COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Da,službene religije su dobra firma,poduzeća bez premca!Darko11 wrote:Nisu to cudna stanja.Svaki razuman covjek postavlja sam sebi pitanja nastanka i smisla svega ,ako ista ima smisla ,to je prirodno samo sto neko to prizna a neko ne.Uvjek sam to istrazivao.Znanost daje svoja objasnjenja ,religije svoja,od Platona pa nadalje to su bile velike filozofske rasprave ali, .....smatram da su sluzbene religije samo dobra firma, koja dobro uzima lovu, sto ne znaci da sam uvjeren da nema inteligentne kreacije,viseg oblika postojanja od covjeka.Da ne idemo dalje u off.
Da, primjetio sam da ti je ova tema zanimljiva. Ali na ovoj temi i forumu jest čudno.Darko11 wrote:Nisu to cudna stanja.Svaki razuman covjek postavlja sam sebi pitanja nastanka i smisla svega ,ako ista ima smisla ,to je prirodno samo sto neko to prizna a neko ne.Uvjek sam to istrazivao.Znanost daje svoja objasnjenja ,religije svoja,od Platona pa nadalje to su bile velike filozofske rasprave ali, .....smatram da su sluzbene religije samo dobra firma, koja dobro uzima lovu, sto ne znaci da sam uvjeren da nema inteligentne kreacije,viseg oblika postojanja od covjeka.Da ne idemo dalje u off.
Transupstancija u euharistiji je sve, samo ne znanost,kao i ostal temeljna uvjerenja.Al ok,razumijemo seIB43 wrote:Samo sam razijasnio što je što. Par puta se već poteže tema vjere i znanosti. To dvoje nije u konfliktu, barem ne u katoličkoj crkvi.
Ali razumijeli se jesmo. Ja se fokusiram na činjenice, ti na opažanje i radnje. Nikada ne bi našli sredinu. Zanimalo me kako razmišljaš.
A da će ljudi uvijek naći način kako zaraditi, i to je činjenica. Religije nisu izuzetak.
Nego da se mi ipak vratimo na temu. Maske, rukavice, stožer...
Jedna preporuka za oba stožera!
Da građanima preporuče nošenje kaciga ,mislim da to postaje primjereno !
Mislim da ce ANTIDEPRESIVI biti puno potrebniji svima nama !Mirok wrote:Jedna preporuka za oba stožera!
Nemoguće je Nemoguće
Da samo znate kako su oni već prisutni!lex-lutor wrote:Mislim da ce ANTIDEPRESIVI biti puno potrebniji svima nama !Mirok wrote:Jedna preporuka za oba stožera!
Svi pričaju samo o Normabelima!
Vrapče je full puno......nažalost,a što nas još čeka....?!
Broj samoubojstava raste stalno......!
Ne treba nikome normabel.
Većini vam je izgleda promakao Darkov komentar na izbrisanoj temi o potresima i našoj "stručnjakinji" u svemu (potresi, medicina, politika, vjera....). Baš o ovome o čemu smo "raspravili".
Pohvalno je da netko čita i ima naobrazbu. Ali da je bilo off topic i čudno, jest.
Ne treba vam normabel ni za ovu situaciju sa Koronom.
Većini vam je izgleda promakao Darkov komentar na izbrisanoj temi o potresima i našoj "stručnjakinji" u svemu (potresi, medicina, politika, vjera....). Baš o ovome o čemu smo "raspravili".
Pohvalno je da netko čita i ima naobrazbu. Ali da je bilo off topic i čudno, jest.
I sa koronom i sa potresima!
Ne pratiš sve ovo na Banovini?
I u Zagrebu.......psihoza!
I u Zagrebu.......psihoza!
[quote="Mirok"]I sa koronom i sa potresima!
I u Zagrebu.......psihoza![/quot
Pratim. Ali bih radije da ne pratim. Ovaj zadnji potres nije OK.
Ali činjenica je da mediji već danima pumpaju tu temu i stvaraju psihozu. Manji potresi nakon većeg su normalna pojava, a ne breaking news. Izvlače iz konteksta izjave seizmologa....
I u Zagrebu.......psihoza![/quot
Pratim. Ali bih radije da ne pratim. Ovaj zadnji potres nije OK.
Ali činjenica je da mediji već danima pumpaju tu temu i stvaraju psihozu. Manji potresi nakon većeg su normalna pojava, a ne breaking news. Izvlače iz konteksta izjave seizmologa....
Stari moj.....pumpanje kažeš?
Jesi li svjestan situacije u kojoj su ljudi na Baniji?
Maloprije razgovaram sa nekima,tim ljudima i sada glas drhti,ostali su bez nekretnina ,spavaju u autima jer se boje ući u tvrde objekte......
I kažeš zadnji potres nije ok?
Ostali jesu?
Psihozu stvarau seizmolozi?
Ne ,oni ukazuju na tok stvari,to nažalost nije kraj!
Jadni ljudi,to je strašno,ne razumijem ovaj način razmišljanja.
Možda da si bio tamo,možda bi razumio?
Možda opet netko nađe ravnozemljaše?
Jesi li svjestan situacije u kojoj su ljudi na Baniji?
Maloprije razgovaram sa nekima,tim ljudima i sada glas drhti,ostali su bez nekretnina ,spavaju u autima jer se boje ući u tvrde objekte......
I kažeš zadnji potres nije ok?
Ostali jesu?
Psihozu stvarau seizmolozi?
Ne ,oni ukazuju na tok stvari,to nažalost nije kraj!
Jadni ljudi,to je strašno,ne razumijem ovaj način razmišljanja.
Možda da si bio tamo,možda bi razumio?
Možda opet netko nađe ravnozemljaše?
Mirok. Razumijem ja situaciju u kojoj su ljudi u tom području i da im nije lako niti malo.
Ne razumijem medije koji svako podrhtavanje objave kao nešto neočekivano i izvanredno, začinjeno tvrdnjom da seizmolozi očekuju potres od 7 po richteru.
Da, očekuju, moguć je u idućih nekoliko stoljeća, kao što je bio u prošlim stoljećima. Taj dio mediji preskoče.
Ovaj zadnji pitres je već za objavu jer se ne uklapa u smirivanje. Sve ono ranije je stvaranje psihoze.
Ne razumijem medije koji svako podrhtavanje objave kao nešto neočekivano i izvanredno, začinjeno tvrdnjom da seizmolozi očekuju potres od 7 po richteru.
Da, očekuju, moguć je u idućih nekoliko stoljeća, kao što je bio u prošlim stoljećima. Taj dio mediji preskoče.
Ovaj zadnji pitres je već za objavu jer se ne uklapa u smirivanje. Sve ono ranije je stvaranje psihoze.
To je bio vise sarkazam ,IB43 wrote:Ne treba nikome normabel.
Nisu seizmolozi tekli da će biti potres od 7.IB43 wrote:Mirok. Razumijem ja situaciju u kojoj su ljudi u tom području i da im nije lako niti malo.
Dapače,rekli su da će tlo podrhtavati i jačinom od 5.
Kako vrijeme ide biti će sve slabiji.
Mislim da moraju reći istinu jer potresa će biti tisuće idućih mjeseci,moramo biti spremni to preživjeti.
Mediji moraju to popratiti ,ne znam što bi drugo trebali?
Vjerujem da je bio sarkazam. Nakon kratke rasprave to je jasno.Darko11 wrote:To je bio vise sarkazam ,IB43 wrote:Ne treba nikome normabel.
Ne treba vam normabel ni za ovu situaciju sa Koronom..Drzte se ljudi,bilo je i puno gorih vremena,kakvi normabeli.No posto ja obozavam citati crnu kroniku i navjestiti lose vijesti ,ne mogu odoliti.Eno i u Bijeloj kuci belaj,moglo bi biti i gore.Jedan svijetski ratic kao slag na tortu bi legao kao kec na desetku
Što se tiče bijele kuće, stvarno je budala. Ovo što radi graniči sa državnim udarom.
Rezultate izbora mora uvažiti. Ako dokaže prevaru, provedu se novi. Ali trenutne službene rezultate mora provesti, tj. predati vlast.
Poratiti na način kako si opisao.Mirok wrote:Nisu seizmolozi tekli da će biti potres od 7.IB43 wrote:Mirok. Razumijem ja situaciju u kojoj su ljudi u tom području i da im nije lako niti malo.
Dapače,rekli su da će tlo podrhtavati i jačinom od 5.
Kako vrijeme ide biti će sve slabiji.
Mislim da moraju reći istinu jer potresa će biti tisuće idućih mjeseci,moramo biti spremni to preživjeti.
Mediji moraju to popratiti ,ne znam što bi drugo trebali?
A ne bombastičnim naslovima kao o nečemu neočekivanom.
Seizmolozi zaista očekuju potrese i do 7. Ali u stoljećima. Ovo 7 su mnogi prenjeli, ali ne i stoljeća.
A što su bombastični naslovi i crne prognoze, nego stvaranje psihoze.
Sve za klik, a klik ni zašto. To je politika većine medija.
Što više klikova, to bolji članak.
Ako se sluša struku,seizmologe ,dolazi se do točnih informacija.
Problem su kojekakvi koji nešto prognoziraju,a prognoze lokacije ,jačine i vremena potresa NE postoje!
Tu bi i pravna drżava trebala provjeriti zašto ti kojekakvi puštaju katastrofične informacije?
Neki dan sam bio tamo i kaže mi jedan poznanik"znaš,reko je jedan da će danas između 12 i 17 sati biti najjači potres"!
Naravno,ništa nije bilo,ali ljudi su cijelo popodne vani stajali,sa djecom,izbezumljeni!
E toga "jednoga" bi trebalo malo propitati!
A potresi jačine 7,to je samo rečeno da se na našim područjima može očekivati potres do te jačine!
A nitko ne zna kada i gdje,pa čak ni da li će negdje biti!
Problem su kojekakvi koji nešto prognoziraju,a prognoze lokacije ,jačine i vremena potresa NE postoje!
Tu bi i pravna drżava trebala provjeriti zašto ti kojekakvi puštaju katastrofične informacije?
Neki dan sam bio tamo i kaže mi jedan poznanik"znaš,reko je jedan da će danas između 12 i 17 sati biti najjači potres"!
Naravno,ništa nije bilo,ali ljudi su cijelo popodne vani stajali,sa djecom,izbezumljeni!
A potresi jačine 7,to je samo rečeno da se na našim područjima može očekivati potres do te jačine!
Sad ovo što si napisao primjeni za covidMirok wrote:Ako se sluša struku,seizmologe ,dolazi se do točnih informacija.
Bravo.damirdj75 wrote:Sad ovo što si napisao primjeni za covidMirok wrote:Ako se sluša struku,seizmologe ,dolazi se do točnih informacija.
A nitko ne zna kada i gdje,pa čak ni da li će negdje biti!![]()
Ne može se ovo primijeniti za koronu.
Potres je tu,ljudima treba pomoć odmah.
Korona je upitna sa više strana,a šteta od neprovjerenih cjepiva će se procjenjivati narednih godina ,pa i desetljeće!
Korona je upitna sa više strana,a šteta od neprovjerenih cjepiva će se procjenjivati narednih godina ,pa i desetljeće!
I Korona je tu, kao i štete. Pa turizam i ugostiteljstvo je na koljenima. I tu treba pomoć.Mirok wrote:Ne može se ovo primijeniti za koronu.
Cjepivo će se brzo razjasniti. Medicina je otišla naprijed.
Znanost tvrdi da je OK. Još uvjeriti skeptike poput mene da su im metode zaista OK, i to je to.
Isto kao na što na temu potresa primjećuješ da je nešto čudno pa predložiš kacige. Ista je stvar i za Koronu. Dobro je Damir napisao.
PS
Gledam cijepljenje predsjednika. Nema ni vizir, ni kapu, ostao sat. Sada ga razapeti.
Turizam i ugostiteljstvo i mnoge druge djelatnosti su na koljenima odlukom vlade-stožera.
To što oni za sve loše okrive koronu,druga je stvar.
Naravno,nađu oni i nešto dobro i za to su naravno zaslužni oni.
A Hrvatska je svaki dan sve više dužna.......
To što oni za sve loše okrive koronu,druga je stvar.
Naravno,nađu oni i nešto dobro i za to su naravno zaslužni oni.
A Hrvatska je svaki dan sve više dužna.......