PIŠTOLJ/REVOLVER VS. NOŽ

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Re: PIŠTOLJ/REVOLVER VS. NOŽ

Post by BojnikPerGall » 26 Nov 2008, 14:20

legion.poljak66 wrote:Ja mislim da je najbolja situacija ak neko već potegne čakiju na tebe, -kidam naljevo i tražim komad cigle ili letvu od ograde, pa po glavi stanovnika. Učili smo na samoobrani, eskivaža u lijevo pa šuto udarac po zapešču napadačeve ruke u kojoj drži nož... , ako imaš pištolj, a majmun te napadne povalčiš se unazad, vadiš bebu, padaš na leđa i dva u prsa i jedan u glavu. Osim toga treba imati muda da na nekog izvadiš nož i još k tome ga upotrijebiš.
Učili smo na samoobrani, eskivaža u lijevo pa šuto udarac po zapešču napadačeve ruke u kojoj drži nož...to su priče za malu djecu
U potpunosti se slažem s ovime.
ako imaš pištolj, a majmun te napadne povalčiš se unazad, vadiš bebu, padaš na leđa i dva u prsa i jedan u glavu.
Zašto padaš na leđa?!?! :?:
I tko ti garantira da češ nakon pada iz tog i takvog položaja ti upravo pogoditit napadača s dva u prsa pa jedan u glavu?
Što će on stajati mirno ili??!! :A14:

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 26 Nov 2008, 14:35

U razgovoru s jednim instruktorom iz MUP-a došao sam do zaključka da je to neoborivo na sudu, tj. ti si na podu i nemožeš se više obraniti od napadača.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 26 Nov 2008, 14:55

legion.poljak66 wrote:U razgovoru s jednim instruktorom iz MUP-a došao sam do zaključka da je to neoborivo na sudu, tj. ti si na podu i nemožeš se više obraniti od napadača.
Vjeruj mi to nije tako... Ovo ti govorim iz osobnog iskustva jer sam dosta na sudu i PREVIŠE sam se "nebuloznih" pitanja raznih odvjetnika naslušao...
Kada na sud dođeš to je sasvim drugačije i novo bojno polje na kojem nastupa druga faza tvoga preživljavanja ako si naravno preživio prvu!!! :A25:
Savjet:
"PREŽIVI PRVO SUKOB DA BI UOPĆE DOŠAO U PRILIKU BRANITI SE NA SUDU I NIKADA, AMA BAŠ NIKADA SE NEMOJ BACATI NA POD OSIM AKO NA TAJ NAČIN NE ZAUZIMAŠ DOBAR ZAKLON, PRITOM MISLIM NA ZAKLON A NE SKRIVANJE JER SE I IZA GRMALJA MOŽEŠ SAKRITI ALI NE I ZAKLONITI TJ.ZAŠTITI !!!" :A26:

Sretno ako se ikada nađeš u takvoj situaciji!

P.S. Bolje da niti ne pomišljam koji ti je to instruktor dao takav savjet!!! :A10:

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 26 Nov 2008, 15:11

Ja se više držim onog -pogledam grdo tugovana i velim mu makni se od mene. To pali uvijek. Bolje da se povučem nego da napravim sranje, pa da ostanem bez bebi.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 26 Nov 2008, 15:16

legion.poljak66 wrote:Ja se više držim onog -pogledam grdo tugovana i velim mu makni se od mene. To pali uvijek. Bolje da se povučem nego da napravim sranje, pa da ostanem bez bebi.

I u ovome te podržavam!!! Apsolutno!
To je najpametnije što svatko od nas može i morao bi napraviti, kloniti se nevolje!
No, ova se tema opisuje problematiku koja nastaje onog trenutka kada si ti već napadnut, što znači da uzmaka nema! :A00:

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 26 Nov 2008, 20:20

legion.poljak66 wrote:U razgovoru s jednim instruktorom iz MUP-a došao sam do zaključka da je to neoborivo na sudu, tj. ti si na podu i nemožeš se više obraniti od napadača.
svakakvih je instruktora u MUP-a, a najviše onih koji imaju rodbinske i prijateljske veze pa "prodaju pamet" kome god stignu a kada naiđu na kontra argumente onda podizanjem glasa i svakojakim trabunjanjem te odlaskom full ljuti "brane" svoje stajalište.

potpuno se slažem sa Bojnikom, nobileom i ostalima koji ih podržavaju i napominjem da redovnim i pravilnim radom na sebi (treningom) svakako možemo povećati svoje izglede prilikom eventualnog napada te smanjiti posljedice istog. (ovo već svi znamo ali ne škodi napomenuti)

izbjegavnje svakog sukoba - svakako, (ukoliko je moguće)
prepuštanje posljedicama, ukoliko je sukob započeo - nikako
D-V-C
M R K I

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 26 Nov 2008, 20:29

BojnikPerGall wrote:
Vjeruj mi to nije tako... Ovo ti govorim iz osobnog iskustva jer sam dosta na sudu i PREVIŠE sam se "nebuloznih" pitanja raznih odvjetnika naslušao...
Kada na sud dođeš to je sasvim drugačije i novo bojno polje na kojem nastupa druga faza tvoga preživljavanja ako si naravno preživio prvu!!! :A25:
Savjet:
"PREŽIVI PRVO SUKOB DA BI UOPĆE DOŠAO U PRILIKU BRANITI SE NA SUDU I NIKADA, AMA BAŠ NIKADA SE NEMOJ BACATI NA POD OSIM AKO NA TAJ NAČIN NE ZAUZIMAŠ DOBAR ZAKLON, PRITOM MISLIM NA ZAKLON A NE SKRIVANJE JER SE I IZA GRMALJA MOŽEŠ SAKRITI ALI NE I ZAKLONITI TJ.ZAŠTITI !!!" :A26:

Sretno ako se ikada nađeš u takvoj situaciji!

P.S. Bolje da niti ne pomišljam koji ti je to instruktor dao takav savjet!!! :A10:
bojniče imamo temu o samoobrani, pa vas molim da malo elaborirate na tu temu, s obzirom da imate pravnog iskustva (vještačkog?) ili otvorite novu temu za to
武士道

Ognjem i mačem.

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 27 Nov 2008, 01:41

bojniče imamo temu o samoobrani,
Daj mi link... Ne mogupronaći na ovome forumu. :A33:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik