CHAT

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: CHAT

Post by damirdj75 » 10 Sep 2020, 22:14

Mirok wrote:Čak i prof Primorac kaže da od 25 evidentiranih kao korona,čak 19 vjerojatno nije korona.
To su rezultati najnovijih ispitivanja i revizije testiranja.
Mozda je tako ali i onda ima korone ,ljudi umiru. Uostalom sta se postize laganjem o koroni i tko će tu izvući korist ?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 10 Sep 2020, 22:26

Pitanje je koliko je ljudi umrlo od korone?
Umiru uglavnom jako stari ljudi i osobe sa komorbiditetom jer imaju oslabljen imunitet.
Tko bi mogao imati koristi?
Mnogi.......farmaceuti,političari,interesne skupine,uvoznički lobi....
Moje je mišljenje da za početak se ide na ograničavanje i ukidanje ljudskih prava,a prave ciljeve čemo vidjeti.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 10 Sep 2020, 22:30

Mirok wrote:Pitanje je koliko je ljudi umrlo od korone?
Umiru uglavnom jako stari ljudi i osobe sa komorbiditetom jer imaju oslabljen imunitet.
Tko bi mogao imati koristi?
Mnogi.......farmaceuti,političari,interesne skupine,uvoznički lobi....
Moje je mišljenje da za početak se ide na ograničavanje i ukidanje ljudskih prava,a prave ciljeve čemo vidjeti.
Zamisli samo da jedna Njemačka dozvoli da joj ekonomija potone zbog interesa neke farmaceutske tvrtke...neozbiljno pomalo
U stvari čovjeku je ljepše smisliti urotu i sve napraviti zanimljivijim nego sto u stvari jeste :D
Last edited by damirdj75 on 10 Sep 2020, 22:40, edited 1 time in total.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 10 Sep 2020, 22:39

U svojim opaskama prvenstveno se dotičem situacije u Hrvatskoj i mjerama kod nas.
Za mene je pravi primjer recimo Švedska!

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 10 Sep 2020, 22:41

Mirok wrote:U svojim opaskama prvenstveno se dotičem situacije u Hrvatskoj i mjerama kod nas.
Ok i ja sam rekao da su mjere možda pretjerane ali trenutno sve funkcionira relativno normalno

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 10 Sep 2020, 22:46

damirdj75 wrote:
Mirok wrote:U svojim opaskama prvenstveno se dotičem situacije u Hrvatskoj i mjerama kod nas.
Ok i ja sam rekao da su mjere možda pretjerane ali trenutno sve funkcionira relativno normalno
O tome ti govorim!
I funkcioniralo bi i bez maski,aplikacija,bez straha među ljudima,bez trovanja sa svim tim dezinficijensima.......

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 10 Sep 2020, 22:51

Mirok wrote:
damirdj75 wrote:
O tome ti govorim!
I funkcioniralo bi i bez maski,aplikacija,bez straha među ljudima,bez trovanja sa svim tim dezinficijensima.......
Dezinficijens nije obaveza,ako ne nosis maskicu najgore što ti se može dogoditi je da te neko upozori na to,sankcija nema
Jbg ja maskicu nosim i zbog sebe i zbog drugih

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 10 Sep 2020, 22:57

Ma ja naravno i tebi dajem za pravo da budeš zadovoljan situacijom.
Ali kako sam već rekao , meni tu smrdi ,jako smrdi......

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 10 Sep 2020, 23:04

damirdj75 wrote: Sto je točno laž ? Reakcija u prvom valu je možda pretjerana ali tada se nije znalo apsolutno ništa o samom virusu...Možda misliš da je naš vodeći epidemiolog Toni Cetinski :mrgreen:
Osnovni smisao ove farse je mentalna kontrola. Na tebe djeluje, a na mene i veliki broj ljudi ne. Kada lažljivi likovi kao Lauc i Đikić krenu raspredati u utjerivati strah, jasno ti je da su i oni svjesni da lažu i da im je sve teže ustrajati u svojim petljancijama i oksimoronskim izjavama.

Tihi72
Razvodnik
Razvodnik

Post by Tihi72 » 10 Sep 2020, 23:09

Mirok wrote:Ma ja naravno i tebi dajem za pravo da budeš zadovoljan situacijom.
Ali kako sam već rekao , meni tu smrdi ,jako smrdi......
Smrdi i meno, ali sam pdlucjo kako se moderno kaze biti ovca, jednostavno je tako lakse, nekako sam jps naivan i ne smatram se strucnjakom za sve i vjerujem da nekog klinca ima... Ježim se od mentaliteta koji nas obuzima, glavni smo kritičari glazbi, a dvije note neznamo napisati, bolji izbornici od dalića, a nismo trenirali ni limače 15.hnl, epidemiolozi, a neznamo jednostavni kemijski spoj objasniti... I tako dalje... E toga je mene strah, to je moja korona
Slučajni događaj stvar je nemara...

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 10 Sep 2020, 23:10

frulica wrote:
damirdj75 wrote: Sto je točno laž ? Reakcija u prvom valu je možda pretjerana ali tada se nije znalo apsolutno ništa o samom virusu...Možda misliš da je naš vodeći epidemiolog Toni Cetinski :mrgreen:
Osnovni smisao ove farse je mentalna kontrola. Na tebe djeluje, a na mene i veliki broj ljudi ne. Kada lažljivi likovi kao Lauc i Đikić krenu raspredati u utjerivati strah, jasno ti je da su i oni svjesni da lažu i da im je sve teže ustrajati u svojim petljancijama i oksimoronskim izjavama.
Slusam pazljivo,mentalna kontrola...krajnji cilj je ?

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 10 Sep 2020, 23:11

damirdj75 wrote:Dezinficijens nije obaveza,ako ne nosis maskicu najgore što ti se može dogoditi je da te neko upozori na to,sankcija nema
O čemu ti, kako nema sankcija? Probaj ući u javni prijevoz, ljekarnu, gruntovnicu...mup...o tome se i radi. Što se mene tiče ljudi slobodno mogu po čitav dan biti pod maskama, neka stave foliju na glavu briga me...ali nemojte to meni nametati.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 10 Sep 2020, 23:17

damirdj75 wrote: Slusam pazljivo,mentalna kontrola...krajnji cilj je ?
Da ne dovodiš u pitanje odluke vlastodržaca, da bezpogovorno i bez razmišljanja radiš ono što ti kažu, ma kako besmisleno izgledalo. Da živiš u strahu ako ne slušaš vlast ide ti lockdown i javno osuđivanje.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 10 Sep 2020, 23:18

frulica wrote:
damirdj75 wrote:Dezinficijens nije obaveza,ako ne nosis maskicu najgore što ti se može dogoditi je da te neko upozori na to,sankcija nema
O čemu ti, kako nema sankcija? Probaj ući u javni prijevoz, ljekarnu, gruntovnicu...mup...o tome se i radi. Što se mene tiče ljudi slobodno mogu po čitav dan biti pod maskama, neka stave foliju na glavu briga me...ali nemojte to meni nametati.
Vidiš to je stvar izbora ,možeš staviti masku i ući u ljekarnu ili ne ući
Recimo meni se ne sviđa da iza mene u redu stoji neko bez maskice.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 10 Sep 2020, 23:20

damirdj75 wrote:
frulica wrote:
Vidiš to je stvar izbora ,možeš staviti masku i ući u ljekarnu ili ne ući
To nije izbor,to je nametanje !

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 10 Sep 2020, 23:21

frulica wrote:
damirdj75 wrote: Slusam pazljivo,mentalna kontrola...krajnji cilj je ?
Da ne dovodiš u pitanje odluke vlastodržaca, da bezpogovorno i bez razmišljanja radiš ono što ti kažu, ma kako besmisleno izgledalo. Da živiš u strahu ako ne slušaš vlast ide ti lockdown i javno osuđivanje.
Znači tu vlast čini skupina ljudi koju si izabrao ti i ja i Mirok...Opet izbor ,drugi put glasaj za nekoga tko ne donosi besmislene odluke

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 10 Sep 2020, 23:22

Ja ne!

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 10 Sep 2020, 23:24

damirdj75 wrote: Vidiš to je stvar izbora ,možeš staviti masku i ući u ljekarnu ili ne ući
Ako je to tako kako ti kažeš, onda mi moramo izgraditi dva paralelna društva...ili ćemo se vratiti na inicijalnu premisu zašto građani trebaju imati oružje u posjedu. Jer od usmenog upozorenja za nošenje maske, do provođenja istog oružjem je mali korak.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 10 Sep 2020, 23:25

Mirok wrote:Ja ne!
Onda ćeš reći da ti neko nešto nameće :D Na ove izbore nisam ni ja izašao ,ali volja većine se mora poštivati :D

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 10 Sep 2020, 23:28

damirdj75 wrote: Znači tu vlast čini skupina ljudi koju si izabrao ti i ja i Mirok...Opet izbor ,drugi put glasaj za nekoga tko ne donosi besmislene odluke
Da ne idem previše u obrazlaganje. Trenutna vlast je nelegalno nametnuta, a nikako od naroda izabrana.

Post Reply