Kraćenje cijevi dugog vatrenog oružja s užljebljenom cijevi
Re: Kraćenje cijevi dugog vatrenog oružja s užljebljenom cij
Vidio u lovu zastavu u 8x57 skracenu na 42 cm sa kompenzatorom. Puska izgleda MRAK. Covjek se kune da na sto metara bellotov SPCE stavlja u 5 kuna!
BUM BUM...
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ako je sačuvana preciznost,siguran sam da je ta puška imala takvu ili bolju grupu u integralnoj verziji.berbenn wrote:Vidio u lovu zastavu u 8x57 skracenu na 42 cm sa kompenzatorom. Puska izgleda MRAK. Covjek se kune da na sto metara bellotov SPCE stavlja u 5 kuna!
Ukoliko je nekome izgled toliko važan ,u redu,međutim moje je mišljenje da je za taj kalbar bolja duža cijev od ove skraćene.
Mislim po pitanju balistike.
Sve jasno, ali izgled ipak odudara od standardne verzije! U pogunu je lakse za upotrebu....
BUM BUM...
Moja 8x57 ima i glodanu i skraćenu cijev, zaboravljam koliko no mislim da je cijela ispod metra. Mačak mi je to odradio i napravio je po PSu. Relativno kratka, lagana, odlican balans. Mana je što se brzo grije, no brzo se i hladi. Da li je prije bila preciznija? Možda, vjerovatno, no za praktične udaljenosti mi je skroz nebitno da li je grupa nešto veća. Ako je loš pogodak to je gotovo sigurno do mene a ne do puške.
Hah baš suprotno...zvao Mitja da je neki godišnji ili koji vrag u upravnoj enoti pa bi mogao samo pričekati duže...a ni prva tri rečena tjedna nisu prošla...u najboljem slučaju po mojoj procjeni iz iskustva koja je imao JohnnyBoyy možda u drugoj polovici Svibnja puška bude registrirana, upisana u oružni i spremna za prvo pucanjeMirok wrote:Ova radost,je li to možda puška stigla?AR15 fan wrote:
Uvijek treba teh,rjesenja sagledati u KONETEKSTU vremena kada su nastala i kada su se primjenjivala ! Setajuci gumeni utezi su uglavnom bili za MK puske u doba kada se izbor municije svodio na 2-3 proizvodjaca...Mike_Torello wrote:..... vise sam skloniji vjerovati da fino podešavajući harmonički balanseri na ustima cijevi (npr. Boss i ostalo na tom principu) mogu bolje utjecati na preciznost nego gumena "krafna" ili gumeni selen koji se navuce na cijev...
Kada bi se ista stvar primjenivala za VK tada bi mase tog utega trebale biti proporcinalne silama koje se javljaju na VK i masama cijevi ciji trzaj se kompenzira...naravno da tu ima puno Fizike i Matematike za dobar rezultat.
Utjecaj Boss-a i plinskih kocnica je " crna magija " za koju jos nisam nasao razumno objasnjenje, ako se korekcija grupe oslanja na Boss sistem tada se mora koristiti izrazito stabilan i temperaturno inertan barut poput Vargeta ili IMR-a ali su prakticno nedustupni u ovim podrucjima, kazu da Swiss moze proci ali nisam probao !!
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Lex, plizzz
pisi na hrvatskom jeziku da te ja mogu razumijeti!!!!!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Za tebe sam SIGURAN da si razumio od rijeci do rijeci !!!jolly wrote:Lex, plizzz
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Turn better into best!
Nabavna gotova, sutra idem po pljucu ako ne zatvore granicu. 
Samo su ti izdali novu dozvolu bez cekanja ?AR15 fan wrote:Nabavna gotova, sutra idem po pljucu ako ne zatvore granicu.
Pa čekam tu slovensku dozvolu od 20.02.damirdj75 wrote:Samo su ti izdali novu dozvolu bez cekanja ?AR15 fan wrote:Nabavna gotova, sutra idem po pljucu ako ne zatvore granicu.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

evo cujem karlovacka zupanija, tko sad ode u Sloveniju, po povratku ide u Karantenu... daj zamisli ga u karanteni s puskom, ne smije nikud a ne moze na mup odici prijaviti u roku 8 dana
pored svih baksuza s tom puskom samo ti jos i taj treba u zivotu
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Reci da se šališ, moram u subotu u Dobovu po gume..