m". To znači da se može, prigovori da je imao kameru i sl. ne stoje jer je u pravilima navedeno da je to dopušteno. To što ljudi investiraju u skupe puške, optike i streljivo a ne razumiju da je dobro osmotren pogodak ključ cijele priče....to tek treba shvatiti. Polako se razvijamo.
Hvala svima na sudjelovanju, posebno strijelcima koji dolaze svih ovih deset godina. Također veliko hvala i ekipi koja priprema natjecanje i provodi ga, bez njih bi sve bilo neizvedivo. Slijedeći, "11. Sniper kup" će biti u NEDJELJU, 23. lipnja 2019.
Wagner
Attachments
Bilten Sniper kup-a 2018.pdf
(283.19 KiB) Downloaded 82 times

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 27 Jun 2018, 12:03

Fala na pojasnjenju, sada je jasnije 1 :-)

Nego sto ti kazes na prijedlog pravilnika o strelistima ????
Nemoguće je Nemoguće

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 27 Jun 2018, 12:09

Hvala na biltenu.

Samo jedno pitanjce, na koje mete se je pucalo na 50m? ako je ukupan broj match hitaca 20, a prvoplasirani ima 235 krugova?

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 28 Jun 2018, 11:00

Na 50 metara se puca 25 hitaca. Maksimalni score je 250. Mete su za MK pušku s optikom.

icebug
Razvodnik
Razvodnik

Post by icebug » 29 Jun 2018, 22:05

Hmmm....
sb.jpg

Wagner
Desetnik
Desetnik

Post by Wagner » 02 Jul 2018, 14:18

Lapsus koji se vuče još od ustanovljenja ove discipline. To je moja greška, prokleti copy-paste pa kad ne iskontroliraš sve od riječi do riječi dobiješ ovo. Ali mislim generalno da to nije neka prevelika greška budući da se od početka puca na istu metu koja ima dvadeset i pet malih kružnih meta i pet malih kružnih probnih meta u krajnjem lijevom stupcu. Do sada se nitko nije požalio da mu nešto ne štima. Svakako hvala na ukazivanju na pogrešku.

Post Reply