pucnjava na Markovom trgu...
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: pucnjava na Markovom trgu...
Još jedna od stvari o kojoj se kod nas uopće ne izvještava,Bugari se bune protiv korupcije.
U Sofiji su građani izašli na ulice,demonstracije su masovne......nezamislivo za nas u Hrvatskoj!
U Sofiji su građani izašli na ulice,demonstracije su masovne......nezamislivo za nas u Hrvatskoj!
Nemoj miješati kruške i jabuke,nije uzeo pravdu nego kalašnjikov . Ako zakon nije isti za sve treba raditi na tome da bude ,ovo svakako nije dobar načinlex-lutor wrote:Ti kazes ZAKON JE ISTI ZA SVE !damirdj75 wrote:...Mislim da je ovo sigurna država i smeta me kada neki manijak naoruzan automatskom puškom pokuša da poljulja takvo mišeljenje.
Nema opravdanja,nema olakotne okolnosti, zakon je za mene ,za tebe za sve.
Poruka će biti ako ovaj iz Splita dobije 40 godina. Ako nalazimo opravdanje u ovakvim slučajevima ,sutra će pucati zbog parkinga ili maskica,reda u trgovini,loše kave u lokalnoj birtiji...
Zasto za promjenu ne bi 40 godina dobili SVI oni koji su znali sto ekipa radi i cime se bavi a nistu nista poduzeli da sprijece njih i njima slicne, da je ekipa bila iza brave ovaj ne bi uzeo pravdu u svoje ruke. Sto mislis da bi imalo pozitivniji ucinak na sigurniju i bolju buducnost ??
Pa možemo i tako svrstati. Nebitno je tko je pucao ali ugrozio je živote građana . Nadam se da su dobili dugogodišnje kazneAR15 fan wrote:Damire zakon je pisan za sve, ali nije isti za sve u ovoj zemlji. To gledamo na dnevnoj bazi na sve strane. 9.11. je bio vjersko motiviran teroristički čin. Ako ćemo svaki čin korištenja ilegalnog vatrenog oružja svrstavati u terorizam, onda su i oni Romi što su se puškarali po Markuševcu, pred više godina u Karlovcu isto bavili terorizmom po tome.
Tko to donosi odluke ? Koje su to odluke koje bi meni kao građaninu uskratile prava ?lex-lutor wrote:Na zalost ljudi su naivni i zato pusimo zadnjih par godina niz sranja ! Treba samo napraviti listu odluka u zadnjih 10g koje su donesene pod " izlikom" sprecavanja terorizma i pranja novca kojima su nestali PRIVATNI zivoti gradjana... Zapravo su sve odluke donesene sa ciljem nadzora kretanja, komunikacija i imovine SVIH gradjana bez obzira sto njih 99% nema blage sa terorizmom... Pravo pitanje je tko kontrolira ekipu koja kontrolira sve ostale ????
Ma koje dugogodišnje kazne, sud ni počeo još. Ako i je, nije se maklo dalje od mrtve točke.
https://www.24sata.hr/news/bezuk-ispali ... ata-722684
Snimka napada u linku članka. Znači policajac ima takvu sreću jer s te blizine da je pucao itko tko je prije pucao iz puške išta, sašio bi ga ko švicarski sir, što Bogu hvala nije bio slučaj ako ga je pogodio 4 puta. Jedno zrno u torzo i ne bi ga pokrpali.
Čisti pokušaj ubojstva, cijela politička strana priče je dobila zamah jer je stresao par metaka u zgradu nakon što je policajac pao. Ovo je moglo proći višestruko gore nego li je.
https://www.24sata.hr/news/bezuk-ispali ... ata-722684
Snimka napada u linku članka. Znači policajac ima takvu sreću jer s te blizine da je pucao itko tko je prije pucao iz puške išta, sašio bi ga ko švicarski sir, što Bogu hvala nije bio slučaj ako ga je pogodio 4 puta. Jedno zrno u torzo i ne bi ga pokrpali.
Čisti pokušaj ubojstva, cijela politička strana priče je dobila zamah jer je stresao par metaka u zgradu nakon što je policajac pao. Ovo je moglo proći višestruko gore nego li je.
E pazi,zakon nije isti za sve.Samo za odabrane,zna se ko moze zivjeti 20 godina od dilanja droge,a ko mora raditi za sicu.Zna se i ko ce biti uhapsen ako ukrade cokoladu u prodavaonici,a ko moze imati sinkopu nakon sto ubije covjeka ili vise njih.damirdj75 wrote: Mislim da je ovo sigurna država i smeta me kada neki manijak naoruzan automatskom puškom pokuša da poljulja takvo mišeljenje.
Poruka će biti ako ovaj iz Splita dobije 40 godina.
Poruka ce biti ako dileri,kamatari,lopovi i kriminalci u ovoj drzavi ,cija je aktivnost i dovela do spomenutog dogadjaja budu dobivali dozivotnu ili smrtnu kaznu,ali to nece biti,
damirdj75 wrote:AR15 fan wrote: Vojska ne može biti mjerilo napretka države ,po tome bi Sjeverna Koreja bila jako prosperitetna
Jaka vojska nazalost obicno jest i mjerilo i pokazatelj jake drzave,ako je sve u redu,ako se ne radi bas o diktaturi u kojoj ona sluzi da zastiti vladara.U Vojsku i razvoj oruzja i vojne tehnologije najvise ulaze Izrael,najbogatiji narod svijeta, i USA.
E pazi,zakon nije isti za sve.Samo za odabrane,zna se ko moze zivjeti 20 godina od dilanja droge,a ko mora raditi za sicu.Zna se i ko ce biti uhapsen ako ukrade cokoladu u prodavaonici,a ko moze imati sinkopu nakon sto ubije covjeka ili vise njih.Darko11 wrote:damirdj75 wrote: Mislim da je ovo sigurna država i smeta me kada neki manijak naoruzan automatskom puškom pokuša da poljulja takvo mišeljenje.
Poruka ce biti ako dileri,kamatari,lopovi i kriminalci u ovoj drzavi ,cija je aktivnost i dovela do spomenutog dogadjaja budu dobivali dozivotnu ili smrtnu kaznu,ali to nece biti,
Ds li neko živi od dilanja nije nešto čime se previše zamaram ,znam da svoju plaću moram zaraditi i da sam od ponedjeljka do petka na poslu a često i za vikend nemam neki mir
Za čokoladu treba biti kazna,nema sitne ribe po meni. Od sitne postanu krupne
Što se tiče ovog u Splitu,uvjeren sam da ovaj ubojica nije ništa bolji od ubijenih.
Ako se ne krećeš i nemaš posla u tim krugovima onda nemaš ni problema sa njima . Svako ima izbor .
Stvarati heroja od nekog nestabilnog narkomana nije dobro. Država i sustav nisu mu sugerirali da posluje sa dilerima,kamatarima ,kriminalcima
Jesi li ti prirodno glup ili te netko placa da ispipavas puls i bacas udice ovdje kako bi se netko zakacio sa "razmisljanjima " poput onog lika od 63g koje je na glas rekao ono sto misli ???damirdj75 wrote:...Tko to donosi odluke ? Koje su to odluke koje bi meni kao građaninu uskratile prava ?...
Nemoguće je Nemoguće
Možda bi bilo dobro da malo poradiš na pristojnosti. Nemaš osjećaj da si napuhan i bezobrazan ali iz moje perspektive sI upravo takav . Ne bih se dalje spuštao na tvoj nivolex-lutor wrote:Jesi li ti prirodno glup ili te netko placa da ispipavas puls i bacas udice ovdje kako bi se netko zakacio sa "razmisljanjima " poput onog lika od 63g koje je na glas rekao ono sto misli ???damirdj75 wrote:...Tko to donosi odluke ? Koje su to odluke koje bi meni kao građaninu uskratile prava ?...
Ja mu pokusavam objasnit da je NAJVECI i glavni problem,sto ti likovi imaju 20 pucnjava iza sebe i jos uvjek su bili na slobodi,ocito imaju neku amnestiju,ocita sprega drzave i mafije,mafija jest drzava.... itd,medjutim on se time ne zamara.Ok ,zasto bi mene zamaralo sto je Zavladav ubio par dilera?Radim svoj posao.Nisam ni diler ni kamatar?Da nisu trazili ljeba bez motike i petljali se sa Zavladavom, danas nebi sa Lovrinca odozdo gledali travu.Mirok wrote:Problem je država koja se ne obračunava sa dilerima,kamatarima,kriminalcima....
A to je kod nas slučaj.
Tebi inače pada na pamet da napišeš što je drugi napisao ili barem da misliš istoMirok wrote:I samome mi je palo na pamet nešto kako je Lex napisao.
O kakvom ti heroju pričaš? Nitko ga od nas ovdje ne diže u heroje. Samo zagovaram razuman pristup i oprez pri izražavanju jer su vremena loša kakva jesu, odmah se potežu riječi atentat na premijera zemlja, terorizam a to ne sluti na dobro.damirdj75 wrote:E pazi,zakon nije isti za sve.Samo za odabrane,zna se ko moze zivjeti 20 godina od dilanja droge,a ko mora raditi za sicu.Zna se i ko ce biti uhapsen ako ukrade cokoladu u prodavaonici,a ko moze imati sinkopu nakon sto ubije covjeka ili vise njih.Darko11 wrote:damirdj75 wrote: Mislim da je ovo sigurna država i smeta me kada neki manijak naoruzan automatskom puškom pokuša da poljulja takvo mišeljenje.
Poruka ce biti ako dileri,kamatari,lopovi i kriminalci u ovoj drzavi ,cija je aktivnost i dovela do spomenutog dogadjaja budu dobivali dozivotnu ili smrtnu kaznu,ali to nece biti,jer imaju i policiju i vlast,svaki konobar zna ko su,sto su, i sto rade takvi u svakom gradu,i nista,nema kazne osim za poneku sitnu ribu,zrtvenog janjca koji nije upao u mafijasku masinu koji bude karneval i dokaz da nasa vlast se bori protiv kriminala..Pola vlasti od zakonodavne do izvrsne bi izgubili jer bi bili u zatvoru,a ti isti dripci da meni ili mojoj obitelji prijete zivotom, pobrinuo bi se da ih sto prije smjestim ispod mramorne ploce,jer od policije mozes ocekivati cak i njihove suradnike,vecinom,nemojmo se lagiti da nije tako.
Ds li neko živi od dilanja nije nešto čime se previše zamaram ,znam da svoju plaću moram zaraditi i da sam od ponedjeljka do petka na poslu a često i za vikend nemam neki mir![]()
Za čokoladu treba biti kazna,nema sitne ribe po meni. Od sitne postanu krupne![]()
Što se tiče ovog u Splitu,uvjeren sam da ovaj ubojica nije ništa bolji od ubijenih.
Ako se ne krećeš i nemaš posla u tim krugovima onda nemaš ni problema sa njima . Svako ima izbor .
Stvarati heroja od nekog nestabilnog narkomana nije dobro. Država i sustav nisu mu sugerirali da posluje sa dilerima,kamatarima ,kriminalcima
Nema potrebe za ovakvim tonom i pisanjem.lex-lutor wrote:Jesi li ti prirodno glup ili te netko placa da ispipavas puls i bacas udice ovdje kako bi se netko zakacio sa "razmisljanjima " poput onog lika od 63g koje je na glas rekao ono sto misli ???damirdj75 wrote:...Tko to donosi odluke ? Koje su to odluke koje bi meni kao građaninu uskratile prava ?...
Može isto tako i bez žestokih reakcija.damirdj75 wrote:Možda bi bilo dobro da malo poradiš na pristojnosti. Nemaš osjećaj da si napuhan i bezobrazan ali iz moje perspektive sI upravo takav . Ne bih se dalje spuštao na tvoj nivolex-lutor wrote:Jesi li ti prirodno glup ili te netko placa da ispipavas puls i bacas udice ovdje kako bi se netko zakacio sa "razmisljanjima " poput onog lika od 63g koje je na glas rekao ono sto misli ???damirdj75 wrote:...Tko to donosi odluke ? Koje su to odluke koje bi meni kao građaninu uskratile prava ?...
XY puta se ne složi netko sa mnom ili ja s njim pa se ne potežem za ovakav vid rasprave. Malo nas je, okolo na okolo se događaju problemi i sr*nja koja mogu direktno imati posljedicu za nas sve. Trebamo se držati zajedno, a ne jedni protiv drugih.
Na moj nivo se ne mozes supusiti jer je to nivo IZNAD, znaci moras se dignuti za pocetak !damirdj75 wrote:...Možda bi bilo dobro da malo poradiš na pristojnosti. Nemaš osjećaj da si napuhan i bezobrazan ali iz moje perspektive sI upravo takav . Ne bih se dalje spuštao na tvoj nivo
Ako se pitas kako, zasto ili raci cega odmah cu ti reci da nas sustav jedino takav pristp razumije, nisam ni napuhan ni bezobrazan, pravi izraz bi bio PRILOAGODJEN posto su sve one kulturne i normalne otjerali divlji i podobni.. Ne volim gubiti vrijeme nego kazem sto mislim i zasto to mislim !
Mozda si super lik, no ovdje ima previse provokatora na platnoj listi rezima koji samo provociraju i analiziraju tko sto pise a onda na dnu papira moraju napisiti i sto misle da netko drugi misli !?!?!
NHF, sorry ali tvoji postovi vode u tom pravcu, za razmisljanja nisam siguran , dovoljno posteno sa moje straene ?
Nemoguće je Nemoguće
Sam protiv svih,sviđa mi se omjerMirok wrote:Koliko vidim da svi razmišljamo slično,samo ti različito od svih.
Podsjeća me to na onaj vic,kada jedan vozi u kontra smjeru.
Ne bih se složio sa tobom , mislim da ste samo glasniji
Prvi dio posta neću komentirati ,kod mene to dođe nešto kao pružena ruka ,obzirom što znam napisatilex-lutor wrote:Na moj nivo se ne mozes supusiti jer je to nivo IZNAD, znaci moras se dignuti za pocetak !damirdj75 wrote:...Možda bi bilo dobro da malo poradiš na pristojnosti. Nemaš osjećaj da si napuhan i bezobrazan ali iz moje perspektive sI upravo takav . Ne bih se dalje spuštao na tvoj nivo
Ako se pitas kako, zasto ili raci cega odmah cu ti reci da nas sustav jedino takav pristp razumije, nisam ni napuhan ni bezobrazan, pravi izraz bi bio PRILOAGODJEN posto su sve one kulturne i normalne otjerali divlji i podobni.. Ne volim gubiti vrijeme nego kazem sto mislim i zasto to mislim !
Mozda si super lik, no ovdje ima previse provokatora na platnoj listi rezima koji samo provociraju i analiziraju tko sto pise a onda na dnu papira moraju napisiti i sto misle da netko drugi misli !?!?!
NHF, sorry ali tvoji postovi vode u tom pravcu, za razmisljanja nisam siguran , dovoljno posteno sa moje straene ?
Nisam podoban niti divlji ,savršeno razumijem. Analiziram i znam podbosti ali to radim zbog sebe,ne za nekoga i nikako u lošoj namjeri. Moja pitanje se uvijek vrte oko toga što bi bio cilj uskraćivanja sloboda i tko to radi. Odgovor "oni " me ne zadovoljava .
Sad pogledaj svoje zadnje dvije rečenice i iskreno reci da se ne mogu primjeniti i na tebe
[/quote]
Može isto tako i bez žestokih reakcija.
XY puta se ne složi netko sa mnom ili ja s njim pa se ne potežem za ovakav vid rasprave. Malo nas je, okolo na okolo se događaju problemi i sr*nja koja mogu direktno imati posljedicu za nas sve. Trebamo se držati zajedno, a ne jedni protiv drugih.[/quote]
Ar ,evo suzdržan sam i blag
Sad ću napisati nešto nepopularno ,ali slažem se sa tobom 
Može isto tako i bez žestokih reakcija.
XY puta se ne složi netko sa mnom ili ja s njim pa se ne potežem za ovakav vid rasprave. Malo nas je, okolo na okolo se događaju problemi i sr*nja koja mogu direktno imati posljedicu za nas sve. Trebamo se držati zajedno, a ne jedni protiv drugih.[/quote]
Ar ,evo suzdržan sam i blag