odabir puske i optike molim pomoc
Re: odabir puske i optike molim pomoc
Nemoj tako, nije FER ! Nista nije bukvalno !jolly wrote:lex-lutor wrote: Ne mogu vjerovati da si ovo napisao!
Ja to cijelo vrijeme tvrdim, u zadnjih par godina, a ti mi kontiras sa pricama o puskama velike magije i cudotvornim LR mecima...
Ne zalim ljude smarati sa detaljima do kojih ce doci kroz vrijeme koristenja, postoji puno pred-radnji koje prethode dobrom rezultatu, bolje reci VRHUNSKOM....jer kada bih krenuo sa pricom od vaganja svake caure, zrna, mjrenja ogive, spustanja ramena, ciscenja sjedista kapisle, konusa, rupice, tokarenja vrata, temperaturnog opustanja vrata, trimanja svake cahure itd...itd..itd.... mozda bi netko odustao prije vremena a to nije dobro...
Ja sam pravi primjer NE-rada na tu temu sto se naravno i vidi, no recimo Stoltton je i vise nego detaljan sto se takodjer VIDI po rezultatima pa nije tesko shvatiti realnu situaciju i shvatiti pravi put do dobrog rezultata !
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Re: odabir puske i optike molim pomoc
He, he, vidim da si proradio na svom PR-u!lex-lutor wrote:Nemoj tako, nije FER ! Nista nije bukvalno !jolly wrote:lex-lutor wrote: Ne mogu vjerovati da si ovo napisao!
Ja to cijelo vrijeme tvrdim, u zadnjih par godina, a ti mi kontiras sa pricama o puskama velike magije i cudotvornim LR mecima...
Ne zalim ljude smarati sa detaljima do kojih ce doci kroz vrijeme koristenja, postoji puno pred-radnji koje prethode dobrom rezultatu, bolje reci VRHUNSKOM....jer kada bih krenuo sa pricom od vaganja svake caure, zrna, mjrenja ogive, spustanja ramena, ciscenja sjedista kapisle, konusa, rupice, tokarenja vrata, temperaturnog opustanja vrata, trimanja svake cahure itd...itd..itd.... mozda bi netko odustao prije vremena a to nije dobro...
Ja sam pravi primjer NE-rada na tu temu sto se naravno i vidi, no recimo Stoltton je i vise nego detaljan sto se takodjer VIDI po rezultatima pa nije tesko shvatiti realnu situaciju i shvatiti pravi put do dobrog rezultata !
Da ne strasis ljude.
Of kors.
Ali kako rekoh, sve zavisi o motivima, a sekundarno o financijama. Ako neko zeli gadjati iz gusta, rekreativno, to je sasvim legitimno, i OK. I onda dolazi u obzir srednja klasa opreme.
Ako se natjece ozbiljno, i medjunarodnoj konkurenciji, onda se treba teziti cim kvalitetnijoj (i skupljoj opremi). Costum, naravno.
Moje je misljenje, da ako se ide ozbiljno u smjeru medjunarodnih natjecanja, ni ta oprema nije nedostopna gledajuci dugorocno i uz dodatna i znatna odricanja!
(treba samo vidjeti kakvi se auti danas recimo voze po cestama, pa da se usporede cjenici. ) Znaci, bitan je motiv, a onda dalje... pomalo...
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”