Dillon xl750
Moderator: istra champion
-
Dario Novi
- Civil

Dillon xl750
Ekipa ....
Zanima me malo iskustva sa ovom spravicom i di se moze narucit osim Cezar shopa a da dodje na adresu
Zanima me malo iskustva sa ovom spravicom i di se moze narucit osim Cezar shopa a da dodje na adresu
Re: Dillon xl750
malo naprednija (bolja) verzija 650...
mislim da ti nema nitko u RH 750, ima nekoliko 550, 650 i 1050...
što reći, najkvalitetnij brand na tom području...bitno da se uzme opreme, case i bullet feeder. možda čak i odvojeno dekapisliranje na drugoj, manjoj presi, pa čisti posao radiš na dillonu.
gdje nabaviti? ne znam što fali cesaru, najprije će ti doć, a cijena je ionako određena po MSRP. pogledaj si ostale IPSC shopove, ipsc store, double alpha...
ako si stvarno zainteresiran, možda bi bilo pametno uzeti rabljenu 650 sa svom opremom. skoro sam siguran da bi se dalo naći u RH sa svom opremom, možda i 550 ako ti ne treba bullet feeder
mislim da ti nema nitko u RH 750, ima nekoliko 550, 650 i 1050...
što reći, najkvalitetnij brand na tom području...bitno da se uzme opreme, case i bullet feeder. možda čak i odvojeno dekapisliranje na drugoj, manjoj presi, pa čisti posao radiš na dillonu.
gdje nabaviti? ne znam što fali cesaru, najprije će ti doć, a cijena je ionako određena po MSRP. pogledaj si ostale IPSC shopove, ipsc store, double alpha...
ako si stvarno zainteresiran, možda bi bilo pametno uzeti rabljenu 650 sa svom opremom. skoro sam siguran da bi se dalo naći u RH sa svom opremom, možda i 550 ako ti ne treba bullet feeder
Put your money where your mouth is.
Ako znas nekog da ima rabljenu i da je ok reci .... A uzeo bi svakako 650 ili 750 ako budem uzeo novu jer nesto moram uzet kroz par mjeseci
Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk
Ako se ne mislis baviti proizvodnjom streljiva nema potrebe za tim modelom, 550 i 650 su super !
Nemoguće je Nemoguće
Pa koliko vidim cijena 650 je ista kao i 750 a 550 je nesto malo manja al vec onda kad kupujem .... radje dam malo vise para al imam pravu stvar ....
A ne mislim se jos za sad bavit proizvodnjom [WINKING FACE][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
A ne mislim se jos za sad bavit proizvodnjom [WINKING FACE][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
Ima, 650 ti se više ne radi tako da ti je alternativa 750 .
Ja imam 1050 jer sam ju kupio prije 20 godina kad sam imao viška novaca a po današnjim cijenama
nema šanse niti mogućnosti da bi odvojio toliko novaca za nešto šta mi je za gušt.
Za 1000 -2000 kom godišnje to ti je bacanje para i nevidim uopće potrebu za nečim takvim.
To su solidne mašine ako pucaš IPSC 10-20000 i više komada godišnje onda imaš računice za takvim strojem ili viška para.
Dillon 750 je solidna mašina na koju možeš raditi oko 500-600kom na sat pištoljskog tako da sa 2000 kom godišnje isplatit će ti se
nikad. To je mašina za streljački klub u tom slučaju bi se isplatila.
Za te količine običan Rock chucker ili Turet preša RCBS ili Lyman -hibrid . Imaš na njoj matrice i okrećeš za svaku operaciju
toolhead ručno ,nije ta brizina ali daleko manje novaca i sasvim dovoljno.
Ako pucaš 10-20K godišnje kupi Dillona ili ga kupi ako imaš viška novaca ali prema ovim količinama koje navodiš to je overkill.
Za Dillon ti treba ploča za svaki kalibar ,matrice ,hrpa dijelova za više kalibara i to ti se sve popne na 2500-3000 eur.
a za tureticu nebudeš dao više od 500 eura kupiš matrice ,shellholdere i po meni sasvim ok .
Imam i jednu i drugu i pošto više ne pucam puno na ovu manju radim sve kalibre kad trebam 50-100kom napuniti jer mi je jedostavnije
to sve presložiti a Dillona imam za 9 i onda nafilam 1000-2000 kom za cijelu godinu a većinu vremena stoji ali cijene samo rastu
tako da bolje stoji kod mene nego kod nekog drugog.
Ja imam 1050 jer sam ju kupio prije 20 godina kad sam imao viška novaca a po današnjim cijenama
nema šanse niti mogućnosti da bi odvojio toliko novaca za nešto šta mi je za gušt.
Za 1000 -2000 kom godišnje to ti je bacanje para i nevidim uopće potrebu za nečim takvim.
To su solidne mašine ako pucaš IPSC 10-20000 i više komada godišnje onda imaš računice za takvim strojem ili viška para.
