.308 Win. - proba i elaboracije

Samostalno punjenje streljiva

Moderator: istra champion

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: .308 Win. - proba i elaboracije

Post by lex-lutor » 07 Apr 2020, 16:24

Mirok wrote:Pa kad me netko pita što je to karabin....? :A02:
Hvala Jolly,eto i ti si to na neki način lijepo objasnio jer ja sam odlučio odustati kada sam vidio postavljeno pitanje. :A13:
E pa ja ne odustajem, molim te da mi objasnis STO JE KARABIN, koja je to vrsta oruzja, u kojem kalibru i gdje se nalazi upisana pod tim imenom u OL ? Ne moras ti, moze bilo tko, samo da vidim na svoje oci da u OL pise KARABIN !
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 07 Apr 2020, 16:44

Pa dobro ,karabin ti je onaj isti karabin koji ti spominješ u prethodnim postovima. :lol:
A možeš i pročitati Lovački vjesnik i tamo ti piše lovački karabin ,lovački karabin,lovački karabin....... ;)

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 07 Apr 2020, 17:08

Mirok wrote:Pa dobro ,karabin ti je onaj isti karabin koji ti spominješ u prethodnim postovima. :lol:
Najcesce sa sobom imam ovaj kao na fotografiji, cujes samo click, click.... :A02:
Attachments
KARABIN.jpg
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Apr 2020, 17:19

lex-lutor wrote:
Mirok wrote:Pa dobro ,karabin ti je onaj isti karabin koji ti spominješ u prethodnim postovima. :lol:
Najcesce sa sobom imam ovaj kao na fotografiji, cujes samo click, click.... :A02:
I tebi za to treba oružni list? :mrgreen:

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 07 Apr 2020, 17:46

lex-lutor wrote:E pa ja ne odustajem, molim te da mi objasnis STO JE KARABIN, koja je to vrsta oruzja, u kojem kalibru i gdje se nalazi upisana pod tim imenom u OL ? Ne moras ti, moze bilo tko, samo da vidim na svoje oci da u OL pise KARABIN !
Pa piše ti u talijanskim or.listovima :mrgreen:
Carabina=puška
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 07 Apr 2020, 19:46

Moja papirologija odnosno gotovi produženi oružni listovi stoje u mupu a ne mogu ih dignut. Baš sam neke Kurčeve sreće , da su ovi kod nas malo ažurniji bilo bi gotovo prije ovog kaosa , 15 dana im treba da napišu na oružnom listu trajno i izvrše opet neke provjere.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Apr 2020, 20:14

Trapavi wrote:Moja papirologija odnosno gotovi produženi oružni listovi stoje u mupu a ne mogu ih dignut. Baš sam neke Kurčeve sreće , da su ovi kod nas malo ažurniji bilo bi gotovo prije ovog kaosa , 15 dana im treba da napišu na oružnom listu trajno i izvrše opet neke provjere.
To ti je naša birokracija+u MUPu rade brojčano reducirani zbog korone+ovi koji te provjeravaju u kaznenim i inim evidencijama,također reducirani+ovi koji su veza između svih su reducirani i ........
A mislim i da ih sve skupa za to boli cipela!
Baš me zanima što bi bilo da te netko priupita da mu pokažeš OL?
Mislim da zakon uopće nije predvidio tu mogućnost(da OL nije kod vlasnika)!?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 07 Apr 2020, 20:44

Mirok wrote:Joj,jesi siguran da je to sve?
Ja i na hladno pušem!
Nisam siguran, dok ne izadje u NN, medjutim, radila se i izmjena zakona o lovstvu, i drugih zakona, ali sve sto sam vidio je radi prolagodbe uvjetima pandemije korone.

U izmjenama zakona o lovstvu, recimo, je bilo da se fondovi od koncesija za lovista mogu preusmjeriti u financijske potrebe uslijed pandemije, itd.. u tom smislu je bilo, pisem napamet, nemoj me drzati za rijec.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 07 Apr 2020, 20:47

lex-lutor wrote:
Mirok wrote:Pa kad me netko pita što je to karabin....? :A02:
Hvala Jolly,eto i ti si to na neki način lijepo objasnio jer ja sam odlučio odustati kada sam vidio postavljeno pitanje. :A13:
E pa ja ne odustajem, molim te da mi objasnis STO JE KARABIN, koja je to vrsta oruzja, u kojem kalibru i gdje se nalazi upisana pod tim imenom u OL ? Ne moras ti, moze bilo tko, samo da vidim na svoje oci da u OL pise KARABIN !
Pa objasnio je istra champion:
istra champion wrote:
lex-lutor wrote:E pa ja ne odustajem, molim te da mi objasnis STO JE KARABIN, koja je to vrsta oruzja, u kojem kalibru i gdje se nalazi upisana pod tim imenom u OL ? Ne moras ti, moze bilo tko, samo da vidim na svoje oci da u OL pise KARABIN !
Pa piše ti u talijanskim or.listovima :mrgreen:
Carabina=puška
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Apr 2020, 12:19

jolly wrote:,,,,,,Pa piše ti u talijanskim or.listovima ......
Pa naravno, pise u nekim njihovim listovima da je Musolini bio pravi prijatelja naroda, dobrocinitelj i jos puno toga u pozitivnim superlativima ali mi bas i ne mislimo tako, nego suprotno ???
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 08 Apr 2020, 13:19

Lex, mladicu, dozvoli mi da te poducim, iako se nadam da ti je jasno da zavlacimo u o/t. :D

Ali, za bolje razumijevanje rijecnika hrvatskog jezika, i moderne uporabe ove imenice, evo primjera koristenja rijeci karabin u moderno hrvatskom jeziku.
Ogledni primjer teksta je s desne strane, kad odes na poveznicu, i prikazuje uobicajeno koristenje ove rijeci u svakodnevnoj moderoj komunikaciji.

https://www.kontekst.io/hrvatski/karabin

Sto se tice samog zancenja rijeci, to sam naveo prethodno iz Hr rijecnicka.
Podsjetimo se:

http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search
karàbīn
karàbīn m 〈G karabína〉
1. vojn. kratka vojnička puška
2. lov. lovačka puška ižlijebljenih cijevi za zrno (za razliku od sačmarice); karabinka

I ne samo to, imali smo i slikovne primjere, iz ponude renomiranog ducana, znaci imali smo zorni, ilustrativni prikaz. (slikovnica)

U zakljucku, mislim da smo savladali i apslovirali temu oko svakodnevne primjene imenice karabin, koja u ovoj temi nije koristena krivo, niti van konteksta... :mrgreen:

mozemo prijeci na slijedecu raspravu. ;)
Turn better into best!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Apr 2020, 17:50

jolly wrote:..................Lex, mladicu, dozvoli mi da te poducim............
Sve je to u redu, samo hocu istjerati NA CISTO da baratamo VIRTUALNIM pojmom koji kao TAKAV ne postoji u bilo kakvoj sluzbenoj evidenciji, iako se kao fol podrazumjeva da svi mislimo na lovacku pusku sto takodjer nije tocno...

Ista prica kao i DIGITRON = Kalkulator, vjerujem da 2/3 starije generacije iz Yuge upotrebljava taj pojam za kalkulator.

No imas pravo.... IDEMO DALJE....
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply