KOJE ORUZJE DANAS NIJE DOBRO?
Re: KOJE ORUZJE DANAS NIJE DOBRO?
Ja se prvi ne slažem s time da polimer nema što tražiti na klasici. Isto kao i to da se na pušku ne trebaju staviti dodaci. No uvijek ima iznimaka kao naprimjer one abominacije od Tapco kundaka/tijela u koji se stavlja papovka. Da je nešto kvalitetnije i čvršći polimer možda, no ovo što je bilo je žali Bože spomena. Tko je bio imalo savjestan vratio je drveno tijelo s kundakom i više nije pomišljao na takve gluposti. Od pucanja tijela do povećanja nepreciznosti za nepovjerovati su bile samo neke od stvari s kojima su se susretali ''pametni'' ljudi koji su radili takve konverzije. Kad se fino polimer počeo zibati ko brod po neverinu boljem kod svakog ispaljenog metka pa nisi metu mogao pogoditi iz desetog pokušaja na 100 metara...pametnom dosta.
Poznanik je uzeo za pušku, koju je već imao, najmoderniji plastični kundak, lagan ko pero, u ono doba kad su taman počeli izlaziti na tržište. Kreno on prvi dan u lov i kad se vratio, nije baš imao veselu facu. Uskoro je drveni kundak bio nazad na pušci, a plastični je otišao drugom vlasniku. Razlog? Super-duper plastični kundak, masno plaćen, je zvonio na svaki doticaj ko tambura. Navodno su sad puno bolji, neka je spužva unutra pa ne zvone kao nekad.AR15 fan wrote:Ja se prvi ne slažem s time da polimer nema što tražiti na klasici. Isto kao i to da se na pušku ne trebaju staviti dodaci. No uvijek ima iznimaka kao naprimjer one abominacije od Tapco kundaka/tijela u koji se stavlja papovka. Da je nešto kvalitetnije i čvršći polimer možda, no ovo što je bilo je žali Bože spomena. Tko je bio imalo savjestan vratio je drveno tijelo s kundakom i više nije pomišljao na takve gluposti. Od pucanja tijela do povećanja nepreciznosti za nepovjerovati su bile samo neke od stvari s kojima su se susretali ''pametni'' ljudi koji su radili takve konverzije. Kad se fino polimer počeo zibati ko brod po neverinu boljem kod svakog ispaljenog metka pa nisi metu mogao pogoditi iz desetog pokušaja na 100 metara...pametnom dosta.
Koliko god volim klasično drvo, prvi ću reći da nije idealno. Vidio sam njemački karabin, krasno izrađenog kundaka, ali avaj, na vrhu kundaka se s nekoliko metara vidjelo da je desna strana bila proljubljena uz cijev, a lijeva imala procijep 2-3mm. Navodno je trebalo biti slobodna cijev, bez doticaja s kundakom.
Bolje riješenje od solidnog drveta je laminirano drvo, ali ovo što se sad nudi je uglavnom ruglo i sprdačina, šarenije nego haljine ovih cura https://romi.hr/images/uploads/5578/133 ... 2679_o.jpg . Drugi put sam vidio SAKO karabin s laminiranim drvetom, ali tako lijepe, tople boje, da sam i ja, zadrta konzerva, odmah počeo sliniti. Već se misleći kako skupiti lovu, iako nije bila skupa koliko sam misli da će biti, zgrabih ju ko da je već moja. I hladan tuš! Bila je za onih 10% lijevih.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
ja mislim da je laminat, ako je kvalitetan, idealno rjesenje.Onty wrote:Bolje riješenje od solidnog drveta je laminirano drvo,
Ima sve kvalitete plasticnog, i sve kvaltiete drvenog, a istovremeno eliminira njihove nedostatke.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Nisam imao puno doticaja sa polimernim kundacima, no kad sam uzeo Hogue za Zastavu pa malo bolje razgledao to nije vrijedno toga. Ma ne mislim na financije jer kod ovog što mi kupujemo i čim se igramo o racionalnom trošenju nema govora. Uglavnom to se uvija ko zmija , baš i nisu nešto one 2 cjevčice što glume pilare, možda bi onaj drugi model što ima kao čitav beding aluminijski (ajmo tako reć šasiju) bio bolji ali je i duplo skuplji .
Ovog Hogue sa 2 pilara treba doradit na način da se nahrapavi površina koja će bit u dodiru sa smjesom za beding i uradit komplet beding . Mislim na naležuće površine i trasu cjevi u koju se može a ne mora stavit metalna šipkica radi ukrućenja u beding (da bude zalivena ). Tek onda bi to moglo bit kako treba , ali što se mene tiče ništa se ne može mjerit sa laminatom za izradu kundaka . Jest da za luksuzne klasične lovačke puške za kljentelu duboka džepa orah visoke klase je najbolji ali i najskuplji. Po ljepoti naravno orahov korjen ništa ne može zamjenit.
Ovog Hogue sa 2 pilara treba doradit na način da se nahrapavi površina koja će bit u dodiru sa smjesom za beding i uradit komplet beding . Mislim na naležuće površine i trasu cjevi u koju se može a ne mora stavit metalna šipkica radi ukrućenja u beding (da bude zalivena ). Tek onda bi to moglo bit kako treba , ali što se mene tiče ništa se ne može mjerit sa laminatom za izradu kundaka . Jest da za luksuzne klasične lovačke puške za kljentelu duboka džepa orah visoke klase je najbolji ali i najskuplji. Po ljepoti naravno orahov korjen ništa ne može zamjenit.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

