OSVRT na AIR GUN

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

OSVRT na AIR GUN

Post by BOXI » 24 Nov 2008, 21:36

Evo da ispunim Mike-ovu želju pa da dam mali osvrt na neke modele:
1. DIANA MOD 52
Robusna, vrlo teška, jaka pljuca, napravljena vrhunski od kvalitetnog materijala, dosta precizna ali na žalost sa malo "grubim" nišanima
2. GAMO HUNTER 1250
dosta kvalitetna i precizna puša, odnos cijena -kvaliteta je OK
3.KRAL MAGNUM
snažna pljuca, ali samo za gađati limenke na 20-tak metara jer joj je preciznost loša , tj dosta rasipava iako po nekim recenzijama od 10 kom Kralla jedna je dobra a ostale su za k*****
4.WEIHRAUCH HW80
Vrhunska precizna puška, više nego solidne izrade koja svakako opravdava cijenu koštanja, te vredi puno više nego košta.
5.GAMO SHADOW 1000
Dobra, precizna pljuca, preporuka za nekog tko ne traži previše i nije voljan dati puno love.
6.GAMO VIPEREXPRES
lagana, kvalitetna pljuca koja izvrsno "leži" i fenomenalna za pest cintrol. Sačmom na 20-tak metara rade se "čuda"
iako mislim da je cijena previsoka sa obzirom na ono što dobivate od nje.
7.GAMO DELTAFOX
Lagana pljuca koja fenomenalno "leži" bar meni, ali prije bih je uvrstio u dječju igračku nego u ozbiljniju pljucu.
8.SLAVIA 631
Osrednja pljuca, koja se nije pokazala baš nekom kvalitetom (bar ova moja) nakon cca 1000 dijabola feder joj je u k****, postala neprecizna i ima puno "lufta"
9.ZASTAVA 30
Mala, lagana, najvjerojatnije kvalitetno napravljena jer je u 30-tak godina ispucala "brdo" dijabola i još uvijek radi. Precizna i dan danas nakon silne uporabe. prva pljuca koju sam imao i sa kojom sam puno puta se takmičio.
10.ZASTAVA 31
Isto kao i prethodna samo sa nijansu kvalitetnijim kundakom i okidačem
11. GAMO REALTREE HUNTER
Osrednja pljuca, i jedna od lošijih (po meni) od čuvenog proizvođača
12.CROSMAN 1377
Loša izrada, plastika u k****, kao da su ga radili mali kosooki za prodaju na "placu"
13. UMAREX WALTHER CP99
Dosta dobra pljuca, koja za svoj rang opravdava uloženo (nisam ga previše isprobavao sa različitom municijom).

kad ulovim vremena , a ako mi netko pomogne naprevit ću test napred navedenih sa različitom municijom koja je trenutno na raspolaganju kod dobavljača.
Još jednom kažem da su gornje ocjene po meni i mojim primjercima, što ne znači da se neki drugi primjerak navedene marke kod nekog nije pokazao bolji ili lošiji.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: OSVRT na AIR GUN

Post by Mike_Torello » 25 Nov 2008, 00:07

BOXI, mozes li posloziti neki svoj redosljed TOP-to-BOTTOM jer vidim da neke na visokim mjestima kudis zbog grubih nisana a dok neke na nizim mjestima samo hvalis, zanima me cisto onako sa tvog stajalista koje bi od njih poredao od 1 do 5 gdje je 1 najbolja...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 25 Nov 2008, 00:24

BOXI, mozes li posloziti neki svoj redosljed TOP-to-BOTTOM jer vidim da neke na visokim mjestima kudis zbog grubih nisana a dok neke na nizim mjestima samo hvalis, zanima me cisto onako sa tvog stajalista koje bi od njih poredao od 1 do 5 gdje je 1 najbolja...
PRECIZNOST:
1.Weichrauch HW80
2.Diana mod 52
3.Gamo hunter 1250
4. Gamo shadow 1000
(ovo primi sa zadrškom jer nisam sve pljuce testirao sa svom municijom, znaš i sam da svaka pljuca drukčije reagira na drugu vrstu dijabole.....nekima pašu jedne , a nekima druge!?)

KVALITETA izrade:
1. Diana 52
2.HW 80
3.Hunter 1250
4. Shadow 1000

Napomena: ovo je moje osobno mišljenje. Sto ljudi sto različitih mišljenja.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Nov 2008, 00:32

ja sam recimo usporedjivao Dianu 350Magnum sa HW80 i glasam u korist HW80, nisani na 350M su bili nekako andrkasto napravljeni kao i na H440... =( dok ove ostale diane preko 3000kn nisam bas drzao u rukama, prvo zato sto me "sidelever" ne privlace prvenstveno jer sam ljevak... uglavnom cuo sam ono sto me zanimalo... hvala =) :A25:

P.S. sto se HW80 tice, moja najvise voli:
Diana High Power (teska zrna za vecu stabilnost i preciznost na vecim udaljenostima)
JSB Exact (padaju malo nize od DHP na istoj udaljenosti iako su laksi, preciznost s njima mozda malo bolja)
Crosman Premier (busi bocu od Bavarije na 42m bez da ju razbije)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply