Poluautomatska puška
Re: Poluautomatska puška
Jedini način da se udovolji prijedlogu je da se stavi fiksni kundak i da se napravi "california style lower reciver", tj. da se punjenje odvija odozgora ili da se spemnik ne može odvojiti pritiskom na gumb, već treba "ključ" i to sve ograničeno na 10 komada streljiva. AR15 sa fiksnim kundakom i retardiranim spremnikom mi nije ni malo privlačan i ako im je namjera da me odagnaju od kupnje, uspjeva im.jolly wrote:Cemu panika?
originalna m16 imala je kundak ko plasticno veslo.
Bice vec neka replika u PA verziji, i ne brini.
Sta ce ti ona rugoba od sklopivog kndaka.Ionako meni najljepsa verzija M16 je sa fiksnim kundakom iz Vijetnamske ere.To je meni najljepsa jurisna puska ikad napravljena.
Vidi sad smo već kod ukusa...osobno nikad ne bih kupio standardnu i full size verziju M16 puške jer mi ružna (da ne kažem odvratna), jedino što ja želim kupiti je Colt M4 6920LE ili Armalite M-15 LTC, no sudeći po vjetru koji puše ništa od toga.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Decki moji,
bez svega se moze. moze se i bez kave, i bez cigareta i bez alkohola, i bez dnevnih novina, i bez taktickih poluatomata.
Da sve zabrane, koristili bi smo kremenjace na crni barut.
bez svega se moze. moze se i bez kave, i bez cigareta i bez alkohola, i bez dnevnih novina, i bez taktickih poluatomata.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Sexanje valjda neće zabraniti!
Ako i to zabrane, ostaje nam samo verbalna verzija.
Bez brige ovim tempom i kremenjače će zabranitijolly wrote:Decki moji,
U lijepoj našoj se može i sve i ništa,sve ovisi o tome tko si,što si ,gdje si,imaš li "nekoga svoga"...
Tako je! Pocevsi od dozvola za oruzje pa dalje..... Kako kome! Zakon je jedno, a iza vrata se radi drugo! I koji god da se zakon izglasa, uvik ce biti onog izmedju redova koji su ostavljeni za "svoje"!
BUM BUM...
Verbalna verzija je več zabranjena zakonom o klevetama (verbalni delikt) tako da necemo imati ni todejandlesk wrote:Sexanje valjda neće zabraniti!![]()
“Having is not so pleasing a thing as wanting, it may not be logical but it is often true.”
“The bureaucratic mentality is the only constant in the universe.”
"If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!"
"If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!"
točka 15.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32017L0853
pod tim misle na civilne verzije M4 i AK
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32017L0853
pod tim misle na civilne verzije M4 i AK
Vidim da Bojna ima u opciji narudžbu AR platforme, nisam ih pitao koliko metaka drži spremnik.
http://www.bojna.hr/?i=puska-diamondbac ... rtikl=2307
http://www.bojna.hr/?i=puska-diamondbac ... rtikl=2307
od 1.11. može...
nikada nisam o tome pisao.. ja sam 2017 uzeo u Sloveniji Sig M400 i pokušao ga registrirati.. na kraju me izgubio nekih 300€.. nakon što sam vratio pušku.. inače u RH ima registriranih i Oberland arms M4 i HK MR308 i hrpa drugih PA ali nije pomoglo.. počelo se prijetiti i štošta.. tj. ja i još jedan gospodin i ZG, on je jadan izvalio 2000 za modificiranu M400 sa varmint cijevi i još par dodataka.. Slovenci su ispali korektni do kraja
nikada nisam o tome pisao.. ja sam 2017 uzeo u Sloveniji Sig M400 i pokušao ga registrirati.. na kraju me izgubio nekih 300€.. nakon što sam vratio pušku.. inače u RH ima registriranih i Oberland arms M4 i HK MR308 i hrpa drugih PA ali nije pomoglo.. počelo se prijetiti i štošta.. tj. ja i još jedan gospodin i ZG, on je jadan izvalio 2000 za modificiranu M400 sa varmint cijevi i još par dodataka.. Slovenci su ispali korektni do kraja
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
To ste pokušali u ZG registrirati?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Pa vidim da u Bojna.hr od prije neki dan imaju u ponudi HK MR223 A3. Ne vidim razlog zašto se nebi moglo registrirati. Moj kolega ih je pitao prošle godine dali bi mogli nabaviti AR 15 platformu kod nas pošto su Bojna i Rebec sestrinske firme tj. isti vlasnik, a oni su ga odbili uz obrazloženje da nije problem nabaviti već da on to neće moći registrirati. Sad odjednom prodaju. WTF? Jel se to u međuvremenu promijenio zakon a da ja neznam? U koju kategoriju pripada trenutno točka 10 iz kategorije A, u A ili B?
Operator wrote:Pa vidim da u Bojna.hr od prije neki dan imaju u ponudi HK MR223 A3. Ne vidim razlog zašto se nebi moglo registrirati. Moj kolega ih je pitao prošle godine dali bi mogli nabaviti AR 15 platformu kod nas pošto su Bojna i Rebec sestrinske firme tj. isti vlasnik, a oni su ga odbili uz obrazloženje da nije problem nabaviti već da on to neće moći registrirati. Sad odjednom prodaju. WTF? Jel se to u međuvremenu promijenio zakon a da ja neznam? U koju kategoriju pripada trenutno točka 10 iz kategorije A, u A ili B?
može se legalno nabaviti i registrirati od 1.11.2018.. više nam problema
Ponuđena puška u Bojni drzi 10 kom u spremniku (pitao sam pred par dana) ,a i ako malo pažljivije pogledate i samu sliku na linku primjetit ćete da je spremnik na mjestu.
“Having is not so pleasing a thing as wanting, it may not be logical but it is often true.”