Walther P38 oznake

Moderator: BOXI

amisa
Pozornik
Pozornik

Walther P38 oznake

Post by amisa » 09 Nov 2020, 19:51

Što kada se oznake na pištolju Walther P38 ne podudaraju? Svugdje su drugačije. Ima li to veze što je bio vraćen nazad u tvornicu na servis jer je na pištolju oznaka da je bio na servisu? U posjedu je od WWII i koliko mi je poznato takav je naslijeđen
Prema serijskom broju radi se o Spreewerk code CYQ 5. mjesec 1943.
I ostale oznake pripadaju tvornici Spreewerk ali u 8. i 10. mjesecu 1943.

amisa
Pozornik
Pozornik

Re: Walther P38 oznake

Post by amisa » 09 Nov 2020, 20:19

Tablica proizvodnje P38 za period 1939-1945 godina uključujući tvornice Walther, Mauser i Spreewerk
Attachments
P38 Production Dates.pdf
(30.64 KiB) Downloaded 31 times

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 09 Nov 2020, 22:00

amisa wrote:Što kada se oznake na pištolju Walther P38 ne podudaraju? Svugdje su drugačije. Ima li to veze što je bio vraćen nazad u tvornicu na servis jer je na pištolju oznaka da je bio na servisu? U posjedu je od WWII i koliko mi je poznato takav je naslijeđen
To bi mogao biti razlog što je vraćen u tvornicu.
Predpostavljam da je pištolj legalan ,registriran,u čemu je problem?

amisa
Pozornik
Pozornik

Post by amisa » 09 Nov 2020, 22:11

Mirok wrote:
amisa wrote:Što kada se oznake na pištolju Walther P38 ne podudaraju? Svugdje su drugačije. Ima li to veze što je bio vraćen nazad u tvornicu na servis jer je na pištolju oznaka da je bio na servisu? U posjedu je od WWII i koliko mi je poznato takav je naslijeđen
To bi mogao biti razlog što je vraćen u tvornicu.
Predpostavljam da je pištolj legalan ,registriran,u čemu je problem?
Legalan i regan.

Pitanje se odnosi s obzirom na vrijednost. Često se napominje da se oznake podudaraju. U mom slučaju izgleda kao da je sastavljen iz tri različita a nitko nije dirao po njemu.
Nije na prodaju jer se radi o porodičnom komadu, nasljedstvu, koji je već neko vrijeme na meni, već čisto da vidim da li mu to smanjuje vrijednost

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 09 Nov 2020, 22:19

Vidiš,kako tko gleda na to?
Mislim da bi trebalo biti sve ok jer papiri su čisti,a imaš i ispravan slijed radova koji objašnjava sve.
E sada,prava vrijednost.......teško je reći......možda zna neki naš kolega kolekcionar?

amisa
Pozornik
Pozornik

Post by amisa » 09 Nov 2020, 22:26

Mirok wrote:Vidiš,kako tko gleda na to?
Mislim da bi trebalo biti sve ok jer papiri su čisti,a imaš i ispravan slijed radova koji objašnjava sve.
E sada,prava vrijednost.......teško je reći......možda zna neki naš kolega kolekcionar?
Sama vrijednost izražena u nekakvim novčanicama mi nije bitna. Samo me interesira da li takva pojava umanjuje njegovu vrijednost. Iza mene P38 ostaje mojoj djeci zajedno s pričom. Za sada je 100% funkcionalan, nadživio je dva rata i romantičan je komad željeza

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 09 Nov 2020, 23:06

Vidi se da TEBI vrijedi!
Vidi se i tvoje poštovanje i ljubav prema oružju , drugo i nije važno! :A25:
Nemoj onako......komad željeza ;)

ruger357
Razvodnik
Razvodnik

Post by ruger357 » 09 Nov 2020, 23:12

Da,ako nije nummergleich, ako se brojevi ne podudaraju kolekcionarska vrijednost je osjetno manja.. a još je gore ako je naknadno bruniran, nema sve dijelove iz perioda, drvene korice i takve stvari.. realno 100-200 eura jer spreewerke su kod nas česti..toliko sam ih ja plaćao,i manje..jasno uspomene su neprocjenjive pa pošto ga nećeš prodavati sasvim svejedno, bitno da radi!

amisa
Pozornik
Pozornik

Post by amisa » 09 Nov 2020, 23:28

Mirok wrote:Vidi se da TEBI vrijedi!

