NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Groff
Razvodnik
Razvodnik

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by Groff » 04 Jul 2020, 15:12

Mike_Torello wrote:
istra champion wrote:Ne postoje nikakve kvote... :roll:
vjerojatno ne postoje, no neki "interni naputak" mozda za opcenito smanjenje broja oruzja? koji starta vec na salteru kad dodjes po novu nabavnu pa te salterusa pita "a sto vam treba toliko oruzja?"
To je i mene pitala gospođa kad sam došao prijaviti zračno i plinsko oružje :A24: Pa normalno da te to isto pitalo i za vatreno 8-)
Ploviti je potrebno, živjeti nije !

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 04 Jul 2020, 16:27

Groff wrote:
Mike_Torello wrote:
vjerojatno ne postoje, no neki "interni naputak" mozda za opcenito smanjenje broja oruzja? koji starta vec na salteru kad dodjes po novu nabavnu pa te salterusa pita "a sto vam treba toliko oruzja?"
To je i mene pitala gospođa kad sam došao prijaviti zračno i plinsko oružje :A24: Pa normalno da te to isto pitalo i za vatreno 8-)
Dobro o kojem broju cijevi tu govorimo ?

Groff
Razvodnik
Razvodnik

Post by Groff » 04 Jul 2020, 22:47

Moj inventar je slijedeći : dvije zračne puške, četiri zračna pištolja, jedan zračni revolver i jedan plinski pištolj. :roll: Airsoft koji ne podliježe prijavi ( za sada :o ) nekoliko pištolja !!
Ploviti je potrebno, živjeti nije !

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 2 times

Post by timmy75 » 05 Jul 2020, 12:50

jolly wrote: To je nacionalna strategija za samnjenje oruzja u zajednici, ili tako nekako se zove.
Samo potrazi na forumu, svojevremeno sam to postavio na forum.
Medjutim, mene nikad niko nije pitao "sta ce mi tolko oruzja"....
Nacionalna strategija i Akcijski plan za kontrolu malog i lakog oružja
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/slu ... _2855.html

Nažalost pronađoh ovaj dokument. Kakvih tu ima konstrukcija da ti pamet stane.

"...učinkovita kontrola malog i lakog oružja predstavljaju jedan od ključnih preduvjeta sigurnosti i stabilnosti svake države, pa tako i Republike Hrvatske..."

"...provođenjem programa povećanja opće sigurnosti smanjenjem količine oružja u zakonitom i nezakonitom posjedu, uključujući medijske kampanje, te akcije prikupljanja i uništavanja oružja...."

"Smanjenje vidljive prisutnosti oružja u zajednici, te borba protiv kulture naoružanja"

"Podizanje svijesti javnosti o problemu velikog broja komada malog oružja"
Put your money where your mouth is.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 05 Jul 2020, 12:56

timmy75 wrote:
jolly wrote: To je nacionalna strategija za samnjenje oruzja u zajednici, ili tako nekako se zove.
Samo potrazi na forumu, svojevremeno sam to postavio na forum.
Medjutim, mene nikad niko nije pitao "sta ce mi tolko oruzja"....

Nažalost pronađoh ovaj dokument. Kakvih tu ima konstrukcija da ti pamet stane.

"...učinkovita kontrola malog i lakog oružja predstavljaju jedan od ključnih preduvjeta sigurnosti i stabilnosti svake države, pa tako i Republike Hrvatske..."

"...provođenjem programa povećanja opće sigurnosti smanjenjem količine oružja u zakonitom i nezakonitom posjedu, uključujući medijske kampanje, te akcije prikupljanja i uništavanja oružja...."

Da da , samo su 1991-god mobilizirali od ljudi lovačke karabine i ostalo . Tako idiotski stav države ne mogu uopće razumit . Pa država koja nema obavezan vojni rok će imati gotovo na prste izbrojan broj ljudi koji će znati pucati iz pješačkog oružja . Umjesto da čini obratno promovirajući streljaštvo i ostale sportove gdje je oružje u igri.

"Smanjenje vidljive prisutnosti oružja u zajednici, te borba protiv kulture naoružanja"

"Podizanje svijesti javnosti o problemu velikog broja komada malog oružja"

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 05 Jul 2020, 12:57

Pojma nemam kako mi tekst uleti između prethodnog posta.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 Jul 2020, 13:00

Trapavi wrote:Pojma nemam kako mi tekst uleti između prethodnog posta.
uletio ti je gdje si ga i stavio :D
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

jungleboy
Razvodnik
Razvodnik

Post by jungleboy » 05 Jul 2020, 22:01

Ovo su stvarno nebuloze... Nije mi jasno da ne mogu pronaći par pametnih ljudi koji kuže tu tematiku da napišu to kako spada. Jer ovo je stvarno smiješno.

Poslano sa mog BLA-L29 koristeći Tapatalk

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 05 Jul 2020, 22:20

jungleboy wrote:Ovo su stvarno nebuloze... Nije mi jasno da ne mogu pronaći par pametnih ljudi koji kuže tu tematiku da napišu to kako spada. Jer ovo je stvarno smiješno.

Poslano sa mog BLA-L29 koristeći Tapatalk
Ima pametnih ljudi,ali njima NE DAJU da izraze svoj stav i da se izradi ispravan Zakon!

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 05 Jul 2020, 23:12

Mike_Torello wrote:
Trapavi wrote:Pojma nemam kako mi tekst uleti između prethodnog posta.
uletio ti je gdje si ga i stavio :D
Izvinjavam se na nespretnosti i nepisnosti.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Post by Barut » 06 Jul 2020, 04:30

Nazovi to kako hoćeš, ali ako PU izda "previše" dozvola za DiN, imati će problema sa Zagrebom.
The truth is hate to those who hate the truth.

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 06 Jul 2020, 07:12

timmy75 wrote:Više manje sve mi je jasno oko DiN radi osobne sigurnosti. Gotovo uvijek će odbiti zbog "o čemu nadležno tijelo odlučuje po slobodnoj procjeni".

Jedina stvar koja mi nije jasna je zašto nadležno tijelo u slobodnoj procjeni gotovo uvijek odlučuje negativno?
Postoji li neko nepisano pravilo, kvote, uredbe, interni naputak, direktiva...? Znači netko je povjerenstvu rekao da bi slobodna procjena trebala biti gotovo uvijek negativna? Je li to politička odluka, odluka ministra, možda to stoji tako već 30 godina, a nitko se ne usudi dirati?
Evo stvarno mi nije jasno zašto bi se negdje gdje se može ići po slobodnoj procjeni stranki u postupku na ruku, išlo bez razloga kontra?
Valjda se i slobodna procjena mora na nečemu temeljiti?...
Barut wrote:Nazovi to kako hoćeš, ali ako PU izda "previše" dozvola za DiN, imati će problema sa Zagrebom.
Daj molim te opiši kakve probleme, od strane koga, na temelju čega?
Očito razloge i količine za DiN netko u Zagrebu negdje propisuje i kontrolira, dok u zakonu stoji da će "nadležno tijelo odlučiti"...
Valjda postoji netko na ovom forumu tko zna razloge za DiN (za i protiv)?
Jesmo li mi svi skupa ovdje tolika stoka sitnog zuba da se ne smijemo ni upitati zašto nam se ne dopušta?

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 06 Jul 2020, 09:17

Nažalost za naše vlastodršce jesmo. Zagreb ne kontrolira direktno tko će dobiti dozvole, svaka PU ima određenu autonomiju, ali kao što sam rekao, ako krenu dijeliti dozvole "šakom i kapom" imati će problema s nadređenima u Zagrebu, jer se to očito protivi njihovoj politici. A kako smo jučer vidjeli, politika se neće skoro mijenjati. :(

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 06 Jul 2020, 11:00

Barut wrote:Nažalost za naše vlastodršce jesmo. Zagreb ne kontrolira direktno tko će dobiti dozvole, svaka PU ima određenu autonomiju, ali kao što sam rekao, ako krenu dijeliti dozvole "šakom i kapom" imati će problema s nadređenima u Zagrebu, jer se to očito protivi njihovoj politici. A kako smo jučer vidjeli, politika se neće skoro mijenjati. :(

Ne mogu vjerovat da misliš da bi u slučaju pobjede bilo koje opcije stvar bila drugčija . Nadam se da se sjećate kako je Šime Lučin tadašnji SDP ov ministar unutrašnjih poslova pred kamerama čekićom razbijao cijevi lovačke puške na nakovnju . To je bilo kao manje oružja manje će bit zločina i kaznenih djela, i šta sad očekivat od vlasti kako će makar razumno postupat ili će slušat kojekakve udruge i što ti ga znam što.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 Jul 2020, 11:42

timmy75 wrote:Daj molim te opiši kakve probleme, od strane koga, na temelju čega?
Očito razloge i količine za DiN netko u Zagrebu negdje propisuje i kontrolira, dok u zakonu stoji da će "nadležno tijelo odlučiti"...
Jesmo li mi svi skupa ovdje tolika stoka sitnog zuba da se ne smijemo ni upitati zašto nam se ne dopušta?
evo tko "propisuje", a netko se pridrzava napisanog valjda :/

osobno to tako vidim, nebitno tko je na vlasti ova gore strategija se nece mjenjati tako skoro :(
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

NABAVNA DOZVOLA

Post by Barut » 06 Jul 2020, 15:02

Trapavi wrote:
Barut wrote:Nažalost za naše vlastodršce jesmo. Zagreb ne kontrolira direktno tko će dobiti dozvole, svaka PU ima određenu autonomiju, ali kao što sam rekao, ako krenu dijeliti dozvole "šakom i kapom" imati će problema s nadređenima u Zagrebu, jer se to očito protivi njihovoj politici. A kako smo jučer vidjeli, politika se neće skoro mijenjati. :(

