Borbeni avion
Re: Borbeni avion
Neslužbeno je nepoznato. Po objavi Jana Ivanjeka sa slikom Rafala, neslužbeno bi rekao da je možda Rafale ipak prvi izbor u vrlo uskoj mrtvoj trci između novog F-16 i sebe. Jedino što je službeno da su ponuđeni Rafali na F3R standardu svi što znači u svojoj trenutno najjačoj i najjnaprednijoj varijanti koja može nositi rakete velikog dometa Meteor što je samo po sebi dobro, ali ne znači nam baš ako ih ne nabavimo.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Iz vlade je bilo rečeno da odluka o odabiru aviona ide u prvome mjesecu.
Pošto je mjesec na izdisaju,zna li se nešto?
Možda sam nešto propustio,ali baš ništa nisam čuo?
Pošto je mjesec na izdisaju,zna li se nešto?
Možda sam nešto propustio,ali baš ništa nisam čuo?
Pa bar sad imamo ovaj potres kao odličan izgovor da odgodilo po neznam koji put nabavu..
Bez brige, nismo još na 90% vanjskog duga... ima još par milijardi prostora, gore dolje... američki Bradleye su posao težak 750 milijuna dolara... što misliš odakle će to ići, vanjskog duga naravno 
https://obris.org/hrvatska/breaking-new ... ih-aviona/
To je to, ne treba nama, sve će to raja opet izgurati, a iza ugla se kuha. Sad je korona, sad je potres, sad je ovo, sad je ono, stalno je sada nešto drugo. Lockheed Martin nudi poslovnu suradnju na području visoke tehnologije ni više ni manje nego za 6 hrvatskih tvrtki. Offset neki bi se ugovorio. Nešto bi se napravilo, izgradilo...piste/hangari/skladišta...sve to treba netko graditi i tu je posla i za privatne tvrtke...
Zakon o obnovi Zagreba, valjda i Banovine...je li tako teško reći da hrvatske ruke grade hrvatsku zemlju?
To je to, ne treba nama, sve će to raja opet izgurati, a iza ugla se kuha. Sad je korona, sad je potres, sad je ovo, sad je ono, stalno je sada nešto drugo. Lockheed Martin nudi poslovnu suradnju na području visoke tehnologije ni više ni manje nego za 6 hrvatskih tvrtki. Offset neki bi se ugovorio. Nešto bi se napravilo, izgradilo...piste/hangari/skladišta...sve to treba netko graditi i tu je posla i za privatne tvrtke...
Zakon o obnovi Zagreba, valjda i Banovine...je li tako teško reći da hrvatske ruke grade hrvatsku zemlju?
-
Mirok
- Brigadni General

Obnova Zagreba nakon potresa nije još ni počela!
Nabavka aviona će izgleda istim stopama,na stari naš način!
Sjećam se kada je Plenki govorio da je za barake prvi dio love bio osiguran(prije dvije godine).
Gdje je sada i ta lova?
Nema love,a nema baš više ni vremena za avione.
Nabavka aviona će izgleda istim stopama,na stari naš način!
Sjećam se kada je Plenki govorio da je za barake prvi dio love bio osiguran(prije dvije godine).
Gdje je sada i ta lova?
Nema love,a nema baš više ni vremena za avione.
Javna potrošnja nije pala, čak je i rasla. U državnoj službi nitko nije otpušten, a ni plaće nisu padale. A novac ne pristiže kao prije. Zadužujemo se.
Sasvim je očito da će vlast izabrati svoj glasački stroj (uhljebe) ispred puno toga, u ovom slučaju aviona.
Sasvim je očito da će vlast izabrati svoj glasački stroj (uhljebe) ispred puno toga, u ovom slučaju aviona.
-
Mirok
- Brigadni General

Javljaju se naši veleumovi iz vlade i kažu da bi odluka bila donešena u travnju !?
Međutim kako Gripen nije ušao u uži izbor,nešto se govori da Švedska najavljuje novu ponudu u kojoj bi ponudili nove avione po cijeni ispod 900 miijuna!?
Međutim kako Gripen nije ušao u uži izbor,nešto se govori da Švedska najavljuje novu ponudu u kojoj bi ponudili nove avione po cijeni ispod 900 miijuna!?
Gotovo je, nema više mehanizma da se ponuda preda, to su puste priče. Dotaknulo se razmišljanja da se odluka tempira pred same izbore da se uberu glasovi. Ima logike za takvo razmišljanje.
Šveđani neće na novo otvarati liniju za 12 starijeg tipa zrakoplova. Gripen je u odnosu na ponuđene zrakoplove inferiorniji, manji i ne jeftiniji toliko da pohitamo po njega.
-
Mirok
- Brigadni General

Koliko sam čuo,Šveđani su baš nudili tu C/D verziju.AR15 fan wrote:Šveđani neće na novo otvarati liniju za 12 starijeg tipa zrakoplova. Gripen je u odnosu na ponuđene zrakoplove inferiorniji, manji i ne jeftiniji toliko da pohitamo po njega.
Da je u igri E/F verzija,to je već druga stvar.
Šveđani nas smatraju nadobubnim majmunima, što ispadamo kolektivno zbog ljudi koji nas predstavljaju i vode. 10 godina oni nama nude iste zrakoplove, svaki puta s istim nedostatkom...prvo nude nešto golo, a postoji novija nadograđena verzija istog... onda nude to golo malo nadograđeno a sasvim novi tip napredniji proizvode...
Naši isto ne znaju lupiti šakom o stol i reći dosta, pa makar Šveđanima, koji nisu takav ogromni politički faktor naspram Francuske ili Amerike recimo.
Naši isto ne znaju lupiti šakom o stol i reći dosta, pa makar Šveđanima, koji nisu takav ogromni politički faktor naspram Francuske ili Amerike recimo.
-
Mirok
- Brigadni General

Tko,gdje,šta?Lemi_O2 wrote:F-35???![]()
Kakve su to glasine, zna li tko?
Jedino što ja znam da je Štimac prije ovoga tendera govorio da bi on išao na F35.
Uglavnom koliko sam gledao,cijena između ponuđenih F16 i F 35 o kojima se govorilo je ispala dosta mala!
Tada sam pomislio,pa idemo na F35!
Ali niti smo ih tražili,niti ništa....
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... 5-15052129Mirok wrote:Tko,gdje,šta?Lemi_O2 wrote:F-35???![]()
Kakve su to glasine, zna li tko?
Jedino što ja znam da je Štimac prije ovoga tendera govorio da bi on išao na F35.
Uglavnom koliko sam gledao,cijena između ponuđenih F16 i F 35 o kojima se govorilo je ispala dosta mala!
Tada sam pomislio,pa idemo na F35!
Ali niti smo ih tražili,niti ništa....
Hmmmm, pa zašto i ne..
μολὼν λαβέ