COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Kao sto rekoh, samo pitam ??damirdj75 wrote:Eto cijeli svijet lud a u Bosni pametni![]()
![]()
( Zasto nema Gripe ove godine....zato jer se ljudi drze mjera, a zasto raste broj pozitivnih na Covid.....zasto jer se ljudi ne drze mjera )
Nemoguće je Nemoguće
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Gripu istisnula korona, koronu istisnuo potres.

"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Onaj Lauc mi je bio jedna od najantipatičnijih osoba u svijetu znanosti, čovjek se probudio
"Lauc o aktualnom stanju s epidemijom: "Na primjerima drugih zemalja vidimo da zabrane i zatvaranja nisu učinkovita mjera""
"Lauc: Stanje je jako teško, no nametnute stroge mjere nisu rješenje. One su iluzija činjenja"
"Lauc sada krenuo u obračun i s medijima, hoće da se kažnjava širenje panike"
"Lauc: "DORH treba kazneno goniti sve koji su širili strah od korone""
Samo trpaj!
"Lauc o aktualnom stanju s epidemijom: "Na primjerima drugih zemalja vidimo da zabrane i zatvaranja nisu učinkovita mjera""
"Lauc: Stanje je jako teško, no nametnute stroge mjere nisu rješenje. One su iluzija činjenja"
Samo trpaj!
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
Ali ga uredno popljuvaše. Treba zaboraviti na ožujak, nije se tada ništa znalo, i ponovo procijeniti što funkcionira a što čini još veću štetu.johnnyboyy1711 wrote:Onaj Lauc mi je bio jedna od najantipatičnijih osoba u svijetu znanosti, čovjek se probudio![]()
Samo trpaj!
Propusnice se više ne spominju.
Na svijetu je masu primjera gdje se koristila samo maska i distanca plus ograničenja u okupljanjima (kao u BiH). Ali treba ljudima objasniti na fin način bez paničarenja.
Lauc je potegao razumnu inicijativu. Ali pokopao se u temeljima. Napravio je cherry picking podataka. Nije bilo potrebno.
Kažnjavati u prošlosti nije pošteno. Ali stati sa paničarenjem ubuduće bi se zaista moglo.
Svi npr. hvale Urugvaj. Bio sam tamo u ožujku i travnju.
Osim maske, distance i ograničenja okupljanja drugoga nije bilo.
Najstrože mjere su bile na granici. A okruženi su dvijema državama gdje je bilo ludilo.
Pogledajte statistiku za Urugvaj. Tek nakon što su omekšali mjere na granici je krenulo gore.
Osim maske, distance i ograničenja okupljanja drugoga nije bilo.
Najstrože mjere su bile na granici. A okruženi su dvijema državama gdje je bilo ludilo.
Pogledajte statistiku za Urugvaj. Tek nakon što su omekšali mjere na granici je krenulo gore.
Bolje ikad ,nego nikad!johnnyboyy1711 wrote:Onaj Lauc mi je bio jedna od najantipatičnijih osoba u svijetu znanosti, čovjek se probudio![]()
Samo trpaj!
Norvežani javljaju ,29 mrtvih starijih ljudi od Pfizerovog cjepiva.
Prema broju cijepljenih,smrtnost je veća nego smrtnost od korone onih koji ju zarade.
Netko je jutros dobro poslozio pricu ?
Ako maske djeluju -
zašto razmak od 2 metra?
Ako razmak od 2 metra djeluje -
zašto onda maske?
Ako ovo oboje djeluje -
zašto zaključavanje?
Ako svo troje djeluje -
zašto neispitana vakcina?
Ako je vakcina sigurna -
zašto odricanje od odgovornosti
za njezino primanje?
Ako maske djeluju -
zašto razmak od 2 metra?
zašto onda maske?
Ako ovo oboje djeluje -
zašto zaključavanje?
Ako svo troje djeluje -
Ako je vakcina sigurna -
za njezino primanje?
Nemoguće je Nemoguće
Dobra pitanja.........već puno puta pojedinačno postavljena!?lex-lutor wrote:Netko je jutros dobro poslozio pricu ?
Ako maske djeluju -
zašto razmak od 2 metra?
zašto onda maske?
Ako ovo oboje djeluje -
zašto zaključavanje?
Ako svo troje djeluje -
Ako je vakcina sigurna -
za njezino primanje?
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Sami ravnozemljaši ti znanstvenici...
Objavljeno u časopisu Science:
"Istraživanje: Covid-19 bi mogao postati blaga sezonska bolest poput prehlade"
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ist ... _tid=86954
Najjače mi je jučer bilo na RTL Direktu kad su govorili o cijepljenju u jednom domu za starije u ZG, kad su rekli da ne znaju kad kreće cijepljenje, ali da je već 3/4 korisnika doma preboljelo koronu
Najjače mi je jučer bilo na RTL Direktu kad su govorili o cijepljenju u jednom domu za starije u ZG, kad su rekli da ne znaju kad kreće cijepljenje, ali da je već 3/4 korisnika doma preboljelo koronu
To sa virusom je već bezbroj puta se ponavljalo u povijesti!johnnyboyy1711 wrote:Sami ravnozemljaši ti znanstvenici...
A penzići u domovima......meni je bilo dobro kada su rekli kako se neki i docijepljuju drugi puta ,ali nema van u šetnju!
Dapače i kada se uspostavi imunitet,ni onda nema van....da slučajno nekome ne prenesu virus od kojega su cijepljeni,ali ga mogu distribuirati!?
Ali i u buduće nema van,da slučajno izvana ne donesu virus nekome u dom....!?
I tako dalje......,uglavnom nema nikuda, cijepljen ili ne......
E sada, kao po obicaju je to gledam drugacije !Mirok wrote:...Ali i u buduće nema van,da slučajno izvana ne donesu virus nekome u dom....!?
I tako dalje......,uglavnom nema nikuda, cijepljen ili ne......
Ljudi koji su pod stare dane dosli u domove, dosli su dragovoljno i vecina ih to skupo placa, obicno i familija sufinancira dio je mirovina NE pokriva trosak u cjelosti !
Ti ljudi NISU pristali na kucni PRITVOR niti da ih netko prisilno drzi unutar 4-zida, svjezi zrak i malo setnje dnevno njima znaci vise nego da nama netko pokloni najbolju pucu na svijetu !
To su uzanse odluke i ja ih smatram krivicnim djelom ma sto got tko mislio o mom razmisljanju, to spada u PRISLINO oduzimanje slobode kretanja !
Nemoguće je Nemoguće
Istraživanja još nisu potvrđena većim uzorkom. Osim ovoga što je prenio Index. Primjećeno je i da preboljena prehlada (tkđ. tip korona virusa) može ublažiti simptome. Kao i da djeca izgleda razvijaju jači imunitet od odraslih.johnnyboyy1711 wrote:Sami ravnozemljaši ti znanstvenici...
Ali sve su to istraživanja u tijeku. Krajnji rezultati mogu biti i suprotni.
Najbolje je sve to čitati direktno od izvora. Kao i druge vijesti.
Mediji to prenose sistemom gluhog telefona.
Evo nešto najjednostavnije što sam našao. Razmak bi bio radi lokve urina na podu. Cijepivo bi bilo javni zahod, tako da ljudi imaju gdje poći na malu nuždu.lex-lutor wrote:Netko je jutros dobro poslozio pricu ?
Ako maske djeluju -
zašto razmak od 2 metra?
zašto onda maske?
Ako ovo oboje djeluje -
zašto zaključavanje?
Ako svo troje djeluje -
Ako je vakcina sigurna -
za njezino primanje?
Lockdown se provodi kada ljudi, usprkos svim apelima, mokre jedan po drugome i tvrde da je to samo voda (zavjere).
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Index je samo prenio ono što je već u časopisu Science, a to je svima dostupno, ne kužim što opet ne štima?
Da mediji pretjeruju. Odnosno ne prave razliku između istraživanja i činjenice. Još kada krenu u senzacionalizam, krivo prenesu.johnnyboyy1711 wrote:Index je samo prenio ono što je već u časopisu Science, a to je svima dostupno, ne kužim što opet ne štima?
Index je prenio OK. Ali je tekst sastavljen tako da, netko tko brzo čita, krivo zaključi da je to sve činjenica. Nije činjenica, nego je predpostavka, a istraživanje u tijeku.
Onda nakon nekog vremena prenesu suprotno i kod ljudi stvore zbunjenost i nepovjerenje.
Zato se ja informiran direktno sa izvora. Ne samo oko Korone, nego općenito. A science pratim već jako dugo. Ne radi korone, nego jer me zanima znanost općenito
U svakom slučaju, lijepo je vidjeti pozitivan članak u moru pesimizma.
Da pojasnim bolje.
U ožujku su na ovaj način prenosili istraživanja (predpostavke) o smrtnosti. Brojke su bile oko 4% pa i do 10% što je katastrofalno. I napravili su veliku psihozu i strah. Kasnije kada su brojke pale na realne vrijednosti. 0.28% na WHO prema zadnjem istraživanju. Stvorili nepovjerenje i plodno tlo za zavjere.
Najbolje se informirati na izvoru. Tako da se ne razočarate ako mediji za par mjeseci objave nešto suprotno.
Meni se žena jučer cjepila , naravno i dosta drugih zdrastvenih djelatnika , jedina nuspojava je lagan bol u mjestu uboda . Inače znam već trojicu četrdeset godišnjaka zdravih ljudi i to 1 žena i 2 muškarca koji su pobjegli doslovice grobaru sa lopate . 9 dana temp 39-40 , nakraju upala pluća obostrana , bolničko lječenje ,smršavio 10 kg a snage nema da nije mogao sam sebi namjestit jastuk . Sad je nešto bolje ali nema niko od njih ni približno snage kao prije . Žena koja je bila oboljela je sestra kod stomatologa 20 dana bolovanja i još uvjek je muči kašalj , nemoć u tjelu i tako to . E pa sad jel ih to zavjera strpala u krevete bolničke ili su oboljeli od covida prosudite sami .
Budimo iskreni prema sebi, bilo je takvih pa i gorih slucajeva od Gripe. Smatram da nitko nije toliko glup da trvdi kako Covid ne postoji oko nas, no psihoza, panika, i udar na ekonomiju ovih razmjera nije opravdan. Matematika nije na strani lockdowna , broj umrlih ne znaci nista je se svima pripisuje smrt od Covida...cemu sve to ??? Ekipi se svidjela moc kontrole i to je OPASNOST, 2/3 sabora nije potvrdilo odluke koje utjecu na zivot, socijalu, psihu, skolstvo, itd..itd..Trapavi wrote:Meni se žena jučer cjepila , naravno i dosta drugih zdrastvenih djelatnika , jedina nuspojava je lagan bol u mjestu uboda . Inače znam već trojicu četrdeset godišnjaka zdravih ljudi i to 1 žena i 2 muškarca koji su pobjegli doslovice grobaru sa lopate . 9 dana temp 39-40 , nakraju upala pluća obostrana , bolničko lječenje ,smršavio 10 kg a snage nema da nije mogao sam sebi namjestit jastuk . Sad je nešto bolje ali nema niko od njih ni približno snage kao prije . Žena koja je bila oboljela je sestra kod stomatologa 20 dana bolovanja i još uvjek je muči kašalj , nemoć u tjelu i tako to . E pa sad jel ih to zavjera strpala u krevete bolničke ili su oboljeli od covida prosudite sami .
Last edited by lex-lutor on 20 Jan 2021, 12:50, edited 1 time in total.
Nemoguće je Nemoguće
Barem je ja ne banaliziram. COVID je ozbiljan problem, ljudi zaista umiru, osobito stariji.Trapavi wrote:Meni se žena jučer cjepila , naravno i dosta drugih zdrastvenih djelatnika , jedina nuspojava je lagan bol u mjestu uboda . Inače znam već trojicu četrdeset godišnjaka zdravih ljudi i to 1 žena i 2 muškarca koji su pobjegli doslovice grobaru sa lopate . 9 dana temp 39-40 , nakraju upala pluća obostrana , bolničko lječenje ,smršavio 10 kg a snage nema da nije mogao sam sebi namjestit jastuk . Sad je nešto bolje ali nema niko od njih ni približno snage kao prije . Žena koja je bila oboljela je sestra kod stomatologa 20 dana bolovanja i još uvjek je muči kašalj , nemoć u tjelu i tako to . E pa sad jel ih to zavjera strpala u krevete bolničke ili su oboljeli od covida prosudite sami .
Ali nije zvijer kakvom se predstavljala u ožujku. I nešto radi čega treba sve zaustaviti, a ljude strpati u podrume.
Moj je dojam da bi jedna rasprava na temu razumnih mjera bila dobrodošla. Naravno, među strukom i bez politike.
Kao i akcija edukacije ljudi o čemu se radi. Dok je postotak onih koji vjeruju zavjerama nezanemariv, ne možemo se riješiti lockdowna.