Restauracija oruzija
Restauracija oruzija
Pozdrav svim clanovima foruma novi sam na formumu pa tako ako se budem ponavlajao s vec isiitm izvinite.Kao iz naslova interesuje me restauarcija oruzija,onog koje je zakopan iza kuce u basti nekad i igrom slucaja nadzeno nije puno hrdza ostetila al dijelojaval je na njega sto je ocita,medzutim mehanizam moze da radi bez problema,radi nekoj kuburi ja nez stvrno ko je priozvodzac onog nit ista uglvnom je kubura tako mi je rekla baka da je dedina,pa sad jel ima neki postupak da bih to mogao da vratim u prvobitno stanje il barem priblizno.Ponavljam od izuzetnog znacaja su mi jer mi je to uspomena od tate i dede kojih vise nema pa bih htio to da prrpevim da budu vise porodicna tradicija i koja je pordicna da sto kubura i jest upotrebljiv.Na internetu sam gledo kao pomocu elektorlize da se skida hrdza al nez kako bi to djelovalo an ak i bil moglo rad burnira.
a stanje sa hrdzom je otpriliek ovako kao na ovom klipu samo sto je ovde ak47:https://www.youtube.com/watch?v=SS1yuHF_xIw
a stanje sa hrdzom je otpriliek ovako kao na ovom klipu samo sto je ovde ak47:https://www.youtube.com/watch?v=SS1yuHF_xIw
Re: Restauracija oruzija
Pozdav.Odnesi majstoru puskaru,poliranje metala uz skidanje povrsinskog materijala i vrhunska brunaža(ali bas vrhunska) nisu skuplji od 80 eura.
Poz,odnio bih al nemam nikakvog papira nit ista od oruzija a msm da je ilegalno pa ne mislim da zavrsim u policiji rad tog i da mi oduzmu je
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Dobrodošao ti nama na forum!
Ovo što pitaš, razni ljudi gledaju iz razne perspektive. Razumijem tvoju emocionalnu povezanost sa takvim predmetom. Pošto se radi o staroj kuburi, jesi li siguran da je bila brunirana? Budući da postoji sentimentalna veza, možda ćeš najsretniji biti da to uradiš sam. Trebat ćeš puno vremena i živaca, no ako odlučiš, svi ćemo pomoći da središ stvar. Da bi posao bio uspješan, moramo znati neke bitne činjenice. Je li nekad bila sjajna ili mat? Koliko su duboki krateri od rđe? Želiš li da bude sjajna ili mat? U kakvom su stanju drveni dijelovi? Je li zbog uznapredovale korozije uopće moguće detaljno rastavljanje bez oštećivanja dijelova....? Prvi korak je svakako legalizacija? Raspitaj se u svojoj PP kakav je točno put. Kad legaliziraš, postavi slike ovdje na forum (da ne ispadne da reklamiraš nelegalno oružje), a nakon toga ćemo vidjeti,što se da uraditi. Nije ti to nešto komplicirano, a krajnji rezultat, ovisit će isključivo o tvojem zalaganju i želji da "picajzlaš". Pošto će ti biti prvi uradak, vjerojatno neće biti savršen, no to i nije bitno, već osjećaj bezgraničnog zadovoljstva, kad udahneš novi život starom komadu oružja!
Pozdrav svima!
Ovo što pitaš, razni ljudi gledaju iz razne perspektive. Razumijem tvoju emocionalnu povezanost sa takvim predmetom. Pošto se radi o staroj kuburi, jesi li siguran da je bila brunirana? Budući da postoji sentimentalna veza, možda ćeš najsretniji biti da to uradiš sam. Trebat ćeš puno vremena i živaca, no ako odlučiš, svi ćemo pomoći da središ stvar. Da bi posao bio uspješan, moramo znati neke bitne činjenice. Je li nekad bila sjajna ili mat? Koliko su duboki krateri od rđe? Želiš li da bude sjajna ili mat? U kakvom su stanju drveni dijelovi? Je li zbog uznapredovale korozije uopće moguće detaljno rastavljanje bez oštećivanja dijelova....? Prvi korak je svakako legalizacija? Raspitaj se u svojoj PP kakav je točno put. Kad legaliziraš, postavi slike ovdje na forum (da ne ispadne da reklamiraš nelegalno oružje), a nakon toga ćemo vidjeti,što se da uraditi. Nije ti to nešto komplicirano, a krajnji rezultat, ovisit će isključivo o tvojem zalaganju i želji da "picajzlaš". Pošto će ti biti prvi uradak, vjerojatno neće biti savršen, no to i nije bitno, već osjećaj bezgraničnog zadovoljstva, kad udahneš novi život starom komadu oružja!
Pozdrav svima!
Hvala vam na razumijevanju i na moralnoj podrsci,mislim da je brunirana jer na nekom dijelu cijevi se vidi onaj sjaj metalni dok drugi dijelova ne i kad je nozem malo zaparam hrdzu dolazim do neceg kao crnog sto se ljusti pa sjaja metala,msm da je brunirana upravo zbog tog jer da nije hrdza bi odmah nagrilza metal ,sve a ovako je burnir usporio barem malo postupak korozije.A sto se tice drveneni to ce mi susjed pomoc jer je stolar i rekao je da se to moze sredit.Naravno da cu je legalizovat all ipak je moram prvo sredit ovako pa onda legalizacija jer nema smisla u pp odnijet komad zahrdzalog metala. Povrsinska je korozija u pitanju zanci ravnomjerno obuhvatila je sve al mehanizam je ispravan i nakon podmazivanja bolje radi ,hrdza je obuhvatila ju onako najblize kao u onom ak 47 sto je u linku na prvom
postu .Ja sam gledo po intenertu i ukratko uglavnom skinu svu drveninu sa oruzija pa onda elektorlizom skine svu hrdzuu nakon tog ocisti to kolom i celicnom cestkom i onda ide poliranje i nakon svih ovih procesa dobija se bljestovit sjaj i kao novo.Pa nez bil mogao tako pokusat jer ne smijem pogirjesit i onda nakon tog legalizacija cisto da bude kao ukras u kuci i tjt i uspomena mi(Jos jednom hvala na razumjevanjuuu i moralnoj podrsci)
postu .Ja sam gledo po intenertu i ukratko uglavnom skinu svu drveninu sa oruzija pa onda elektorlizom skine svu hrdzuu nakon tog ocisti to kolom i celicnom cestkom i onda ide poliranje i nakon svih ovih procesa dobija se bljestovit sjaj i kao novo.Pa nez bil mogao tako pokusat jer ne smijem pogirjesit i onda nakon tog legalizacija cisto da bude kao ukras u kuci i tjt i uspomena mi(Jos jednom hvala na razumjevanjuuu i moralnoj podrsci)