Tumačenje dijela novog zakona
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

Tumačenje dijela novog zakona
Članak 19.
(1) Nadležno tijelo zatražit će od podnositelja zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavu oružja koji ispunjava opće uvjete iz članka 11. stavka 2. ovoga Zakona da u roku od 60 dana dostavi dokaze o ispunjavanju posebnih uvjeta iz članka 11. stavka 3. ovoga Zakona.
(2) Građaninu koji ispunjava opće i posebne uvjete iz članka 11. ovoga Zakona nadležno tijelo izdat će odobrenje za nabavu lovačkog oružja radi držanja i nošenja te odobrenje za nabavu sportskog oružja i oružja za osobnu sigurnost radi držanja.
Nije mi jasno kad započinju posebni uvjeti...paralelno s općim uvjetima...ili nakon što se ispune opći uvjeti.Kako sam ja shvatio,nakon podnošenja zahtjeva...prvo se provjeravaju opći uvjeti...tek nakon prolaska općih uvjeta se traže posebni uvjeti...da stranka nebi bez veze bacala lovu za zdravstveni pregled.
Je li to tako ili sam ja krivo shvatio.
Sent from my CPN-L09 using Tapatalk
(1) Nadležno tijelo zatražit će od podnositelja zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavu oružja koji ispunjava opće uvjete iz članka 11. stavka 2. ovoga Zakona da u roku od 60 dana dostavi dokaze o ispunjavanju posebnih uvjeta iz članka 11. stavka 3. ovoga Zakona.
(2) Građaninu koji ispunjava opće i posebne uvjete iz članka 11. ovoga Zakona nadležno tijelo izdat će odobrenje za nabavu lovačkog oružja radi držanja i nošenja te odobrenje za nabavu sportskog oružja i oružja za osobnu sigurnost radi držanja.
Nije mi jasno kad započinju posebni uvjeti...paralelno s općim uvjetima...ili nakon što se ispune opći uvjeti.Kako sam ja shvatio,nakon podnošenja zahtjeva...prvo se provjeravaju opći uvjeti...tek nakon prolaska općih uvjeta se traže posebni uvjeti...da stranka nebi bez veze bacala lovu za zdravstveni pregled.
GUN CONTROL isn't about guns, it's about CONTROL
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Tumačenje dijela novog zakona
Dobro si shvatio.GROUND_ZERO wrote:
Medjutim, mozes slobodno predati zahtjev za nabavnu, i istom prilikom predati i lijecnicku potvrdu.
Naravno, u tom slucaju ako ne dobijes nabavnu izgubio si novce za lijecnicki, to je tvoj rizik.
Ali ako dobijes nabavnu, ustedio si koji dan na vremenu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

Znači...nakon podnošenja zahtjeva...tek nakon što oni provjere Jel podnositelj,ispunjava opće uvjete...oni mu šalju papir za ispunjenje posebnih uvjeta.
Nakon što dođeš sa potvrdom za posebne uvjete...koliko treba čekati odobrenje....s obzirom da su tada svi uvjeti ispunjeni
Izgubio sam previše živaca...volje i novaca...stoga mi je to bitno...
Znači nakon što predaš zahtjev i oni za recimo 20 dana ti pošalju papir u kojem ti kažu da imaš 60 dana za donijeti papir za posebne uvjete...to znači da još samo ti posebni uvjeti igraju... odnosno opći su ispunjeni:)
ONI NE ŠALJU PAPIR ZA POSEBNE UVJETE...SVE DOK SE NISU UVJERILI DA SE ISPUNJAVAJU OPĆI UVJETI
DA ILI NE
Nakon što dođeš sa potvrdom za posebne uvjete...koliko treba čekati odobrenje....s obzirom da su tada svi uvjeti ispunjeni
Izgubio sam previše živaca...volje i novaca...stoga mi je to bitno...
Znači nakon što predaš zahtjev i oni za recimo 20 dana ti pošalju papir u kojem ti kažu da imaš 60 dana za donijeti papir za posebne uvjete...to znači da još samo ti posebni uvjeti igraju... odnosno opći su ispunjeni:)
ONI NE ŠALJU PAPIR ZA POSEBNE UVJETE...SVE DOK SE NISU UVJERILI DA SE ISPUNJAVAJU OPĆI UVJETI
DA ILI NE
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

Dobio sam papir za rok od 60 dana...ne bacaju mi se pare bez veze...
Nakon što ti pošalju dopis da dostaviš liječničko uvjerenje znači da si sve ostalo zadovoljio i čekaju samo to.
Nakon što dostaviš uvjerenje proći će nekih 2 tjedna kada će ti poslati obavijest da dođeš u PP podići nabavnu dozvolu.
Nakon što dostaviš uvjerenje proći će nekih 2 tjedna kada će ti poslati obavijest da dođeš u PP podići nabavnu dozvolu.
- jolly
- Cinker - bojna

