ZIVOTNI VIJEK CIJEVI, PRUDUZEN ZA DUPLO? (BARTLEIN BARRELS)

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Re: ZIVOTNI VIJEK CIJEVI, PRUDUZEN ZA DUPLO? (BARTLEIN BARRE

Post by AR15 fan » 30 Jul 2020, 11:02

Onty wrote:.

Glede cijevi što ih proizvodi B :A04:ARTLEIN, nisu li tu u igri i neki od visoko kvalitetnih čelika koji se koriste za strojnice?
Ne samo za njih već i za prigušivače za strojnice pošto oni trpe velika toplinska opterećenja i količinu municije koja prolazi kroz njih. Iako postoje već modeli u upotrebi oni su više ograničeni na upotrebu u specijalnim postrojbama koje kao prvu opciju koriste brzinu i faktor iznenađenja te žele što duže ostati neotkrivene.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 30 Jul 2020, 11:19

dundoivica wrote:ili jos bolje ajmo se dogovoriti mi na forumu jebemu primjera radi kod nas u rh se otvori svako malo neka udruga i p.m. ajmo osnovat nekakvu udrugu tipa udruga jubitelja oružija i promicanja kulture oružija i streljačkih sportova i poberemo pare od hr i eu i et ovdje otvorimo u pakracu udrugu i streljanu imali bi ovdje sigurno pomoć jel tu vole udruge i uvjek je sa nekom idejom koja će privući ljude dobrodošao .
Klub za praktično streljaštvo Bastion iz Karlovca nadomak Karlovca ima fizički pripremljen teren koji je prema mojim saznanjima bio bivše vojno strelište ili strelište u sklopu vojnog kruga koje više nije u upotrebi. Već je nedavno bilo navedeno da se odustalo od pravilnika uslijed toga da se prvo treba mijenjati zakon. Nisam stručan ali strelište mora ispunjavati određene tehničko-sigurnosne parametre kao i imati hrpu dozvola i ostale birokracijske papirologije.

Mi nemamo zakone, volju strijelaca niti životni standard da bi imali komercijalnu streljanu. Ne znam kako posluje Cinelov ali s obzirom na cijene ja prvi tamo neću ići.

Svakako se slažem da bi trebala biti volja ali i novci da se nešto napravi. I sam imam lijepu parcelu Bogu iza nogu koja je relativno ravnomjerna. Postoji priključak za struju koji bi se mogao povući da se spoji. Ljudi okolo nema da bi im smetao. Do 300 metara bi se bez problema dalo napraviti a vjerujem da bi i susjedna parcela bila za sitnu paru pa bi se tu već i o komornih 600 metara moglo razmišljati.

Samo eto pravni propisi, birokracija...nije ovo Amerika da odeš u šumu ili pustinju pa rokavela.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 31 Jul 2020, 08:20

AR15 fan wrote: Svakako se slažem da bi trebala biti volja ali i novci da se nešto napravi. I sam imam lijepu parcelu Bogu iza nogu koja je relativno ravnomjerna. Postoji priključak za struju koji bi se mogao povući da se spoji. Ljudi okolo nema da bi im smetao. Do 300 metara bi se bez problema dalo napraviti a vjerujem da bi i susjedna parcela bila za sitnu paru pa bi se tu već i o komornih 600 metara moglo razmišljati.
Ako imas volje, pocni razmisljati ne o streljani, nego o "mjestu predvidjenom za vjezbe gadjanja" i kako to legalizirati.
Prati propise, i novi pravilnik i zakon kad se donese. Pitati nadlezne, mozes vec i sad, na osnovu sadasnjih propisa - koji spominju, ali ne definiraju ovakvo streliste.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 31 Jul 2020, 09:31

Ne misliš li da bi Bastion već napravio tako nešto da je moguće kod nas u PU? A što se tiče mene, za mene kao pojedinca je to preskup projekt. Možda kada bi se krenulo malo po malo, no trenutno niti vremena nemam za tako nešto.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 31 Jul 2020, 09:52

AR15 fan wrote:Ne misliš li da bi Bastion već napravio tako nešto da je moguće kod nas u PU? A što se tiče mene, za mene kao pojedinca je to preskup projekt. Možda kada bi se krenulo malo po malo, no trenutno niti vremena nemam za tako nešto.
Vec po postojecoj situaciji, lovacka drustva koja zele, rjesavaju takva mjesta za vjezbe gadjanja rutinski, jer imaju koncesiju na lovistu.

Vlasnistvo terena, je vece pravo od koncesije nad istim.

Da li taj klub koji spominjes ima vlasnistvo, ili neku drugo imovinsko ili ugovorno pravo nad terenom, ja ne znam, pa ne mogu ni pretpostaviti zasto nije rjeseno.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 31 Jul 2020, 11:25

Lovačko društvo i lovište su sasvim nešto drugo od streljačkog kluba i državnog zemljišta...da, oni imaju prema mojim saznanjima pripremljen dugoročni zakup za navedeni teren gdje bi radili strelište. Da li je to formalizirano ili se čeka da se izmjeni pravilnik to ne znam zasigurno. Ma da mislim da se ipak čela pravilnik a da je ovo papirnato spremno za potpise i izdavanje pptrebnih dozvola.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 31 Jul 2020, 11:50

Osnovna problematika za svaki oblik strelista su danas upravo rijeseni IPP odnosi nad zemljistem.
Turn better into best!

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 31 Jul 2020, 16:33

Čisto sumnjam da je ono što je sukcesijom iz bivše države u vidu bivših vojarni, skladišta vojnih, poligona i sličnog bilo nekog pretendenta iz civilstva na zemlju da je njegova ili nešto :A27:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 Aug 2020, 00:51

jolly wrote:Firma Munimentum, ZG. :A25:
Zastupa Voere, i Khales.
"Munimentum Savjetovanje" ako cemo biti egzaktni :D
lex-lutor wrote:
AR15 fan wrote:......... a ja čisto ležeći na podu...
Na kojoj je ovo udaljenosti , 600m ili vise ??
Lex, jesi bio kad u Čazmi?
AR15 fan wrote:Jučer sam od Milana Ivekovića, vlasnika trgovine oružjem u Karlovcu
Milan IVKOVIĆ
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 01 Aug 2020, 08:29

Omaklo mi se slovo kod pisanje, inače čovjeka poznajem 10tak godina i sina i kćer...

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 01 Aug 2020, 10:55

Mike_Torello wrote:.....Lex, jesi bio kad u Čazmi?...
Na strelistu, nikada... :-(
Nemoguće je Nemoguće

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 Aug 2020, 13:52

lex-lutor wrote:
Mike_Torello wrote:.....Lex, jesi bio kad u Čazmi?...
Na strelistu, nikada... :-(
pitam jer mi je to "600m" zvucalo provokatorski kad visemanje svi znaju da je streliste samo 100m
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 01 Aug 2020, 13:55

Mislim da svi mi (aktivinij) na ovom forumu znamo na kojim strelistima u HR se moze gadjati do 300 ili 600 m.
Streliste u Cazmi, nije na listi 300/600 metarskih streljana.
Turn better into best!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 Aug 2020, 14:01

AR15 fan wrote:Omaklo mi se slovo kod pisanje, inače čovjeka poznajem 10tak godina i sina i kćer...
Između ostalog sto nas povezuje, ja sam ga upoznao kad je otvorio prvu radnju na Rakovcu. A bas sam se neki dan cuo s Hrvojem :D

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 Aug 2020, 14:02

jolly wrote:Mislim da svi mi (aktivinij) na ovom forumu znamo na kojim strelistima u HR se moze gadjati do 300 ili 600 m.
Streliste u Cazmi, nije na listi 300/600 metarskih streljana.
ma Lex provokator, i to mučki :D :P

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 01 Aug 2020, 14:07

Mike_Torello wrote:ma Lex provokator, i to mučki :D :P
Ofkors.
:A25:

Samo ja sam to rekao na lijepi nacin!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Turn better into best!

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 02 Aug 2020, 19:07

Legenda od čovjeka. Jest da je malo nagluh i aparatiće ne voli nositi, ali što kaže to i napravi. :A27:

Post Reply