Hellcat, novitet iz HS-a
Re: Hellcat, novitet iz HS-a
Kydex se MENI ne može mjeriti sa dobrom kožom po pitanju udobnosti za nošenje. Radim kydex futrole i holstere godinama, napravio sam ih dosta za pištolje no sebi i dalje biram kožu.
Kako se kreću cijene tih kožnih futrola?Mraz wrote:Ja sam na nekih 600 komada iz H11, i dalje sam oduševljen koliko je taj pištolj nenametljivo malen i lagan a solidan za pucanje. Ne pucam dovoljno često da bih rekao da sam se s njim sprijateljio kao sa XD mod.2 SC prije njega no zadovoljan sam. Metu veličine A4 papira bez problema pogađam na 40-45 metara što je za mene super. Doubletap i brzo pucanje na razumnim udaljenostima su zabavni. Upario sam ga sa kožnom futrolom majstora Silvia (Lion Holsters) kojega bih preporučio svima, kvaliteta i dizajn futrola su... bez konkurencije.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Isti je nekad davno bio sponzor foruma.Mraz wrote:Upario sam ga sa kožnom futrolom majstora Silvia (Lion Holsters) kojega bih preporučio svima, kvaliteta i dizajn futrola su... bez konkurencije.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- istra champion
- Cinker - bojna

Barem si realan...za razliku od nekih koji su u časopisu Hrvatski vojnik (broj 595/2020) izjavili da su pucali precizno na 25m, a grupa pogodaka nije bila veća od 5cm promjeraMraz wrote: Metu veličine A4 papira bez problema pogađam na 40-45 metara što je za mene super.
Ameri su ga testirali (Shooting illustrated) na 7 Yards (6.40 metara), 5 hitaca iz resta, a grupa pogodaka je bila do 1.85'' (4.7 cm). Iz ruke na 25m, sa dužinom cijevi od cca 8 cm, grupa pogodaka do 20 cm promjera.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

meni osobno ovo zvuci odlicno za tako kratku cijev i takvu udaljenostMraz wrote: Metu veličine A4 papira bez problema pogađam na 40-45 metara što je za mene super.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
I više od toga!Mike_Torello wrote:meni osobno ovo zvuci odlicno za tako kratku cijev i takvu udaljenostMraz wrote: Metu veličine A4 papira bez problema pogađam na 40-45 metara što je za mene super.
Ovo iz hrvatskog vojnika je pisao g. D. Gvozdanović. Koliko sam imao priliku pričati s njim radi se o čovjeku koji je nogama čvrsto na zemlji. Čudi me da je ovako nešto napisao. Grupa pogodaka koju je naveo je sve u 10-ku na 25m. On radi za HS Produkt pa možda zato. Ili se možda radi o 3 slučajna pogotka.
Ja osobno pucam 10 kom iz ČZ Shadow2 na 25m u 67mm (naslon, trening). Sa ČZ 75 TS možda koji milimetar bolje. Svaka čast g. Dubravku, puno je bolji strijelac od mene, ali ako može držati H11 u 50mm na 25m skidam kapu do poda. Ako su to nekakva tvornička mjerenja iz sprava na bazi škripca, onda je to bitno kao i tvornička potrošnja goriva kod automobila.
@Mraz
Koliko pucaš godišnje iz pištolja? Ja sam na 10-15k i nije mi baš svejedno kad gađam A4 papir na 50 metara s dosta dužom cijevi. Pogodci budu, ali da je "bez problema", ne baš.
Ja osobno pucam 10 kom iz ČZ Shadow2 na 25m u 67mm (naslon, trening). Sa ČZ 75 TS možda koji milimetar bolje. Svaka čast g. Dubravku, puno je bolji strijelac od mene, ali ako može držati H11 u 50mm na 25m skidam kapu do poda. Ako su to nekakva tvornička mjerenja iz sprava na bazi škripca, onda je to bitno kao i tvornička potrošnja goriva kod automobila.
@Mraz
Koliko pucaš godišnje iz pištolja? Ja sam na 10-15k i nije mi baš svejedno kad gađam A4 papir na 50 metara s dosta dužom cijevi. Pogodci budu, ali da je "bez problema", ne baš.
Put your money where your mouth is.
G Gvozdanović je klasa!
Ovako se ne bih usudio bilo što komentirati,ali da bih volio sa tim čovijekom porazgovarati, bi!
Ovako se ne bih usudio bilo što komentirati,ali da bih volio sa tim čovijekom porazgovarati, bi!
Ikreno, ja po pričama drugih imam dojam da sam osrednje loš strijelac iz pistolja i los strijelac iz puške pa mi i tih A4 na 40ak metara nije djelovalo nešto ekstra.
Pucam sam, nekoliko tisuca godisnje, kada imam volje i vremena. Jednostavno mi je H11 odlicno sjeo, s njim bolje pucam nego sa mod.2 kojega sam imao prije njega. Daleko je to od brzog pucanja ili preciznog, imam mete od hardoxa i ako meta kaže "bling" ja sam sretan i ne gledam gdje je u meti. Naravno, ne pogodim na toj daljini svaki put ali u globalu da.
Pucam sam, nekoliko tisuca godisnje, kada imam volje i vremena. Jednostavno mi je H11 odlicno sjeo, s njim bolje pucam nego sa mod.2 kojega sam imao prije njega. Daleko je to od brzog pucanja ili preciznog, imam mete od hardoxa i ako meta kaže "bling" ja sam sretan i ne gledam gdje je u meti. Naravno, ne pogodim na toj daljini svaki put ali u globalu da.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Kolega nemoj sebe potcjenjivati.
Ja sam vidio jako puno ljudi, da od 5 metaka iz pistolja, jedva dobiju 3 pogotka u metu r50 (50 cm promjera), na 25 m. To je prosjek.
Slaganje pogodaka na papir a4 na 40-45 metara, sa takvim pistoljem, kratke cijevi, malo ko moze.
Ja sam vidio jako puno ljudi, da od 5 metaka iz pistolja, jedva dobiju 3 pogotka u metu r50 (50 cm promjera), na 25 m. To je prosjek.
Slaganje pogodaka na papir a4 na 40-45 metara, sa takvim pistoljem, kratke cijevi, malo ko moze.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Dobar je to rezultat.Mraz wrote:Ikreno, ja po pričama drugih imam dojam da sam osrednje loš strijelac iz pistolja i los strijelac iz puške pa mi i tih A4 na 40ak metara nije djelovalo nešto ekstra.
Pištolj takav kakav je tebi paše.
Znaš ono,ergonomija ,težina ,balans,veličina šake........
Možda da pucaš nečim drugim,skupljim,boljim,rezultat bi mogao biti lošiji,jer jednostavno ti ne bi legao.
Prijatelj mi, inače u svijetu IPSCa, tvrdio je jednom da je došao do razine kada s pištoljem može pogoditi sve što želi. Na pitanje misli li da bi poštoljem mogao pogoditi šljuku u letu odgovor je bio - DA. Kada dođem do razine da pištoljem mogu pogoditi šljuku biti ću dobar strijelac. Van teme no uvijek se nasmijem kada se sjetim tog razgovora.
Nemojmo pretjerivati.
Znamo da ima dobrih strijelaca,znamo da ima trefera da se i sam začudiš.......
Mislim da ni g. Gvozdanović to ne bi olako izjavio.
Znamo da ima dobrih strijelaca,znamo da ima trefera da se i sam začudiš.......
Mislim da ni g. Gvozdanović to ne bi olako izjavio.
- istra champion
- Cinker - bojna

H11, kao pištolj za samoobranu ima solidnu preciznost....na 6.5 metara radi grupu do 47mm pucajući iz resta-testiran u Americi.
Na 25m
je to nemoguće pogoditi.
Za usporedbu, prije cca 10-tak godina, imao sam priliku isprobati HS2000 subcompact, cijev od 3'' od čega 2'' je užljebljena, sa istim korakom uvijanja, 1 okret na 250 mm, a grupa pogodaka na 25m je bila 12x12 cm dok je na 15m bila 8x8 cm...
Na 25m
Za usporedbu, prije cca 10-tak godina, imao sam priliku isprobati HS2000 subcompact, cijev od 3'' od čega 2'' je užljebljena, sa istim korakom uvijanja, 1 okret na 250 mm, a grupa pogodaka na 25m je bila 12x12 cm dok je na 15m bila 8x8 cm...
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
Da ne otvaram novu temu.... Zanima me da li je svaki HELLCAT PRO sa pripremom za tocku(RDR) ili ima sa i bez pripreme?
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!