COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Mirok » 06 Jan 2021, 15:17

Trapavi wrote:
Mirok wrote:Isključivo ad hominem!
Jer ako izraziš drugi stav,radiš na demontaži Hrvatske!
Samo je pitanje kakva će kazna biti.
Ma kako da ne , eno sve redom zatvaraju radi demontaže Hrvatske, jedino još ne znaju koliko su dobili zatvora. A tek izbacivanja sa radnih mjesta i ko zna što . Nama penzićima vjerovatno neće dat penzije .Jako zeznuta i okrutna vlast.
Pa poslušaj si premijera!

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 06 Jan 2021, 15:17

IB43 wrote:Polako sa zaključivanjem. Vidjeti ćemo kako će se situacija razvijati.

Činjenica da netko negdje putuje ne znači ništa. Bezbroj je razloga zašto netko putuje.

I meni su produžene dozvole radi lockdowna i ne moram raditi ništa dodatno da bih putovao, uključujući cijepljenje.
Čini li to i mene dijelom urote ili jednostavno običnim zaposlenikom koji ide na posao.
Ne treba biti neka faca u politici da bi se putovalo. Putuju svi koji rade, život ide dalje.

Što se tiče pitanja. Poanta je bila da se ljudima pokaže kako stožer drži cijepivo sigurnim i sam se cijepio.
Nisam niti primjetio nose li sestre rukavice, kao ni jesu li uskladile boje, namjestile frizuru... Da su imale rukavice našlo bi se nešto drugo. Vizir, kapa, otkopčana kecelja... i od muhe napravio slon.
Nisu te sestre radile sa gubavcima ili čistile kanalizaciju prije snimanja. Ruke se daju oprati i dezinficirati.
Ne znam od kuda ta paranoja kod nekih ljudi na ovome forumu u vezi mojih postova, nisam niti mislio da se radi o teoriji zavjere zato što netko putuje?!

Bio sam siguran da sam bio dovoljno jasan?!

RADI SE O LICEMJERJU I "SIGNALIZIRANJU VRLINA"!!!

Po cijelome svijetu se ljude koji ponavljaju mantru kao pokvarena ploča te provode medijski linč nad neistomišljenicima SAME PRONALAZI DA RADE TO PROTIV ČEGA GOVORE, A ONDA KRIVE NAS DA SMO ZA SVE KRIVI.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

IB43
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by IB43 » 06 Jan 2021, 15:19

Mene osobno više smeta nedosljednost.

Više puta je bilo objašnjeno kako vode razlog smrti. Čovjek na samrti dobio koronu i umro. Razlog smrti je korona jer je mogao živjeti tjedan, mjesec... duže da je nije dobio. OK, prihvaćam.

Nedavno umre žena nakon cijepljenja, ali je bila na samrti, pa nije radi cijepiva. Ovo doživim kao pokušaj pravljenja budalom. Ako su oni umrli radi korone, i ta je žena radi cijepiva. Dosljedno.

Ovu nedosljednost malo tko komentira, a puno je ozbiljnije od rukavica.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 06 Jan 2021, 15:21

Nisi znao da se virusi prenose dodirom???

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 06 Jan 2021, 15:23

Mirok wrote:
IB43 wrote:Polako sa zaključivanjem. Vidjeti ćemo kako će se situacija razvijati.

Činjenica da netko negdje putuje ne znači ništa. Bezbroj je razloga zašto netko putuje.

I meni su produžene dozvole radi lockdowna i ne moram raditi ništa dodatno da bih putovao, uključujući cijepljenje.
Čini li to i mene dijelom urote ili jednostavno običnim zaposlenikom koji ide na posao.
Ne treba biti neka faca u politici da bi se putovalo. Putuju svi koji rade, život ide dalje.

Što se tiče pitanja. Poanta je bila da se ljudima pokaže kako stožer drži cijepivo sigurnim i sam se cijepio.
Nisam niti primjetio nose li sestre rukavice, kao ni jesu li uskladile boje, namjestile frizuru... Da su imale rukavice našlo bi se nešto drugo. Vizir, kapa, otkopčana kecelja... i od muhe napravio slon.
Nisu te sestre radile sa gubavcima ili čistile kanalizaciju prije snimanja. Ruke se daju oprati i dezinficirati.
IB čuješ li ti sebe?
Pa ovo sa rukavicama je temeljna stvar!
Mjere zaštite,pa i rukavice je propisao isti taj stožer!
Mi svi u zdravstvu smo dobili upute da MORAMO raditi sa rukavicama!
A kako to ne vrijedi kada se o njima radi?
I nemoj banalizirati.....usklađivanje boja i sl.....,mada ako misliš da je to bitno.....???
Ne banaliziram. U pitanju je manji propust.

Ovo sa dosljednošću je direktno vezano za sigurnost cijepiva i procijenu broja umrlih.
Znači direktno utječe na procijenu ozbiljnosti problema i sigurnosti riješenja. Znatno je ozbiljnije od rukavica, ali se malo tko obazire.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 06 Jan 2021, 15:26

Mirok wrote:
Trapavi wrote:
Mirok wrote:Isključivo ad hominem!
Jer ako izraziš drugi stav,radiš na demontaži Hrvatske!
Samo je pitanje kakva će kazna biti.
Ma kako da ne , eno sve redom zatvaraju radi demontaže Hrvatske, jedino još ne znaju koliko su dobili zatvora. A tek izbacivanja sa radnih mjesta i ko zna što . Nama penzićima vjerovatno neće dat penzije .Jako zeznuta i okrutna vlast.
Pa poslušaj si premijera!
Što je premjer nekome prijetio zatvorom ili slično? slabo gledam tv .

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 06 Jan 2021, 15:27

Čudi me da si i ti tako selektivan?
Rukavice ti nisu bitne ,a maske jesu.
Kažeš nisu oni gubavci!?
Pa nismo ni mi pa nam opet nabijaju maske,plaše ljude da ćemo jedni druge zaraziti!
Moraš shvatiti da je fizički kontakt najrizičniji,i to je naglasio i stožer!

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 06 Jan 2021, 15:28

Trapavi wrote:Što je premjer nekome prijetio zatvorom ili slično? slabo gledam tv.
Vjerojatno samo u diktaturama direktno prijete.

Na Zapadu se to radi na fini način, baš tako kako je premijer napravio.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 06 Jan 2021, 15:30

johnnyboyy1711 wrote:
Trapavi wrote:Što je premjer nekome prijetio zatvorom ili slično? slabo gledam tv.
Vjerojatno samo u diktaturama direktno prijete.

Na Zapadu se to radi na fini način, baš tako kako je premijer napravio.
I kod Putina se isto može zapaziti!

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 06 Jan 2021, 15:36

Mirok wrote:Čudi me da si i ti tako selektivan?
Rukavice ti nisu bitne ,a maske jesu.
Kažeš nisu oni gubavci!?
Pa nismo ni mi pa nam opet nabijaju maske,plaše ljude da ćemo jedni druge zaraziti!
Moraš shvatiti da je fizički kontakt najrizičniji,i to je naglasio i stožer!
Mirok. I maske i rukavice.... su kikiriki prema ovome što sam napisao.

Ako ta žena nije umrla radi cijepiva, onda treba revidirati i broj umrlih od korone, kao i izračun smrtnosti.
Ako je žena umrla radi cijepiva, koliko je cijepljenih i kojem su postotku nuspojave?

Mislim da stožeri i WHO imaju problem. Srećom po njih ljudi su fokusirani na rukavice i gdje je tko sjedio i putovao.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 06 Jan 2021, 15:45

Ljudi su fokusirani na bezbroj nedosljednosti i budi uvjeren da i zbog toga sumnjaju u sve to.
A i sve ostalo što si naveo su problemi,dakako i budi siguran da ih ljudi postaju svjesniji.
Čak i oni koji prije nisu bili!

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 06 Jan 2021, 15:47

johnnyboyy1711 wrote:Meni je ovo vrh. Žena "padavičarka" radi kao medicinska sestra. Tako bar kažu. I onda ju cijepe pred svima.

Ali sigurno nije od cijepiva. Jer bi to značilo da sam ravnozemljaš :mrgreen:

https://youtu.be/p9agUz5cQCk
Taktika ljepljenja etikete,kao sto su do prije par godina postojali "euroskeptici" ,a nisu postojali sta ja znam"croatoskeptici".Ravnozemljas si,vjerujes da gmazovi vladaju svijetom,i da je na sjev polu rupa kroz koju ulaze svemirski brodovi u unutrasnjost :D

Tako kad se stvori etiketa neistomisljenici bjeze od etikete .Vjerovatno su nekako zvali i one koji su upozoravali Njemce da ce ih Hitler doci glave ,one koji su tvrdili 80 ih da ce u najvecem blagostanju Juge doci ubrzo rat.....samo danas je vece blagostanje pa su "pozitivni" jos uplaseniji za svoj svijet idile. ;) Moras biti "pozitivan"?? .Vrlo mi je drag taj new age izraz koji negira izbor,dakle negira zdrav razum .

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 06 Jan 2021, 16:08

Da me se ne shvati krivo. Korona je stvarni problem i tamo gdje se ignorirao je završilo kaosom. Nije pametno ignorirati.

Ja bih samo želio vidjeti transparetne rezultate sigurnosti i efikasnosti cijepiva. Na način kao što je za posljedice Korone. I to je sve.

PS (off topic)
Teoriju praska je napravio katolički svečenik i dugo je bila teorija koju je najviše podupirala katolička crkva. Nedavno je teorija i dokazana. Veliki prasak se zaista dogodio, ali ostaje nepoznato da li je zaista bio početak.
Evoluciju katolička crkva nikada nije osporavala. Osporavala je Darwinove tvrdnje da sav život potječe od jednog mikroorganizma i opstaju najjači. Dokazano je da je život počeo velikim brojem različitih organizama, a opstaju najprilagodljiviji.
Evolucija je točna, ali nije onakva kakvom je Darwin opisao. Evolucija je u sklopu učenja katoličke crkve, u čije je istraživanje uložila veliki novac, pa i osnovala neke institute.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 06 Jan 2021, 16:28

IB43 wrote: Teoriju praska je napravio katolički svečenik i dugo je bila teorija koju je najviše podupirala katolička crkva. Nedavno je teorija i dokazana. Veliki prasak se zaista dogodio, ali ostaje nepoznato da li je zaista bio početak.
Evoluciju katolička crkva nikada nije osporavala. Osporavala je Darwinove tvrdnje da sav život potječe od jednog mikroorganizma i opstaju najjači. Dokazano je da je život počeo velikim brojem različitih organizama, a opstaju najprilagodljiviji.
Evolucija je točna, ali nije onakva kakvom je Darwin opisao. Evolucija je u sklopu učenja katoličke crkve, u čije je istraživanje uložila veliki novac, pa i osnovala neke institute.
Potpuno tocno,zacetnik TEORIJE velikog praška je George Lemaitre, katolicki svecenik kao i TEORIJE evolucije Jean-Baptiste Lamarck, isto katolicki svecenik.Cemu misljenje da mozda ja podupirem katolicku Crkvu?? .Pa ako postoji Bibliski Bog i Sotona, ja sam u tom slucaju uvjeren da znam gdje je Luciferov prijesto lociran u Bibliji "Ivanovu Otkrivenju" ,u poglavlju o "bludnici" sto sjedi u gradu velikom na 7 brezuljaka :D .Bez uvrede katolicima.To je moje misljenje, ako se vec doticemo necije vjere.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 06 Jan 2021, 16:47

Samo sam razijasnio što je što. Par puta se već poteže tema vjere i znanosti. To dvoje nije u konfliktu, barem ne u katoličkoj crkvi.

