Streljivo proizvedeno u Hrvatskoj

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Streljivo proizvedeno u Hrvatskoj

Post by Trapavi » 17 Apr 2020, 19:57

jolly wrote:Super!
A koji model?
Bila je Zastava sa onim natpisima Aleksandrija Virginija Mančester England bla bla. Uglavnom uzeo sam je u Slovenijasportu na Turniću među prvima što su došle u Rijeku. U Lovcu opremljena EAV švenk montažom kod renomiranog starog meštra sa doduše Zrakovom optikom 6×40 . Uglavnom bila je jako precizna i sve to . Treba reći da onda nije bilo na svakom koraku pikatini šina ni montaža kakvih hoćeš. Varjabilne optike su bile rijetke kao što su sad one fiksnog uvećanja a onda je kako u kom periodu bilo i malo teže ići van . Ustvari tad nisam ni znao za pikatini šinu niti je to ko imao ni nudio u prodaji.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 17 Apr 2020, 21:59

U vezi teme,ima li kakvih informacija o mogućnosti proizvodnje streljiva kod nas?
Ovo sa Izraelom je propalo ali ima li još nekoga zainteresiranog?
Mi se nešto tome čudimo ali to me podsjeća na Imunološki zavod.
Svi se kunu da su za njegov spas,da je to naš strateški interes ali nitko ga ne spašava.
Podmukle političke igre se nastavljaju i neki i dalje ostvaruju profite od uvoza,a vidimo u ovoj krizi kako bi nam Imunološki trebao!

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 18 Apr 2020, 12:48

Mirok wrote:U vezi teme,ima li kakvih informacija o mogućnosti proizvodnje streljiva kod nas?
Ovo sa Izraelom je propalo ali ima li još nekoga zainteresiranog?
Mi se nešto tome čudimo ali to me podsjeća na Imunološki zavod.
Svi se kunu da su za njegov spas,da je to naš strateški interes ali nitko ga ne spašava.
Podmukle političke igre se nastavljaju i neki i dalje ostvaruju profite od uvoza,a vidimo u ovoj krizi kako bi nam Imunološki trebao!
To je to , sve si rekao .

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 18 Apr 2020, 13:27

Interesantna je ta koruptivna povezanost do samoga vrha,jer nitko da kaže ,sada je dosta ,Imunološki čemo rehabilitirati!
Razmišljam našto, ako ga SADA ne pokrenu,onda ne znam kada će i ne znam ŠTO se treba dogoditi ?
Kažem sada,kada je ova kriza ne samo u HR nego i u cijelome svijetu i Imunološki je potreban bukvalno cijelome svijetu.
A upravo kriza čini to da bi on mogao i jako dobro zaraditi i poslovati!
I još naš strateški interes.....???
Kao i sa tvornicom streljiva,naši će opet pričekati pa kada čemo trebati nećemo imati i priča ide ispočetka.
Dotle će netko dobro zaraditi na uvozu.....a mi sitnoga zuba platiti!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 21 Apr 2020, 11:12

@Marko2Marko
Dobro dosli na forum, kolega! :A25:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 Apr 2020, 08:47

Mirok wrote:...Dotle će netko dobro zaraditi na uvozu.....a mi sitnoga zuba platiti!
Mozda tako zvuci na pravu, no mi pratimo javne nabave tog tipa u HR i kada krenes sa racunanjem kolicina tj. jedinicnoj cjeni koliko kosta jedan metak npr. 9mm Para od S&B ispada da bi me cahura kostala vise ?? A gdje je jos barut, kapisla, zrno, posebni uvijeti proizvodnje, atesti itd..itd...

Ili moras biti skup i jako dobar pa je tada upitno koji su ti krajnji kupci na koje ciljas, ili moras biti MASS-produkcija sa prosjecnom kvalitetom da plivas u konkurenciji....

A sve to bez ulaska u pricu, poreza, doprinosa i beskorisne birokracije kod nas !
Nemoguće je Nemoguće

Marko2Marko
Desetnik
Desetnik

Post by Marko2Marko » 23 Apr 2020, 09:53

ali za FOX se radi streljivo u hrvatskoj (na drugi slici koje sam linkao), jer je u sloveniji previše birokracije, i je bilo lakše uvoziti iz hrvatske

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 Apr 2020, 12:25

Marko2Marko wrote:ali za FOX se radi streljivo u hrvatskoj (na drugi slici koje sam linkao), jer je u sloveniji previše birokracije, i je bilo lakše uvoziti iz hrvatske
Tu pricu za jos zapoceo stari Agic sa nekim probama, slovenska firma radi zrna vec duze vrijeme...
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 23 Apr 2020, 12:46

Marko2Marko wrote:ali za FOX se radi streljivo u hrvatskoj (na drugi slici koje sam linkao), jer je u sloveniji previše birokracije, i je bilo lakše uvoziti iz hrvatske
Marko2Marko,
Na dnu kutije pise "Bullet doo".
To smo spomenuli prethodno.

