Diana 5.5mm
Moderator: karabalic
Diana 5.5mm
Bjeh kod BOXI-ja i vidjeh dianu 52. Prije receno to je manji top s obzirom na velicinu i tezinu
Eh, to je puska...
Malo sam gledao cijene na netu u Lovcu i nadjoh:
Diana 48 black 5.5 3559,00 kn
Diana 52 5,5 3899,00 kn
Diana 54 airking 5,5 4899,00kn
Sve su 5,5mm i sve imaju isti mehanizam i iste izlazne brzine.
Sad mene zanima koja je glavna razlika izmedju 48 i 52 jer je mala razlika u cijeni.
I zasto model 54 airking toliko odskace cijenom ? Sto je posebno na njoj? Nije valjda samo zbog kundaka?
Definitivno moja sljedeca mora biti nesto sto se bocno "napinje" poput ove 3 navedene pa
me zanima sto je jos od drugih proizvodjaca kvalitetno poput Diane?
Pozdrav svima
Eh, to je puska...
Malo sam gledao cijene na netu u Lovcu i nadjoh:
Diana 48 black 5.5 3559,00 kn
Diana 52 5,5 3899,00 kn
Sve su 5,5mm i sve imaju isti mehanizam i iste izlazne brzine.
Sad mene zanima koja je glavna razlika izmedju 48 i 52 jer je mala razlika u cijeni.
I zasto model 54 airking toliko odskace cijenom ? Sto je posebno na njoj? Nije valjda samo zbog kundaka?
Definitivno moja sljedeca mora biti nesto sto se bocno "napinje" poput ove 3 navedene pa
me zanima sto je jos od drugih proizvodjaca kvalitetno poput Diane?
Pozdrav svima
Re: Diana 5.5mm
To je ono što ja govorim cijelo vrijeme.....jedno je viditi pljuci na slici ili netu, a dugo je vidjeti je u "živo" tj primiti u ruku i probati. ja sam se isto zaje****o kod gamo delta fox, na slici je izgledala dosta lijepo...a ono igračka za djecu do 10 godina. A najbolja solucija je kad imaš vremena i odabereš par modela i onda ispucaš koju dijabolu. onda tek znaš na čemu si. Zato ako se netko ne može odlučiti , a interesira ga nešto što i ja imam u svom "arsenalu" slobodno može doći do mene i "uživo" pogledati i isprobati pljucu koja ga zanima ....te popiti koju kupicu dobrog vina. DOK-a ćemo pozvati da dođe asistirati ako ne na "poligonu" (čitaj vrtu) onda na šanku u klijeti.....on to kao pravi zagorec sigurno nebu odbil.Bjeh kod BOXI-ja i vidjeh dianu 52. Prije receno to je manji top s obzirom na velicinu i tezinu
Eh, to je puska...
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Mod. 48 i 52 ti je jedina razlika u kundaku, 52 ima ljepi drveni Monte Carlo kundakDiana 48 black 5.5 3559,00 kn
Diana 52 5,5 3899,00 kn
E a Mod 54 AirKing ti je toliko papreno skupa jer ima u sebi sistem koji ublazuje trzaj tako da ga onaj tko puca prakticki niti ne osjeti.
Može tko god hoće....svi ste dobrodošli. Moj prijedlog je iduću subotu ili nedjelju (vikendom imam više vremena) jer će se valjda vrijeme popraviti, tako da se može i isprobati ako netko ima volju.Mario_Zg wrote:Bi i ja došao malo vidjeti dianu. Mogu ja s tobom?![]()
![]()
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Alo! Vratite se na temu... nemojte da vam dvaput govorim 
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Necto wrote:Mod. 48 i 52 ti je jedina razlika u kundaku, 52 ima ljepi drveni Monte Carlo kundakDiana 48 black 5.5 3559,00 kn
Diana 52 5,5 3899,00 kn
Diana 54 airking 5,5 4899,00kn![]()
E a Mod 54 AirKing ti je toliko papreno skupa jer ima u sebi sistem koji ublazuje trzaj tako da ga onaj tko puca prakticki niti ne osjeti.
i vrijedi svaku lipu
I might bite, if you are not polite!
Koje diabole koristiti za DIanu mod 52 5.5? danas sam si kupio dianu i uz nju uzeo rws hobby ??
Bitna bi je daljina i probojnost
Bitna bi je daljina i probojnost
rws superpoint extra 5,5 (spicasti) vrlo precizni, kvalitetna izrada, dobra probojnost...
diana high power 5,5 malo duze i teze diabole, dosta precizne, velika kineticka energija kod udara, velika probojnost ...
probao i gamo magnum energy i gamo magnum penetration
, traljava izrada, kalupi ko da ih doma lijevas od olovnih cijevi, jedna mi cak ispala kroz cijev ispred nogu, losija preciznost od rws superpointa, puno losija probojnost od diane hp.
diana high power 5,5 malo duze i teze diabole, dosta precizne, velika kineticka energija kod udara, velika probojnost ...
probao i gamo magnum energy i gamo magnum penetration
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

za vece udaljenosti (FIELD TARGET) su na prvom mjestu DOMED diabole, dakle one zaobljenog vrha... provjereno iz iskustva.
kod spicastih poput RWS superpoint ako spica nije u samom centru (govorim za 4,5mm prema vlastitom iskustvu)
kad se puca iz jakih pusaka dolazi do destabilizacije zrna na udaljenostima preko 25m... rezultati s njima na 40m su bili slicniji onima sa hobby municijom.
probojnost rws superpoint na pocincanom limu, cista rupa, pravilnog oblika no na drugom limu ni traga zrnu koje je proslo kroz rupu... jednako cistu rupu je napravio i PBA gold...
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... id=0039862
RWS superpoint je odlican za puske manje i srednje snage, dok ove "magnum" 300m/s+ obitelj vise voli domed.
HOBBY je "budget" i od njega se nemoze ocekivati neka preciznost i probojnost
najbolju probojnost sa olovnim dijabolama sam imao sa GAMO ROCKET (one sa pobakrenom kuglicom na vrhu)
koje su napravile najciscu rupu na pocincanom limu i nakon toga imale najmanje skretanje s putanje buduci je pucano pod kutem na 2 lima kojih 15cm jedan iza drugog...
(tajna je u kuglici - poslije sam napravio isto sa jednom domed diabolom i na njoj napravio udubinu na koju sam montirao kuglicu koja je spala sa rocket diabole - rezultat? IZVANREDAN, dakle nabaviti 2mm celicne kuglice i baciti se u kucnu proizvodnju "ARMOR PIERCING" diabola =))
GAMO RAPTOR (PBA GOLD) i Arizona Magnum su sljedeci sa najboljom probojnosti i COMETA MAGNUM (isto kao i arizona - sabot celicna crna u plasticnim/gumenim kosuljicama, sam sto je arizona veca u gumenoj a comata manja u plasticnoj kosuljici). No ta "sabot" zrna zbog malog otpora u cijevi i velike brzine prvo opasni za pusku skoro kao i opaljenje na prazno, a drugo na vecoj udaljenosti zbog velike brzine i male tezine gube na stabilnosti a samim time i preciznosti.
kod spicastih poput RWS superpoint ako spica nije u samom centru (govorim za 4,5mm prema vlastitom iskustvu)
kad se puca iz jakih pusaka dolazi do destabilizacije zrna na udaljenostima preko 25m... rezultati s njima na 40m su bili slicniji onima sa hobby municijom.
probojnost rws superpoint na pocincanom limu, cista rupa, pravilnog oblika no na drugom limu ni traga zrnu koje je proslo kroz rupu... jednako cistu rupu je napravio i PBA gold...
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... id=0039862
RWS superpoint je odlican za puske manje i srednje snage, dok ove "magnum" 300m/s+ obitelj vise voli domed.
HOBBY je "budget" i od njega se nemoze ocekivati neka preciznost i probojnost
najbolju probojnost sa olovnim dijabolama sam imao sa GAMO ROCKET (one sa pobakrenom kuglicom na vrhu)
koje su napravile najciscu rupu na pocincanom limu i nakon toga imale najmanje skretanje s putanje buduci je pucano pod kutem na 2 lima kojih 15cm jedan iza drugog...
(tajna je u kuglici - poslije sam napravio isto sa jednom domed diabolom i na njoj napravio udubinu na koju sam montirao kuglicu koja je spala sa rocket diabole - rezultat? IZVANREDAN, dakle nabaviti 2mm celicne kuglice i baciti se u kucnu proizvodnju "ARMOR PIERCING" diabola =))
GAMO RAPTOR (PBA GOLD) i Arizona Magnum su sljedeci sa najboljom probojnosti i COMETA MAGNUM (isto kao i arizona - sabot celicna crna u plasticnim/gumenim kosuljicama, sam sto je arizona veca u gumenoj a comata manja u plasticnoj kosuljici). No ta "sabot" zrna zbog malog otpora u cijevi i velike brzine prvo opasni za pusku skoro kao i opaljenje na prazno, a drugo na vecoj udaljenosti zbog velike brzine i male tezine gube na stabilnosti a samim time i preciznosti.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ima i gamo dobrog streljiva, isticu se ROCKET, RAPTOR PBA i jos neki...
a Cometa je jedina koja u danasnje vrijeme radi SABOT streljivo za zracne puske
kad bi ga diana pocela raditi kostalo bi 2x vise ali bi bilo i kvalitetnije...
a Cometa je jedina koja u danasnje vrijeme radi SABOT streljivo za zracne puske
kad bi ga diana pocela raditi kostalo bi 2x vise ali bi bilo i kvalitetnije...