BTW Ravna Zemlja i argumenti potječu većim dijelom iz kreacionizma mlade Zemlje i manjim dijelom iz učenja islamskih fundamentalista. Oboje je pseudoznanost.
Osim ravne Zemlje, negira se i evolucija, astrofizika, gravitacija....
Čisto da se zna odakle što dolazi.

Već kada sam spomenuo islamske fundamentaliste. Zanimljivo je da je astronomiji temelje udario dobrim dijelom islamski svijet. Da bi ih današnji fundamentalisti osporavali.

Tragedija je da kreacionistima i fundamentalistima vjeruje nemali broj ljudi.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 06 Jan 2021, 16:52

Svi mi u nesto vjerujemo.Abiogeneza je nepoznanica, a time i porijeklo zivota.Evolucija i prasak nisu dokazani nego su teorije.Osobno ne vjerujem u veliki prasak ,ali ni da je zemlja ravna.Fundamentalisti doslovno tumace pisma jer sluzbene religije nisu u skladu sa Kuranom i Biblijom i odatle nastaje ta vrsta fundamentalizma.Katolicka crkva nije uskladu sa Biblijom po ucenju i to je cinjenica.Npr u Bibliji Biskup mora biti ozenjen i to samo jednom,ne smije biti nezenja.Propovjednik ne smije nositi kapu..........da ne tupimo iz suljeg u prazno.Biblija je jedno,sluzbeni predstavnici religija drugo,znanost nesto sasvim trece. To ti je kaos kao u hr politici.
Last edited by Darko11 on 06 Jan 2021, 16:57, edited 1 time in total.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 06 Jan 2021, 16:53

IB43 wrote:Samo sam razijasnio što je što. Par puta se već poteže tema vjere i znanosti. To dvoje nije u konfliktu, barem ne u katoličkoj crkvi.

BTW Ravna Zemlja i argumenti potječu većim dijelom iz kreacionizma mlade Zemlje i manjim dijelom iz učenja islamskih fundamentalista. Oboje je pseudoznanost.

Već kada sam spomenuo islamske fundamentaliste. Zanimljivo je da je astronomiji temelje udario dobrim dijelom islamski svijet. Da bi ih današnji fundamentalisti osporavali.

Kuda ti odoše.....?

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 06 Jan 2021, 16:54

Mirok wrote:
IB43 wrote:Samo sam razijasnio što je što. Par puta se već poteže tema vjere i znanosti. To dvoje nije u konfliktu, barem ne u katoličkoj crkvi.

Kuda ti odoše.....?
U totalni off topic.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 06 Jan 2021, 17:17

Ajde ljudi budite ozbiljni i barem malo pokusajte koristiti zdrav razum i logiku, vidim da Vas ova izolacija baca u neka cudna stanja...
Nemoguće je Nemoguće

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 06 Jan 2021, 19:53

Nisu to cudna stanja.Svaki razuman covjek postavlja sam sebi pitanja nastanka i smisla svega ,ako ista ima smisla ,to je prirodno samo sto neko to prizna a neko ne.Uvjek sam to istrazivao.Znanost daje svoja objasnjenja ,religije svoja,od Platona pa nadalje to su bile velike filozofske rasprave ali, .....smatram da su sluzbene religije samo dobra firma, koja dobro uzima lovu, sto ne znaci da sam uvjeren da nema inteligentne kreacije,viseg oblika postojanja od covjeka.Da ne idemo dalje u off.
Transupstancija u euharistiji je sve, samo ne znanost,kao i ostal temeljna uvjerenja.Al ok,razumijemo se ;)
Last edited by Darko11 on 06 Jan 2021, 20:03, edited 1 time in total.

Post Reply