Brkas pojmove, ili je pisaca greska od uzbudjena.GROUND_ZERO wrote:
Nakon što dođeš sa potvrdom za posebne uvjete...
Aplikant za nabavnu dozvolu ne nosi nikakvu potvrdu za posebne uvjete.
I ne treba u praksi brkati "opce" i "posebne" uvjete. Svi su ovjeti OBAVEZNI!
Svi uvjeti moraju biti zadovoljeni. bez obzira jesu li "opci" ili "posebni" svi moraju biti ispunjeni
Aplikant za nabavnu dozvolu:
1. ode na mup, i ispuni obrazac zahtjeva za nabavnu dozvolu.
2. tom prilikom predaje kopiju lovacke iskaznice za lovacku dozvolu, ili potvrdu krovnog streljackog saveza za sportsku.
2.1 - kako rekoh, mozes odmah priloziti lijecnicku potvrdu, uz rizik da gubis novce ako ne odobre nabavnu
2.2 - u nekom periodu obavlja se propisana terenska kontrola, kao i kontrola evidencije kaznjavanja od strane nadleznog tijela
3. Kad su sve kontrole obavljene, posalju dopis da predas ljecnicki. (ili eventualno da je zhtjev odbijen)
ako si to vec predao, kao kod tocke 2.1 poslat ce dopis da ti je nabavnja gotova ili odbijena. (a po meni mozes nazvati telefonom i pitati, u kojoj je fazi postupak)
4. prezumes nabavnu,
5. kupis oruzje
6. odneses na registricaiju unutar propisanih 8. dana, kod registracije ispunjavas zahtjev za registraciju oruzja.
6.1 ako zelis evropsku oruznu putovnicu, ispunis jos jedan identican zahtjev za registraciju - ali za Eu propusnicu
7. potpises izjavu da se slazes da tvoj lijecnik obavijeti mup o promjeni zdravtsvenog stanja.
8. kad je sve gotovo, odes podignuti oruzni list (i evropsku o. putovnicu)
Ovaj postupak vjerojatno moze i u nekim detaljima ovisiti i razlikovati se od grada do grada.
Ali to je to.
Zapravo je sporedno u kojem trenutku predajes lijecnicku potvrdu. Ali svakako se mora napraviti u prvoj ili drugoj fazi.
simple as beans. prosto ko pasulj.
Turn better into best!
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

Prema zakonu:
Opći uvjeti....tek nakon toga,šalje se papir u kojem zahtjevaju posebne uvjete...nakon posebnih,dobijaš nabavnu.
Zvao sam više ovih ureda...u više županija,i svi su rekli isto...ali budući smo cirkus...sve je moguće...u mom slučaju su paralelno u opticaju dvije dozvole i 4 zahtjeva za oružje.
Po starom i novom zakonu...
Opći uvjeti....tek nakon toga,šalje se papir u kojem zahtjevaju posebne uvjete...nakon posebnih,dobijaš nabavnu.
Zvao sam više ovih ureda...u više županija,i svi su rekli isto...ali budući smo cirkus...sve je moguće...u mom slučaju su paralelno u opticaju dvije dozvole i 4 zahtjeva za oružje.
Po starom i novom zakonu...
Podneseš zahtjev za nabavnu dozvolu u svrhu držanja za bavljenje sportskim streljaštvom. Mogu ti uzeti zahtjev i čekati da doneseš potvrdu saveza ili ti kažu da čekaj dok dobiš potvrdu pa doneseš sve skupa, naravno potvrda da si platio 15 kn takse ili 15 kn biljega. Onda čekaš zaključak kojim oni utvrde da si ispunio uvjete i da dostaviš liječnički.
Sad, ja sam imao malo nezahvalnu situaciju jer sam podnosio zahtjev 19.07. kad su godišnji odmori a i inače nisu brzi kod mene u PP. Negdje početkom rujna sam podnio još jedan zahtjev za drugu nabavnu. U međuvremenu mi je liječnički istekao. Obavim liječnički, dostavim ga i dobijem ovu koju sam tražio početkom rujna, a ovu koju sam tražio 19.07. još čekam haha
Birokracija, jbg...
Sad, ja sam imao malo nezahvalnu situaciju jer sam podnosio zahtjev 19.07. kad su godišnji odmori a i inače nisu brzi kod mene u PP. Negdje početkom rujna sam podnio još jedan zahtjev za drugu nabavnu. U međuvremenu mi je liječnički istekao. Obavim liječnički, dostavim ga i dobijem ovu koju sam tražio početkom rujna, a ovu koju sam tražio 19.07. još čekam haha
Birokracija, jbg...
- jolly
- Cinker - bojna

Cemu onda uopce pitanje, kad je sve jasno?GROUND_ZERO wrote:Prema zakonu:
Turn better into best!
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

kad ti unutarnja kontrola u rješenju napiše da sam dobio:)[img]//uploads.tapatalk-cdn.com/20190925/9ab988c39ff13696d4bd6a713cd3dbaf.jpg[/img]
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- jolly
- Cinker - bojna

Link ne radi. Al dobro.... jasno iz prethodnog threada.
Turn better into best!
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

Radi...evo ja sad na tapatalku