Ne mogu vjerovat da misliš da bi u slučaju pobjede bilo koje opcije stvar bila drugčija.
Bolje ti je da vjeruješ. :)
Trapavi wrote: Nadam se da se sjećate kako je Šime Lučin tadašnji SDP ov ministar unutrašnjih poslova pred kamerama čekićom razbijao cijevi lovačke puške na nakovnju . To je bilo kao manje oružja manje će bit zločina i kaznenih djela, i šta sad očekivat od vlasti kako će makar razumno postupat ili će slušat kojekakve udruge i što ti ga znam što.
Naravno da nisam mislio na SDP. To što je SDP neprijatelj ne znači da je HDZ prijatelj. HDZ je danas jedna globalistička stranka koja pleše onako kako u Briselu sviraju. Naša nada su neke od ovih mladih stranki koje se sada pokušavaju probiti na scenu. Gledao sam neke od tih ljudi u saboru kad je bila rasprava o sadašnjem zakonu o oružju, i tu ima nade da će stvari krenuti na bolje.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 06 Jul 2020, 15:16

Mike_Torello wrote:
timmy75 wrote:Daj molim te opiši kakve probleme, od strane koga, na temelju čega?
evo tko "propisuje", a netko se pridrzava napisanog valjda :/
Da, i tko je napisao tu strategiju? HDZ naravno.
Mike_Torello wrote: osobno to tako vidim, nebitno tko je na vlasti ova gore strategija se nece mjenjati tako skoro :(
Ne nužno, mijenjaju se ljudi (u HDZ-u :D) pa se pomalo mijenja i politika. Na primjer to idiotsko povjerenstvo je ukinuto 2015:
https://www.vlada.hr/UserDocsImages/201 ... -%2018.pdf
Ali u osnovi se slažem, dok ne bude bilo promjene vlasti, neće biti ni ozbiljnih pozitivnih pomaka za nas.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 Jul 2020, 16:32

Potpuno sam apolitičan, meni osobno niti jedna stranka nije draga niti imam favorita, to se vidi i iz mojeg potpisa...

tako je nebitno tko je propisao tu strategiju kad ce se kod promjene stranacke vlasti ta strateija nastaviti provoditi.

Ako dođe promjena, nece doci od neke politicke stranke, nego mozda par pojedinaca koji dopuste struci da kaze nesto sto ce se uvaziti.

Kao sto se pokusalo sa novim ZoO, mozda sljedeci put bude bolje, jedino cega se bojim da ovi koje se slusalo, koji imaju dugogodisnje iskustvo nece to dozivjeti :(

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 06 Jul 2020, 17:01

Mike_Torello wrote:Potpuno sam apolitičan, meni osobno niti jedna stranka nije draga niti imam favorita, to se vidi i iz mojeg potpisa...

tako je nebitno tko je propisao tu strategiju kad ce se kod promjene stranacke vlasti ta strateija nastaviti provoditi.

Ako dođe promjena, nece doci od neke politicke stranke, nego mozda par pojedinaca koji dopuste struci da kaze nesto sto ce se uvaziti.

Kao sto se pokusalo sa novim ZoO, mozda sljedeci put bude bolje, jedino cega se bojim da ovi koje se slusalo, koji imaju dugogodisnje iskustvo nece to dozivjeti :(
To i je najveći problem što političke stranke jako dobro kontroliraju svoje pojedince koji znadu mislit glavom. Vjerujem da bi razumni pojedinci poslušali struku pa tako uredili zakon kako treba upravo slušajući mišljenja struke. Ma nije to samo po pitanju oružja nego i ama baš svega , to je to što koči svekoliki napredak i dok se to ne promjeni a sigurno neće skoro nema sreće. Nema tu nikakve veze kod ovih većih stranaka koja je trenutno na vlasti , pa svi su oni u politici od osamostaljenja i ljepo oni razumiju jedni druge . Vljda treba čekat da se generacija promjeni da bi se radikalno drugčije mislilo i radilo. Pa oni su još u prvom svjetskom ratu , pa drugom zavisno od potrebe a onda u domovinskom isto ovisno o situaciji. Niti jedan nije završen a nekoliko generacija je pomrlo.

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 16 Jul 2020, 10:33

02.06.2020. podnio zahtjev za DiN.
02.07.2020. dobio samo D, koje nisam ni tražio. za DiN nisam dobio ni pozitivan ni negativan odgovor tj. nikakvo rješenje nisam dobio. (rekli mi da ću dobiti negativno, ali kao nisu mi htjeli dati negativno, nego eto dali mi samo D koje nisam ni tražio)

Je li je rok 60 dana da izdaju nekakav akt? ? Taj rok teče od 02.06.2020. i traje do 02.08.2020. ili se radi o 60 radnih dana?
Što ako do 02.08.2020. ne dobijem ništa, što je vjerojatno?

Image

Post Reply