Nova-stara trgovina Zagreb
Re: Nova-stara trgovina Zagreb
Mislim da s Krylonom nećeš postići da već izblijedjela površina revolvera bude na novo napravljena i dugotrajno zaštićena. Kao što je Ariel rekao, Krylonom bi se više postiglo u smislu da se određeni dio ili cijelo oružje prešprica kao kamuflaža pa da se ako korisnik nije zadovoljan izgledom lakše može odstraniti a da se ne skida originalni finiš sa oružja. Izgled kamuflaže na TR-3 iz Galerije je vrlo dobar, ako je rađen Krylonom, TR-3 će ubrzo izgledati od korištenja kao pravi primjerak iz nekog od praćenijih i poznatijih sukoba u svijetu.Mirok wrote:Nisam uposnat sa Krylonom,ali nešto me zbunjuje?
Kažeš da gdje se troši površina postaje tamnija?
Znači ja imam MK revolver (bruniran)koji je djelomično prosvijetlio na mjestima koja su izložena umetanju u futrolu i tako...
Ako ga tretiram sa Krylonom,znači li to da bi on pokrio svijetlija mjesta,a trošenjem na istim mjestima ipak bio taman?
Možda nisam dobro shvatio jer tamnjenje bi mi odgovaralo .....?
To samo tamnjenje ,kako izgleda,vuče li na brunir(crni),na smeđe ili kako?
Jesi li ga isprobao osobno?AR15 fan wrote:Mislim da s Krylonom nećeš postići da već izblijedjela površina revolvera bude na novo napravljena i dugotrajno zaštićena. Kao što je Ariel rekao, Krylonom bi se više postiglo u smislu da se određeni dio ili cijelo oružje prešprica kao kamuflaža pa da se ako korisnik nije zadovoljan izgledom lakše može odstraniti a da se ne skida originalni finiš sa oružja. Izgled kamuflaže na TR-3 iz Galerije je vrlo dobar, ako je rađen Krylonom, TR-3 će ubrzo izgledati od korištenja kao pravi primjerak iz nekog od praćenijih i poznatijih sukoba u svijetu.Mirok wrote:Nisam uposnat sa Krylonom,ali nešto me zbunjuje?
Znači ja imam MK revolver (bruniran)koji je djelomično prosvijetlio na mjestima koja su izložena umetanju u futrolu i tako...
Ako ga tretiram sa Krylonom,znači li to da bi on pokrio svijetlija mjesta,a trošenjem na istim mjestima ipak bio taman?
Jesam prije, ali ne na oružju koje bi bilo brunirano. Sve te površinske boje/zaštite metala na kojem sam ja to probao nemaju veze sa vatrenim oružjem, brunirom ili nečim za vatreno oružje. Sve napisano stoji, lako se nanosi, ne zahtjeva pripremu metala ili plastike prije, vrlo brzo se suši i vrijedi svake kune koliko košta. Ako tražiš za kamuflažu ili da bi ti oružje dobilo izgleda da je ''izlizano i korišteno dosta'' onda je Krylon za tebe svakako. Za popravak temeljne boje oružja, mislim da za to ipak nije, osim ako se oružje ne koristi baš.Mirok wrote:Jesi li ga isprobao osobno?AR15 fan wrote:Mislim da s Krylonom nećeš postići da već izblijedjela površina revolvera bude na novo napravljena i dugotrajno zaštićena. Kao što je Ariel rekao, Krylonom bi se više postiglo u smislu da se određeni dio ili cijelo oružje prešprica kao kamuflaža pa da se ako korisnik nije zadovoljan izgledom lakše može odstraniti a da se ne skida originalni finiš sa oružja. Izgled kamuflaže na TR-3 iz Galerije je vrlo dobar, ako je rađen Krylonom, TR-3 će ubrzo izgledati od korištenja kao pravi primjerak iz nekog od praćenijih i poznatijih sukoba u svijetu.Mirok wrote:Nisam uposnat sa Krylonom,ali nešto me zbunjuje?
Na ponudi streljiva radimo, za sad još ništa konkretno ne možemo izjaviti.
Ja cu samo nisane malo pofarbati. Izblijedili su nekako tako da ce ovo biti vise nego dobro uz povremena ponavljanjaAriel wrote:Krylon sprej ne traži nikakvu pripremu i dobro prianja na većinu čvrstih materijala. Važno je reći i da se dosta lako i troši, s tim da je ljuštenje donekle poželjno: naime, ako se krene od toga da je osnovna boja tamna, a ljuštenje se najviše događa na izbočenim dijelovima, oni će biti tamniji a ne svjetliji (kao kod uobičajenog trošenja). To daje određeni efekt zavaravanja oka/mozga. Iako realno, ne bih se time zamarao, ljudi često vole izgleda istrošenog krylona. Samo da ne bude zabune, krylon se relativno lako ljušti i kao takav nema nikakve sličnosti s postojanim bojama.
Damire samo naprijed. Ja sam eksperimentirao sa fluorescentnim lakom na prednjoj mušici za bolju uočljivost pošto me zeza astigmatizam, to se pokazalo dobrim rješenjem. Iza nisam kombinirao pošto nemam tamnih ciljnika. Ne sjećam se sada više, da li Krylon ima odsjaj od svjetla?
Krylon je isključivo za kamufliranje oružja, nikako nije za popravke finiša jer nije dovoljno postojan. Osjetljiv je na mehaničke utjecaje i kemikalije. Koristi se često sezonski, oružje se prešpricava ovisno o vegetaciji i okolišu.
Krylon je u startu izrazito mat, ali na mjestima hvata postane donekle zaglađen. Ne bi se to moglo nazvati odsjajem, doduše.
Postoji i hrvatski proizvod naziva Gearskin, radi se o kamuflažnom samoljepivom platnu na oružju. Ono je uvijek mat, ne ljušti se, ali se zna na rubovima rasparati. Nakon skidanja zna ostaviti i ljepljiv trag. Baš zbog problematičnog skidanja mi je Krylon ipak draži. Evo jednog videa u kojem se vidi Gearskin na pušci i kamerama na njoj: https://youtu.be/QZwkgdL3Yzo
Krylon je u startu izrazito mat, ali na mjestima hvata postane donekle zaglađen. Ne bi se to moglo nazvati odsjajem, doduše.
Postoji i hrvatski proizvod naziva Gearskin, radi se o kamuflažnom samoljepivom platnu na oružju. Ono je uvijek mat, ne ljušti se, ali se zna na rubovima rasparati. Nakon skidanja zna ostaviti i ljepljiv trag. Baš zbog problematičnog skidanja mi je Krylon ipak draži. Evo jednog videa u kojem se vidi Gearskin na pušci i kamerama na njoj: https://youtu.be/QZwkgdL3Yzo
Last edited by Ariel on 21 Nov 2020, 16:36, edited 1 time in total.
Gledam na njihovim stranicama i piše da Krylon je potpuno neljuštiv ako se ostavi 7 dana ?
Ne treba vjerovati svemu što pišu, Krylon je sve samo ne neljuštiv.Mirok wrote:Gledam na njihovim stranicama i piše da Krylon je potpuno neljuštiv ako se ostavi 7 dana ?
Više uzastopnih repeticija u smislu podizanja i spuštanja puške i promjene hvata i Krylon će početi gubiti postojanost. Slažem se s Arielom, kamufliranje primarno, sve drugo, može ali ima donekle ili znatno boljih rješenja.
Ajde daj neko bolje rješenje,ali da je relativno jednostavno,a i cjenovno prihvatljivo.
Razmišljajući o tome ,više bi me koštalo bruniranje kod puškara nego što je tržišna vrijednost revolvera,tako da.......
Razmišljajući o tome ,više bi me koštalo bruniranje kod puškara nego što je tržišna vrijednost revolvera,tako da.......
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako na crnu podlogu naneses bijelu boju... i onda se ta bijela boja potrosi na izboceniji mjestima te ostane gola podloga, hoce li povrsina na tim pohabanim mjestima biti svjetlija ili tamnija?Mirok wrote:Nisam uposnat sa Krylonom,ali nešto me zbunjuje?
ako na crnu podlogu koja je vec uglancana i izbljedila do sjaja na izbocenim dijelovima, naneses bijelu boju... i onda se ta boja oljusti na izbocenim dijelovima, hoce li povrsina na tim mjestima gdje se boja oljustila bili svjetlija ili tamnija?Znači ja imam MK revolver (bruniran)koji je djelomično prosvijetlio na mjestima koja su izložena umetanju u futrolu i tako...
mislim da nisi skuzio sta je krylon. Krylon je laicki receno sprej u boji koji se koristi za maskiranje oruzja. Ako obojis nesto sto je vec izlizano po izbocenim dijelovima onda ne, nece biti zatamnjenja trosenjem krylona, sto je i logicno... sto znaci da ti sve zavisi od stanja podloge.To samo tamnjenje ,kako izgleda,vuče li na brunir(crni),na smeđe ili kako?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Evo kako izgleda Krylon kroz korištenje. Na mjestima dodira s rukama i opremom se zagladi, a nakon toga istroši pa proviruje originalna podloga. To uopće nije trajan premaz i nekima takav istrošen izgled izgleda atraktivno, a nekima vrlo ružno i zapušteno.

Ako se gleda trajniji način saniranja finiša, tu je opcija bruniranje, cerakote i sl. Krylon će vas tu samo razočarati.

