TRGOVINE VATRENIM I HLADNIM ORUŽJEM I OPREMOM

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Ice
Razvodnik
Razvodnik

TRGOVINE VATRENIM I HLADNIM ORUŽJEM I OPREMOM

Post by Ice » 19 Nov 2008, 00:50

Odgovarajući na par postova danas, sjetih se da sam već duže vrijeme u bezuspješnoj potrazi za streljivom kalibra 10 mm AUTO, stoga molim za pomoć ako tko ima kakvu ideju ili saznanje.
Nadalje, kako mi je dom na jednom kraju zemlje, a radim na drugom često sam na "proputovanju" zemljom, a svi mi ponekad posjetimo iz raznih razloga neki dio Lijepe naše, stoga bi molio vas forumaše iz raznih dijelova zemlje da navedete neke trgovine vatrenim i hladnim oružjem koje vrijedi posjetiti, pa ione koje ne vrijedi, ma gdje bile, pa ako nas put nanese zašto ne, a možda netko od njih prati forum pa uvede neke novosti i popravi uslugu što nam je svima u cilju.

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Re: TRGOVINE VATRENIM I HLADNIM ORUŽJEM I OPREMOM

Post by Ice » 21 Nov 2008, 08:29

Hm, to sam i mislio zaista je malo specijaliziranih trgovina vatrenim i hladnim oružjem u kojima radi ljubazno i znanjem "naoružano" osoblje, gdje se oružje može pogledati i dobiti kvalitetan savijet, a ne onaj kojim se pošto-poto želi prodati upravo ona roba koja je u dućanu, pa smo prisiljeni kopati po internetu i kupovati od izravnih dobavljača što je uvijek najisplativija verzija, tako za svaki klinac moramo potgnuti u Zagreb ili okolicu i to osobno jer kupovina preko interneta nečega što nisi uzeo u ruke često završava razočaranjem, znači koliko vidim nitko nema za preporučiti niti jednnu specijaliziranu trgovinu koju vrijedi posjetiti, pri tome to nikako ne bi bila reklama već pomoć ostalim forumašima ukoliko ih put nanese u taj kraj, jer pretpostavlja se da pravi ljubitelji oružja jako dobro znaju u koje trgovine treba ili ne treba ići u svojoj bližoj okolici.

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 21 Nov 2008, 10:18

ma nije baš da nema ali prema korisnicima lovcima iskristalizirao se dućan DETONEX u Zagrebu kao dobro snabdijeven i sa ljubaznim kompetentnim osobljem. U Poreču i Sinju primat ima RITOŠA.MONTONA Motovun, Osijek TURKALJ, HUNTER Rijeka. Za puškarske radove i karabine CUSTOM (po mjeri pojedinca) RUSAN iz Marije Bistrice. Svi prije navedeni imaju i svoje stranice pa malo šarajte po njima. :A25:
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ice » 21 Nov 2008, 12:04

Ma sit sam već internet stranica i virtualnog svijeta, hoću vidjet lijep, kvalitetan komad oružja (i hladnog i vatrenog) u ruci kako bi imao bolji uvid u to, hoću osjetiti onaj osjećaj kad nešto uzmem u ruku da se najrađe nebi odvojio od toga, npr. dobar nož recimo, svi smo ponekad naručili nešto preko internet prodaje i gadno se pokajali, ako nisu neki novci onda ok, ali ako jesu onda je to problem. Zanimalo me je da forumaši napišu svoja iskustva i da preporuče neke trgovine ja sam bio uvećini koje nešto vrijede na području Zagreba, Vinkovaca, Osijeka i Istre (Detonex, Fanzoj, Moni, Lovac, Domjanković, Maestralprom,Induchem, Progres his, u Vk Sinecom, a drugoj ne znam ni ime, Cerni kod Maria, Osijek Turkalj i Vumir, Istra Inti, Ritoša i jednoj u Taru) ili se bar tako reklamiraju po netu, ali sam se u nekima i razočarao, jebeš trgovinu sportskog i lovačkog oružja koja ima u ponudi 5 noževa no name proizvođača i cijenovnog su razreda do 80 kuna, a jebeš i one koje ne znaju što bi tražile za pojedine komade (cijena nerijetko puno veća nego kod dobavljača, a duplo veća nego van RH), a alergičan sam na ono možemo naručiti, pa mogu i ja što ćeš mi onda ti osim da mi uzmeš svoju maržu, onda lijepo odem u Trst ili Austriju ili bilo gdje i kupim ili na e-bay.
Bit je u tome da hoću vidjeti nešto što kupujem pa i probati ako treba. Zato sam htio, ukoliko se nađem u prilici da posjetim koju trgovinu vrijednu posjete, znati koja je i gdje je, ali vidim da svi šute osim tebe pa onda mi je za pretpostaviti da ih nema, jer ne želim ni misliti da netko ne želi reći, jer jebem onda takvog forumaša, samo uzima ništ ne daje.

Zato ni ja neću reći svoja iskustva o ovima u kojima sam bio, osim onima koje poznajem i to osobno.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Nov 2008, 12:25

Hm, zanimljiva tema svakako. Problem malih mjesta je upravo ovaj koji si naveo. Nekako mi se pogotovo čini da je to izraženo u Slavoniji. Na potezu od Vukovara do Zagreba, koliko vidim ima nekoliko Peveca (Osijek, Slavonski Brod) ali kada sam vidio cijene u njima, jako sam se razočarao.

Svakako mi se čini zgodnim to što Turkalj u Osijeku nudi, a iz razgovora sam vidio kako je u pitanju znanje i ljubav. Dijelom mi se svidjela i činjenica da sam svojevremeno mogao kupiti polovni Puma WhiteHunter ali po cijeni koja je bila nešto sitno viša od onoga ako bih ju kupovao preko ebaya sa carinom i ostalim troškovima. Za onoga tko se ne želi drndati s carinom i našom poreznom, ovakve kupovine su idealne.

Osobno me jako smeta, što ako želim uzeti bilo što kvalitetnije i bolje (zadnje sam kupovao Trailmastera od Cold Steela) moram prvo ispitivati, surfati i pretraživati. Potom slijedi narudžba - online bez mogućnosti provjere i normalno iznenađenje koje se dogodi kada s nestrpljenjem otvaraš kutiju. Sreća pa sam s Trailmasterom već imao debelo iskustvo ali sam i kod konkretnog trgovca prethodno ostavio pozamašnu svotu novca na ranijim kupnjama pa je kod otvaranja bio osmjeh. No bilo je i situacija kada sam se poklopio ušima kada sam nakon otvaranja bio totalno razočaran - kao kada sam kupio Leather Handled Bowie od KA BAR-a za koji sam očigledno imao prevelika očekivanja.....

Što se hladnog oružja tiče, iz dosadašnjeg iskustva dvije-tri trgovine bih naveo kao svjetao primjer. To bi bio Kovačić, odnosno Replikart koji za sve kupljeno preko 1000 kn daje i besplatnu dostavu. Prva kupnja koju sam imao kod njih je išla dosta sporo, ali druga, treća i ostale poprilično glatko - dan-dva po uplati (imaju nekoliko načina plaćanja i jedini ozbilan web shop).
Osim njega svim nam znani, ali i malo skuplji od prethodnika, Maestralprom. Koliko god su bile ružne stare stranice, bile su i funkcionalne. S novim dizajnom se dobio novi čar ali se izgubila preglednost i dostupnost infomacijama. Ako ste ozbiljan kupac i navedete kataloški broj, adresu i telefon, nakon kratke provjere šalju vam brzo željeni komad opreme, ali ako samo šaljete upit, tada se isti može čekati nekoliko dana, pa čak i zaborave da ste ih išta pitali. Ovo nije slučaj samo kod njih već i kod većih imena - tipa Domjanković kojeg sam nekoliko puta mailao, ali očigledno bezuspješno.
Lovac trgovinu se svakako ne smije izbjeći ako se misli uzimati bilo što iz Pumina asortimana. Jedini problem su malo nadrkani trgovci koji reagiraju nažalost tek kada se izvadi lisnica ili kartica. Malo me to zasmetalo, jer zadnji puta kada sam bio u njihovoj trgovini, htio sam uzeti jednu Pumu, ali sam zbog načina na koji je dotični samnom razgovarao odustao i otišao. Žalosno, takva osoba tamo ne bi smjela biti...

A što se lokalnih trgovaca tiče, ne znam gdje bih od muke pogledao. Izuzevši Turkalja koji ima možda, kako sam već ranije naveo, mrvu previsoke cijene. Tu je još Vatrooprema u Osijeku koja prodaje Leathermanna, Chipoteka, opet Osijek, koja drži također različite Leathermann multitoolove.... Vukovar i Županja - ne znam je li uopće što takvoga i imaju. Stanoviti Mario u Cerni ima trgovinu za lovce, ponešto novih i rabljenih pištolja, a kako stoje stvari sa noževima, već poodavno ne znam.
Vinkovački, trenutno jedini (koliko mi je poznato) Sinecom, drži uglavnom kvalitetniju odjeću i obuću a na pitanje ima li oružja i noževa, dogro građena prodavačica srednjih godina (a jesam sexist - da me shell vidi :twisted: :A18: ) upućuje na gazdu i kataloge....

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 21 Nov 2008, 14:23

U KC ima jedna trgovina Hitro d.o.o. u kojoj mogu kupiti municiju koja mi treba za lov, GA 12, 16, 8X57, 7X57R, 22LR. Imaju odjeću i obuću iz asortimana LP-a, zadnje sam uzeo čizme LP za 280 kn- dosta dobre. U ZG sam kupovao u Lovcu, Maestralu, Domjanković, Hunter & KŽ, Fanzoj... Svi oni se mogu pohvaliti svojim asortimanom, ali usluga im je katastrofa. U lovcu i fanzoju, ponašaju se ko da si ih došao opljačkat, a ne kupit nešto. U maestralu, moraš dugo čekat na naručeno, mada sam na sajmu u VŽ od njih kupio Victorinox hunter za 150 kn, s kojim sam prezadovoljan. Huntera su oplindrili, a i streljivo im je bilo malo skuplje nego inače. Kokot u KC je katastrofa, dok su otvorili, ispočetka su bili ok, ali sad nula. Djelatnici koji tamo rade su nekompetentni, neznaju ni kaj je PP sačma, a kamoli nekaj stručnije. Domjanković mi je ok, kod njih sam dal raditi kundak, bruniral pušku, jedino kod njih našel nosač za optiku za ČZ model 581, cal. 22lr.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 21 Nov 2008, 14:57

S početka je delala jedna ženska, s kojom sam išel na tečaj za lovca, ajde moglo seje reći da se u nekaj kuži, ali ovo kaj je sad nula. Bil sam nedavno u zg u kokotu, ista situacija. Prije je delal jedan, malo jači dečko, s kojim se je bilo milina razgovarati, sad dela neki jado iz kojeg moraš cijediti podatke da bi nekaj skužil.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Nov 2008, 16:11

Točno, koliko ih plaćaju, dobro da išta uopće i znaju. Svi koji su bolji, zgrabe priliku i odu ostaju oni lošiji i početnici.

..A nekako mi je opći dojam da baš i nismo neki radnici, a svi bismo novaca, dobar auto i veliku kuću... a ne ide to baš tako...

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 21 Nov 2008, 17:55

U načelu si u pravu, ali ima dučana u kojima su tolko "pametni" i prepotentni da izgubiš volju za bilo kakvom kupovinom. U zadnje vrijeme tražil sam po ZG i okolici vabilicu za lisicu, onu malu okruglu limenu, izgleda ko gumb. Ima je u hubertusovom kompletu, onoj drvenoj kutijici u kojoj ima više vrsta vabilica, ali nigdje pojedinačno. Komplet mi se ne isplati kupovati, jer je dosta skup, a i ostat će neupotrebljen.
Prošao sam gotovmo sve renomirane trgovine i ništa.

dobermann
Razvodnik
Razvodnik

Post by dobermann » 21 Nov 2008, 18:42

Lovac trgovina ZG

Uspjeh je ako se netko uopce javi na telefon, a kamoli da ti kazu neku detaljniju informaciju. Sta god pitas neznaju, nemaju, dobit ce, kada nezna se, ... uglavnom katastrofa

Bas su me razocarali :(
I might bite, if you are not polite!

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 21 Nov 2008, 21:12

Sve su nam trgovine blago rečeno katastrofa...
Detonex je još jedini OK a ovo sve je pljuga.
U Fanzoju kad dođeš moliš Boga da ne naletiš na Kamenečkog jer onda tek služaš brdo gluposti, a u drugima osim prepotencije ništa više.
Maestral je nakon svađe dva brata postao bijedan hrvatski prosjek iako su godinama dok su bili AS-Tim uistinu bili najbolji po ljubaznosti.
Kod Progres Hisa, Jantoljak Ruda je super samo ... Jbg.što tamo naći možeš korisno?
A Pevec ne želim niti komentirati...
Lovac...Hm, kao da im je muka kad dođeš.
I na kraju bježmo iz RH i kupujmo van... :A18:

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 21 Nov 2008, 22:10

Ruda ne radi u His-u već godinama a i PROGRES HIS je zatvoren već ihaha odkad. :shock:
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 21 Nov 2008, 23:54

blackpowder wrote:Ruda ne radi u His-u već godinama a i PROGRES HIS je zatvoren već ihaha odkad. :shock:

Ma slažem se,
lapsus.
Trebalo je pisati Induchem ali primjetio sam kad sam već postao a kako je ukinuta opcija uređivanja ostade tako. :A00:
Vratite nam opciju uređivanja!!! :A10:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 22 Nov 2008, 08:02

BojnikPerGall wrote:Vratite nam opciju uređivanja!!! :A10:
Opcija uređivanja je maknuta iz razloga što su u nekoliko navrata pojedini članovi zlorabili prava editiranja i odlučili pobrisati svoje postove te tako napravili jedan veliki nered onome tko želi čitati postove te nešto vidjeti i naučiti.
Kako postoji redoviti backup foruma sve je vraćeno natrag, ali je tim činom ukinuto i editiranje postova.

Preporučam, prije slanja posta, jednom još pregledati post na opciji prikaz, a ako se greška i dogodi, kontaktirati nekog od moderatora koji su online i sve će brzo biti riješeno.

T. Kvaka
Razvodnik
Razvodnik

Post by T. Kvaka » 22 Nov 2008, 11:35

patch wrote: Vinkovački, trenutno jedini (koliko mi je poznato) Sinecom.
U Vk imaš još i Ribo-lov3. Imaju nešto od vatrenog oružja, zračnog malo više i streljivo za sve što trebaš,isto tako i hladnog oružja. A što se tiče osoblja, stvarno se razumiju u to što prodaju i vrlo su ljubazni. Započneš priču pa ostalih pola sata slušaš razne lovačke i ribičke. Uglavnom,po meni, vrlo dobra trgovina. :A25:
If you run,you'll only die TIRED...

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 22 Nov 2008, 12:01

patch wrote:
BojnikPerGall wrote:Vratite nam opciju uređivanja!!! :A10:
Opcija uređivanja je maknuta iz razloga što su u nekoliko navrata pojedini članovi zlorabili prava editiranja i odlučili pobrisati svoje postove te tako napravili jedan veliki nered onome tko želi čitati postove te nešto vidjeti i naučiti.
Kako postoji redoviti backup foruma sve je vraćeno natrag, ali je tim činom ukinuto i editiranje postova.

Preporučam, prije slanja posta, jednom još pregledati post na opciji prikaz, a ako se greška i dogodi, kontaktirati nekog od moderatora koji su online i sve će brzo biti riješeno.
Bravo!
Slažem se i razlog je više nego opravdan jer sam čitao jučer neki post i vidim jedan te isti forumaš priča s duhovima!
Baš je ispao nered...
Mi smo očito takvi kao narod, sve stignemo usrat i prije nego što od toga dobro napravimo.

Podržavam zabranu jer je razlog uistinu opravdan! :A25:

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 24 Nov 2008, 15:19

Moje iskustvo sa kupovinom noza je sljedece:

Obilazio sam lokalne trgovine da bih uzivo vidio i osjetio zeljeni noz.
Imao sam neke dvojbe, uzeti metalnu ili plasticnu drsku, sa zubima ili bez....
Narucio sam ga iz Maestralproma jer je tamo bio najjeftiniji.
Zajedno sam dostavom me je dosao 150 kn jeftinije nego da sam ga uzimao u ovim lokalnim trgovinama.
Telefonski sam ga narucio i stigao je za 2 dana.

Eto mojih 20 lipa

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ice » 25 Nov 2008, 02:11

T. Kvaka wrote:
patch wrote: Vinkovački, trenutno jedini (koliko mi je poznato) Sinecom.
U Vk imaš još i Ribo-lov3. Imaju nešto od vatrenog oružja, zračnog malo više i streljivo za sve što trebaš,isto tako i hladnog oružja. A što se tiče osoblja, stvarno se razumiju u to što prodaju i vrlo su ljubazni. Započneš priču pa ostalih pola sata slušaš razne lovačke i ribičke. Uglavnom,po meni, vrlo dobra trgovina. :A25:
Da li je to onaj pored kafića Papagaj u ulici Bana Jelačića, ako je onda su zaposlili nekog novog, kad sam ja bio bio je jedan uslužan i korektan gospodin koji mi je sam priznao da se više kuži u ribolov nego u oružje i streljivo, čak me je zamolio da mu objasnim neke stvari koje ljudi često pitaju a on ne zna odgovor. To mi se jako svidjelo jer je pošten pa kaže da ne zna i voljan je naučiti, a najgori su oni koji pojma nemaju pa ti pokušavaju uvaliti pošto-poto ono što imaju bez obzira što to nema veze sa traženim.

Ono što su oni imali od hladnog oružja po meni nije vrijedno spomena, priznajem da sam malo zahtjevniji, ali dobro bi bilo da imaju artikle za svakoga, što se streljiva tiče slična stvar, pitam za streljivo u određenom kalibru, onda slijedi otvaranje ormara i gledanje, pa konstatacij ne,nažalost nemamo, a na pitanje što je to tamo, jer sam uočio jednu kutiju, odgovor ah da evo je, smješno. Nažalost nije to samo tu, slično je i u drugima.

Mnogi početnici lovci i drugi ljudi koji oružje imaju, a ne znaju ni osnovno, često odlaze u specijalizirane trgovine i tamo traže savjet što je često gubitak vremena i koji put opasno jer je trgovcima važno samo prodati, zato jošjedan plus za ovakav forum.

Za te situacije me veže jedna anegdota, moj kolega dođe u oružarnicu i pita imaju li karabinskog streljiva kalibra 7mm Remington Magnum, jer je on čitao u jednom časopisu kako je neki lik u SAD-u odstrijelio i jedva spasio živu glavu od ogromnog medvjeda pucajući u njega sa poluautomatom u tom kalibru, pa bi htio vidjeti kako taj metak izgleda, trgovac na to kaže da nema streljiva u tom kalibru i valjda od sramote što nema tog streljiva, nastavlja kako 7mm Remington Magnum kod nas i u SAD nije isto, strašno, pa vas ja pitam da li biste od tog čovjeka kupili išta? Ubrzo je radnja propala!

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 25 Nov 2008, 08:57

BojnikPerGall wrote: Lovac...Hm, kao da im je muka kad dođeš.
I na kraju bježmo iz RH i kupujmo van... :A18:
ja tu trgovinu zaobilazim vec godinama, kvari mi pozitivno raspolozenje na tjedan dana

a gdje vani?
koja je najbliza trgovina gdje bi mogao kupiti npr. zrna za punjenje 9mm, bar da imam izbor tri vrste?
hvala na svakom odgovoru

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 25 Nov 2008, 22:21

GUNS PLANET TRIESTE
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Post Reply