COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća
IB43 wrote:Lex. U USA su ljudi koji bi se složili sa mojim mišljenjem trenutno u manjini. Većina podržava jedan od polova. A nemali broj uopće ne vidi koliko je ovaj juriš na kongres, ili demoliranje od strane anti-fa pogrešno.lex-lutor wrote:Uopce Vas ne kuzim, puno napisanih redova a nista novog!
Kroz povijest je dokazano da je UVIJEK MANJINA koja je tvrdila nesto suprotno od javno-nametnutog misljenja bila u pravu.
Nema niti jednog jedinog razloga da i sada ne bude tako.
"nama je u interesu zdavlje i dobrobit VAS ljudi" pa smo Vam zabranili da se druzite, izlazite, radite i da se kvalitetno skolujete ....
( Za isto to vrijeme morate placati SVE obaveze, kredite, najmove, struju, vodu, leasinge, osiguranja, stanarine za djecu koja sada sjede doma.. E to nismo zamrznuli !)
Dalje od toge mislim da ne treba ?? Tko nije shvatio niti nece.
Lockdown nije vezan za bilo kakve teorije i skrivene planove, nego za virus. Znanstvenu činjenicu.
Istina. Kod nas su zavjere i popratni populizam još uvijek manjina. I dobro je da je tako. Nemam ništa protiv da se vrate na marginu i tamo ostanu.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Ja mislim da su svi koji misle da je virus opasan teoretičari zavjereIB43 wrote:Lex. U USA su ljudi koji bi se složili sa mojim mišljenjem trenutno u manjini. Većina podržava jedan od polova. A nemali broj uopće ne vidi koliko je ovaj juriš na kongres, ili demoliranje od strane anti-fa pogrešno.lex-lutor wrote:Uopce Vas ne kuzim, puno napisanih redova a nista novog!
Kroz povijest je dokazano da je UVIJEK MANJINA koja je tvrdila nesto suprotno od javno-nametnutog misljenja bila u pravu.
"nama je u interesu zdavlje i dobrobit VAS ljudi" pa smo Vam zabranili da se druzite, izlazite, radite i da se kvalitetno skolujete ....
( Za isto to vrijeme morate placati SVE obaveze, kredite, najmove, struju, vodu, leasinge, osiguranja, stanarine za djecu koja sada sjede doma.. E to nismo zamrznuli !)
Lockdown nije vezan za bilo kakve teorije i skrivene planove, nego za virus. Znanstvenu činjenicu.
Istina. Kod nas su zavjere i popratni populizam još uvijek manjina. I dobro je da je tako. Nemam ništa protiv da se vrate na marginu i tamo ostanu.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
damirdj75 wrote:IB43 wrote:Lex. U USA su ljudi koji bi se složili sa mojim mišljenjem trenutno u manjini. Većina podržava jedan od polova. A nemali broj uopće ne vidi koliko je ovaj juriš na kongres, ili demoliranje od strane anti-fa pogrešno.lex-lutor wrote:Uopce Vas ne kuzim, puno napisanih redova a nista novog!
Ali o virusu imaš toliko službenih znanstvenih, statističkih, financijskih izvješća i dokaza da bodu u oči. Za zavjere ništa.johnnyboyy1711 wrote:Ja mislim da su svi koji misle da je virus opasan teoretičari zavjereIB43 wrote:Lex. U USA su ljudi koji bi se složili sa mojim mišljenjem trenutno u manjini. Većina podržava jedan od polova. A nemali broj uopće ne vidi koliko je ovaj juriš na kongres, ili demoliranje od strane anti-fa pogrešno.lex-lutor wrote:Uopce Vas ne kuzim, puno napisanih redova a nista novog!
Istina. Kod nas su zavjere i popratni populizam još uvijek manjina. I dobro je da je tako. Nemam ništa protiv da se vrate na marginu i tamo ostanu.*grabs popcorn*
Bitna je to razlika.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Vidimo zbilja značajan skok u smrtnosti s obzirom da se uopće ne pridržavamo mjera, a možemo uočiti i koliko je teško lagati napaćeni narod, kao naš ADZ koji je uspio pobijediti koronu tik pred izbore. A onda se magično vratila. Isto kao i ono u Vukovaru. Sve su to službene informacije 
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
Smrtnost se poklapa sa statističkim računom. 0.2% smrtnost. Odnosno 5% više tijekom vrhunca je to.johnnyboyy1711 wrote:Vidimo zbilja značajan skok u smrtnosti s obzirom da se uopće ne pridržavamo mjera, a možemo uočiti i koliko je teško lagati napaćeni narod, kao naš ADZ koji je uspio pobijediti koronu tik pred izbore. A onda se magično vratila. Isto kao i ono u Vukovaru. Sve su to službene informacije
Ali u smrtnosti uopće nije najveći problem. Nego u kapacitetu bolnica i ekonomiji.
EU izdvaja bilijune EUR na sanaciju štete. Halo, tisuće milijardi.
BTW Trenutni rezultat je 4300 umrlih u 10 mjeseci. Domovinski rat nas je u 4 godine koštao 13500 života.
Tek toliko da se shvati težina kombinacije 0.2% smrtnosti i brzog prijenosa.
Da shvatite razmjere štete.
USA je jedna od najzaduženijih država. Total oko 25 bilijuna EUR.
U 12 godina dug im se povećao za 6 bilijuna EUR.
EU izdvaja 3 bilijuna EUR u par idućih godina na štete od COVIDa i unapređenje sustava. Ovo je ogromna akcija.
Pokraj ovakvih pokazatelja, ignorirati COVID zaista nije pametno i nitko dobronamjeran neće takvo nešto predložiti.
USA je jedna od najzaduženijih država. Total oko 25 bilijuna EUR.
U 12 godina dug im se povećao za 6 bilijuna EUR.
EU izdvaja 3 bilijuna EUR u par idućih godina na štete od COVIDa i unapređenje sustava. Ovo je ogromna akcija.
Pokraj ovakvih pokazatelja, ignorirati COVID zaista nije pametno i nitko dobronamjeran neće takvo nešto predložiti.
Službeno 100%!johnnyboyy1711 wrote:Vidimo zbilja značajan skok u smrtnosti s obzirom da se uopće ne pridržavamo mjera, a možemo uočiti i koliko je teško lagati napaćeni narod, kao naš ADZ koji je uspio pobijediti koronu tik pred izbore. A onda se magično vratila. Isto kao i ono u Vukovaru. Sve su to službene informacije
Izrečeno od premijera osobno!
Službeno.
https://www.dzs.hr/Hrv/Covid-19/stanovnistvo-umrli.html
Obrađeno od strane struke.
U studenome je 32% više. Ali slažem se da opaska o kratkom razdoblju usporedbe za ovaj postotak stoji.
Ovaj podatak od 6% za duže vremensko razdoblje je bolji.
Ako Korona potraje još koju godinu moći će se precizno računati za bilo koji scenarij i razdoblje.
https://www.dzs.hr/Hrv/Covid-19/stanovnistvo-umrli.html
Obrađeno od strane struke.
U studenome je 32% više. Ali slažem se da opaska o kratkom razdoblju usporedbe za ovaj postotak stoji.
Ovaj podatak od 6% za duže vremensko razdoblje je bolji.
Ako Korona potraje još koju godinu moći će se precizno računati za bilo koji scenarij i razdoblje.
Pa pogledaj malo bolje!
Po čemu ti tvoj graf pokazuje to što tvrdiš?
Što je onda ono prijašnjih godina što ni ova korona ni blizu nije dostigla?
Vid bogati opet nema korone. Opet su je izmislili.Mirok wrote:Pa pogledaj malo bolje!
Mirok. Već sam napisao. Opaska o kratkom razdoblju usporedbe stoji.Mirok wrote:Pa pogledaj malo bolje!
Uspoređiva se sa prošlom godinom. Pa neće sa 1945om. Obradili su podatke koje imaju. Kako podataka bude više, računica će biti preciznija.
Ne možeš ići u prošlost i biti objektivan. Rezultati bi ovisili o koliko godina unazad odeš, odnosno možeš namjestiti rezultate.
Sa time da u prošlosti nemaš podatke što uzrokoje varijacije. Totalno neobjektivan pristup.
Ovo kako je struka odradila je najobjektivnije koliko je moguće sa raspoloživim podacima.
Koliko je precizno, vidjeti će se sa vremenom kako podataka bude više.
Kako objašnjavaš onaj skok 2016.-17.?Trapavi wrote:Vid bogati opet nema korone. Opet su je izmislili.Mirok wrote:Pa pogledaj malo bolje!
I tko je spomenuo koronu?
Čestitam,vidiš nije ništa strašno.damirdj75 wrote:Pišu danas da sam ja miran cca 8 mjeseci![]()
![]()
I malo su produljili kod tebe,prije su govrili 3 mj,pa 6 mj,a tebi dodijelili 8mj.
Vjerojatno imaš neke zasluge?!
Nemam pojma. Nemam podatke. I baš zato ću pričekati buduće podatke za provjeriti računicu. Ali neću uzimati u obzir podatke za koje nemam objašnjenje. Ne bi bilo objektivno. Kao što i ne bi bilo objektivno usporediti sa podacima iz 50ih. Oboje bi bilo namještanje rezultata.Mirok wrote:Kako objašnjavaš onaj skok 2016.-17.?Trapavi wrote:Vid bogati opet nema korone. Opet su je izmislili.Mirok wrote:Pa pogledaj malo bolje!
Kakav je bio skok 2016-2017?.Pa valjda su skakali sa trampulina u more.Mirok wrote:Kako objašnjavaš onaj skok 2016.-17.?Trapavi wrote:Vid bogati opet nema korone. Opet su je izmislili.Mirok wrote:Pa pogledaj malo bolje!
Najvažnije je da je sve prošlo OK.damirdj75 wrote:Pišu danas da sam ja miran cca 8 mjeseci![]()
![]()
Ja sam njihov pa zatoMirok wrote:Čestitam,vidiš nije ništa strašno.damirdj75 wrote:Pišu danas da sam ja miran cca 8 mjeseci![]()
![]()
I malo su produljili kod tebe,prije su govrili 3 mj,pa 6 mj,a tebi dodijelili 8mj.
Vjerojatno imaš neke zasluge?!