- Knife_maniac
- Satnik

meni je odlican i gamo pro magnum. pokazao se bolji i od crossmana.
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
Pro magnum mi je najkvalitetnije streljivo za Cometu dok je Diana HP za Hatsanicu.
Istina da je Gamo od serije do serije cudan ali, do sada sam 2/3 imao kvalitetnog
streljiva. A i istina je da mi je isto tako jedno zrno ispalo kroz cijev!
Istina da je Gamo od serije do serije cudan ali, do sada sam 2/3 imao kvalitetnog
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

na sto ti cijev na toj puski lici dobro da ne propadaju i cesce.. jbt imas dvostruke zljebove =)k.horvat wrote:A i istina je da mi je isto tako jedno zrno ispalo kroz cijev!
a to je cca 30% skarta, nisam bas siguran u isplativost takve investicijek.horvat wrote:Pro magnum mi je najkvalitetnije streljivo za Cometu dok je Diana HP za Hatsanicu.
kod mene se prica sa gamom privodi kraju, jedino su im kutije dobre
Mislio sam kupiti ovu najskuplju Diana Mod.54 Airking Laminated (5.390,00 Kn) ali izgleda da je puska preteska i nije za cjelodnevno napucavanje. MAlo je komplicirana sto se mehanike tice pa bi moglo dolaziti i do kvarova. Govori se da je kvalitetna , precizna.... a uz sve to preskupa je.
Kakava je Diana M 350 po kvaliteti, preciznosti i snazi u usporedbi sa ovim modelima 48,52 i 54?
Dali kod Diane M 350 dolazi cesto do kvarova, ili je to puska koju jednom kupis i traje godinama kao one puskice Slavija?
Kakava je Diana M 350 po kvaliteti, preciznosti i snazi u usporedbi sa ovim modelima 48,52 i 54?
Dali kod Diane M 350 dolazi cesto do kvarova, ili je to puska koju jednom kupis i traje godinama kao one puskice Slavija?
zašto si za te novce ne uzmes Maraudera?ivan80 wrote:Mislio sam kupiti ovu najskuplju Diana Mod.54 Airking Laminated (5.390,00 Kn) ali izgleda da je puska preteska i nije za cjelodnevno napucavanje. MAlo je komplicirana sto se mehanike tice pa bi moglo dolaziti i do kvarova. Govori se da je kvalitetna , precizna.... a uz sve to preskupa je.
možda je diana ljepša i kvalitetnija ...al PCP je ipak PCP
Mozda je malo teza, ali jbga nije to kemijska olovka, barem imas osjecaj da imas nesto kvalitetno i masivno u rukama. Sto se tice cjelodnevnog plinkanja kad se naviknes nije nikakav problem tezina, nego postaje sve teze je napeti a i ruke su umorne pa je shodno tome i preciznost upitna, ali je zato "bestrzajac" pa nadoknadjujes zakor materijala. Zato preporucam raditi pauze uz okrijepuivan80 wrote:Mislio sam kupiti ovu najskuplju Diana Mod.54 Airking Laminated (5.390,00 Kn) ali izgleda da je puska preteska i nije za cjelodnevno napucavanje. MAlo je komplicirana sto se mehanike tice pa bi moglo dolaziti i do kvarova. Govori se da je kvalitetna , precizna.... a uz sve to preskupa je.
da godinama...ivan80 wrote:Kakava je Diana M 350 po kvaliteti, preciznosti i snazi u usporedbi sa ovim modelima 48,52 i 54? Dali kod Diane M 350 dolazi cesto do kvarova, ili je to puska koju jednom kupis i traje godinama kao one puskice Slavija?
IMHO od ovih koje si gore naveo mislim da sa nijednom ne mozes pogrijesiti.
pozz
Poštovanje!
Nakon poduzeg citanja ovog foruma a i nekoliko drugih odlucio sam si piknuti Dianu mod 52 cal 5.5
puska je mrak mada me skupo kostala ali ima kvalitetu,snagu a i preciznost na nekih 50m gadam velicinu 1kn bez imalo teskoca(naravno pucam s naslona)
na vecu udaljenost nisam imo prilike gadati ali i za to cu naci vremena
Diana je mraaakk
pozz svim ljubiteljima zracnog oruzja 
Nakon poduzeg citanja ovog foruma a i nekoliko drugih odlucio sam si piknuti Dianu mod 52 cal 5.5
Diana je mraaakk