Dillon 750 je solidna mašina na koju možeš raditi oko 500-600kom na sat pištoljskog tako da sa 2000 kom godišnje isplatit će ti se
nikad. To je mašina za streljački klub u tom slučaju bi se isplatila.
Za te količine običan Rock chucker ili Turet preša RCBS ili Lyman -hibrid . Imaš na njoj matrice i okrećeš za svaku operaciju
toolhead ručno ,nije ta brizina ali daleko manje novaca i sasvim dovoljno.
Ako pucaš 10-20K godišnje kupi Dillona ili ga kupi ako imaš viška novaca ali prema ovim količinama koje navodiš to je overkill.
Za Dillon ti treba ploča za svaki kalibar ,matrice ,hrpa dijelova za više kalibara i to ti se sve popne na 2500-3000 eur.
a za tureticu nebudeš dao više od 500 eura kupiš matrice ,shellholdere i po meni sasvim ok .
Imam i jednu i drugu i pošto više ne pucam puno na ovu manju radim sve kalibre kad trebam 50-100kom napuniti jer mi je jedostavnije
to sve presložiti a Dillona imam za 9 i onda nafilam 1000-2000 kom za cijelu godinu a većinu vremena stoji ali cijene samo rastu
tako da bolje stoji kod mene nego kod nekog drugog.
Ne znam jel odgovor bio za mene ili za nekog drugog?
Imao 550, sada 650 i puni debelo preko 20.000 godišnje, samo sam pitao da vidim jel ima vlasnika takvih strojeva ovdje na forumu.
I moj savjet drugima je također isti, do 10.000 nema potrebe za Dillon strojevima, nakon toga sve ovisi koliko vam vrijedi vaše slobodno vrijeme i koliko zarađujete.
Čisto da vidim ako ima još koji vlasnik takvih preša na forumu, jer su specifični strojevi.
@matezg1
Jel 1050 na prodaju?
Koristiš bullet feeder?
Imao 550, sada 650 i puni debelo preko 20.000 godišnje, samo sam pitao da vidim jel ima vlasnika takvih strojeva ovdje na forumu.
I moj savjet drugima je također isti, do 10.000 nema potrebe za Dillon strojevima, nakon toga sve ovisi koliko vam vrijedi vaše slobodno vrijeme i koliko zarađujete.
Čisto da vidim ako ima još koji vlasnik takvih preša na forumu, jer su specifični strojevi.
@matezg1
Jel 1050 na prodaju?
Koristiš bullet feeder?
Ima. Kolega upravo nabavio drugi 650. Ja uskoro uzimam 750.timmy75 wrote:Ima li ovdje vlasnika 650/750/1050/1100?
Sent using Tapatalk
The truth is hate to those who hate the truth.
Ne bih se slozio sa time limitom.timmy75 wrote:...I moj savjet drugima je također isti, do 10.000 nema potrebe za Dillon strojevima,
Mozda ne treba dati lovu za Dilonicu no progresivka je u svakom slucaju vise nego dobro dosla za svako tko malo vise puca.. Ne znam za ostale ali kada odvojise malo vremena za svoj gust i sjednes napuniti 300-500 Kom za kratko orzuje rad bez progresivke je nocna mora... osim toga veca je mgoucnost pogreski i neujednacenosti bez progresivke... E sada ako netko ima vremena i velje da svako vece nabode 20-30 komada rucno... svaka cast...
Nemoguće je Nemoguće
Za koji kalibar kupuješ 750? Baš me zanima koje matrice planiraš koristiti? Jesi razmišljao o 1050 / 1100?Barut wrote:Ima. Kolega upravo nabavio drugi 650. Ja uskoro uzimam 750.timmy75 wrote:Ima li ovdje vlasnika 650/750/1050/1100?
Slažem se s tobom, tko jednom isproba muku na singlici, na to se ne vraća. No, na limit od 10.000 sam mislilo da se može odraditi na progresivnim prešama drugih proizvođača. Iznad 10k po mojem iskustvu isplati se dati novce za plavu.lex-lutor wrote:Ne bih se slozio sa time limitom.timmy75 wrote:...I moj savjet drugima je također isti, do 10.000 nema potrebe za Dillon strojevima,
Mozda ne treba dati lovu za Dilonicu no progresivka je u svakom slucaju vise nego dobro dosla za svako tko malo vise puca.. Ne znam za ostale ali kada odvojise malo vremena za svoj gust i sjednes napuniti 300-500 Kom za kratko orzuje rad bez progresivke je nocna mora... osim toga veca je mgoucnost pogreski i neujednacenosti bez progresivke... E sada ako netko ima vremena i velje da svako vece nabode 20-30 komada rucno... svaka cast...
P.S. tema za razgovor, i više nego očito je da u segmentu kvalitetnijih progresivki Dillon ima monopol, ne razumijem zašto ostali brandovi ne idu na njih kvalitetom, a ne samo niskom cijenom?
