COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Ariel » 01 Jul 2021, 19:09

Zanimljivo, jer prije 130 godina cjepivo se odbijalo iz istih razloga (iako je tad postojalo već stotinjak godina) i kršila se karantena:

https://orangebeanindiana.com/2019/02/2 ... -smallpox/

Neki su sumnjali u sastojke cjepiva, a drugi navodili kako se neki cijepljeni svjedno razbole. Zvuči poznato?

IB43
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by IB43 » 01 Jul 2021, 19:53

Pročitaj što se tek radilo oko Španjolske gripe. Stavio sam link i negdje na temi. Doslovno se provodila propaganda banaliziranja problema i lažiranje podataka sa ciljem da gripa pobije što više ljudi na suprotnoj strani.

Ljudi su tako naivni, da je to strašno. Gledam komentare na Covid Go aplikaciju.
Lijepo piše u opisu da je u pitanju QR skener za validaciju. Znači namjenjen onome tko kontrolira certifikate. Testirao ga i radi odlično.

Komentari i ocijene su živi smijeh.

Ocijena 1 uz opis "To je obični skener, pa valjda znam da moja potvrda vrijedi, odmah brišem. Mito i korupcija."

I tako jedan komentar za drugim.

Ja se mislim. "Da, radi upravo ono što treba i radi OK."

Iskreno se nadam da ljudi jednostavno nisu pročitali opis i čemu služi. Jer ako jesu, u glavi je slama, ako ima i slame.
Slama u glavi je i instalirati nešto bez da pročitaš čemu služi. Ali to je druga tema.

I onda se netko čudi kako vjeruju u čipiranje, zavjere i sl.
Nedavno su i počeli trubiti da je cijepljenima zabranjeno letiti.

Evo ja cijepljen, sletio prije par sati u Argentinu nakon 14 sati u avionu. Preživio. :D Piloti se kleli majkom da im ništa nisam ometao. :D

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 01 Jul 2021, 20:32

Španjolska gripa i covid u istoj rečenici...

Bogte nema rad
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 01 Jul 2021, 20:42

johnnyboyy1711 wrote:Španjolska gripa i covid u istoj rečenici...

Bogte nema rad
Da.

Osim osebujnih likova, pseudoznanstvenika, nadriliječnika, toretičara zavjera...
Nema niti jedna ozbiljna instuticija ili pojedinac na čitavoj planeti, koji ih ne uspoređiva.

Ne zaboravi da u to vrijeme nije bilo respiratora i moderne medicine. Prvi valovi su bili nešto malo gore od gripe. Oni zadnji valovi, ili kako ih danas zovu sojevi su kosili sve pred sobom.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 01 Jul 2021, 20:48

I sada WHO upozorava da je treći val tu!?
Gledam to na RTLu.
A krenuli su popuštati mjere!?
Nešto mi je tu naopako ;)

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 01 Jul 2021, 20:48

Evo, naguzite se još za još ove delta, gama, omega sojeve i pustite nas teoretičare zavjera na miru da umremo od tako strašnog virusa sa tako visokom smrtnošću :)
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 01 Jul 2021, 20:49

Kada već volite zavjere. Kako to da se ne zapitate kome je u interesu propast još jedne sezone i RH. Tko bi sve volio vidjeti pad RH i kakva je procijepljenost?

Kako to da se ne zapitate da bogate zemlje imaju najveću procijepljenost. A siromašni ništa.
Političari, VIP, vitalne dijelatnosti... cijepljeni prvi.

Pali li vam ovo možda kakav alarm?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 01 Jul 2021, 21:07

johnnyboyy1711 wrote:Evo, naguzite se još za još ove delta, gama, omega sojeve i pustite nas teoretičare zavjera na miru da umremo od tako strašnog virusa sa tako visokom smrtnošću :)
:A02: :lol: :A25:
:A31:

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 01 Jul 2021, 21:22

Ne pali se alarm.

Ovce imaju neugodnu osobinu, a to je da uvijek slijede onu prvu, bez razmišljanja Pa ako prva ode u provaliju, sve za njom. Bez da trepnu ili se išta zapitaju.

Za utjehu, može i gore. Purica se u stanju utopiti gledajući kišu. Bez da barem jednom proba spustiti glavu i udahnuti zrak.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 01 Jul 2021, 21:27

Kako to da Izrael, zemlja koja se itekako zna zaštititi i obraniti, ima tako visoku procijepljenost? Jesu li se nakon 70 godina počeli zajebavati, pa što bude?

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 01 Jul 2021, 21:28

IB43 wrote:Kada već volite zavjere. Kako to da se ne zapitate kome je u interesu propast još jedne sezone i RH. Tko bi sve volio vidjeti pad RH i kakva je procijepljenost?

Kako to da se ne zapitate da bogate zemlje imaju najveću procijepljenost. A siromašni ništa.
Političari, VIP, vitalne dijelatnosti... cijepljeni prvi.

Pali li vam ovo možda kakav alarm?
Njima je alarm odavno upaljen...nesto im tu smrdi :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 01 Jul 2021, 21:29

Mene samo zanima hoće li itko odovarati za ovoliko ovog smeća od cjepiva kojeg smo platili i sad ga doniramo okolo?
To su milijuni eura. Hoće li čija glavuša pasti, zapravo poznavajući Hrvatsku najebat će onaj koji ih je istovario iz kamiona.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 01 Jul 2021, 21:36

Misliš da bi ga donirali da nešto valja?
A lova je ulupana da bude nešto za dečke koji promoviraju koronu!

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 01 Jul 2021, 21:39

frulica wrote:Mene samo zanima hoće li itko odovarati za ovoliko ovog smeća od cjepiva kojeg smo platili i sad ga doniramo okolo?
To su milijuni eura. Hoće li čija glavuša pasti, zapravo poznavajući Hrvatsku najebat će onaj koji ih je istovario iz kamiona.
Cijepljenje je akcija EU. Fondovi. Sljedeći projekt je Next Genereation EU. Koji će obuhvatiti saniranje šteta.

Sa stajališta EU. Činjenica da doniramo onima koji nemaju, ako već sami ne koristimo, je veliki plus. Na kojemu možemo profitirati.

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 02 Jul 2021, 06:35

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pod ... 87630.aspx

Odličan članak.

Sindrom kuhane žabe, ništa više niti manje. A s obzirom da smo kao narod poznati kao prčiguzi koji će puštat da ih se 30 godina j*be u mozak, uopće me ne čudi spika ljudi oko mene i na ovom forumu i znam da će kod nas ovo sve proći bez podignutog glasa.

Tako da... PPPPIIIIIIK.......BBOOOOOC i brnjicu na zdrava usta. I usput pokažite nekome koga ne poznate povjerljive informacije o svojem znanstvenom stanju. Adio pameti!

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 02 Jul 2021, 07:53

Meni je taj stav u redu, jer bi neki htjeli i stisnuti i prdnuti. Da im država isplaćuje pomoć, a da oni sami ne doprinose tome da izađemo iz lošeg prosjeka cijepljenosti, koji i dovodi do toga da im (nam) je pomoć potrebna. Nadalje, ako se razbole, opteretit će zdravstveni sustav.

Imamo apsurd da će mnogi kukati zbog loše sezone, a sami nisu napravili ništa da postanemo privlačnije odredište. Da ste turist, biste li išli u Indiju gdje je 4% cijepljenih ili u Izrael gdje ih je 60%?

Članak se bavi i plaćama u javnom sektoru i s tim se apsolutno slažem. Ako si na državnoj sisi, nemaš luksuz odbiti cjepivo jer time odmažeš i u slučaju bolesti opteretit ćeš sustav. A tko je sve na državnoj sisi, prepoznat će se.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 02 Jul 2021, 09:01

Pa nisu anemikus vulgaris, modrićeva mater i vili prasac vlasnici hrvatskog proračuna u koji svi uplaćujemo. A ta ekipa u korelaciji sa parastožerom su i doveli do toga da se moraju isplaćivati te naknade. Tako sa nemoj mi prodavati te fore sa uvjetovanjem novaca, ja ne pijem, ne pušim ne bavim se rizičnim sportovima, imam li ja pravo zahtjevati obustavu plaćanja klinikama za odvikavanje od ovisnosti, uskratu liječenja nekome tko slomi nogu na paraglajdingu...jel vidiš smjer?
Opet ti kažem, nemoj ti puno brinuti o necjepljenim, nasekirat ćeš se nepotrebno i opet ćeš trebati neko cjepivo ili lijek nedajbože.
I ti i ja, a i većina ljudi zdravorazumski zna da je ovo što anemikus i parastožer provode neustavno i u krajnjoj liniji neprovedivo....sjeti se samo koliko je trebalo da se sruši zakon o švicarcima(valuti) i ovo će doći na red, samo opet će odštete plaćati građani kroz proračun.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 02 Jul 2021, 10:15

A ja ti opet kažem da ste i ovu jednostavnu stvar uspjeli sjebati.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 02 Jul 2021, 23:10

Imali smo te psihotestove prilikom vadjenja nabavnih dozvola ...citajuci neke postove uvjeren sam da su pojedinci imali salabahter :lol: :lol:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Jul 2021, 10:28

Ariel wrote:Kako to da Izrael, zemlja koja se itekako zna zaštititi i obraniti, ima tako visoku procijepljenost? Jesu li se nakon 70 godina počeli zajebavati, pa što bude?
Predpostavljam da znas da si u Izraelu vojnik od rodjenja do smrti, duzis oruzje i uniformu 24/7/365 !

Kada si vojnik onda slusas zapovjedi , ne mislis i ne postavljas pitanja, ako ti se ne svidja seli se u drugu drzavu. Eto cisto da znas zasto ce kod njih cjepljenje biti 110% uspjesno.
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply