Crvena Zastava PAP M77 308 Winchester!
Re: Crvena Zastava PAP M77 308 Winchester!
Poluautomatom imaš najmanje pomicanje nišanske linije uzrokovane repetiranjem(odvija se automatski) i najbrže repetiranje,te nešto slabiji trzaj oružja.
I to je to!
To što je zakonska regulativa za lov 2+1 metak,to je već druga stvar.
I to je to!
Pa baš ta po meni glupa zakonska regulativa je najveći problem . Zamislite samo lov kad u x državi (a vidili smo svi na tv) love ili bolje reć bezuspješno pokušavaju stati na kraj divljim svinjama i iz helikoptera samo tuku . Pa na što bi to ličilo da stavlja magazin od 2 metka i gura jednog u cjev. Pa za takve stvari je poluautomat dušu dao i po meni trebalo je dozvolit 5 metaka .Mirok wrote:Poluautomatom imaš najmanje pomicanje nišanske linije uzrokovane repetiranjem(odvija se automatski) i najbrže repetiranje,te nešto slabiji trzaj oružja.
I to je to!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa za takvo sranje napravit ti ne treba poluautomat...sjekira wrote:sve je više slučajeva da mladi lovci sa PA pucaju za divljači koja se kreće pa ispadne da pucaju prema drugim lovcima... tako da..
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Kod nas možeš loviti ih helića samo ako si dobro povezan u MORH-u da te povezu 
A onda nije vażno ni sa čime tučeš,ni kakve spremnike imaš,pa ni ako si civil.......AR15 fan wrote:Kod nas možeš loviti ih helića samo ako si dobro povezan u MORH-u da te povezu
gledao sam al ovih kod nas na balkanskom trzistu ima najvise i cijene su im normalne a ne kao u bergare sabatia i ostlai,aa sto s eizgleda tice realno izgleda ko kalas veca verzija al to se da sredit kundakom,samo se dvoumim izmedzu kalibra aa i na kanalu dum dum darko kaze da noviji zastavini krabinu nemaju neki kvlitet nisu ko stari,(iskljucivo mi je zlja za poluatomatom jer sam svojim ocima gledao kako na covijeka ide ranjena divlja svinja a on je u medzuvremenu reptiro karabin karabin i jos mu se metak zaglavi,da nas drugih nije bilo u blizini ko zna sta bi s njim bilo,zato iskljucuvo poluatomat koliko god nekim lovcima to bilo ruzno i price kaod a ides u rat ne lov itd..)Onty wrote:Ako ćeš poluautomat za lov, i ako imaš koga u zemljama sjevernije, pogledaj Browning BAR u jednom od srednjih kalibara. Predlažem onaj stariji, s kućištem od čelika. Dobra rabljena će te koštati isto ko i taj veći kalaš, a po mojem uvjerenju imat ćeš znatno bolju pušku. Na koju je veoma lako staviti durbin. Jer, ruku na srce, montaža s durbinom na AK ne izgleda kao nešto baš jako elegantno.PUNISHER1987 wrote:Evo ovako planiram nabaviti navedenu pušku koja bi služila za pogonski lov, cijena nove je blizu 7000kn! Ima li tko kakvih iskustava s navedenim oružjem iako je vjerujem slična pasp m76 samo što se razlikuju u kalibru! E sad ono što me zanima je to gdje da nabavim plinsku kočnicu ili kompenzator trzaja? Zahvalan na pomoći!
https://images.gunsinternational.com/li ... 85DC39.JPG
I opet ću reći , lijepo je stvar ukusa.
Meni je i militari stil lijep.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ma i meni je military stil lijep, al' nekako mi ne pase u lov... isto kad sto mi u lov ne pase adidas trenirka i suskavac i univerzal tenisice...Mirok wrote:I opet ću reći , lijepo je stvar ukusa.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
ali nekako u zadnje vrijeme baš tako ispadneMike_Torello wrote:pa za takvo sranje napravit ti ne treba poluautomat...sjekira wrote:sve je više slučajeva da mladi lovci sa PA pucaju za divljači koja se kreće pa ispadne da pucaju prema drugim lovcima... tako da..
da se razumijemo, onome tko nije u stanju napraviti pogodak na cca 80m (lovački prosjek) ne treba ni dati pušku u ruke
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
To za sad moze samo biti neka eticka norma s kojom se apsolutno slazem.sjekira wrote:da se razumijemo, onome tko nije u stanju napraviti pogodak na cca 80m (lovački prosjek) ne treba ni dati pušku u ruke
Ali dok ne postoji zakonska odredba da se oruzje za lov MORA provjeriti prije pocetka sezone, ne postoji nacin da se ovo implementira.
Korak dalje, dok ne postoji zakonska odredba da lovacka drustva MORAJU imati mjesta predvidjena za gadjanje, na kojima bi se provjeravala preciznost karabina i vjestina lovca, ovo je apsoultino nesprovedivo.
Za sad je situacija:
Oruzje se prema vlastitoj savjesti pojedinog lovca MOZE provjeriti prije pocetka lovne sezone.
Lovacka drustva koja imaju loviste MOGU odrediti mjesto za vjezbe gadjanja.
I kod vecine drustva moj je dojam da se to sve skupa niti ne radi. Cast iznimkama.
Cesto sam u komercijalnom lovu kod nas, nikad me niko nije pitao da provjerimo pusku prije lova.
S druge strane, ako govorimo o profesionalzimu, dva put sam bio u Africi u lovu, i svaki put kod prvog izlaska na teren, obavezna je provjera upucanosti puske.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”