Bipod
Bipod
jel ima neko da predloži neki bipod za CZ 455,koliko sam gledao po netu ima ih od 40-400 eura,našao sam neki na Amazon de.carbon fibre smješna cijena 40 eura sa poštarinom do Hrvatske, vjerujem da bi mogao poslužiti,ali me kopka ono kolko para tolko muzike

Re: Bipod
Ja sam na svoju cz455 uzeo iz kine kopiju Harrisa. Cijena, prava sitnica. Mozda 20 dolara. I vjeruj mi, posluzio je svrsi. Nije srot. Jako cvrst.
Posto se bavim samo natjecanjima, sad sam uzeo bipod od LRA iliti Long range accuracy. Orginali su se proizvodili u americi i prodavali po cijeni 450 dolara. Zbog nekih zakonskih sranja , vise ih ne proizvode. Naravno, kinezi ih rokaju 100 na sat i mozes ga dobit po cijeni od 70-80 dolara. Stigo mi je doma prije koji dan, ali ja sam na putu tako da ga nisam primio jos u ruke. Kad dodjem doma, javim
Po komentarima na forumima i youtube recenzijama, valjda da je jako dobar. Ima podesavanje prema naprijed ili nazad od 22° , 45° i 90°. Skoro duplo sire nogare od Harrisa, dakle stabilniji.

Posto se bavim samo natjecanjima, sad sam uzeo bipod od LRA iliti Long range accuracy. Orginali su se proizvodili u americi i prodavali po cijeni 450 dolara. Zbog nekih zakonskih sranja , vise ih ne proizvode. Naravno, kinezi ih rokaju 100 na sat i mozes ga dobit po cijeni od 70-80 dolara. Stigo mi je doma prije koji dan, ali ja sam na putu tako da ga nisam primio jos u ruke. Kad dodjem doma, javim
Po komentarima na forumima i youtube recenzijama, valjda da je jako dobar. Ima podesavanje prema naprijed ili nazad od 22° , 45° i 90°. Skoro duplo sire nogare od Harrisa, dakle stabilniji.

- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Najcesci tip montaze je na standardnom swivel mountu, na kojem je brzoskidajuca alkica za remen.
Na to se stavlja jednostvano nesto ko harris bipod.
Na to se stavlja jednostvano nesto ko harris bipod.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Versa pod.
- Attachments
-
- versa pod.jpg (11.06 KiB) Viewed 553 times
-
- versa pod2.jpg (11.26 KiB) Viewed 552 times
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Prethodne slike su sa interneta...
Vjerojatno ima i drugih mogucnosti, ovo je najcesce.
Ako se uzima serijska induustrijska puska, vjerojano ce biti opremljena swivelom.
neka tatkticka puska, imat ce swivel ili piccatiny.
itd..
Onda imas raznorazne adaptere da prilagodis jedan nosac sa drugacijim prihvatom na bipod.
Medjutim, bitna stvar je slijedeca.
Bipod mora omoguciti da pusku stavi u horizontalni polozaj na neravnom terenu.
I zatvorena streljana, sa tvrdom podologom moze imati odstupanja od horizontale.
Znaci, bez obzira na tip bipoda, on mora imati mogucnost rotacije, za niveliranje puske kod ciljanja.
Ima ih fixnih, bez te mogucnosti, pa pripazi.
za rekretivno pucanje na streljani, ili mozoda lov... tip bipoda na swivelu, kao harris, je OK. (za lov kod nas nisu uobicajeni, ali ima harisa prilicnog dugih teleskopskih koji ce omoguciti pucanje makar iz klececeg stava)
za natejcanje u konkurenciji na long range utakmicama, razmisliti o necem ozbiljnijem, sto nosi i cijenu.
Vjerojatno ima i drugih mogucnosti, ovo je najcesce.
Ako se uzima serijska induustrijska puska, vjerojano ce biti opremljena swivelom.
neka tatkticka puska, imat ce swivel ili piccatiny.
itd..
Onda imas raznorazne adaptere da prilagodis jedan nosac sa drugacijim prihvatom na bipod.
Medjutim, bitna stvar je slijedeca.
Bipod mora omoguciti da pusku stavi u horizontalni polozaj na neravnom terenu.
I zatvorena streljana, sa tvrdom podologom moze imati odstupanja od horizontale.
Znaci, bez obzira na tip bipoda, on mora imati mogucnost rotacije, za niveliranje puske kod ciljanja.
Ima ih fixnih, bez te mogucnosti, pa pripazi.
za rekretivno pucanje na streljani, ili mozoda lov... tip bipoda na swivelu, kao harris, je OK. (za lov kod nas nisu uobicajeni, ali ima harisa prilicnog dugih teleskopskih koji ce omoguciti pucanje makar iz klececeg stava)
za natejcanje u konkurenciji na long range utakmicama, razmisliti o necem ozbiljnijem, sto nosi i cijenu.
Turn better into best!
Uzeo sam za početak taj karbonski,ide na pikatini šinu,imam jednu šinu,samo će kolega tokar da ima malo posla,da probuši dvije rupe i napravi dva vijka sa glavama da ga mogu stavljati i skidati po potrebi,ne mislim se ozbiljno takmičiti,ali sljedeće takmičenje na pampasu kod nas vjerovatno neću propustiti ,imam vremena da se malo upucam,ako ne bude dobar uvijek ga mogu prodati za 40 eura
,vjerovatno će trebati malo ozbiljniji bipod,bar ko taj od kolege iz Rijeke,a ako me krene na 100 m,onda možda i neki skuplji....sad je na redu malo bolja optika,ovaj gamo sto sada imam je dobar za pucketanje po lijama i ostalim štetočinama,ali za ozbiljnije stvari nije,a to je opet od 200 eurića pa nadalje,upucaće me draga

Da Vam skratim muke. Niste ni prvi ni zadnji koji su probali sa malo para dobiti dobar bipod !
NE IDE, nemojte se ni truditi niti gubiti dragocjeno vrijeme, pravila su jasna ili platis kurvu ili doktora, stipse najcesce plate oboje !
Prica sa bipodima se u pravilu zavrsi na cifri od 350 od 500 Eur u kompletu sa nosacem, adapterom ili pinom za prihvat.
Sretno...
NE IDE, nemojte se ni truditi niti gubiti dragocjeno vrijeme, pravila su jasna ili platis kurvu ili doktora, stipse najcesce plate oboje !
Prica sa bipodima se u pravilu zavrsi na cifri od 350 od 500 Eur u kompletu sa nosacem, adapterom ili pinom za prihvat.
Sretno...
Nemoguće je Nemoguće
Ajoj Lex tu lovu samo šampioni daju za bipod,skuplji od moje 455,ne mislim biti neki šampion,ali da ću malo probati kako to izgleda kad se ozbiljno puca na 100 m sa 22 lr,to stoji,onda bi trebo i nekog kalesa uzeti....od optike,ali ja razmišljam o cifri do 300 tinjak eura,Tac vector 5-25x56 cca 320 eura ili jeftiniji Gamo 6-24x50 nekih 200 eura,čekam da kolega Ajkula sastavi onu svoju,pa da čujem utiske o optici,i njegova je nekih 200 tinjak eura,mislim da je to dosta...
- jolly
- Cinker - bojna

Lex,lex-lutor wrote:Da Vam skratim muke. Niste ni prvi ni zadnji koji su probali sa malo para dobiti dobar bipod !
Sretno...
Opravdanost investicije, ovisi o namjeni.
rekreativno, za gust?
Ili ozbiljno, za utakmicu?
Turn better into best!
U nacelu bi se slozio sa Lexom mada je on zaboravio jednu cinjenicu...a to je da zivimo u Hrvatskoj.
Davat 350 do 500 eura za dobar fclass ili slican bipod trenutno mi nije opcija. Zasto? Zbog 3 natjecanja godisnje.
Da smo u americi, pa da je svaki vikend natjecanje, bilo klupsko ili nacionalno, to da. Ovako, radje cu uzet neki ok bipod, a ostatak love potrosit na dobru match municiju.
Kazem, za sad.
Mozda jednog dana proradi nesto u Rijeci , u drugim gradovima pa budemo imali desetak natjecanja. Do tad, i ovaj LRA sa Wisha ce bit dobar.
Davat 350 do 500 eura za dobar fclass ili slican bipod trenutno mi nije opcija. Zasto? Zbog 3 natjecanja godisnje.
Da smo u americi, pa da je svaki vikend natjecanje, bilo klupsko ili nacionalno, to da. Ovako, radje cu uzet neki ok bipod, a ostatak love potrosit na dobru match municiju.
Kazem, za sad.
Mozda jednog dana proradi nesto u Rijeci , u drugim gradovima pa budemo imali desetak natjecanja. Do tad, i ovaj LRA sa Wisha ce bit dobar.
Ne poznajete me. Novi sam u svemu ovome, ali vidjeti ćemo se na natjecanjima.
Ne bih se složio da je u RH tako crno. Pratim dalekometnu scenu u RH već 2 godine, i razvija se eksponencijalno. Kako brojem natjecatelja, tako i opremom. Kola se već razdvajaju u 2 dana.
Trenutno:
- 4 kola f-class lige
- 2 sniper cupa
- 1 mali sniper cup (streljana zatvorena)
- povremeni turnir (djed mraz)
Govorimo o 5 do 8 natjecanja godišnje. Iskreno, s obzirom na obveze i posao, teško da bih stigao na svih 8.
Trenutno su u tijeku razgovori za uvrštavanje discipline u HSS. I vjerovatno će biti uvršteno, kad, tad (ove godine, ili neke od idućih). Stvari se razvijaju u tome smjeru.
Netko, tko ima streljanu blizu, i financija. A želi se priključiti. Isplati se uložiti u opremu. Ja jesam. Nakon godinu dana vaganja, isplati li se ili ne. I koliko. Da, isplati se.
Koja oprema? A što čovjeku leži i što ga zanima. Meni su osobno sniper kupovi zanimljiviji od f-class i fokusiram se na sniper kupove.
Bez uvrede bilo kome, ali f-class bipodi, zečije uši... meni izgleda kao stalak za upucavanje. Čitanje vjetra, povlačenje obarača. Oprema igra presudnu ulogu, nije slučajno da su vani pojedini f-class (benchrest) strijelci istodobno i puškari.
Premda na slici na drugoj temi, možete vidjeti da imam male jeftine zečije uši, ne koristim ih. Ne vole ih ni puška ni ja. Okrenem naopako i stavim ručnik da kundak "klizne", većinom nemam ništa ispod kundaka osim ruke.
Bilo kako bilo, dobar bipod. F- class ili tactical neće biti jeftin, kako je napisano, sa svime 300 eura i dalje. Tko može, a namjerava se natjecati, isplati se.
Ne bih se složio da je u RH tako crno. Pratim dalekometnu scenu u RH već 2 godine, i razvija se eksponencijalno. Kako brojem natjecatelja, tako i opremom. Kola se već razdvajaju u 2 dana.
Trenutno:
- 4 kola f-class lige
- 2 sniper cupa
- 1 mali sniper cup (streljana zatvorena)
- povremeni turnir (djed mraz)
Govorimo o 5 do 8 natjecanja godišnje. Iskreno, s obzirom na obveze i posao, teško da bih stigao na svih 8.
Trenutno su u tijeku razgovori za uvrštavanje discipline u HSS. I vjerovatno će biti uvršteno, kad, tad (ove godine, ili neke od idućih). Stvari se razvijaju u tome smjeru.
Netko, tko ima streljanu blizu, i financija. A želi se priključiti. Isplati se uložiti u opremu. Ja jesam. Nakon godinu dana vaganja, isplati li se ili ne. I koliko. Da, isplati se.
Koja oprema? A što čovjeku leži i što ga zanima. Meni su osobno sniper kupovi zanimljiviji od f-class i fokusiram se na sniper kupove.
Bez uvrede bilo kome, ali f-class bipodi, zečije uši... meni izgleda kao stalak za upucavanje. Čitanje vjetra, povlačenje obarača. Oprema igra presudnu ulogu, nije slučajno da su vani pojedini f-class (benchrest) strijelci istodobno i puškari.
Premda na slici na drugoj temi, možete vidjeti da imam male jeftine zečije uši, ne koristim ih. Ne vole ih ni puška ni ja. Okrenem naopako i stavim ručnik da kundak "klizne", većinom nemam ništa ispod kundaka osim ruke.
Bilo kako bilo, dobar bipod. F- class ili tactical neće biti jeftin, kako je napisano, sa svime 300 eura i dalje. Tko može, a namjerava se natjecati, isplati se.
BTW Tema je bipod za MK.
MK nema jaki trzaj. Na tržištu za zračnice (zadnjih 10ak godina otišlo jako gore) možeš naći solidne bipode za male novce (kloni se svega što ide na cijev). Na vatreno ne mogu, rasklimalo bi se sve. Ali na MK bi moglo raditi.
Ista logika i za nosače i optike. Hawke, UTG, Leupold, BKL nosači.
Sve bi to trebalo raditi na MK. Za male novce dobiješ dobar komad opreme. Samo ne stavljaj na VK.
Ako misliš pucati na 100m, kloni se optika za field target, paralaks je kod većine do 50m.
https://www.pyramydair.com/a/Accessorie ... onopods/44
MK nema jaki trzaj. Na tržištu za zračnice (zadnjih 10ak godina otišlo jako gore) možeš naći solidne bipode za male novce (kloni se svega što ide na cijev). Na vatreno ne mogu, rasklimalo bi se sve. Ali na MK bi moglo raditi.
Ista logika i za nosače i optike. Hawke, UTG, Leupold, BKL nosači.
Sve bi to trebalo raditi na MK. Za male novce dobiješ dobar komad opreme. Samo ne stavljaj na VK.
Ako misliš pucati na 100m, kloni se optika za field target, paralaks je kod većine do 50m.
https://www.pyramydair.com/a/Accessorie ... onopods/44
Ovisi što imaš. Ima S&B, Kahles... za field target, može i na .338 Lapua. Ali je i cijenom na toj razini.
Pojedine optike zaista imaju drugačije podešavanje paralaksa od standardne izvedbe. Kahles k1050 za field target je dobar primjer. Do 60m će biti ugodan, iznad toga, jako pipav za namjestiti ili ga staviti na infinity.
Vidi specifikacije:
https://www.optics-trade.eu/hr/kahles-k ... 50x56.html
Svakako, OP najbolje zna za koje udaljenosti mu treba i koliki mu je budget.
U bilo kojem slučaju, a da se držimo teme. Mislim da se isplati proširiti vidike i pogledati alternativna tržišta za bipod. U pitanju je MK, nije .50 BMG ili naš RT-20. I neka ELR disciplina.
Pojedine optike zaista imaju drugačije podešavanje paralaksa od standardne izvedbe. Kahles k1050 za field target je dobar primjer. Do 60m će biti ugodan, iznad toga, jako pipav za namjestiti ili ga staviti na infinity.
Vidi specifikacije:
https://www.optics-trade.eu/hr/kahles-k ... 50x56.html
Svakako, OP najbolje zna za koje udaljenosti mu treba i koliki mu je budget.
U bilo kojem slučaju, a da se držimo teme. Mislim da se isplati proširiti vidike i pogledati alternativna tržišta za bipod. U pitanju je MK, nije .50 BMG ili naš RT-20. I neka ELR disciplina.
Napokon sam stigao montirat LRA bipod. Prije nego sta sam ga montirao, usporedio sam ga sa starim Harrisom.
Bipod mi je ok. Puno veci raspon nogara i stabilnija puska.
Dok se ne otvori malo vise strelista i long range scena postane jos bolja i sa vise natjecanja, ovaj bipod ce posluzit svrsi.
Par slika.....

Nekako mi je najbolja pozicija od 22°, ova sa trece slike s lijeva. Bipod se isto tako moze namjestit u ove polozaje u obrnutom smjeru
Bipod mi je ok. Puno veci raspon nogara i stabilnija puska.
Dok se ne otvori malo vise strelista i long range scena postane jos bolja i sa vise natjecanja, ovaj bipod ce posluzit svrsi.
Par slika.....

Nekako mi je najbolja pozicija od 22°, ova sa trece slike s lijeva. Bipod se isto tako moze namjestit u ove polozaje u obrnutom smjeru