COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
IB43
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by IB43 » 07 Jan 2021, 12:46

Mirok wrote:Turizam i ugostiteljstvo i mnoge druge djelatnosti su na koljenima odlukom vlade-stožera.
To što oni za sve loše okrive koronu,druga je stvar.
Naravno,nađu oni i nešto dobro i za to su naravno zaslužni oni.
A Hrvatska je svaki dan sve više dužna.......
Vlada i stožer su napravili suprotno. Otvorili su sve prošle sezone i svejedno je turizam na koljenjima.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 07 Jan 2021, 12:49

O tome ti pričam,mjere trebaju biti odmjerene,ali ovi naši to ne znaju provesti.
Ovakvo stanje je neizdrživo i ekonomski se nećemo izvući.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Jan 2021, 12:56

Mirok wrote:O tome ti pričam,mjere trebaju biti odmjerene,ali ovi naši to ne znaju provesti.
Ovakvo stanje je neizdrživo i ekonomski se nećemo izvući.
Padaju Mirok i puno bogatiji i organiziraniji od nas. Situacija je nova i prognoze su nemoguće, svi griješe.

Ekonomski, imamo sreće da smo članica EU, pa će pomoći biti. Ali nisu ni ti fondovi beskonačni. Cijepivo je riješenje problema, ali s obzirom na brzinu stavljanja u upotrebu, duguju i objašnjenje. Moje mišljenje, ne moramo se složiti.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Jan 2021, 12:56

Ono sa kacigama je bio sarkazam,ali ako to ne kužite.......
Zašto bi se propisale kacige kao obavezne?
Netko se ne kreće negdje gdje mu može nešto pasti na glavu,ali ako hoće nositi ,neka nosi .
Stvar je izbora,za maske ista stvar.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Jan 2021, 13:03

Sredstva EU ako dođu ,kada dođu???
Dotle, zadužujemo se na dnevnoj bazi,mislim da je netko naveo oko 200 milijuna kn dnevno!!!

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Jan 2021, 17:00

Mirok wrote:Sredstva EU ako dođu ,kada dođu???
Dotle, zadužujemo se na dnevnoj bazi,mislim da je netko naveo oko 200 milijuna kn dnevno!!!
Doći će.

https://ec.europa.eu/info/strategy/reco ... -europe_hr

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 07 Jan 2021, 18:10

Mirok wrote:Ono sa kacigama je bio sarkazam,ali ako to ne kužite.......
Netko se ne kreće negdje gdje mu može nešto pasti na glavu,ali ako hoće nositi ,neka nosi .
Zamisli sad ja ovako korozivan odlučim da imam pravo izaći i još da je moje pravo da ne nosim maskicu :D Nađeš se negdje u redu ispred mene i ja kihnem :mrgreen: :mrgreen:
Nije to isto Mirok ;)

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Jan 2021, 18:42

damirdj75 wrote:
Zamisli sad ja ovako korozivan odlučim da imam pravo izaći i još da je moje pravo da ne nosim maskicu :D Nađeš se negdje u redu ispred mene i ja kihnem :mrgreen: :mrgreen:
Nije to isto Mirok ;)
I tako u više redova, pa ti iz redova u još redova. Pa navale u bolnice i tako krene. Završi, u našem slučaju, zatvorenim hotelima i kolonom nezaposlenih. Kao i povećim manjkom u proračunu.

Otvorite onaj link, pa vidite kako izgleda planiranje, pa video u kojem se izlaže problem i riješenje.
Onda usporedite to sa situacijom kod nas. Tko je gdje sjeo i jeli imao rukavice. Još fale pojedinci da to začine partizanima ili krvnim zrncima.... Katastrofa.
A mi to ložimo, jer se ljudi pale na te teme i guraju ih u prvi plan. Vlast je samo ogledalo.
Ja već poduže ne čitam članke o rukavicama i sličnim temama. Preporučio bih svima. Manje nervoze i bitne stvari dođu u fokus.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Jan 2021, 21:50

damirdj75 wrote:
Nije to isto Mirok ;)
Pa i da je tako ti si za.ebao ,sa maskom ili bez nje.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 07 Jan 2021, 21:55

IB43 wrote:I sa koronom i sa potresima!

Pratim. Ali bih radije da ne pratim. Ovaj zadnji potres nije OK.

Ali činjenica je da mediji već danima pumpaju tu temu i stvaraju psihozu. Manji potresi nakon većeg su normalna pojava, a ne breaking news. Izvlače iz konteksta izjave seizmologa....
IB43 wrote:Mirok. Razumijem ja situaciju u kojoj su ljudi u tom području i da im nije lako niti malo.

Ne razumijem medije koji svako podrhtavanje objave kao nešto neočekivano i izvanredno, začinjeno tvrdnjom da seizmolozi očekuju potres od 7 po richteru.
Da, očekuju, moguć je u idućih nekoliko stoljeća, kao što je bio u prošlim stoljećima. Taj dio mediji preskoče.

Ovaj zadnji pitres je već za objavu jer se ne uklapa u smirivanje. Sve ono ranije je stvaranje psihoze.
Sad sve sto si napisao o potresima, primjeni na Covid :D
Last edited by Darko11 on 07 Jan 2021, 21:58, edited 2 times in total.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 07 Jan 2021, 21:55

Mirok wrote:
damirdj75 wrote:
Nije to isto Mirok ;)
Pa i da je tako ti si za.ebao ,sa maskom ili bez nje.
Stoji ali ako oba imamo maskice možda sam tebe zaštitio, a to nam je cilj ;)

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Jan 2021, 22:00

Ja ću bez maske,razrješavam te odgovornosti.
Po mogućnosti nemoj kihati........i bez kave,obavezno.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Jan 2021, 22:15

Darko11 wrote:
IB43 wrote:I sa koronom i sa potresima!

Pratim. Ali bih radije da ne pratim. Ovaj zadnji potres nije OK.

Ali činjenica je da mediji već danima pumpaju tu temu i stvaraju psihozu. Manji potresi nakon većeg su normalna pojava, a ne breaking news. Izvlače iz konteksta izjave seizmologa....
IB43 wrote:Mirok. Razumijem ja situaciju u kojoj su ljudi u tom području i da im nije lako niti malo.

Ne razumijem medije koji svako podrhtavanje objave kao nešto neočekivano i izvanredno, začinjeno tvrdnjom da seizmolozi očekuju potres od 7 po richteru.
Da, očekuju, moguć je u idućih nekoliko stoljeća, kao što je bio u prošlim stoljećima. Taj dio mediji preskoče.

Ovaj zadnji pitres je već za objavu jer se ne uklapa u smirivanje. Sve ono ranije je stvaranje psihoze.
Sad sve sto si napisao o potresima, primjeni na Covid :D
Jesam. I to već davno.
Problem je ekonomski. O tome je kod nas malo govora.

U ožujku sam mogao razumijeti histeriju. Nije se znalo. Ali danas se zna. Nije oko broja mrtvih, nego oko broja zaraženih i raspoloživih kapaciteta u bolnicima.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Jan 2021, 23:07

Da pojasnim čega nema.

Možete čitati svakakva laprdanja o produžetku lockdowna kako kome padne na pamet.

OK. Sa kojim razlogom? Koji je plan za zatvorene firme? Koji je plan za ljude bez posla?

Neke druge države, a koje bi nam trebale biti uzor, na ova pitanja imaju i odgovore i planove.

Kod nas se sve svede na: idućih X tjedana je kritično. I onda udri sa prepucavanjima tipa: tko je išao u koji restoran.

Što naša vlada namjerava sa turizmom? Ne vjerujem da su igrači ranga koji bi obezvrijedili hotele, kupili po maloj cijeni i vratili u hrvatsko vlasništvo. Što im je plan?

Puno pitanja, nema odgovora. Čekaju se sredstva iz EU fondova. A nakon toga afere.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Jan 2021, 23:12

IB43 wrote:Da pojasnim čega nema.

Možete čitati svakakva laprdanja o produžetku lockdowna kako kome padne na pamet.

OK. Sa kojim razlogom? Koji je plan za zatvorene firme? Koji je plan za ljude bez posla?

Neke druge države, a koje bi nam trebale biti uzor, na ova pitanja imaju i odgovore i planove.

Kod nas se sve svede na: idućih X tjedana je kritično. I onda udri sa prepucavanjima tipa: tko je išao u koji restoran.

Što naša vlada namjerava sa turizmom? Ne vjerujem da su igrači ranga koji bi obezvrijedili hotele, kupili po maloj cijeni i vratili u hrvatsko vlasništvo. Što im je plan?

Puno pitanja, nema odgovora. Čekaju se sredstva iz EU fondova. A nakon toga afere.
Upravo tako!
I još puno,puno pitanja , a odgovora nema!

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 08 Jan 2021, 00:04

Iiiiii novi """""""""soj""""""""" je tu.

Nema vađenja, samo trpaaaaj!!!
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 08 Jan 2021, 12:16

Nisi piknuli ni prvo, već ima novi na koje cjepivo navodno ne djeluje. Farmacija je upravo osigurala za dvije generacije svojih dioničara i vlasnika lovu do krova.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 08 Jan 2021, 13:44

AR15 fan wrote:Nisi piknuli ni prvo, već ima novi na koje cjepivo navodno ne djeluje. Farmacija je upravo osigurala za dvije generacije svojih dioničara i vlasnika lovu do krova.
Zar ste sumnjali?
Novi soj iz Engleske,ajoj novi iz Južne Afrike,još jedan iz Škotske,nešto rekoše i jedan iz Ukrajine,evo ti novoga i iz Kine......
A sve opasniji i opasniji ,da opasniji ne mogu biti,ali eto još opsnijih.....
A valjda će reći da je rješenje nešto kao ići na benzinsku.
Svakih dva tri tjedna odeš u nekakav drive in šator,tamo ti uštrcaju .....nešto i dođi opet za dva tri tjedna po novi fasung.....valjda za novi soj.....i tako.....

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 08 Jan 2021, 14:13

Pa šta očekujete da će privatnik razviti neki lijek zato što je dobra duša ? :D :D Neko će zaraditi naravno ali to nema veze sa vašim teorijama zavjere ;)

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 08 Jan 2021, 14:47

Teorija zavjere?
Kao, mi neki smo izmislili neki novi soj-sojeve?

Post Reply