Ma to je iz „milja“.
On je jedini „komad željeza“ uz današnju "plastiku" s kojom dijeli ormar. :A25:

amisa
Pozornik
Pozornik

Post by amisa » 09 Nov 2020, 23:45

ruger357 wrote:Da,ako nije nummergleich, ako se brojevi ne podudaraju kolekcionarska vrijednost je osjetno manja.. a još je gore ako je naknadno bruniran, nema sve dijelove iz perioda, drvene korice i takve stvari.. realno 100-200 eura jer spreewerke su kod nas česti..toliko sam ih ja plaćao,i manje..jasno uspomene su neprocjenjive pa pošto ga nećeš prodavati sasvim svejedno, bitno da radi!

To što se brojevi ne podudaraju posljedica je servisa 1943. i zbog toga ima odgovarajuću utisnutu oznaku. Znači zaključno - neovisno o oznaci da se radilo o popravku u tvornici kolekcionarska vrijednost je manja.

Inače je original zadivljujuća brunura, vidno šarmantno patiniran upotrebom i protokom vremena i sve je na njemu ostalo original.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 09 Nov 2020, 23:49

amisa wrote:
Mirok wrote:Vidi se da TEBI vrijedi!

Ma to je iz „milja“.
On je jedini „komad željeza“ uz današnju "plastiku" s kojom dijeli ormar. :A25:
Ma znam,kužim!
Samo ti čuvaj taj...komad,neka njega kod tebe i u obitelji!
Znati će i nasljednici cijeniti i biti će i oni ispravni ljubitelji i znalci oružja!
Tržišna cijena......NEBITNO! :A27:

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 17 Jan 2021, 16:18

Kakva je to oznaka servisa???
Ako se brojevi ne podudaraju ocito je da je složen iz više komada, slike govore više od texta.

I kakve su to oznake iz kojih je vidljivo koliko su stare? Priča nikako ne štima. Slike jedino na temelju slika ces dobiti valjani odgovor u protivnom zvuči kao neki krpež iz raznih djelova. Nijemci nisu bili tako neozbiljni!!

amisa
Pozornik
Pozornik

Post by amisa » 18 Jan 2021, 10:51

Berto wrote:

Ako se brojevi ne podudaraju ocito je da je složen iz više komada, slike govore više od texta.

I kakve su to oznake iz kojih je vidljivo koliko su stare? Priča nikako ne štima. Slike jedino na temelju slika ces dobiti valjani odgovor u protivnom zvuči kao neki krpež iz raznih djelova. Nijemci nisu bili tako neozbiljni!!

Taj „krpež“ je u posjedu porodice od vremena kako ih "Berto" naziva „ozbiljnih Nijemaca“, taj „krpež“ prošao je dva rata, prošao padanja na zemlju, u vodu, u snijeg, nekoliko zakopavanja u zemlju. Taj „krpež“ nije krasio police kolekcionara da bi se dičio svojom besprijekornom nevinošću već je uvijek bio u svojoj funkciji – kada je trebalo iz njega se pucalo. Taj „krpež“ je sad romantična uspomena i dijeli mjesto u ormaru s današnjim „plastičnim“ klincima.

Inače gravurom oznake „*“ asterisk su Spreewerk označavali da je pištolj odbijen inspekcijom ili da je vraćen na popravak na servis, da je problem ispravljen i pušten u rad.

Ja se nadam da će moja djeca poslije mene taj „krpež“ nastaviti održavati u životu i funkciji.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 18 Jan 2021, 12:58

Ispričavam se ako ste se našli uvrijeđeni, nije mi bila namjera, uspomena je uspomena ali isto tako postoje činjenice, taj asteriks je označavao dio pištolja koji je bio neispravan i koji je bio popravljen, to se radilo u tvornici i pištolj je napustio tvornicu sa svim istim brojevima i sa tim asterixom na dijelu koji je popravljan, i asterix nije graviran nego je udaren.
Postavili ste pitanje i onda sami odgovarate na pitanja i dajete zaključke, ukoliko ima tri serijska broja na sebi nije takav izašao iz tvornice niti iz remonta, kažete da je u originalnom stanju ali isto tako da je zakapan 2 puta.
Stavite slike cisto me zanima originalni P38 sa 3 različita broja na sebi.

Uspomene i želje su jedno a stvarnost nešto drugo.

Lijepo je što držite do uspomene ali pitali ste za mišljenje tu na forumu i dobili ste odgovor.

Stavite slike da vidimo kako izgleda, slike govore više od rijeci.

amisa wrote:
Berto wrote:

Taj „krpež“ je u posjedu porodice od vremena kako ih "Berto" naziva „ozbiljnih Nijemaca“, taj „krpež“ prošao je dva rata, prošao padanja na zemlju, u vodu, u snijeg, nekoliko zakopavanja u zemlju. Taj „krpež“ nije krasio police kolekcionara da bi se dičio svojom besprijekornom nevinošću već je uvijek bio u svojoj funkciji – kada je trebalo iz njega se pucalo. Taj „krpež“ je sad romantična uspomena i dijeli mjesto u ormaru s današnjim „plastičnim“ klincima.

Inače gravurom oznake „*“ asterisk su Spreewerk označavali da je pištolj odbijen inspekcijom ili da je vraćen na popravak na servis, da je problem ispravljen i pušten u rad.

Ja se nadam da će moja djeca poslije mene taj „krpež“ nastaviti održavati u životu i funkciji.

amisa
Pozornik
Pozornik

Post by amisa » 18 Jan 2021, 13:36

Slike
Attachments
IMG_3555.jpg
IMG_3589.jpg
IMG_3597.jpg

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 18 Jan 2021, 13:50

amisa wrote:Slike
Pištolj je kompletno uređivan, bruniran nanovo i obrušen, vjerovatno zbog zakapanja nije bio u dobrom stanju, složen je iz najmanje 2 komada, a možda i iz 3 ako cijev ima drugi broj, iz tvornice nije nikako izašao takav složen iz više komada, a fale mu i oznake kontrolora na desnoj strani navlake orao 88 koje su obrušene kod uređivanja . U tvornici rezervni djelovi su bili lako dostupni i na novu navlaku ili cijev lupani su isti brojevi a ovdje su brojevi od sasvim drugog pištolja. Asterix je bila samo oznaka da se nešto radilo na njemu.

Uspomena je jedno a stanje sasvim nešto drugo. Cuvajte kao uspomenu i to je to.

amisa
Pozornik
Pozornik

Post by amisa » 18 Jan 2021, 14:25

PIštolj nije naknadno bruniran niti obrušen. Na njemu se vidi svaki zarez, svaki udarac, svaka ogrebotina. Evo na ovoj slici nauljen i na bijelom papiru zbog kontrasta

Slikano s mobitelom
Attachments
IMG_20201115_171931.jpg

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 18 Jan 2021, 14:46

amisa wrote:PIštolj nije naknadno bruniran niti obrušen. Na njemu se vidi svaki zarez, svaki udarac, svaka ogrebotina. Evo na ovoj slici nauljen i na bijelom papiru zbog kontrasta

Slikano s mobitelom
Dobili ste odgovor, sa nikakvom slikom se moje mišljenje neće promijeniti niti stvarno stanje. I prve slike su sasvim ok da se vidi o ćemu se tu radi. Ako vam se ne sviđa odgovor vi ne morate to prihvatit kao istinu,.
Vidim da ne kužite neke stvari ali pokušajte sami sebi objasnit gdje je nestalo P38 sa lijeve strane navlake koje se nalazi prije oznale CYQ koje se jedva nazire???

Nemojte se dalje blamirat, ćuvajte kao uspomenu i to je to.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 18 Jan 2021, 14:53

Blamirati?
Zašto?
Čemu takve riječi?

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 18 Jan 2021, 15:08

Berto wrote:Pištolj je kompletno uređivan, bruniran nanovo i obrušen
Slažem se s tobom...Zna se kakvu je obradu radio Spreewerke, a naknadno uređivanje se najbolje vidi na trećoj slici.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Post Reply