POMOĆ!!!! Odjava oruzja u drugoj policijskoj postaji
POMOĆ!!!! Odjava oruzja u drugoj policijskoj postaji
Pozdrav ekipa! Dogovorio sam se sa covjekom oko prodaje pistolja, ali imam problem pa vas molim za pomoc u mojem neznanju. Naime, nabavna dozvola covjeku vrijedi do 13.05., a istu mi je postao postom kako bih ja mogao odjaviti oruzje i predati ga njemu. ( pitao u pp, i moze se). E sada, problem nastaje sto sam ovaj tjedan odsutan od kuce zbog posla i idealno bi mi bilo kada bih oruzje mogao odjaviti u sisku iako je prijavljeno u novskoj. ( radi se o istoj zupaniji) Dali je to uopce moguce, dali postoji ta opcija i ako da na koji nacin i uz koje dozvole od svoje pp to mogu izvesti. Hvala unaprijed, i molim vas, samo tocne informacije. ( u zakonu o oruzju nisam uspio pronaci odgovor)
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: POMOĆ!!!! Odjava oruzja u drugoj policijskoj postaji
Nemoj "misliti", nego nazovi ili odi i pitaj u nadleznu PP.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Sutra cu pitati, informacija mi je trebala prije, zbog dogovora s kupcem, zato sam postavio pitanje
U pravilu kupac dolazi sa trenutnim vlasnikom u nadležnu policijsku postaju prema mjestu prebivališta vlasnika.
Tamo bivši vlasnik odjavljuje oružje koje se prodaje, dok će novi vlasnik u roku od 8 dana isto prijavit na svoj oružni list u policijskoj postaji/upravi kojoj on pripada odnosno prema mjestu svog stanovanja (prebivališta).
Negdje toleriraju da bivši vlasnik donese nabavnu dozvolu budućeg vlasnika.
Da bivši vlasnik odjavljuje u bilo kojoj postaji bi trebalo biti nemoguće.
Tamo bivši vlasnik odjavljuje oružje koje se prodaje, dok će novi vlasnik u roku od 8 dana isto prijavit na svoj oružni list u policijskoj postaji/upravi kojoj on pripada odnosno prema mjestu svog stanovanja (prebivališta).
Negdje toleriraju da bivši vlasnik donese nabavnu dozvolu budućeg vlasnika.
Da bivši vlasnik odjavljuje u bilo kojoj postaji bi trebalo biti nemoguće.
Last edited by Lars on 05 May 2019, 23:56, edited 1 time in total.
Da, Lars, znam da je to tako u pravilu...tako sam i sam radio kada sam kupovao prvi pistolj...ovo je sada samo jedna situacija u kojoj bi jaaako dobro bilo kad bi pravilo postalo iznimka. Ali bojim se da od toga nece biti nista, nego da cu se morati baciti u dupli trosak i zaletiti se taj dan do novske.
Tocno kako smo i pretpostavili...isao u svoju pp odjaviti i u srijedu pistolj prodan