http://bullet.hr/hr/main-page

On napuni po narudzbi sta treba. barem je nekad to radio. Iako nudi i dalje na stranicama tu uslugu, ne znam da li postoji ta usluga.
Inace LOS su slovenska zrna. A on napuni bilo cija, sierra, TSX, itd...
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 23 Apr 2020, 22:16

lex-lutor wrote:
Mirok wrote:...Dotle će netko dobro zaraditi na uvozu.....a mi sitnoga zuba platiti!
Mozda tako zvuci na pravu, no mi pratimo javne nabave tog tipa u HR i kada krenes sa racunanjem kolicina tj. jedinicnoj cjeni koliko kosta jedan metak npr. 9mm Para od S&B ispada da bi me cahura kostala vise ?? A gdje je jos barut, kapisla, zrno, posebni uvijeti proizvodnje, atesti itd..itd...

Ili moras biti skup i jako dobar pa je tada upitno koji su ti krajnji kupci na koje ciljas, ili moras biti MASS-produkcija sa prosjecnom kvalitetom da plivas u konkurenciji....

A sve to bez ulaska u pricu, poreza, doprinosa i beskorisne birokracije kod nas !
Potpisujem!
Ali sve čime danas krećeš konkurencije je velika.
Ako za neki proizvod moraš baš sve komponente uvesti,onda ne možeš imati konkurentan proizvod.
Ista stvar kao sa brodogradnjom,ako nemaš svoje željezare i sve uvoziš ,proizvedeni brod je preskup.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Apr 2020, 03:20

Mirok wrote: Ista stvar kao sa brodogradnjom,ako nemaš svoje željezare i sve uvoziš ,proizvedeni brod je preskup.
Tocno tako.
Zato se brodogradnja treba preorijentirati na specijalizirane male brodove "dodane vrijednosti", a male po velicini.
Dodana vrijednost je specijalizacija objekta i "know how" da se napravi.
Supply vessel, diving support vessel, patrolni brodovi, vojni ophodni brodovi, podmornica, jahte, itd.
Plovni objekti, malih dimenzija visokih tehnoloskih mogucnosti.

Mega brodove do 400 metara za prijevoz teret rade Kina i Koreja po konkurentnim cijenama.
Turn better into best!

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 24 Apr 2020, 15:53

Mirok wrote:Ha,znam,mislim da je Jolly nedugo objavio listu prodaje u HLSu.
Tamo su bile dvije -tri Brno 2,mislim po 1000 kn cca.
Ako su cijevi ok,to je prilika....?
Jednom bio, i upozorili su me da su bolji karabini otišli. Ono što je ostalo su bili po oko 500 kuna. Pogledao nekoliko, cijevi su ko dimnjaci.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Apr 2020, 16:02

Zna li se da je netko u HLSu kupio dobro oružje?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Apr 2020, 16:06

ja sam samo primijetio da u dvije ponude koje su stavili nije bilo:
blasera, sauera, mausera, tikke, saka, pusaka iz ferlaha, talijanskih sacmarica, ...niti moderinijih modela.

ne kazem od starijih modela, da nista ne valja, ali ovo mi je malo cudno.
Turn better into best!

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 24 Apr 2020, 16:36

Oduvjek je tamo bilojedno napisano na ažuriranim stranicama (jer ih svakodnevno ažuriraju ) a drugo kad dođeš u onaj njihov dućan .
Te dvije stvari nemaju veze jedna sa drugom , a već ima karabina i drugog na njuškalu kupljenog kod njih. Ko ne vjeruje neka isprinta spisak navečer i ujutro dođe u dućan . ja doduše duže ne pratim ali tako je.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Apr 2020, 17:07

Trapavi wrote:Oduvjek je tamo bilojedno napisano na ažuriranim stranicama (jer ih svakodnevno ažuriraju ) a drugo kad dođeš u onaj njihov dućan .
Te dvije stvari nemaju veze jedna sa drugom , a već ima karabina i drugog na njuškalu kupljenog kod njih. Ko ne vjeruje neka isprinta spisak navečer i ujutro dođe u dućan . ja doduše duže ne pratim ali tako je.
Pa je li to oružje kvalitetnije ako se prodaje još jednom preko Njuškala?

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 24 Apr 2020, 17:48

Vraga je kvalitetnije ali ako imaš privilegiju da za sebe izabereš što valja onda će ti se i isplatit bilo da zadržiš za sebe ili prodaš dalje . Napr karabin Puškarne Kranj 1500 kn ili manje jer mu nedostaje neka sitnica , koju opet ako imaš neku privilegiju tamo uzmeš i evo ga na najmanje 3000kn . Naravno ovo je uprošćeno ali tako se događa tamo.
Pa bar vi iz ZG ili okolice možete lako skoknut u Nazorovu i vidit kako stoje stvari.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Apr 2020, 17:58

Kad smo kod nazorove ulice, ja vec dugo planiram klince odvesti da vide lovacki muzej.
To ce sad sacekati do normalizacije stanja oko pandemije kod nas.
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Apr 2020, 18:32

Prije se treba raspitati jer mislim da je zgrada HLSa pretrpjela oštećenja u potresu.

Post Reply