Ako se gleda trajniji način saniranja finiša, tu je opcija bruniranje, cerakote i sl. Krylon će vas tu samo razočarati.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

tekucina za hladno bruniranje sluzi za te sitne popravke izlizanih mjesta. imaj na umu da su neke od njih razlicitih nijansi... npr Excalibur daje bas izrazito plavi ton, pa se na prethodno crnom oruzju vidi kao da ga je netko zamusao indigo papirom... Klever/Ballistol schenelbrunierung ima crni ton... radio sam sa oba, sa zicanom spuzvicom gradacije "000" ocistis/uglancas povrsinu, odmastis industrijskim acetonom (ne sa onim mirisljavim koji zene koriste za skidati lak za nokte), i sa stapicem za usi ili vatenim jastucicima nanosis na povrsinu, stapic umaces u tekucinu samo jednom, kad dotakne metal krece oksidacija, ne zelis s time kontaminirati cistu tekucinu. obavezno nosi rukavice dok to radis, nije agresivno za ruke ali odvratnog je mirisa i uvuce se u kozu i nokte... ne pitaj me kako znam.Mirok wrote:Ajde daj neko bolje rješenje,ali da je relativno jednostavno,a i cjenovno prihvatljivo.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Kakve su mogućnosti za nabavu rumunjskih kalašnjikova proizvođača Cugir u trgovini Hristo? Jako mi se dopada varijanta WS1-64 sa preklopnim kundakom, a i PSL je nešto što bih u životu htio imati.
https://www.waffenschumacher.com/cugir/
Usprkos negativnom mišljenju znalaca o rumunjskim kalašnjikovima u Hrvatskoj, proučavajući ih i čitajući sam shvatio da ipak nisu "zadnje smeće" i nemaju "loše cijevi" i takve neutemeljene gluposti.
Usprkos negativnom mišljenju znalaca o rumunjskim kalašnjikovima u Hrvatskoj, proučavajući ih i čitajući sam shvatio da ipak nisu "zadnje smeće" i nemaju "loše cijevi" i takve neutemeljene gluposti.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Previše filozofiranja.Mike_Torello wrote:ako na crnu podlogu naneses bijelu boju... i onda se ta bijela boja potrosi na izboceniji mjestima te ostane gola podloga, hoce li povrsina na tim pohabanim mjestima biti svjetlija ili tamnija?Mirok wrote:Nisam uposnat sa Krylonom,ali nešto me zbunjuje?
ako na crnu podlogu koja je vec uglancana i izbljedila do sjaja na izbocenim dijelovima, naneses bijelu boju... i onda se ta boja oljusti na izbocenim dijelovima, hoce li povrsina na tim mjestima gdje se boja oljustila bili svjetlija ili tamnija?Znači ja imam MK revolver (bruniran)koji je djelomično prosvijetlio na mjestima koja su izložena umetanju u futrolu i tako...
mislim da nisi skuzio sta je krylon. Krylon je laicki receno sprej u boji koji se koristi za maskiranje oruzja. Ako obojis nesto sto je vec izlizano po izbocenim dijelovima onda ne, nece biti zatamnjenja trosenjem krylona, sto je i logicno... sto znaci da ti sve zavisi od stanja podloge.To samo tamnjenje ,kako izgleda,vuče li na brunir(crni),na smeđe ili kako?
Znači Krylon nije za trajnu zaštitu-jednostavno.
Može poslužiti samo za maskiranje i to privremeno.
I hvala za upute za hladni brunir!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

moguce, to mi je manaMirok wrote:Previše filozofiranja.
mislim da nije za zastitu uopce, koliko sam ja skuzio to je samo boja sa dobrim prijanjanjem na polimere, i dobrim prijanjanjem na stari sloj te boje bez potrebne pripreme.Znači Krylon nije za trajnu zaštitu-jednostavno.
ako sto je Ariel i napisao... sezonski... maskiras pusku za ljetne uvjete, pa za zimske npr...Može poslužiti samo za maskiranje i to privremeno.
nema na cemuI hvala za upute za hladni brunir!
Nije nikome do sad palo na pamet i realno, bilo bi neozbiljno bilo što obećavati. Tek smo počeli, ne očekujte čuda već polagani početak uz poneku pogrešnu procjenu itd.johnnyboyy1711 wrote:Kakve su mogućnosti za nabavu rumunjskih kalašnjikova proizvođača Cugir u trgovini Hristo? Jako mi se dopada varijanta WS1-64 sa preklopnim kundakom, a i PSL je nešto što bih u životu htio imati.
Koliko sam uipućen rumunjski kalaši su sasvim ok!
Međutim da bi takvi bili treba koristiti rumunjsku municiju,koja je navodno ipak nešto slabija i u svakome slučaju prilagođena njihovom oružju.
Međutim da bi takvi bili treba koristiti rumunjsku municiju,koja je navodno ipak nešto slabija i u svakome slučaju prilagođena njihovom oružju.
Zanimljivo, ja sam baš nedavno čuo da je to streljivo jače od ostalog te oštećuje npr. M70. I to od osobe koja radi na tim poslovima.Mirok wrote:Koliko sam uipućen rumunjski kalaši su sasvim ok!