saiga mk 103 7.62x39

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: saiga mk 103 7.62x39

Post by jolly » 24 Sep 2020, 17:24

Jel se moze negdje naci neki pouzdani izvor informacija, o oruzju druge klase?
Sta je to?

Drugo, pitanje - mogu se nadovezati na jednu davnu temu, koje oruzje danas nije dobro?
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... e+ne+valja

Tu se nije spominjalo oruzje losije kvalitete za izvoz u Hrvatsku, ili za istocnu evropu, itd.

I konacno, jel ima neko neki primjer, tipa: Kupio sam pusku tipa A, koje ne valja zbog tog i tog, a ista takva puska tip A kad sam je kupio u Njemackoj, bila je bolja, preciznija, itd?

Poanta, onog sta zelim reci, nemamo ni indikacija za to, a kamoli neki solidni podatak da bi se to moglo tvrditi da se kod nas uvozi oruzje losije kvalitete.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 24 Sep 2020, 17:32

Naravno ja osobno ne bih mogao to tvrditi ,naročito jer je bila riječ o poznatom trgovcu.
Ovo što sam rekao je bio nekakav članak koji sam pročitao,ne sjećam se točno gdje.
Ne bih to ni zapamtio da nije bilo tih problema sa Bojnom,pa sam sve nekako povezao.
Nije li čudno da se ljudi na njih toliko žale?
I na kvalitetu oružja i na odnos prema kupcu?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Sep 2020, 17:39

Mirok wrote:Ne bih to ni zapamtio da nije bilo tih problema sa Bojnom,pa sam sve nekako povezao.
Citam sta se ovdje pise.
ALi osobno, nemam tamo negativnih iskustava.
Opcenito, ne mogu reci da imam negativnih iskustava ni u drugim ducanima u HR.

Moja osnovna zamljerka je da nemaju bolju ponudu.
Kad ne nadjem sta zelim u HR, orijentiram se na Sloveniju.

I, opet, ja sam speicifican ,i izbirljiv ponekad.
Ali ako je neko prosjecan lovac, trvrdim da se moze opremiti u Hrvatskoj sa bilo kojim renomiranim brendom proizvodjaca, ali bit ce zakinut u izboru kalibara. Ako je zadovoljan sa 30-06, moze naci pusku bilo koje tvornice. Govoreci za lov.

Za streljastvo, trazi se nesto drugo, i kod nas opcenito je ponuda losa.
Medjutim upravo u bojni, popunjavaju nedostatke ponude. cz75b 6 incha akah, sig p210 6 incha, sig p226 x-six, itd... ovoga nikad prije nije bilo na nasem trzistu.

Nedostaci naseg trzista, primjer: pronaci konkurentan match metak 22lr (na pr eley tenex)? Niko to kod nas u ni jednom ducanu nema.
Last edited by jolly on 24 Sep 2020, 18:02, edited 6 times in total.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Sep 2020, 17:51

jolly wrote:
Mirok wrote:Ne bih to ni zapamtio da nije bilo tih problema sa Bojnom,pa sam sve nekako povezao.
Citam sta se ovdje pise.
ALi osobno, nemam tamo negativnih iskustava.
u trgovini Bojna (Major&Major) u ZG sam kupovao samo streljivo i imam pozitivna iskustva, i jos od prije dok su bili samo Major... no to je mozda do trgovca koji je tamo radio i prije i poslije promjene vlasnika.

Prije bih bio tvrdio da ne postoje 2 klase proizvoda, dok se nismo uvjerili sa Nutellom i slicnim... prije bi bio tvrdio da koliko je tvornici isplatljivo imati dvije razlicite proizvodne linije, jednu za 1.klasa trziste a drugu za 2.klasa... al' onda kad razmislis, pa ima vise pogona za proizvodnju... a skuzili smo analizom da se i recepti razlikuju (kod nas nutella ima vise secera a kakao ima manji udjel). Odjeća koju opere teta u njemackoj i donese ovamo miriši 3x dulje u ormaru nego roba oprana kod nas sa identicnim deterdzentom kupljenim kod nas... sad ga jebi, jel' do tvrdoce vode ili kvalitete deterdzenta?

sumnjicav jesam, al' u ovom slucaju nema konkretnih dokaza za to.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Sep 2020, 17:54

Mike, bas sam bio u editiranju kad si stavio svoj post... :A25:
Turn better into best!

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 24 Sep 2020, 17:59

Mike_Torello wrote:nije BOJNA kriva ako je puska bila neispravna tvornicki... u svakoj posiljci se moze zalomiti "limun" i tko zna gdje ce zavrsiti... u BOJNA mogu biti krivi jedino ako nisu bili usluzni, korektni i fer prema kupcu, ako su zavlacili i muljali...

dobrog i loseg trgovca (samo obicnog i odlicnog) ne razlikujemo prilikom kupovine necega, nego po tome na koji nacin pristupaju i rijesavaju problema ako isti nastane.
kupovao sam više komada oružja u Slo i HR i nemam loših iskustava, ono u što sam siguran je kad oružje jednom uvezeš iz vana to je to, nikakve reklamacije, nikakva vraćanja, nikakve zamjene

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 24 Sep 2020, 18:05

jolly wrote:Jel se moze negdje naci neki pouzdani izvor informacija, o oruzju druge klase?
Sta je to?

Drugo, pitanje - mogu se nadovezati na jednu davnu temu, koje oruzje danas nije dobro?
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... e+ne+valja

Tu se nije spominjalo oruzje losije kvalitete za izvoz u Hrvatsku, ili za istocnu evropu, itd.

I konacno, jel ima neko neki primjer, tipa: Kupio sam pusku tipa A, koje ne valja zbog tog i tog, a ista takva puska tip A kad sam je kupio u Njemackoj, bila je bolja, preciznija, itd?

Poanta, onog sta zelim reci, nemamo ni indikacija za to, a kamoli neki solidni podatak da bi se to moglo tvrditi da se kod nas uvozi oruzje losije kvalitete.
naišao sam na prepisku jednog nezadovoljnog kupca Blasera R8 kojem Fanzoj nije uvažio reklamaciju.. naime čovjeku je (recimo!) korodirala cijev izvana... vidjela se promjena.. odgovor vlasnika Fanzoja je bio, po meni potpuno ispravan : "Gospodine, nitko vam nije rekao da ne trebate održavati pušku."

tako da generalno u te priče ne vjerujem.. ljudi traže isprike za vlastito ne znanje

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Sep 2020, 18:12

Ovo moze biti istina.
Ja ni ne znam koja je kvaliteta bruniranja mojeg oruzja.Nakon svakog islaska vani, prodjem izvana s masnom krpom. I sve je godinama ko novo. Ne dozvoljam da dodje do pojave korozije.
Turn better into best!

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 24 Sep 2020, 20:20

jolly wrote:Nedostaci naseg trzista, primjer: pronaci konkurentan match metak 22lr (na pr eley tenex)? Niko to kod nas u ni jednom ducanu nema.
Uskoro, od tenexa do lapue,... u svim streljačkim kalibrima,...najbolje cijene u RH, u firmi Sportcommerce (pri HSS-u).
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Sep 2020, 21:12

istra champion wrote:
jolly wrote:Nedostaci naseg trzista, primjer: pronaci konkurentan match metak 22lr (na pr eley tenex)? Niko to kod nas u ni jednom ducanu nema.
Uskoro, od tenexa do lapue,... u svim streljačkim kalibrima,...najbolje cijene u RH, u firmi Sportcommerce (pri HSS-u).
Istra, u Zagrebu ,Livadićeva ulica?
Last edited by istra champion on 24 Sep 2020, 22:06, edited 1 time in total.
Reason: Sportcommerce u ZG, Livadićeva 22

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Sep 2020, 21:30

istra champion wrote:
oh, bilo je i vrijeme :A02: ... nadam se da ce cijene biti pristupacne, do sad je valjda najbolje - "vrh" sto se kod nas moglo uzeti bio RWS Special Match? ili je bilo jos kakvih kvalitetnih alternativa?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 24 Sep 2020, 21:35

ja isto ne tvrdim ništa i nemam dokaze ali zbog mnogo drugih proizvoda na hrvatskom tržištu i pritužbi na bojnu se neusudim baš dat 5800 kn pa molit boga da sam dobro prošao neznam. i podvojen sam dok opet kad su bili major sustavi sam bio iznimno zadovoljan i kupovao futrole kod njih i njihova korisnička podrška i sveopči odnos prema kupcu je bio na zavidnom nivou e sad kolko sam skužio isti su ljudi ostali raditi tako da ipak dao bi im šancu al prvo sa malim stvarima pa onda ako je pozitivno i sa većim kupnjama.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Sep 2020, 21:39

Za streljaštvo ,to je to,nadajmo se da će ovo saživjeti.
Za lov je bilo i još ponešto,nadajmo se da će i za to biti više.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Sep 2020, 21:45

dundoivica wrote:ja isto ne tvrdim ništa i nemam dokaze ali zbog mnogo drugih proizvoda na hrvatskom tržištu i pritužbi na bojnu se neusudim baš dat 5800 kn pa molit boga da sam dobro prošao neznam. i podvojen sam dok opet kad su bili major sustavi sam bio iznimno zadovoljan i kupovao futrole kod njih i njihova korisnička podrška i sveopči odnos prema kupcu je bio na zavidnom nivou e sad kolko sam skužio isti su ljudi ostali raditi tako da ipak dao bi im šancu al prvo sa malim stvarima pa onda ako je pozitivno i sa većim kupnjama.
Ja ni njima ni drugima ne bih dao puni iznos.
Dogovorio bih nekakav rok,garanciju i ponudio kaparu cca 10% cijene,te nekakve uvjete za otkaz dogovora.
Naročito uz iskustva naših forumaša........???

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 25 Sep 2020, 01:52

dobra ideja sam ak bi pristali na tako nešta ili jednostavno ko i za auto plovni kad kupuješ pa ak imaš nekog frenda automehaničara pa ga povedeš tak i ovo da ti daju da odeš kod izabranog puškara na pregled oružja.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 25 Sep 2020, 10:02

Kada i ako kupiš novo oružje,imaš i garanciju!

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 27 Sep 2020, 12:36

Jedina trgovina koja kod nas prodaje poluautomate AK i AR je Bojna. A što ti znači garancija kad sam ja falšanu pušku reklamirao nakon sat i pol od kupnje pa sam drugu dobio nikada, 5 mjeseci se potezao da mi se vrate novci. Dvije Saige kao moja, kupljene u Bojni, loš headspace i opisani problemi, broj puškara imate, zovite, pitajte koga zanima. Jedna od te dvije Saige je kod nekoga od rukovodećih u ATJ Lučko, barem je bila, što je bilo kasnije kad se utvrdio problem, ne znam.

Za informacije o problemima Slovenaca ili pozitivnim iskustvima imate njihov Strelec forum pa se isto tako lako potraži malo.

SDM kao firma stvarno može biti limun jer je kontrola kvalitete ofrlj... Norinco CQ-A (ekvivalinet M4A1) je OK i vrlo tražena u Sloveniji, dok recimo SDM M4 Carbine ima i loših i dobrih primjeraka, prvenstveno oko ispadanja kundaka, rukohvat ima lufta, što je opet do tolerancija, montaže...

Ja sam kod njih kupio, kupiti ću opet, ne samo zbog uljudnosti nego zbog garancije koju znam da će ispoštovati ukoliko nešto bude.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 27 Sep 2020, 12:54

znam za tvoj slučaj i mene to najviše i brine a tviju sam htio kupiti jer mi je isplativije nego ići u sloveniju al jebi ga kad mi je taka situacija trenutno da nemog nažalost. i žao mi je ko osu sto sam i tebe isto zavlačio al et jebi ga neznam šta bi rekao.

a i dalje nemogu vjerovat da u sloveniji ljudi sa istim oružijem nemaju problema a tu kod nas da. nekužim i nekužim kak si jedna firma u hr to može dopustiti aj da drže asortimane nečega što moš kupit slobodno i bez ikakvih posebnih dozvola i da je to nesto sto ide ko ludo u hr. al ovo je ipak oružje i nešto što ljudi nekupuju svaki dan i nemog vjerovat da si dozvole tako sta. bar gledam kak bi ja da imam firmu pri zaprimanju pošiljke detaljno pregldo oružije ili ga dao pregledat jer po mom je to ipak jeftinije nego si okaljat reputaciju firme. a i da se potkrade problem učinio sve da kupcu ispravim pogrešku i zadržim mušteriju za ubuduće.

Post Reply