saiga mk 103 7.62x39
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Re: saiga mk 103 7.62x39
evo ovako pošto je moj šef krenuo u jedan biznis o kojem nemog baš puno pričat trenutno ali u sklopu biznisa ako sve dao bog zaživi bi kroz nekih 2 do 3 godine trebala niknut i streljana na mojim tu krajevima pa ce mo dogovorit neko okupljanje forumasa. samo da njemu projekt zaživi.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Imas sefa koji voli oruzje?
Supeeer!!!

Supeeer!!!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

jedan od razloga sto me je zaposlio je i bio sto je cuo da volim oruzje i imam ga 
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

opet napominjem ak to zaživi i uspije mu dao bog imamo di dogovarat druženja a i pojedunačno ko hoče m8slim da to od svima u okolici zg-a i nije strašno daleko oa ni tebi ar 15 fan mislim da nije predaleko
A valjda bi me popeljal bivši susjed preko brdadundoivica wrote:opet napominjem ak to zaživi i uspije mu dao bog imamo di dogovarat druženja a i pojedunačno ko hoče m8slim da to od svima u okolici zg-a i nije strašno daleko oa ni tebi ar 15 fan mislim da nije predaleko
Dundoivica,ja odradio ono,javi je li sjelo,uplata je preko mog labosa-zub. lab.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ma bi kak ne on je uvjek za dobru pucačinuAR15 fan wrote:A valjda bi me popeljal bivši susjed preko brdadundoivica wrote:opet napominjem ak to zaživi i uspije mu dao bog imamo di dogovarat druženja a i pojedunačno ko hoče m8slim da to od svima u okolici zg-a i nije strašno daleko oa ni tebi ar 15 fan mislim da nije predaleko
Očito to i nije neki puškar kada ne poznaje oružje ali dobro, bitno je popljuvat i biti pametan, a ne raspitat se zašto se to događa. Netko tko poznaje oružje trebao bi znati da se Saige zbog ruskih zakona namjerno proizvode sa stepenastim ležištem kako bi u slučaju kriminalnih događaja odmah znali da li se pucalo sa civilnim ili vojnim oružjem. Znači to nije kvar niti je loša puška nego je namjerno tako proizvedena u tvornici.AR15 fan wrote:Nisam kupio u Bojni, puškar jedan mi je rekao da je imao par komada iz Bojne s lošim head spaceom i nisu radile. Kako je riješeno ne znam.
Ja sa svojom nemam problema, jede kakvo god joj se streljivo stavi. Broj od puškara je na slici ukoliko se želiš detaljnije raspitati za te iz Bojne, gledao sam slike kod njega kada mi je polirao okidač, vrlo loš prizor kako trga i zacvikavaju čahure
Pitajte google. Sve zna.
Bio je loš head space na cijevima. To o čemu ti pričaš, odnosno po tvojoj teoriji bi bio nedostatak vodilice metka, što je točno da Saige za američko tržište nisu imale nego su mogle pouzdano funkcionirati samo sa originalnim Saiga spremnicima koji uz samu visinu kako su sjedali u ležište spremnika su još bili drukčiji po pitanju zuba koji je aktivirao utvrđivač spremnika. Da se vratim na ove Saige sa lošim head spaceom, gledao sam par slika kod puškara, svi primjerci su bili identični kao i moja sa vodilicom metka.
Nije to moja teorija nego je to tako. Ležište je napravljeno tako da se čahure deformiraju i to nije greška u proizvodnji. Znači kod Saigi je normalno da se čahure deformiranju. Naravno da se to može rješiti ali to nije greška.
Pod deformacijom čitaj rascvjetanu čahuru koju je zacvikalo da se izbijala van sa šipkom. Jel se možemo sad složit konačno da je bio loš head space? Imaš broj, zovi čovjeka i raspitaj se. 
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ok a zašto ljudima šteka i zaglavljuje oružije kupljeno u hr a u sloveniji ne?
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

mislim ak jedan čovjek kaže nešto lose ajd može biti svašta al kad više ljudi kaže isto e jebi ga moraš se zapitat
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Na osnovu cega to tvrdis?dundoivica wrote:ok a zašto ljudima šteka i zaglavljuje oružije kupljeno u hr a u sloveniji ne?
Samo zato sta nijedan Slovenac na ovom forumu nije jos napisao zalbu da je imao kvar?
Nemamo uvida sta se u Sloveniji desava.
Ja imam oruzja iz Slovenije i Hrvatske. I sve radi solidno. Ne mogu reci da nesto ne valja, samo zato jer je kupljenu tu ili tamo.
Inace moj razlog kupovine u Soveniji je bio samo i iskljucivo da nesto sta sam trazio nije bilo u HR, pa sam bio prinudjen traziti drugdje.
Turn better into best!
Bojna dobije oružje iz iste pošiljke kao i Rebec u Sloveniji, razlika ne postoji... tako da...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nije BOJNA kriva ako je puska bila neispravna tvornicki... u svakoj posiljci se moze zalomiti "limun" i tko zna gdje ce zavrsiti... u BOJNA mogu biti krivi jedino ako nisu bili usluzni, korektni i fer prema kupcu, ako su zavlacili i muljali...
dobrog i loseg trgovca (samo obicnog i odlicnog) ne razlikujemo prilikom kupovine necega, nego po tome na koji nacin pristupaju i rijesavaju problema ako isti nastane.
dobrog i loseg trgovca (samo obicnog i odlicnog) ne razlikujemo prilikom kupovine necega, nego po tome na koji nacin pristupaju i rijesavaju problema ako isti nastane.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ne bih se složio.Mike_Torello wrote:nije BOJNA kriva ako je puska bila neispravna tvornicki... u svakoj posiljci se moze zalomiti "limun" i tko zna gdje ce zavrsiti... u BOJNA mogu biti krivi jedino ako nisu bili usluzni, korektni i fer prema kupcu, ako su zavlacili i muljali...
Postoje trgovci(sada se govori i o još jednom poznatom) ,koji navodno uvoze oružje druge kategorije koje dobivaju jako povoljno i koje prodaju na našem tržištu.To oružje navodno nije prošlo kontrole kod proizvodnje i trgovci to rade svjesno,radi profita.