Nikon prostaff 7 ili Vortex Diamondback
Nikon prostaff 7 ili Vortex Diamondback
Pozdrav kolege, kupujem novu optiku za karabin u kalibru .308 win. Izbor sam suzio na ove dvije, nikon prostaff 7 2.5-10x50 ili vortex diamondback 3.5-10x50. Zanima me ako netko ima iskustva i koju odabrati. Također dobrodošle su i druge preporuke za optike do 3000 kn. Hvala
Re: Nikon prostaff 7 ili Vortex Diamondback
Većinom da, nije uvijek baš sa čeke, ali se većinom puca preko 100 m. Trenutno imam 1.5-6x42 i to mi je premalo povećanje i dosta loša sumračna vrijednost.
Vortex nije loš ali za sumraka nije u klasi malo boljih optika. Razmisli o nečem polovnom, boljem. Zeiss i sl., ima jako dobrih starijih modela.
gledao sam jednom za svoje potrebe Vortex stavio na najveće povećanje, nasmijao se i kupio Meoptu
gledao sam jednom za svoje potrebe Vortex, stavio na najveće povećanje, nasmijao se i kupio Meoptu za 1000 kn manje
- jaypeeandy
- Civil

Nikon 7 have better optics but are twice the price. I used nikon 5 and they were great. To me, I’d suggest trying the vortex against Nikon 3 and see which feel better. Pro staff, Nikon 3 and diamondback are comparable optically.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Možda se raspitati o Delti Titanijum,neka mišljenja su ok,ali ipak se raspitati.
Inaće sa Meoptom nema greške,miran doživotno.
Pruža sve kao i dvostruko skuplje optike,cijena više nego upola manja.
Jedino što moraš izdvojiti više od navedenog,ali imaš i 30g garancije!
Inaće sa Meoptom nema greške,miran doživotno.
Pruža sve kao i dvostruko skuplje optike,cijena više nego upola manja.
Jedino što moraš izdvojiti više od navedenog,ali imaš i 30g garancije!
Delta Tiatnium je isto bila opcija.. Made in Japan. Prevagnula je logika da je lakše servisirati nešto šro je Made in EU
-
Mirok
- Brigadni General

Delta Titanium je koliko sam upoznat firma iz Poljske,a navodno baš Titanium se radi i u Japanu ili barem neke komponente.
Vjerojatnono će dokazati svoju kvalitetu,međutim mislim da je Meopta dokazana i da tu nema dileme.
Uz to i u Zagrebu Meopta ima ovlašteni servis,tako da nema zime.
Sjekira,bez obzira na to mislim da nećeš imati što popravljati i to ti i sam želim.
Vjerojatnono će dokazati svoju kvalitetu,međutim mislim da je Meopta dokazana i da tu nema dileme.
Uz to i u Zagrebu Meopta ima ovlašteni servis,tako da nema zime.
Sjekira,bez obzira na to mislim da nećeš imati što popravljati i to ti i sam želim.
Hvala na željama! Vjerujem i ja da neću imati problema.. odabrao sam ju za CZ455 22lr i odlično si pašu.. sretni par će dobit će prinovu - novi kundak.
Sa Deltom nema greške, imaju strašne proizvode. Izbor na Meoptu Meopro je pao zbog končanice.
Sa Deltom nema greške, imaju strašne proizvode. Izbor na Meoptu Meopro je pao zbog končanice.
-
Mirok
- Brigadni General

Dobra kombinacija,pretpostavljam da si strijelac.
Ja kao lovac na svojoj Brno 2 imam SWT 3-12x44,sa obadva tureta i osv.crv.točkicom za sumrak i noć.
Ja kao lovac na svojoj Brno 2 imam SWT 3-12x44,sa obadva tureta i osv.crv.točkicom za sumrak i noć.
stavio bih sliku... ako budem imao vremena stavim.
Lovac jesam ali sve što imam je za streljanu prije nego za lov...
Lovac jesam ali sve što imam je za streljanu prije nego za lov...