Glock sigurnosni sustvi
Glock sigurnosni sustvi
Ovo sam našao na više domačih web stranica i čak i u domačoj literaturi.
"-Prva kočnica je predotponac koji poput jezičca izviruje iz otponca i onemogućuje okidanje dok se ne izvrši pritisak na njega
-Druga je već standardna pasivna blokada udarne igle koja onemogućuje okidanje dok otponac nije povučen do kraja
-Treća je tzv. padajuća kočnica koja se nalazi unutar mehanizma za okidanje i onemogućuje aktiviranje udarača u slučaju pada pištolja"
To je opis sigurnosnih sustva na Glocku.
Ja nikako da shvatim što je to "padajuča kočnica", gdje se nalazi i čemu uopče služi (osobito s obzirom na blokadu udarne igle)?
Napomijem da sam i pomno pregledao mehanizam Glocka i osim razdvajača paljbe koji se ponekad spominje kao sig. sustav, nema nikakve PADAJUČE KOČNICE.
"-Prva kočnica je predotponac koji poput jezičca izviruje iz otponca i onemogućuje okidanje dok se ne izvrši pritisak na njega
-Druga je već standardna pasivna blokada udarne igle koja onemogućuje okidanje dok otponac nije povučen do kraja
-Treća je tzv. padajuća kočnica koja se nalazi unutar mehanizma za okidanje i onemogućuje aktiviranje udarača u slučaju pada pištolja"
To je opis sigurnosnih sustva na Glocku.
Ja nikako da shvatim što je to "padajuča kočnica", gdje se nalazi i čemu uopče služi (osobito s obzirom na blokadu udarne igle)?
Napomijem da sam i pomno pregledao mehanizam Glocka i osim razdvajača paljbe koji se ponekad spominje kao sig. sustav, nema nikakve PADAJUČE KOČNICE.
Re: Glock sigurnosni sustvi
Hvala, skužio sam. Stvar je u naslanjanju prenosne poluge okidača dok je zapet. Samo i dalje mislim da je to na neki način suvišno s obzirom na blokadu udarne igle. Ali s obzirom koliko je ustvari jednostavno, od viška glava ne boli. 
I evo uči se dok si živ.
I evo uči se dok si živ.
- BojnikPerGall
- Desetnik

A što recimo da se pasivna blokada slomi?
Ili ju naprosto netko zaboravi staviti nazad nakon što ju je izvadio (vidio sam par slučajeva na kojima se upravo to i dogodilo a još više namjerno izvađenih pasivnih blokada!)
Btw. u IPSC-u u STANDARDU ti je to sasvim normalna radnja...
ZA vojno-policijsku i savakodnevnu uporabu Glock je skoro pa napravio savršen pištolj!
Ili ju naprosto netko zaboravi staviti nazad nakon što ju je izvadio (vidio sam par slučajeva na kojima se upravo to i dogodilo a još više namjerno izvađenih pasivnih blokada!)
Btw. u IPSC-u u STANDARDU ti je to sasvim normalna radnja...
ZA vojno-policijsku i savakodnevnu uporabu Glock je skoro pa napravio savršen pištolj!
Zbog takvih stvari ne preferiram baš IPSC.BojnikPerGall wrote:Btw. u IPSC-u u STANDARDU ti je to sasvim normalna radnja...
Skoro...ZA vojno-policijsku i savakodnevnu uporabu Glock je skoro pa napravio savršen pištolj!
- BojnikPerGall
- Desetnik

Probaj, upoznaj i tada donesi zaključak... Slobodno, sredim ti da nam budeš gost. Streljivo nije problem pa probaj.Zbog takvih stvari ne preferiram baš IPSC.
Ako ti se STANDARD ne sviđa pucaj PRODUCTION tamo nema nikakvih dotjerivanja.
Inače, ja osobno preferiram PRODUCTION i STANDARD a sve ostalo je "space race guns" no donosi puno radosti onima koji pucaju pa tko voli nek izvoli... OPEN strijelci obožavaju upravo to što im pruža to oružje iako je to daleko od praktičnosti. Samo bez podcjenjivanja i oni su odlični strijelci. Mi se šalimo pa kažemo da je OPEN za matorce ali bogami i ti "matorci" pucaju kao ludi...
Sad cu otvoriti novu temu pa ako te zanima pogledaj malo OPEN likove...
Bio član Double Alpha prije par godina, napusto sam uglavnom zbog tadašnjeg problama sa usklađivanjem vremena treninga. Subote mi nisu nikako pasale.
Bez brige, nisam odustao, samo sam prešao na rekreativno, ali u svakom slučaju sada su mi se posložile kockice i polako se vračam, pa tako vjerujem da se uskoro i vidimo na nekom gađanju. 
- BojnikPerGall
- Desetnik

Welcome!omega wrote:Bez brige, nisam odustao, samo sam prešao na rekreativno, ali u svakom slučaju sada su mi se posložile kockice i polako se vračam, pa tako vjerujem da se uskoro i vidimo na nekom gađanju.
pozdrav Omega....omega wrote:Bez brige, nisam odustao, samo sam prešao na rekreativno, ali u svakom slučaju sada su mi se posložile kockice i polako se vračam, pa tako vjerujem da se uskoro i vidimo na nekom gađanju.
nitko ne kaže da moraš ponovno u Double Alphu
svako tko voli oružje, sigurno rukovanje i dobru zabavu je dobrodošao, ponovno....
vidimo se....
D-V-C
M R K I
M R K I