odgovor čiki lex-u
ebiga na karabinu jos nemam optiku smrdala me korona taman skupio djelove i pare a ono karantena i nemog do svog puškara.
a što se tiče pucanja sa glockonkom 19 gen 2 i karabinom (zasad dok nema optike) to je taktičko vježbanje borbenog gađanja tipa sa glokonjom bliska borba i čiščenje terena tranzicija sa puške ( prazna ili zaglavila) na pištolj i takve stvari. a bez laganja majkemi zadnji puta kad smo bili šef i ja u lasu u zg- u prvo odradili periodičnu provjeru a nakon toga ostali sa svojim osobnim pištoljima on hs2000 45 acp i ja ovaj svoj glock i ispucali sveukupno 1000 komada 500 on ponio i 500 ja men otpala opastična orginal mušica prednja od pucanja moro mjenjat nišane al ajd ti plastični su orginal sa pištoljem došli tak da dugo su durali stvarno a onaj čovjek nam je negdje hebo majku poslje kad je čistio čahure.
ebiga na karabinu jos nemam optiku smrdala me korona taman skupio djelove i pare a ono karantena i nemog do svog puškara.
a što se tiče pucanja sa glockonkom 19 gen 2 i karabinom (zasad dok nema optike) to je taktičko vježbanje borbenog gađanja tipa sa glokonjom bliska borba i čiščenje terena tranzicija sa puške ( prazna ili zaglavila) na pištolj i takve stvari. a bez laganja majkemi zadnji puta kad smo bili šef i ja u lasu u zg- u prvo odradili periodičnu provjeru a nakon toga ostali sa svojim osobnim pištoljima on hs2000 45 acp i ja ovaj svoj glock i ispucali sveukupno 1000 komada 500 on ponio i 500 ja men otpala opastična orginal mušica prednja od pucanja moro mjenjat nišane al ajd ti plastični su orginal sa pištoljem došli tak da dugo su durali stvarno a onaj čovjek nam je negdje hebo majku poslje kad je čistio čahure.
U sridu!jolly wrote:ja mislim da je laminat, ako je kvalitetan, idealno rjesenje.Onty wrote:Bolje riješenje od solidnog drveta je laminirano drvo,![]()
Ima sve kvalitete plasticnog, i sve kvaltiete drvenog, a istovremeno eliminira njihove nedostatke.
Inače, ako ovo nije kič najjeftinije vrste https://www.google.com/search?q=laminat ... 0&bih=1058 , onda sam ja Trump.
Taj Sako koji sam vidio je imao kundak (ne govorim o obliku, nego o materijalu) nešto slično ovom https://www.gunsamerica.com/UserImages/ ... 598602.jpg , možda su "godovi" bili još manje izraženi. Ostao sam paf.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

neznam ja sam razmišljao za svoj karabin sad kak ga sređujem da bude "snajper" uzet plastični kundak al na kraju sam drveni koji je lovački obojao sa sprejevima tak da bude maskirno kupio mat crni, zeleni nijansa mahovine, tamno smeđi i tamno sivi i na rkaju mat prozirni premaz za zaštitu i napravio kundak kakav nebi mogo nigdje kupiti i super je ispalo bar meni
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Ajde stavite sliku kolega, bas da vidimo. Super to zvuci! 
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Reci Dundo,kako ti se pokazalo to farbanje po pitanju da li se farba skida od ruku,znoja i to?dundoivica wrote:neznam ja sam razmišljao za svoj karabin sad kak ga sređujem da bude "snajper" uzet plastični kundak al na kraju sam drveni koji je lovački obojao sa sprejevima tak da bude maskirno kupio mat crni, zeleni nijansa mahovine, tamno smeđi i tamno sivi i na rkaju mat prozirni premaz za zaštitu i napravio kundak kakav nebi mogo nigdje kupiti i super je ispalo bar meni
Koliko je sve to postojano?
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

već sam probo al neznam kak da smanjim sliku prek hebenog moba na 1 mb moram pitat ženu ona se u to više kuži ali definitivno stavim sliku.
zasad drži ok sa time da sam na kraju napičio ko majmun onaj bezbojni mat zaštitni sloj i to su obične akrilne boje al je fora u tome sto kad ti dopizdi u aceton ili nitro bubneš skineš i ak oš isponova.
men prčkat i zajebavat se oko oružija je neka vrsta terapije heh.
zasad drži ok sa time da sam na kraju napičio ko majmun onaj bezbojni mat zaštitni sloj i to su obične akrilne boje al je fora u tome sto kad ti dopizdi u aceton ili nitro bubneš skineš i ak oš isponova.
men prčkat i zajebavat se oko oružija je neka vrsta terapije heh.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ovo je dok sam radio uzorke i šare su dobivene sa ovim travkama koje stavis orek puske pa pošpircaš
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ebo budalu dvapu isto ovo je ostatk moje male kolekcije za koju se nadam da ce se prosirit za koju god kad djeca malo porast
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

u vezi bojanja zatvarač nisam bojao jel se bojim da mi boja nebi tolerancije zeznula al sam nabavio tekučinu za hladno bruniranje pa cu ga brunirat. i preko svih brojeva sam boo naljepio izolirku tak da se vide naravno u slucaju da me policija zaustavi negdje ili nesta bilo sta da se serijski brojevi i žigovi vide
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

yup sve nekak mi nema logike kundak da a željezo ne sam kažem hladno brunirat jos zatvarač da ne iskače ve da bude crn