Američka sapunica
Re: Američka sapunica
Moraš malo pažljivije pročitati.Hawk wrote:Pa ja se Mirok ni s time nebi složija. Dugo godina sam radio sa Skandinavcima, nemam ništa protiv njih,Mirok wrote:Sa svime se slažem Darko,ali ne znam zašto si mene naveo?
Inače,uređenju kakvo imaju skandinavci trebamo težiti!
Vjerujte,to je jedan drugi svijet!
ali u jedno sam siguran, takav čovik, ka što je prosječni Skandinavac, ja ni u kom slučaju nebi želija biti,
niti živiti u takvom okruženju. Ne kažen da su glupi ili retardirani, ali ako usko su obrazovani,
opća kultura im je za moje shvaćanje jako niska, pomalo me podsjećaju na robote, a takav je nikad nisan želija biti.
Ali što smo se sad uvatili Skandinavaca? Pa pričamo o Amerima
Napisao sam da takvome uređenju trebamo težiti.
Konkretno ,kći mi je u Norveškoj pa sam upoznat sa tematikom.
A ljudi...... i njh imaš ovakvih i onakvih,osobno moja iskustva su jako pozitivna.
Ma razumija san ja tebe Mirok dobro.Mirok wrote: Moraš malo pažljivije pročitati.
Napisao sam da takvome uređenju trebamo težiti.
Konkretno ,kći mi je u Norveškoj pa sam upoznat sa tematikom.
A ljudi...... i njh imaš ovakvih i onakvih,osobno moja iskustva su jako pozitivna.
Kako bi ja triba težiti uređenju kad mi se ne sviđa način života ljudi koji u tom uređenju žive?
Norveška je priča za sebe. Usporedi malo površinu s brojem stanovnika, pa nadodaj rudne i prirodne resurse.
A onda pogledaj koliko domicilnih stručnjaka ima u odnosu na raznobojne uvezene.
Pogledaj što je ostalo od onoga što ja zovem tradicionalne konzervativne vridnosti i do čega mi je jako stalo.
E pa kad to sve zbrojiš, nećeš baš biti oduševljen s Norvežanima. Nije u šoldima sve.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
ja sam u skoli imao ONO I DSZ (opcenarodna obrana i drustvena samozastita)Hawk wrote:O jbt, ti si me iznenadija, daješ dojam da si načitanjolly wrote:Hawk,
Ja moram da sam mladja generacija, ovo mi je promaklo... mozes li mi reci sto je to TIPSS i TOM?
TIPSS je Teorija I Praksa Samoupravnog Sicijalizma
TOM je Teorijske Osnove Marksizma
OIZ nisan spomenija (Obrana I Zaštita) iako se i tu obrađivala i ta materija.
Zbog dugačkih naziva to smo tako skraćivali.
U sklopu tog u osnovnoj skoli smo pucali iz zracne puske, a u srednjoj iz m48.
I imao sam Marxizam i socijalisticko samoupravljanje.
A u srednjoj skoli su to isli mijenjati u PIG - politika i gospodarstvo.
NA fakultetu se morao hitno promjeniti naziv kolegija, pa su Marxizam promijenili ime kolegija u "Moderno drustvo i politicki sustavi", ali ucili smo iz istih knjiga... LOL
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Da da, i po terminologiji se vidi da si mlađi, PIG je novija stvar.jolly wrote:ja sam u skoli imao ONO I DSZ (opcenarodna obrana i drustvena samozastita)
U sklopu tog u osnovnoj skoli smo pucali iz zracne puske, a u srednjoj iz m48.
I imao sam Marxizam i socijalisticko samoupravljanje.![]()
A u srednjoj skoli su to isli mijenjati u PIG - politika i gospodarstvo.
NA fakultetu se morao hitno promjeniti naziv kolegija, pa su Marxizam promijenili ime kolegija u "Moderno drustvo i politicki sustavi", ali ucili smo iz istih knjiga... LOL
U moje vrime nije bilo "gospodarstvo" nego je to nama bila Politička Ekonomija.
A što se pušaka tiče, ima i tu priča. Zračna je bila u programu za Osnovnu školu, pa smo išli u obližnju kasarnu za gađanje,
a vojska bila susretljiva, pa nam ubacili i M-48, a mi se zapalili, pa udri rastavvljaj i satavljaj do iznemoglosti,
pa onda natjecanje među nama dečkićima, na štopericu, ma ludilo brale.
Posli toga, u srednjoj, doša profa iz ONO i DZS, dali smo mu nadimak Doktrina, jer je tu rič stalno ponavlja, iako nije zna što točno znači,
pa kaže ovo je M-48, pokazaću vam kako se može rastaviti za 5 minuta. A u meni vragić samo takav, kažen ja, ma što pet minuta,
ja je i rastavin i sastavin za dvi minute. On zine, aj da te vidimo, nije bilo štoprice, al san ja to završija natega zatvarač i opalija za čas.
I za ovo san završija kod direktora na informtivni razgovor. Ima san tetu u Kanadi, a barata s puškom ka profesionalac. Sumnjivo.
Spasilo me to što san brzo moga objasnit ko me naučija baratati sa M.48. Danas to zvuči nevjerojatno i komično
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Ja sam znao napamet knjigu iz obrane i zastite, iz srednje skole!!!! He. he...
Turn better into best!
a s obzirom koliko je logike bilo u tekstu i koliko su profe bili tolerantni i fleksibilni, što drugo si i moga ako si tija prolaznu ocjenu.jolly wrote:Ja sam znao napamet knjigu iz obrane i zastite, iz srednje skole!!!! He. he...
Hawk wrote: Darko11, slažem se s tobom tu. Ja san malo pojednostavnija, ni jedno ni drugo ustvari nije ni postojalo.
Postojalo je nešto što je bila utopija, a za što su neki mislili da je komunizam i socijalizam i na to sam mislio da je promašeno.
A da ti znaš koliko ja godina iman, zna bi da je to sve meni jako jasno.
Ispolagalo sam ja sve ispite TIPSS i TOM, pretpostavljan da si dovoljno star da znaš što je to
Sve 5 kolega.Sto se tice mentaliteta neke nacije nebih o tome raspravljao, a to i nije tema naravno.Mislim da sam jedna od zadnjih generacija Pionira .Utopija svakako ako se ide u krajnost, ali i neoliberalni kapitalizam i "potrosacko drustvo" su krajnost, i vjerovatno utopija, tj ne odrziv sustav dugorocno.Mozda zapad zapad danas zivi utopiju koja nece dugo trajati.Vrijeme ce pokazati,ko prezivi pricat ce
ma tako je Darko, jesmo malo raširili temu, ali još uvik je to tu negdi, ni ja ne mislin da je neoliberalizam dugo održiv i baš to nas drži još u temi,Darko11 wrote:Sve 5 kolega.Sto se tice mentaliteta neke nacije nebih o tome raspravljao, a to i nije tema naravno.Mislim da sam jedna od zadnjih generacija Pionira .Utopija svakako ako se ide u krajnost, ali i neoliberalni kapitalizam i "potrosacko drustvo" su krajnost, i vjerovatno utopija, tj ne odrziv sustav dugorocno.Mozda zapad zapad danas zivi utopiju koja nece dugo trajati.Vrijeme ce pokazati,ko prezivi pricat ce
baš zato ja i podržavan Trumpa a ne Bidena, jer je baš Trump taj koji ga pokušava prokazati, a kako kako vidin mi bi se u dosta stvari složili.
Baš tako, ko preživi, pričaće.
ma moremo se mi šaliti oko toga, ali naši političari su još male bebe za njih. Nepremostiva je razlika u lovi koja se tu vrti.Trapavi wrote:Rekao sam ja da su njihovi predsjednički kandidati izgleda Bili na obuci u zemljama nastalim od Yuge.
Razlika u iznosima je sigurno velika,ali naši sigurno koračaju krupnim koracima njihovim stopama. 
Ma kakva lova,lova je bitna nama malim obicnim ljudima.Trump sigurno ni nezna koliko love ima.Bitna je moc .Kad covjek dobije lovu,onda zeli moc.
Lova je ipak najbitnija. S lovom dolaziš do moći, a kad imaš moć, onda ne smiš dozvolit drugome da zgrne lovu i dođe do veće moći od tvoje,Darko11 wrote:Ma kakva lova,lova je bitna nama malim obicnim ljudima.Trump sigurno ni nezna koliko love ima.Bitna je moc .Kad covjek dobije lovu,onda zeli moc.
nego moraš biti korak isprid njega i uvik imati koju kintu više.
Sve polako izlazi na vidilo... Wisconsin pod lupomMike_Torello wrote:Mirok wrote:Osobno mi je drago da je pobijedio razuman kandidat.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
imamo šaljivdžiju
Nema problema neka se provjeri,ali mislim da je riješeno.Hawk wrote:Sve polako izlazi na vidilo... Wisconsin pod lupomMike_Torello wrote:Mirok wrote:Osobno mi je drago da je pobijedio razuman kandidat.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
imamo šaljivdžiju
Gledajte Bush je svojevremeno gubio,ali onda su stigli neki glasovi sa brodova,neki iz zatvora,..........i gle čuda Bush pobijedio.
Sidney Powell, jedna od predvodnica odvjetničkog tima predsjednika Donalda Trumpa u petak je poručila da će njezin tim
moći dokazati sve svoje tvrdnje vezane uz izbore u sljedeća dva tjedna, budući da imaju više nego dovoljno dokaza.
Powell je, za Fox Business’ slikovito poručila da “imaju više dokaza o ovom slučaju negoli je bilo dokaza na temelju kojeg je
trenutna cjelokupna zatvorska populacija završila u zatvoru”.
moći dokazati sve svoje tvrdnje vezane uz izbore u sljedeća dva tjedna, budući da imaju više nego dovoljno dokaza.
Powell je, za Fox Business’ slikovito poručila da “imaju više dokaza o ovom slučaju negoli je bilo dokaza na temelju kojeg je
trenutna cjelokupna zatvorska populacija završila u zatvoru”.
a nisan ja siguran još da je riješeno, ne pratin naše medije, ali pretin malo njihove, ne samo Fox Nws.Mirok wrote: ...Nema problema neka se provjeri,ali mislim da je riješeno.
Gledajte Bush je svojevremeno gubio,ali onda su stigli neki glasovi sa brodova,neki iz zatvora,..........i gle čuda Bush pobijedio.
Ha čuj,Georgija je potvrdilo se Bidenova,nije bilo manipulacija.
Sada i republikanski kongresnici tvrde da Trump nema dokaze ?
Onda, misliš, gotovo je ? A nema veze, Trump već ima riješenje, kakvo takvoMirok wrote:Ha čuj,Georgija je potvrdilo se Bidenova,nije bilo manipulacija.
A ako ništa drugo, zbog ove slike volija bi da Trump ostane još jedan mandat