Preporuka mk puška za natjecanje na 100 m.

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
frranger
Pozornik
Pozornik

Preporuka mk puška za natjecanje na 100 m.

Post by frranger » 06 Jan 2019, 18:14

Planiram kupiti mk pušku za natjecanja na 100 m. sa optikom.
Treba mi preporuka za pušku koja je konkurentna.
Molio bi ekipu koja odlazi na natjecanja da napišu koje mk puške su najčešće u medalji.

dragec11
Razvodnik
Razvodnik

Re: Preporuka mk puška za natjecanje na 100 m.

Post by dragec11 » 06 Jan 2019, 19:40

Sve ovisi o strijelcu... :A31:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 06 Jan 2019, 20:15

Ja sam postigao nekoliko medalja sa cz zkm 452. Da li je najbolja? Vjerojatno nije.
Ali moze konkurirati.

Onda imas, brno 2, brno 4, anschutz 54, anschutz 64, anschutz 1903, anschutz 1907, ponesto od walthera.
Ili bilo koja od olimpijskih pusaka u cijeni od oko 5000 eur.
To ti je u svim cjenovnim rangovima.

Mislim da je ovjde ipak za gledati evropske proizvodjace.

Samo po sebi, da bi bilo konkurentno, jos moras izabrati optiku i metak, plus sta kazu, strijelac, ali za MK na 100 i jako puno ima sreca.
Na primjer cijeli dan puse promjenjiv vjetar, pa onda za zadnu grupu, vjetar stane... zadnja grupa ima bolje sanse... sa bilo cim da pucaju.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 07 Jan 2019, 14:20

Ima i ruskih, starijih MC pusaka. Radili Rusi za olimpijadu, cijev debela barem 30 mm.
Bilo ih po klubovima, ako se gdje nadje da neki klub prodaje. Zatim anschutz 1813, odlicna, bila po koja na njuskalu. Za neke bi mozda trebala prerada kundaka.

Od ceskih, u novoj seriji CZ 455, imas modele match, ultra match, poboljsane preciznosti i sa vise zlijebova.
Od ovih novijih ceskih CZ 455 od drugih modela, debljina ili duzina cijevi prema grupama koje sam vidio, sve ima slicne grupe. (kazem prema iskustvu sa ocjenjivanja meta na natjecanju)

Od sveg navedenog, u nas ima slabo tog u ponudi, osim mozda ceskih i ponesto na njuskalu.
Dakle treba traziti: njuskalo, e-gun, Austria, Slovenia.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

frranger
Pozornik
Pozornik

Post by frranger » 07 Jan 2019, 18:11

Izgleda mi zanimljivo nova puška cz.model 457 mtr.
Garantiraju grupu pogodaka od 15mm na 50m. Puno ili zadovoljavajuće?
Znam da recimo sa anschutz 1903 nemogu fulati ali bi uzeo u obzir i jeftinije puške ako su konkurentne.
Šta mislite o savage mark ll ,cz 455 thumbhole yellow u usporedbi sa brno 2 ili cz 455 ultra match.

Hvala na dosadašnjim odgovorima.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 07 Jan 2019, 19:49

koliko si do sad pucao sa mk ili vk puškom?

frranger
Pozornik
Pozornik

Post by frranger » 07 Jan 2019, 22:04

Malo,zanemarivo da bi mogao izvući neki zaključak.
Pucao i mk i vk.
Slagao sam dobre grupe bez obzira na neiskustvo pucanja puške.
Inače pucam pištolj(znatne količine metaka) tako da mogu dobro otpucati sa svakom cijevi bez obzira na iskustvo.
Normalno mislim na udaljenosti do 100m šta sam i probao.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 07 Jan 2019, 22:50

frranger wrote:Izgleda mi zanimljivo nova puška cz.model 457 mtr.
Garantiraju grupu pogodaka od 15mm na 50m. Puno ili zadovoljavajuće?
.
Zadovoljavajuce.
Garancije grupe pogodaka su ti relativan pojam, Moderne puske su nacelno preciznije od komparativno slicnih pusaka starijih generacija, zahvaljujuci modernoj tehnologiji proizvodnje. Medjutim ako idemo obrnutom logikom, siguran sam da za svaku pusku bilo kakve garancije preciznosti, ako se potrudis mozes naci i streljivo koje razbacuje grupe izvan te garancije. to jest lasko se dokaze da je ta garancija upitna, odnosno nije svemoguca.

frranger wrote: Šta mislite o savage mark ll ,
.
Jedan savage sta ja znam, nije postizao niti zadovoljavajuce grupe, za istu namjenu koju spominjes.
Drugi savage kojeg znam, islo je ovako: ispalis metak, repetiras, cahura ne izalzi, zatvoris zatvarac, opet repetiras, izbaci cahuru.
Svaki put dva repetiranja za izbacivanje cahure. Zasto? Nemam pojma.
Zato rekoh, orijentirati se na evropske proizvodjace za svrhu natjecanja.
frranger wrote: cz 455 thumbhole yellow u usporedbi sa brno 2 ili cz 455 ultra match.
.
CZ 455 thumbhole, spada u onu grupu pusaka za koje sam napomenuo da grupiraju prosjecno kao i sve ostale
novije ceske puske, bez obzira na duzinu ili debljinu cijevi. Bilo ih je za vidjeti na natjecanjima. Na osnovu ocjenjivnaja meta, tvrdim. Zadovoljavajuce je.

Medjutim, brno 2, ili 455 ultra match imaju zajednicku karakteristiku da imaju vise zlijebova u cijevi. (ako je zaista teorija da vise zlijebova postize bolju preciznost).
Ultra match, je kako kazu optimizirana za bolju preciznost.
Nazalost, nisam je jos imao prilike vidjeti na natjecanjima da bih mogao procijeniti.
U zakljucku, ne moze biti losija od ostalih modela serije cz 455, ali moze biti bolja.
modeli match i ultra match izasli su nakndano na trziste nakon drugih 455 modela.
Ne vjerujem da bi bas izasli da su se u natjecateljskom smislu prethodni modeli cz 455 pokazali boljim.

CZ kako vidim ima tendecniju osluskivanja trzista i korekcije proizvoda prema zahtjevima trzista. Recimo karabin 557 (centralno paljenje), je bio sa kratkom cijevi.
vjerujem da se mnogima tradicionalnim lovcima, to nije bas svidjelo. Evo vec sad rade i cz 557 sa standardnom i duzom cijevi.

Ali sve u svemu kako rekoh, to mi je teoretsko razmisljanje, realno je kako sam rekao: ultra match ne moze biti losiji, a moze biti samo bolji. I, BTW tih modela match i ultra match mislim da jos nema kod nas u ducanima, dakle najbliza stanica Slovenia.

Brno 2, imam dojam da je malkice bolja (preciznija) od novijih pusaka sa 4 zlijeba.
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 04 Dec 2019, 16:55

Po nekakvom lovačkom iskustvu što se preciznosti tiče,mislim da je Brno2 sam vrh.
Iskušao sam razne vrste streljiva,ali i sa najobićnijim sam imao iznenađujuće dobre rezultate.
Također i sa hiper brzim streljvom nema problema,bez obzira što neki kažu da im druge puške razbacuju.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 04 Dec 2019, 20:41

Mirok wrote:Po nekakvom lovačkom iskustvu što se preciznosti tiče,mislim da je Brno2 sam vrh.
Iskušao sam razne vrste streljiva,ali i sa najobićnijim sam imao iznenađujuće dobre rezultate.
Također i sa hiper brzim streljvom nema problema,bez obzira što neki kažu da im druge puške razbacuju.
Ako sam dobro vidio njuškalo, prodaje ti johhnyboy sa foruma malokalibarku Brno 2...

https://www.njuskalo.hr/puske/prodajem- ... s-30205567

Post Reply