HS XDM 5.25 SS - Tražim magwell

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Vesof4
Pozornik
Pozornik

Re: HS XDM 5.25 SS - Tražim magwell

Post by Vesof4 » 02 Sep 2020, 11:30

Yes!!! Napokon! Pitanje magwela i spremnika rijeseno i radi se na realiziranju.. Hvala Mr. F!
Znaci ipak cu koristiti XDM za sta je, izmedju ostalog i stvoren - IPSC!
Za preciznost nikako nije, imao sam priliku procitati ovdje negdje na forumu..

https://ibb.co/TTPd9Tr
Attachments
DSC-0107.jpg

MMario
Civil
Civil

Post by MMario » 29 Sep 2020, 15:56

Ne znam tko je napisao da nije za preciznost.Nije kao Shadow 2 ili Q5,ali nijedan nije kao oni.Gledao sam čovjeka kako je na streljani sa XDM-om 5,25gađao cenera za cenerom,toliko dugo da je već postalo dosadno.Na 25m.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 29 Sep 2020, 19:06

MMario wrote:Ne znam tko je napisao da nije za preciznost.Nije kao Shadow 2 ili Q5,ali nijedan nije kao oni.Gledao sam čovjeka kako je na streljani sa XDM-om 5,25gađao cenera za cenerom,toliko dugo da je već postalo dosadno.Na 25m.
Interesantno! :A25:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Sep 2020, 19:34

nitko nije rekao da "nije za precizu", ali pored punih metalnih "klanfi", "tupperware" nije konkurentan, ako govorimo o prosjecno jednako vještim strijelcima... čeze su ipak u nekoj prednosti...

Ja bih volio da ja sa svojim XDM TB ne izlazim iz osmice :D ali koliko treniram dobro da sam i u meti :D
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Vesof4
Pozornik
Pozornik

Post by Vesof4 » 30 Sep 2020, 22:47

Netko je ovdje negdje u sasvim drugoj temi postavio pitanje da li da kupi XDM, i za sta bi ga mogao koristiti - na sta je dobio odgovor od iskusnijih ovdje da mu je taj XDM uglavnom solidan, ali za preciznost NIJE! Bez neke dublje analize ZASTO nije. Kao, kupi si Shadow 2 i to ti je to! Nesto u tom smislu.. Eto. Stoga sam se malo nasalio i ubacio sliku mete (25m, gadjanje jedom rukom bez naslona naravno, bas kao kad je preciznost u pitanju..)
Time ne mislim tvrditi kako je pomenuti pistolj fantazija bas za trening i takmicenje u preciznosti - jer objektivno i nije. Prelagan je za to, okidanje mu je tesko dovesti na nivo nekih drugih pistolja koji time JESU bolji za preciznost. I koji kostaju znatno, znatno vise. Onom slikom gore samo sam htio reci da nije nemoguce koristiti XDM i za to. Ako vec nemas para za nesto bolje..

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 Oct 2020, 14:46

Vesof4 wrote:Netko je ovdje negdje u sasvim drugoj temi postavio pitanje da li da kupi XDM, i za sta bi ga mogao koristiti - na sta je dobio odgovor od iskusnijih ovdje da mu je taj XDM uglavnom solidan, ali za preciznost NIJE! Bez neke dublje analize ZASTO nije. Kao, kupi si Shadow 2 i to ti je to! Nesto u tom smislu.. Eto. Stoga sam se malo nasalio i ubacio sliku mete (25m, gadjanje jedom rukom bez naslona naravno, bas kao kad je preciznost u pitanju..)
Time ne mislim tvrditi kako je pomenuti pistolj fantazija bas za trening i takmicenje u preciznosti - jer objektivno i nije. Prelagan je za to, okidanje mu je tesko dovesti na nivo nekih drugih pistolja koji time JESU bolji za preciznost. I koji kostaju znatno, znatno vise. Onom slikom gore samo sam htio reci da nije nemoguce koristiti XDM i za to. Ako vec nemas para za nesto bolje..
ja sam svojem okidanje dao olaksati u tvornici, jos su i neke oprugice izmjenjali, dobio sam trigger stop (moj TB nije dolazio s time) i trigger travel adjustment... jos mu nisam pronasao "sweet spot", sa tim postavkama, pre malo sam na streljani. No u svakom slucaju pistolj je sposobniji od mene :D

Inace svaka cast za rezultate :D ima ovdje u RH strijelaca koji takve rezultate ne rade ni sa Shadowom :D
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 02 Oct 2020, 17:56

Vesof4 wrote:Stoga sam se malo nasalio i ubacio sliku mete (25m, gadjanje jedom rukom bez naslona naravno, bas kao kad je preciznost u pitanju..
Vesof4 wrote:https://ibb.co/TTPd9Tr

Ovo je slika mete na koju je pucano jednom rukom s 25 metara?
Put your money where your mouth is.

Vesof4
Pozornik
Pozornik

Post by Vesof4 » 02 Oct 2020, 20:29

timmy75 wrote:
Vesof4 wrote:Stoga sam se malo nasalio i ubacio sliku mete (25m, gadjanje jedom rukom bez naslona naravno, bas kao kad je preciznost u pitanju..

Da, pa to sam i napisao.. Ne pucam ja to bas svaki put tako, ali bar tu negdje. Mada onda koristim drugi pistolj koji je dosta pogodniji bas za preciznost.

Inace, XDM bas nema okidanje za pohvalu, mada su ga reklamirali kao Competition ready out the box? Malo sutra. Prvo vaganje, 2,8 kg okidanje! Drugim rijecima, duplo teze nego sto je dozvoljeno za vecinu nacionalnih disciplina, 1360 grama.. Zbavio sam onaj extreme kit od Powder River Precision, izmijenjao skoro sve sto je doslo u paketu, okidanje sada oko 1400 grama, reset mnogo kraci. Razlika nebo i zemlja u odnosu na ono sto je doslo iz fabrike. Mada to nije ni blizu nekim drugim sistemima..

Vesof4
Pozornik
Pozornik

Post by Vesof4 » 02 Oct 2020, 20:39

Mike_Torello wrote:Inace svaka cast za rezultate :D ima ovdje u RH strijelaca koji takve rezultate ne rade ni sa Shadowom :D
Shadow 2 je sigurno sjajan pistolj, pogodan za sve i svasta, IPSC na primjer... Bas za preciznost CZ ima i boljih modela, mislim da su svi sa cijevi od 6 incha. Jedan od tih se zove Viper ako se ne varam. Cini mi se da ih ima kupiti ponekad u ducanu Bojna iz Rijeke. Osobno nemam i nisam imao nista od CZ, ali znam da ih neki momci iz vrha koriste..

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 03 Oct 2020, 06:27

Vesof4 wrote:
timmy75 wrote:

Da, pa to sam i napisao.. Ne pucam ja to bas svaki put tako, ali bar tu negdje. Mada onda koristim drugi pistolj koji je dosta pogodniji bas za preciznost.
Iskreno ti kažem platio bi da vidim ovakvo pucanje uživo. Na prvenstvu Hrvatske ove godine jedan jedini natjecatelj je imao 97 krugova u preciznom i to pobjednik. S obje ruke i puno, puno konkuretnijim pištoljem.
Put your money where your mouth is.

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 03 Oct 2020, 07:50

timmy75, kakav je to bio pistolj?
BUM BUM...

Vesof4
Pozornik
Pozornik

Post by Vesof4 » 03 Oct 2020, 09:04

timmy75 wrote:
Iskreno ti kažem platio bi da vidim ovakvo pucanje uživo. Na prvenstvu Hrvatske ove godine jedan jedini natjecatelj je imao 97 krugova u preciznom i to pobjednik. S obje ruke i puno, puno konkuretnijim pištoljem.
Eto ti sad.. Ja jos uvijek mislim da to nije nista bogzna sta. Treniram nekoliko puta sedmicno, raznim kalibrima, serije po 48, 49 pa i 50 poena padnu tu i tamo. Ovi bolji decki u klubu to bombaju na svakom treningu, rijetkost da im uleti neka 45 serija.. Cini mi se da se ovdje porede jabuke i kruske, izgleda da to nije ista disciplina?! Mislim, sve sto se puca je ipak neka preciznost, mada su razlike ogromne. Ovo o cemu ja govorim preciznost na 25 metara u tu i takvu metu, jefom rukom, pet metaka u seriji, vrijeme pet minuta! Pa onda 6, 7 ili 10 takvih serija, ovisno o rangu takmicenja. To mi zovemo preciznost.
Za razliku, recimo od necega sto zovemo Brzi vojni match gdje je udaljenost opet 25 metara, meta je znatno veca, puca se sa obje ruke. Cetiri serije po pet metaka vrijeme gadjanja 10 sekundi, pa onda 8 i na kraju 6 sekundi.. Oni sto su u vrhu, ne pucaju osmice ni u kojoj varijanti! Ja nisam taj, godine cine svoje..

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 03 Oct 2020, 09:50

@Vesof4: s kojim oružjem pucaš :?:
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Vesof4
Pozornik
Pozornik

Post by Vesof4 » 03 Oct 2020, 10:20

istra champion wrote:@Vesof4: s kojim oružjem pucaš :?:
Lijep pozdrav Champion! Najcesce to i nije neko pucanje, nego uglavnom proizvodnja praznih cahura. Sva sreca pa vise nemam nikakvih ambicija.. Steyr Evo 10, Benelli MP90sWC, pomenuti Springfield XDM, Pardini GT45 i S&W 27-2.. Za sada.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 03 Oct 2020, 16:14

Raznolika kolekcija :A25:
CUSTOM GUN MASTER

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 03 Oct 2020, 21:19

berbenn wrote:timmy75, kakav je to bio pistolj?
P240 u cal.38 spl.wc
CUSTOM GUN MASTER

Post Reply