NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Blaženo je bilo vrijeme iako je jako kratko trajalo kad si mogao dobit dozvolu za držanje i nošenje bez da se upisivalo lovački pištolj ili revolver. Ne sjećam se točno koliko je to bilo vremena no poslije rata je upisano na lovački revolver. Mogao si ljepo za pas sakrit ili u futroli napunjeno oružje i zdravo đaci. Doduše bilo je i ludo vrijeme pa nije ni čudo.
Mislim da se te dozvole ne izdaju trajno nego samo dok postoji razlog.
Znaci revizija svakih 5 godina. Sad da je trajno mozda probati ,ovako ne hvala.
To mi je rekao jedan umirovljeni policajac koji ima i neki cin pa je valjda upućen.
To mi je rekao jedan umirovljeni policajac koji ima i neki cin pa je valjda upućen.
Sad me previše ni ne zanima , no ipak bi imala svrhu jer naprimjer ideš u planinarenje po planinskim bespućima naročito višednevno ne bi loše došlo imat kao osigurač nešto moćnije.damirdj75 wrote:Mislim da se te dozvole ne izdaju trajno nego samo dok postoji razlog.
Jedino tako ili bas neka pripizdina. Realno da bih ga nosio i razmisljao o tome ne baš
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Iznenadio bi se koliko su neki visoki cinovi "upuceni" :S tako da ja tim pricama policajaca ne vjerujem dok sam ne probam ishoditi... pa imas razlike od PU do PP a da ne bi od osobe do osobe :Sdamirdj75 wrote:To mi je rekao jedan umirovljeni policajac koji ima i neki cin pa je valjda upućen.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Moj kolega je dobio dozvolu za držanje i nošenje oružja za osobnu zaštitu prošli tjedan trajno,imao sam oružni list u rukama...damirdj75 wrote:Mislim da se te dozvole ne izdaju trajno nego samo dok postoji razlog.
Znam ja da većinom nisu upućeni ali ima mi to što je rekao logike.
E sad sto se tiče dozvole "trajno" ne znači da neće na reviziju kroz neko vrijeme.
Mozda je i policajac,carinik pa neće morati ni to
E sad sto se tiče dozvole "trajno" ne znači da neće na reviziju kroz neko vrijeme.
Mozda je i policajac,carinik pa neće morati ni to
Nikako mi nije jasno kakvu bi to privilegiju trebao imat bivši carinik da zaslužuje dozvolu za nošenje oružja , a oko 900 i nešto dana borbenog sektora u ratu ne. Nije li to obična glupost , po meni da.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

apsolutno se slazemTrapavi wrote:Nikako mi nije jasno kakvu bi to privilegiju trebao imat bivši carinik da zaslužuje dozvolu za nošenje oružja, a oko 900 i nešto dana borbenog sektora u ratu ne. Nije li to obična glupost , po meni da.
Da, i ja ju imam. Ali me redovno pita jesam li zaposlen u vojsci, jer čim izađem nemam više uvjete za nošenje. Isto je i s lovačkom, morao sam joj kopirat lovačku sa ovogodišnjom markicom.dragec11 wrote:Moj kolega je dobio dozvolu za držanje i nošenje oružja za osobnu zaštitu prošli tjedan trajno,imao sam oružni list u rukama...damirdj75 wrote:Mislim da se te dozvole ne izdaju trajno nego samo dok postoji razlog.
Slažem se s tobom ,iako je ovo sa carinikom samo nagađanje jer su i oni neke osobe sa ovlastimaTrapavi wrote:Nikako mi nije jasno kakvu bi to privilegiju trebao imat bivši carinik da zaslužuje dozvolu za nošenje oružja , a oko 900 i nešto dana borbenog sektora u ratu ne. Nije li to obična glupost , po meni da.
Mene taj DIN uopće ne zanima. Ali zar nije bezveze da moraš imati markicu da ti ne uzmu oruzje. Recimo ne želis se baviti lovom godinu dvije ,pet i sta onda oduzmu dozvoleRuda wrote:Da, i ja ju imam. Ali me redovno pita jesam li zaposlen u vojsci, jer čim izađem nemam više uvjete za nošenje. Isto je i s lovačkom, morao sam joj kopirat lovačku sa ovogodišnjom markicom.dragec11 wrote:Moj kolega je dobio dozvolu za držanje i nošenje oružja za osobnu zaštitu prošli tjedan trajno,imao sam oružni list u rukama...damirdj75 wrote:Mislim da se te dozvole ne izdaju trajno nego samo dok postoji razlog.
Isto tako zar nije dovoljno da čovjek bude ljubitelj oruzja pa da može kupiti pištolj ili pušku naravno ako ispunjava uvjete
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
To je naivno ocekivati.damirdj75 wrote: Isto tako zar nije dovoljno da čovjek bude ljubitelj oruzja pa da može kupiti pištolj ili pušku naravno ako ispunjava uvjete
- osobna zastita
- kolekcionarstvo
- lov
- sport
Svaka od ovih dozvola sa odredjenim ogranicenjima.
To su 4 legalna razloga koja zakon priznaje za posjedovanje oruzja. I to je u skladu sa Eu standardima. Ocekivati nesto izvan ovih okvira je wishful thinking, naivno.
Isto tako ocekivati da ce se ovi razlozi prosiriti, na posjedovanje radi "ljubiteljstva oruzja" je takodjer naivno, nerealno.
Posjedovanje oruzja kao uspomenu na pokojnika, kao razlog za nasljednike su vec davno ukinuli.
Najblize "ljubitljstvu oruzja", kao razlog posjedovanja je kolekcionarstvo. Nema kolekcionara oruzja koji ne voli oruzje.
Ogranicenje je da se ne smije posjedovati municija za kolekcionarsko oruzje, nit ga se smije koristiti na streljani.
Druga opcija, je oruzje C kategorije, ne mora se biti ni lovac ni strijelac, ni kolekcionar. Ovo pokriva oruzje na crni barut i zracno oruzje.
Takodjer mislim, da nema vlasnika oruzja C kategorije, koji "ne voli oruzje", eto i to je za ljubitelje oruzja, opcija.
Osobno mislim, da polaganje lovackog ispita, i bavljenje lovom, ili bavljenje streljastvom, nije nista suprotno afinitetima "ljubitelja oruzja", dapace, samo prosiruju svoje znanje, stjecu nove vjestine i bolje upoznavaju svoje oruzje. Zapravo, regulativa je samo formalnost, a ne koci nista.
S druge strane, "ljubitelj oruzja", koji ne prodje nikakvu formalnu obuku a drzi oruzje u kuci, za primejr, nek bude legalizirano, jer je eto "on ljubitelj oruzja", pa ima oruzje "naako, jer to voli, pa nek se nadje", a bez sportske ili lovne edukacije i pozadine, izobrazbu obavlja po internetu i Hollywood filmovima (jer druge opcije nema) po meni je potenicjalna opasnost s oruzjem u kuci. Nek se niko ne uvrijedi.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
ukoliko bi stavio željezne rešetke s lokotom na vrata sobe u kojoj su mi sefovi za oružje, jel onda cijela soba može proći pod sef?
prozora nema.
prozora nema.
Put your money where your mouth is.
Dobarrrr...kapa doletimmy75 wrote:ukoliko bi stavio željezne rešetke s lokotom na vrata sobe u kojoj su mi sefovi za oružje, jel onda cijela soba može proći pod sef?
prozora nema.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako regas lovacko i vise se ne bavis s lovom znaci da ti vise ne treba, logicno zar ne?damirdj75 wrote:Mene taj DIN uopće ne zanima. Ali zar nije bezveze da moraš imati markicu da ti ne uzmu oruzje.
Recimo ne želis se baviti lovom godinu dvije ,pet i sta onda oduzmu dozvole
ljubitelj oruzja, ispunjava uvjete, hrvatistan... zaboravljas gdje zivis... budi ljubitelj salveta, postanskih markica, ugostiteljskog secera, cepova i boca od piva a ne nekog tamo strasno ORUZJA... koje ubija... kako to mozes volit i bit ljubitelj... radije udomi nekog psa ili macku iz udruge, bit ces drustveno i socijalno korisniji nego kao "ljubitelj oruzja"Isto tako zar nije dovoljno da čovjek bude ljubitelj oruzja pa da može kupiti pištolj ili pušku naravno ako ispunjava uvjete
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

moze, ali sipke za resetkasta vrata moraju biti propisanih dimenzija i materijala (dakle ne obicno armaturno), pozeljno je da prostorija nema prozora, ali ako ima na njih iste resetke, mislim dak i ako je na katu. za lokot nisam siguran mora li biti neki kvalitetniji... također pozeljno je da osim vrata sa resetkom imas i funkcionalna cvrsta vrata od prostorije koja se daju zakljucati. Postoji negdje pravilnik za to, ako te bas jako jako zanima mogu probati upitati par ljudi za koje znam da imaju ili su imali takve prostorije.timmy75 wrote:ukoliko bi stavio željezne rešetke s lokotom na vrata sobe u kojoj su mi sefovi za oružje, jel onda cijela soba može proći pod sef?
prozora nema.
Psa sam vec udomio tako da sam društveno koristan ljubitelj oruzjaMike_Torello wrote:ako regas lovacko i vise se ne bavis s lovom znaci da ti vise ne treba, logicno zar ne?damirdj75 wrote:Mene taj DIN uopće ne zanima. Ali zar nije bezveze da moraš imati markicu da ti ne uzmu oruzje.
Recimo ne želis se baviti lovom godinu dvije ,pet i sta onda oduzmu dozvole
ljubitelj oruzja, ispunjava uvjete, hrvatistan... zaboravljas gdje zivis... budi ljubitelj salveta, postanskih markica, ugostiteljskog secera, cepova i boca od piva a ne nekog tamo strasno ORUZJA... koje ubija... kako to mozes volit i bit ljubitelj... radije udomi nekog psa ili macku iz udruge, bit ces drustveno i socijalno korisniji nego kao "ljubitelj oruzja"Isto tako zar nije dovoljno da čovjek bude ljubitelj oruzja pa da može kupiti pištolj ili pušku naravno ako ispunjava uvjeteonda ce se javiti neki tamo ljubitelj exploziva itd...
pustis jednog moras pustit sve... ovako ne pustis nikog i to je to.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Kako si naveo u prostoriji imaš sef,zašto onda pitaš za prostoriju?timmy75 wrote:ukoliko bi stavio željezne rešetke s lokotom na vrata sobe u kojoj su mi sefovi za oružje, jel onda cijela soba može proći pod sef?
prozora nema.
Samim sefom zadovoljavaš Zakon.