Mislim da su tu karte vec davno razdjeljene, a vjerovatno bi bilo problema i sa patetnim pravima jer je tesko naci neku novu toplu vodu da bude toplija od postojece...timmy75 wrote:...P.S. tema za razgovor, i više nego očito je da u segmentu kvalitetnijih progresivki Dillon ima monopol, ne razumijem zašto ostali brandovi ne idu na njih kvalitetom, a ne samo niskom cijenom?
Kada imas slozeno nekoliko ploca od Dilona sa svim matricama po koalibru i da moras samo premjestati dozator tesko je tu biti konkurentan sa necim novim... Smatram da im je dozator vrlo pouzdan i precizan... tako da sve skupa TOP !
Nemoguće je Nemoguće
Za 7.62 i .45-icu. Matrice koje imamo su uglavnom RCBS i poneki Lee. Razmišljam da uzmem Dillonove za kalibre koje budem najviše punio, ali nisam još odlučio. Kakvo je tvoje razmišljanje?timmy75 wrote:Za koji kalibar kupuješ 750? Baš me zanima koje matrice planiraš koristiti? Jesi razmišljao o 1050 / 1100?
Jesam razmišljao o 1050/1100 ali je dosta skuplja, skuplji su i dijelovi i konverzije na druge kalibre a i samo prebacivanje je kompliciranije. To je baš stroj koji se koristi za one koji izuzetno puno pucaju, po meni bi trebalo biti i značajno više od 10k godišnje da se isplati. Zapravo, koliko ja pucam meni je do sada singlica bila i više nego dovoljna (kako do sada nismo imali niti jednu streljanu u županiji), ali kako će otvaranje naše streljane biti vrlo brzo, a s tim kreće i streljački klub, očekujem da će se potrošnja streljiva značajno povećati. Mislim da će 750-ka za početak biti sasvim dovoljna, pogotovo s full opremom, casefeeder itd. Drugi razlog je to što kolega ima već dvije 650-ke pa možemo jedan drugom posuđivati radne ploče (toolheads) sa matricama i svime podešenim jer su ploče identične na oba modela. Kolega već ima .32 .38 i 9-tku, tako da ne moram kupovati sve novo za iste kalibre što bih morao kad bih uzeo npr. 1050. Za sada mi je bitnije da mogu puniti više različitih kalibara nego da punim desetka tisuća u jedan ili dva kalibra.
The truth is hate to those who hate the truth.
Za sad je Dillon top u klasi mašina za punjenje za civilnu upotrebu. Ima nekih pokušaja drugih proizvođača ali bez puno uspjeha
Lyman je napravio sličnu mašinu ali prema recenzijama i komentarima ima dosta problema . Lee i slične mašine neću uopće spominjati jer to je utjeha za ljude koji nemaju Dillona
pa se tješe da je i to super . Bolje je od ničega ali kad probaš Dillon vidiš razliku i vidiš da nije super .
To ti je ko sa starom babom tješiš se jer je tu i dobra je ali ova od 25 je bolja ,za neke stvari,novi model. Kao i jeftina nova puška od 4500kn i kao nova je pa je super,
neke stvari imaju cijenu i vrijede tih para.
750 ako uzimaš uzmi sa case feederom, bullet feeder je isto ok ali nije presudan ako nemaš auto drive.
Za prethodno pitanje 1050 nije na prodaju "as long as I can pull the trigger" jer sam ga platio oko 1000dm a sad kad pogledam cijene
još će pričekati prodaja dok zdravlje posluži,svake godine raste i mogla bi biti 3-4 puta veća uskoro.
Također i kvaliteta im je pala u odnosu na starije modele pa dok nije sila ne prodajem jer će mi biti žao.
A ako budu i rusi dolazili bolje da ju imam i s obzirom na nestašice municije u svijetu par kila baruta ,kapsli i zrna nije na odmet napraviti zalihu.
Lyman je napravio sličnu mašinu ali prema recenzijama i komentarima ima dosta problema . Lee i slične mašine neću uopće spominjati jer to je utjeha za ljude koji nemaju Dillona
pa se tješe da je i to super . Bolje je od ničega ali kad probaš Dillon vidiš razliku i vidiš da nije super .
To ti je ko sa starom babom tješiš se jer je tu i dobra je ali ova od 25 je bolja ,za neke stvari,novi model. Kao i jeftina nova puška od 4500kn i kao nova je pa je super,
neke stvari imaju cijenu i vrijede tih para.
750 ako uzimaš uzmi sa case feederom, bullet feeder je isto ok ali nije presudan ako nemaš auto drive.
Za prethodno pitanje 1050 nije na prodaju "as long as I can pull the trigger" jer sam ga platio oko 1000dm a sad kad pogledam cijene
još će pričekati prodaja dok zdravlje posluži,svake godine raste i mogla bi biti 3-4 puta veća uskoro.
Također i kvaliteta im je pala u odnosu na starije modele pa dok nije sila ne prodajem jer će mi biti žao.
A ako budu i rusi dolazili bolje da ju imam i s obzirom na nestašice municije u svijetu par kila baruta ,kapsli i zrna nije na odmet napraviti zalihu.